Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 juli 2021

Frances Lefebure wordt nieuw gezicht ‘Cupido Ofzo’

HLN
Frances Lefebure wordt nieuw gezicht 'Cupido Ofzo'
Frances Lefebure (32) wordt een nieuw gezicht in 'Cupido Ofzo'. Ze zal het programma presenteren naast Ruth Beeckmans, en vervangt zo Karen Damen, die in het vorige seizoen te zien was.
Lees verder

Franse politie controleert dan toch op negatieve coronatesten bij grens
De Franse politie controleert dan toch of toeristen die de grens over willen wel een negatieve test op zak hebben. Dat moet ook als je enkel door Frankrijk heen wil rijden, bijvoorbeeld naar Spanje, of wanneer je vanuit Spanje weer terugkeert naar ons land. Veel mensen zijn hier echter niet van op de hoogte of ze hopen dat er toch geen controles zijn. Dat kan voor onaangename verrassingen zorgen.
Lees verder

Helft horecazaken niet in orde met coronaregels
Meer dan de helft van de gecontroleerde horecazaken is niet in orde met de coronaregels. In de provincie Antwerpen is dat zelfs zeven op de tien. Heel veel zaken hebben geen CO2-meter binnen, maar dat is nochtans verplicht sinds 9 juni.
Lees verder

Helft horecazaken leeft coronaregels niet na
Meer dan de helft van de gecontroleerde horecazaken is niet in orde met het naleven van de coronaregels. In de provincie Antwerpen is dat zelfs zeven op de tien. Heel veel zaken hebben geen CO2-meter binnen, maar dat is nochtans verplicht sinds 9 juni.
Lees verder

Franse senaat blokkeert referendum over klimaatverandering
In Frankrijk heeft de Senaat gestemd tegen een volksraadpleging over de vraag of de aanpak van de klimaatverandering moet ingebed worden in de Franse grondwet. President Emmanuel Macron had dat beloofd, maar de senaat, het hogerhuis van het parlement, is daar geen voorstander van.
Lees verder

André Hazes deelt opmerkelijke foto met vader en zoontje: "Dan toch heel even samen"
André Hazes Jr. (27) deelde een opmerkelijke foto op Instagram, waarop hij met zijn zoontje Dré te zien is, maar ook met zijn overleden vader. "Toch heel even samen", schreef hij bij het kiekje.
Lees verder

Lichaam van in beek meegesleurde man (62) nog niet gevonden
De zoekacties in het Waals-Brabantse Itter naar de vermiste man (62) die zondagavond na de hevige regenval in een kolkende beek terechtkwam en meegesleurd raakte in de riolering, hebben ook vandaag nog geen resultaat opgeleverd.
Lees verder

Man waarschuwt zijn slapende vrouw via intercom: "Kom naar buiten, er is brand!"
Aaron Hulse werd door zijn buren gewaarschuwd voor een brand naast zijn eigendom in Oregon City in de VS. Dat leidde tot een paniekbericht via de intercom van het huis naar zijn slapende vrouw om haar te evacueren.
Lees verder

Man redt zijn slapende vrouw van opkomende brand
Aaron Hulse werd door zijn buren gewaarschuwd voor een brand naast zijn eigendom in Oregon City, de Verenigde Staten. Dat leidde tot een paniekbericht via de intercom van het huis naar zijn slapende vrouw om hun huis te evacueren.
Lees verder

Vrouw van Belgische ambassadeur in Zuid-Korea deelt opnieuw klappen uit, deze keer aan straatveger
Xiang Xueqiu (63), de vrouw van de Belgische ambassadeur in Zuid-Korea, is maandagochtend opnieuw betrokken geraakt bij een vechtpartij in het Aziatische land. Nadat de vrouw eerder dit jaar al een verkoopster in het gezicht sloeg, kreeg ze deze keer ruzie met een straatveger. Die beweert dat hij klappen kreeg met zijn eigen bezem.
Lees verder

Israël ziet minder werkzaamheid Pfizer-vaccin nu deltavariant woedt
Israël heeft een daling in de werkzaamheid van het Pfizer/BioNTech-vaccin opgemerkt nu de deltavariant van het coronavirus door het land waart. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid vandaag.
Lees verder

Van Steven Defour tot Thorgan Hazard: vijf spraakmakende transferdossiers waarbij Belgische topclubs elkaar de loef afstaken
De ene Belgische topclub die in extremis een rechtstreekse concurrent de loef afsteekt: Michel-Ange Balikwisha is het recentste voorbeeld, maar het is van alle tijden. Hieronder vijf voorbeelden waarbij een haast zekere transfer in laatste instantie nog een verrassende wending neemt.
Lees verder

Pete Davidson wil al zijn 100 tattoos laten verwijderen: "Op mijn dertigste moeten ze allemaal weg zijn"
Pete Davidson (27), een Amerikaanse komiek en de ex van Ariana Grande (28), wil al zijn tattoos laten verwijderen. Een serieus karweitje, want Davidson heeft in totaal 100 tatoeages op zijn lichaam staan. Het hele proces neemt volgens Pete dan ook zo'n twee tot drie jaar in beslag.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht informeerde naar aanvaller Kerk van Utrecht - Arslanagic naar Turkije
Dino Arslanagic (28) trekt naar het Turkse Göztepe. De centrale verdediger kwam afgelopen zomer nog als vrije speler aan bij AA Gent, maar deemsterde onder Hein Vanhaezebrouck helemaal weg. Voetballend woog de Belg te licht voor de Gentse coach. Arslanagic tekende voor twee seizoenen in Turkije. Jordan Botaka, eveneens 28 jaar oud én verdediger op overschot, lijkt hem achterna te gaan. Botaka kan op interesses rekenen van Erzurumspor en Konyaspor. (SDG)
Lees verder

"We hebben gelachen": Italianen kijken totaal anders terug naar vreemd staaltje 'commedia dell'arte' van Immobile tegen Rode Duivels
De Italianen kijken anders naar de bizarre fase met Ciro Immobile in de match tegen de Rode Duivels. De spits ging theatraal tegen de grond, maar bleek plots genezen toen z'n ploeg scoorde. "We hebben erom moeten gelachen", zei ploegmaat Leonardo Bonucci er vandaag over.
Lees verder

Prins Harry wil 'betere royal' worden dan William en Charles: "Hij is het zat om de reserve te zijn"
Prins Harry (36) ligt in concurrentiestrijd met zijn vader Charles (72) en broer William (39), zo meent royalty-biograaf Angela Levin. "Hij wil het werk van zijn moeder, Diana, verderzetten", klinkt het. "En daarin wil hij uitblinken. Dat betekent dat hij het beter moet doen dan William, en uit zijn schaduw moet stappen."
Lees verder

Net niet voor 'Dancing Dimi': Van den Bergh grijpt naast tweede Players Championship-titel
Geen tweede Players Championship-titel voor Dimitri Van den Bergh. 'Dancing Dimi' ging in de finale onderuit tegen de Engelsman Stephen Bunting: 8-4.
Lees verder

Na massale corona-uitbraak in Nederlandse disco loopt teller op tot 185 besmette jongeren: "Gesjoemel met QR-codes"
De burgemeester van de oostelijke Nederlandse stad Enschede is flink geschrokken door de mega-uitbraak van coronagevallen na de eerste toegelaten uitgaansavond bij de discotheek Aspen Valley. Volgens burgervader Onno van Veldhuizen zijn er veel geruchten over hoe de uitbraak heeft kunnen gebeuren.
Lees verder

Minister die afgeleid is door zijn smartphone? Dit programma ziet het en post er een video van
Politici denken voortaan beter even na voor ze een potje Candy Crush of Angry Birds spelen terwijl ze in het halfrond zitten. Een nieuw project van digitaal kunstenaar Dries Depoorter traceert elke politicus die zich laat afleiden en post er een video van op sociale media.
Lees verder

Gigantische kat houdt inwoners Tokio in de gaten
Inwoners van Tokio zullen twee keer naar boven kijken wanneer ze deze kat zien. Het gaat om een holografische projectie. Het virtuele dier staat 's morgens op met de stad en gaat na het verdwijnen van de zon ook echt slapen.
Lees verder