Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 juli 2021

Geen nieuwe coronacijfers door nationale feestdag

HLN
Geen nieuwe coronacijfers door nationale feestdag
Omwille van de nationale feestdag, publiceert Sciensano vandaag geen rapport met recente coronacijfers. Dat meldt het gezondheidsinstituut op Twitter.
Lees verder

Chaotische taferelen op jetset-eiland Mykonos na explosie van besmettingen
Chaotische taferelen op Mykonos, nadat het Griekse jetset-eiland afgelopen weekend in gedeeltelijke lockdown ging na een explosie van het aantal coronabesmettingen. Toeristen die weg wilden, stonden uren in de rij voor een PCR-test, waardoor sommigen hun vlucht misten.
Lees verder

Last van zwembandjes rond je middel? Met deze work-out van topkinesist Lieven Maesschalck maak je er voorgoed komaf mee
Te veel buikvet flatteert niet en bovendien is het ook nog eens ongezond, want het verhoogt het risico op diabetes, een beroerte of een hartinfarct. "De beste manier om van dat zwembandje af te geraken, is een combinatie van buikspieroefeningen en gezonde voeding." Lieven Maesschalck en zijn team tippen de beste work-out om van dat buikje vanaf te komen.
Lees verder

Wat gebeurt er wanneer je bank stopt of failliet gaat?
Rabobank.be trekt zich uit ons land terug. Daarnaast hebben in Nederland nog enkele andere banken onlangs hun spaaractiviteiten stopgezet. Wat gebeurt er in dat geval met jouw centen? Spaargids.be weet raad.
Lees verder

Rabobank.be stopt ermee: zie je al je centen (snel) terug?
Rabobank.be trekt zich uit ons land terug. Daarnaast hebben in Nederland nog enkele andere banken onlangs hun spaaractiviteiten stopgezet. Wat gebeurt er in dat geval met jouw centen? Spaargids.be weet raad.
Lees verder

Natalia kondigt het geslacht van haar tweede kindje aan: "Soms komen al je dromen uit"
Begin juni kondigde Natalia aan dat ze in verwachting is van haar tweede kindje. De 40-jarige zangeres moet wel pas in december bevallen, maar volgers van Natalia hoeven gelukkig niet tot dan te wachten op een update. Op Instagram kondigde ze namelijk het geslacht van haar baby aan.
Lees verder

CM investeert in platform voor online therapie
Het ziekenfonds CM (Christelijke Mutualiteit) investeert in de Belgische start-up BloomUp. Die brengt mensen online op basis van enkele vragen in contact met psychologen of psychotherapeuten.
Lees verder

Nu meer banen dan voor corona
In juni waren er in België 1,4 procent meer banen dan in januari 2020. Het is de eerste keer sinds het begin van de coronacrisis dat de tewerkstelling toeneemt. Dat zegt het hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van de gegevens van meer dan 30.000 bedrijven.
Lees verder

Koppel dat met gender reveal party gigantische bosbrand veroorzaakte in Californië aangeklaagd voor 30 misdrijven waaronder onvrijwillige doodslag
Bijna een jaar geleden, in september 2020, woedde er een hevige bosbrand in San Bernardino, een stad in de Amerikaanse staat Californië. Er ging zo'n 9.300 hectare in vlammen op en een brandweerman kwam om het leven. De oorzaak? Een gender reveal party van een koppel dat in verwachting was. Zij worden nu aangeklaagd voor 30 misdrijven.
Lees verder

Peking wil geen vervolgonderzoek in China naar oorsprong virusuitbraak
China heeft afwijzend gereageerd op een voorstel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om verder onderzoek te doen naar de oorsprong van de coronapandemie. In het Aziatische land werden eind 2019 's werelds eerste Covid-19-patiënten geïdentificeerd.
Lees verder

"Wie intern solliciteert heeft een stap voor op de rest" 8 tips van de loopbaancoach
Wil je vooruit op professioneel vlak, hoef je daarom niet per se je huidige werkgever je C4 voor te schotelen. "Ook binnen de eigen organisatie is er vaak heel wat groeipotentieel", verzekert loopbaancoach Bart Huwé. "Kan je binnen het eigen bedrijf je ambities waarmaken, verlies je minder tijd om jezelf in te werken, wat een voordeel oplevert voor zowel de werkgever als de werknemer." Jobat.be kreeg enkele tips voor wie wil doorstromen/opklimmen bij zijn actuele werkgever.
Lees verder

Van stadion dat 1,2 miljard euro kostte tot de thuishaven van FC Tokio: de 18 (!) olympische arena's voorgesteld
Hier moet het gebeuren. In deze sporttempels zullen de atleten op de Olympische Spelen het beste van zichzelf geven. Van een stadion dat 1,2 miljard euro kostte tot de thuishaven van FC Tokio. Wij lijsten de 18 olympische arena's voor u op.
Lees verder

PORTRET. Wereldkampioen Gerwyn Price, vanavond tegenstander van Dancing Dimi: de ex-buitenwipper die na een gevecht 47 hechtingen nodig had
Gerwyn Price (35) stootte in januari zijn grootste jubelkreet uit. De WK-titel darts bekroonde de opvallende carrièreswitch van de spierbundel uit Wales, die tot 2014 rugby speelde. Vanavond staat de nummer 1 van de wereld tegenover Dimitri Van den Bergh in de kwartfinale van de World Matchplay. Prices' straffe opmars in het darts ging gepaard met een reputatie van 'bad boy'. Een portret van 'The Iceman'.
Lees verder

Staatssecretaris Mahdi over situatie sans-papiers: "Enige belofte die werd gemaakt, is mensen sneller antwoord geven"
Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert opgelucht dat de sans-papiers in Brussel hun honger- en dorststaking grotendeels hebben opgeschort. Dat zegt hij in 'De Ochtend' op Radio 1. Mahdi vertelt dat er geen nieuwe beloftes werden gemaakt. "De enige belofte die werd gedaan, is er werk van maken om mensen sneller een antwoord te geven", luidt het. "Mensen wachten momenteel nog te lang op een antwoord. Wanneer je een regularisatieaanvraag indient, moet je al gauw twee jaar wachten op een antwoord", aldus Mahdi. Ook benadrukt hij dat er geen tijdelijke oplossingen komen voor bepaalde mensen.
Lees verder

Staatssecretaris Mahdi: "Mensen wachten nog te lang op antwoord na regularisatie- of asielaanvraag"
Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert opgelucht dat de sans-papiers in Brussel hun honger- en dorststaking hebben opgeschort. Dat zegt hij in 'De Ochtend' op Radio 1. Mahdi herhaalt dat hij vanaf dag één duidelijk is geweest over zijn beleid, maar dat er toch een aantal zaken zijn die anders moeten. "Mensen wachten momenteel nog te lang op een antwoord. Wanneer je een regularisatieaanvraag indient, moet je al gauw twee jaar wachten op een antwoord", luidt het.
Lees verder

Britney Spears waarschuwt haar familie in nieuw bericht op Instagram: "Ik ben nog lang niet uitgepraat"
Britney Spears (39) is niet meer te stoppen. Na haar emotionele getuigenis in de rechtbank, die ondertussen al dateert van 23 juni, neemt de zangeres geen blad meer voor de mond. Zo haalde Britney op sociale media al eerder uit naar haar familie en in een nieuw bericht op haar Instagramaccount doet de popzangeres nu hetzelfde. "Geloof me, ik heb nog lang niet alles verteld."
Lees verder

"Ik kan je soms echt haten." Lezeres Elke schrijft een brief aan de donor-aortaklep van haar man, relatietherapeut geeft tips om ziekte een plaats te geven
"Vanaf de dag dat jij in ons leven kwam, had ik er ook een hartpatiënt bij. Vaarwel zorgeloos leven, hallo slapeloze nachten." Wij vroegen jullie om in je pen te kruipen, en heel wat lezers goten hun gevoelens in woorden. De hele zomer lang lees je hier hun brieven aan een (on)bekende. Deze week richt Elke (34) zich tot El Torro, de nieuwe aortaklep van haar echtgenoot met wie ze een haat-liefde-verhouding heeft. Relatietherapeut Mieke Mievis geeft vijf tips om er, na een zware medische klap, als koppel sterker uit te komen. "Gevoelens mogen veranderen."
Lees verder

Vuilnismannen vinden bij start ronde levenloos lichaam op oprit: vrouw (47) overleden
Langs de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere) werd donderdagochtend op de parking voor een appartementsgebouw schuin tegenover feestzaal Ensor het levenloze lichaam van een 47-jarige vrouw aangetroffen.
Lees verder

Prins William kondigt twee dagen na broer Harry ook nieuw boek aan
Opvallend nieuws over de Britse prins William (39). Twee dagen nadat prins Harry had bekendgemaakt met zijn memoires te komen, kondigde zijn broer woensdag óók een nieuw boek aan op sociale media. Het gaat in tegenstelling tot Harry echter niet om zijn memoires: waar Harry zijn levensverhaal neerpent, komt William met een boek over zijn eigen 'Earthshot Prize'.
Lees verder

Dé hamvraag bij Anderlecht dit seizoen: kan RSCA bevestigen met een volledig nieuwe as?
Miazga, Sambi Lokonga, Nmecha. Anderlecht moet zijn ganse as vervangen. Op een spits is het nog wachten. Is beter doen dan vorig seizoen realistisch zonder goalgetter?
Lees verder