Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 juli 2021

Havengebied Liverpool geen Unesco-werelderfgoed meer: “Nieuw voetbalstadion vernietigt uitzonderlijke waarde”

HLN
Havengebied Liverpool geen Unesco-werelderfgoed meer: "Nieuw voetbalstadion vernietigt uitzonderlijke waarde"
De Britse stad Liverpool is niet langer Unesco-werelderfgoed. Dat besliste de organisatie woensdag tijdens een geheime vergadering in China. "Nieuwe gebouwen zoals het voetbalstadion van Everton vernietigen de uitzonderlijke waarde van de stad", klinkt het.
Lees verder

Football Talk. Batubinsika stelt als Lupin nieuw uitshirt Antwerp voor
Antwerp heeft haar nieuwe uitshirt voorgesteld. Of het is te zeggen: Dylan Batubinsika, die Lupin-gewijs - gebaseerd op de immens populaire Netflix-serie - het nieuwe tenue aan de fans van de Great Old voorstelt. Een wit tenue met rode accenten en verwijzend naar de diamentensector.
Lees verder

Hongaarse premier Orban plant referendum over beruchte antihomowet
De Hongaarse premier Viktor Orban gaat een referendum organiseren over de veelbesproken LGBT-wet in zijn land. Dat heeft de conservatieve regeringsleider aangekondigd in een video op zijn Facebookpagina.
Lees verder

Federale politie zet elke nacht 80 agenten in om plunderingen in provincie Luik tegen te gaan
De federale politie stelt elke nacht gemiddeld 80 politieagenten ter beschikking in de provincie Luik om plunderingen tegen te gaan. Dat laat ze woensdag weten in een communiqué. Tijdens de vorige nachten werden acht mensen aangehouden.
Lees verder

Afvallen voor gevorderden: hoe gewichthefster Nina Sterckx tien kilo op vier maanden verloor
Opgelet, mensen: do not try this at home. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio ging gewichthefster Nina Sterckx (18) drastisch op dieet. Tien kilo op vier maanden tijd. Het equivalent van bijna 20 procent van haar lichaamsgewicht. Hoe deed ze dat? Een inkijk.
Lees verder

Zonder vuurwerk en Claire, maar mét Delphine en een primeur voor Elisabeth: zo verloopt nationale feestdag voor de royals
Vandaag wordt in ons land de 140ste editie van de Nationale Feestdag gevierd, al ziet die er dit jaar helemaal anders uit dan voorgaande jaren. Zo staat de traditionele plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel dit jaar volledig in het teken staan van iedereen die zich de afgelopen maanden heeft ingezet in de strijd tegen de coronapandemie. Het militair en burgerlijk defilé vindt na een jaar afwezigheid dus opnieuw plaats, maar voor het traditionele vuurwerk en het volksfeest in het Warandepark is het nog te vroeg.
Lees verder

Een dappere Elisabeth, ontroering bij Mathilde en de 'verborgen' boodschappen van Delphine: zo verloopt de nationale feestdag
Woensdag wordt in ons land de 140ste editie van de Nationale Feestdag gevierd. Toch ziet die er dit jaar vanwege het noodweer en de coronacrisis net iets anders uit. Zo ging de traditionele plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel er deze editie veel soberder aan toe. Het militair en burgerlijk defilé vonden wel degelijk plaats, maar voor het traditionele vuurwerk en het volksfeest in het Warandepark is het nog te vroeg. Toch wordt het hoe dan ook een unieke editie: alle ogen staan gericht op de leden van de Koninklijke familie, die dit jaar met meer dan één primeur kunnen uitpakken.
Lees verder

Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, "pendelaars zitten al 44 uur vast"
De overstromingen in de Chinese miljoenenstad Zhengzhou hebben al minstens 25 mensenlevens geëist. Dat melden de lokale autoriteiten. Gevreesd wordt dat er nog meer lichamen geborgen zullen worden. Levens redden is nu "de topprioriteit", verklaarde president Xi Jinping. De stortbuien worden veroorzaakt door de tyfoon In-Fa. Volgens de autoriteiten komt dergelijke regenval maar eens in de 100 jaar voor.
Lees verder

Onze reisexpert bezoekt Nederlands natuureiland op amper anderhalf uur van Antwerpen: "Net de Provence, maar dan vlakbij"
Op zo'n 80 kilometer van Antwerpen ligt een prachtig natuurreservaat dat maar weinig Vlamingen kennen. Op natuureiland Tiengemeten, het kleinste bewoonde eiland van Nederland, word je teruggeflitst naar het 19de-eeuwse boerenleven en zie je hoe het landschap verandert in een natuurreservaat. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je aan welke kant van dit beschermd gebied je de meeste Schotse hooglanders en indrukwekkendste roofvogels kan spotten, waar je van de paden mag en welke activiteiten er kidsproof zijn.
Lees verder

Steenrijke Jeff Bezos schiet zichzelf de ruimte in: wat hebben we daar eigenlijk aan?
Terwijl de gevolgen van klimaatverandering steeds nijpender worden, maakte Amazon-miljardair Jeff Bezos een kort pleziervluchtje naar de grens van de ruimte. Totaal onverantwoord, of hebben dit soort commerciële ruimtevluchten de mensheid ook iets zinvols te bieden?
Lees verder

Is de comeback van 'De Pfaffs' een goed idee? "Shania en Kenji zijn er niet echt blij mee"
Van 2002 en 2012 konden we mee gluren in het privéleven van de familie Pfaff. De realitysoap was destijds een succes, en ook vandaag profiteert VTM2 nog van de mooie kijkcijfers voor de heruitzendingen. Als eerste bekende familie van Vlaanderen werden ze de grondleggers voor andere reeksen zoals 'De Verhulstjes', maar toch blikken ze niet heel graag terug op die periode. Al is het volgens TV-kenner Jules Hanot niet zo heel verwonderlijk dat 'De Pfaffs' weer op het scherm te zien zijn: "Het is een logische zet."
Lees verder

'Klitvriendelijke' soloseks, gedeeld plezier of speeltjes voor mannen? 3 experts maken je wegwijs in seksspeeltjes
"Er is al enkele jaren een tweede seksuele revolutie aan de gang. Dit keer met de juiste hoofdrolspeler: het vrouwelijk genot." Slimme seksspeeltjes hebben er hun missie van gemaakt om de orgasmekloof tussen man en vrouw te overbruggen. Erotisch counselor Ann Cuyvers en seksuologe Kaat Bollen brengen de do's-and-don'ts bij speelgoed voor volwassenen in kaart én lijsten de spannendste speeltjes op. Seksuoloog Wim Slabbinck legt uit waarom mannen geen seksspeeltjes (lijken) te kopen. "Nochtans hebben alle mannen een 'p-spot'."
Lees verder

Hondenliefhebbers opgelet: dankzij deze droomjob mag je betaald met puppy's knuffelen
Een Britse huisdierenwinkel heeft de perfecte job voor hondenliefhebbers. Ze zoeken iemand die de volledige dag met schattige puppy's wil spelen. En dat is niet alles: het bedrijf betaalt je er 24.000 pond (27.800 euro) per jaar voor.
Lees verder

KOERS KORT. Team Emirates plukt 19-jarig talent weg bij Jumbo-Visma
UAE Team Emirates heeft Finn Fisher-Black (19) vastgelegd tot het einde van 2024. De Nieuw-Zeelandse renner komt over van het Jumbo-Visma Development Team. Fisher-Black wordt beschouwd als een groot talent. Vorige maand eindigde hij op de vierde plaats in de Baloise Belgium Tour.
Lees verder

Dief steelt fiets van politieman op koer van commissariaat: "Dit getuigt van heel veel lef. We vragen bevolking om mee uit te kijken"
Meer lef als dief kun je allicht niet hebben. Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen, nota bene op de koer. "Zonder scrupules", zegt commissaris Geert Provoost. "We zijn volop bezig met het onderzoek maar vragen de bevolking uit te kijken naar de privéfiets van onze collega. Die heeft hem handenvol geld gekost." Het lijkt erop dat de diefstal moedwillig gericht was tegen de politie.
Lees verder

Zwaar vervuild slib in buitengebied Valkenburg na watersnood: "Groot gezondheidsrisico"
Mensen mogen voorlopig niet in het buitengebied rond de Nederlandse stad Valkenburg komen. De watersnood daar heeft zwaar verontreinigd slib achtergelaten en "dat wordt door de GGD ingeschaald als een groot gezondheidsrisico", meldde burgemeester Daan Prevoo woensdag. Hij heeft een noodverordening ingesteld. Wie toch in het gebied komt, riskeert een hoge boete.
Lees verder

IN BEELD. Kroonprinses Elisabeth steelt alle aandacht in stralende rode jurk van Natan
Prinses Elisabeth (19) wist vanochtend alle aandacht naar zich toe te trekken, tijdens het Te Deum in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Onze kroonprinses droeg tijdens het gebeuren dan ook een even opvallende als stralende jurk van het Brusselse modehuis Natan. Ook haar moeder koningin Mathilde was gehuld in een creatie van het label.
Lees verder

Merkwaardige diefstal op kerkhof: as verdwenen uit grafurne
Op de begraafplaats van het Oost-Vlaamse Aaigem, deelgemeente van Erpe-Mere bij Aalst, werd bij het uithalen van een grafurne een merkwaardige diefstal vastgesteld. De as van een overledene bleek verdwenen.
Lees verder

"Adele al paar maanden aan het daten met zaakwaarnemer LeBron James"
Adele (33) is al een paar maanden aan het daten met Rich Paul (40), de zaakwaarnemer van basketballer LeBron James. Dat vertelt een ingewijde aan People, nadat de twee afgelopen weekend samen op de tribune zaten tijdens de NBA-finale tussen de Phoenix Suns en de Milwaukee Bucks.
Lees verder

Strengere coronaregels in Italië, besmettingen pieken na gewonnen EK-finale
Ook in Italië stijgt het aantal coronabesmettingen. Het zet de Italiaanse overheid aan om de zogenoemde 'Green Pass' versneld in te voeren. Donderdag wordt een nieuw decreet verwacht dat vanaf aanstaande maandag de pas verplicht maakt om toegang te krijgen tot restaurants, bioscopen en evenementen en om te reizen in het openbaar vervoer.
Lees verder