Doorgaan naar hoofdcontent

Europees geneesmiddelenagentschap: “Twee dosissen beschermen tegen Deltavariant”, te vroeg voor advies over menge...

HLN
Europees geneesmiddelenagentschap: "Twee dosissen beschermen tegen Deltavariant", te vroeg voor advies over mengen vaccins
Het Europese Geneesmiddelenbureau EMA zegt dat elk van de vier in Europa goedgekeurde coronavaccins bij een volledig vaccinatieschema bescherming lijkt te geven tegen de circulerende varianten van het virus, inclusief de meer besmettelijke Deltavariant. Omdat er nog te weinig gegevens beschikbaar zijn, is het EMA nog niet in staat om een definitieve aanbeveling te geven over het gebruik van verschillende coronavaccins voor de twee noodzakelijke dosissen. Voorlopige gegevens tonen wel aan dat zo'n strategie haar vruchten afwerpt én veilig is.
Lees verder

82-jarige vrouw vergezelt Jeff Bezos bij maidenvlucht naar de ruimte
Een vrouw van 82 jaar zal op 20 juli Jeff Bezos, zijn broer Mark en de winnaar van een veiling vergezellen bij de eerste toeristische ruimtevlucht van Blue Origin, zo heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

DUIVELSE DILEMMA'S. "Europees kampioen of Champions League?": ook Yannick Carrasco moet hartverscheurende keuzes maken
Tijdens het EK leggen wij de Rode Duivels op de rooster in de reeks 'Duivelse Dilemma's'. Vandaag is het de beurt aan Yannick Carrasco. Hij krijgt enkele moeilijke keuzes voorgeschoteld. Roberto Martínez of Diego Simeone? Monaco of Genk? Ontdek de antwoorden van de vleugelaanvaller van Atletico Madrid in bovenstaande video.
Lees verder

Filipijnse vulkaan Taal opnieuw actief: wetenschappers verhogen alarmniveau, dorp ontruimd
Een van de gevaarlijkste vulkanen van de Filipijnen is opnieuw actief en heeft een wolk vulkanisch gas een kilometer hoog de lucht in geblazen. Wetenschappers verhoogden het alarmniveau voor de vulkaan Taal, die op 66 kilometer van hoofdstad Manila ligt, van niveau 2 naar 3.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Avermaet en Kluge vechten tegen de bierkaai, snelt Merlier straks naar tweede ritzege?
Daags na de individuele tijdrit staat er in de Tour de France een vlakke etappe op het menu. De zesde rit voert het peloton naar Châteauroux, waar Mark Cavendish in 2008 zijn eerste Tourzege pakte. Knalt de Brit straks naar zijn 32ste overwinning in de Ronde van Frankrijk? Of krijgen we nog eens een Belgische triomf? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Rode Duivels mét Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Timothy Castagne vertrokken naar München
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Zij tekenden deze ochtend alvast niét present bij de start van de laatste training in Tubeke, maar stapten wel mee het vliegtuig op. Afwachten of ze zullen starten/spelen in de Allianz Arena. Vanavond staan Martínez en Witsel de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

Het liep al vaker mis met Belgische F-16: van vogel in motor tot "per ongeluk onder vuur genomen"
Het incident in Leeuwarden is niet het eerste ongeval met een Belgische F-16. Sinds België als eerste Europese land het gevechtsvliegtuig in 1979 in gebruik nam, gebeurden al tientallen crashes. Soms konden de inzittenden zich nog in veiligheid brengen door hun schietstoel te gebruiken, maar vaak overleefden ze het niet. Momenteel telt het Belgisch leger nog een vijftigtal F-16's. Die worden binnen een tiental jaar allemaal vervangen door de nieuwe F-35's.
Lees verder

Moskou verplicht buitenlandse internetgiganten om filiaal in Rusland te openen
Rusland heeft internetgiganten waaronder Google en Facebook verplicht om een filiaal in het land te openen. President Vladimir Poetin ondertekende donderdag een wet in die zin. Ieder IT-bedrijf dat dagelijks minstens een half miljoen Russen bereikt en zich op een Russisch publiek richt, zal vanaf begin volgend jaar moeten kunnen aantonen dat het over een kantoor in Rusland beschikt.
Lees verder

Nederlandse politie waarschuwt voor nieuwe truc waarbij oplichters mensen die WhatsApp-fraude slim doorzien, tweede keer in val proberen te lokken
Een Nederlands politiekorps waarschuwt met een opmerkelijk verhaal dat oplichtingpogingen steeds listiger worden. "Nu veel mensen de WhatsApp-fraude doorhebben, spelen oplichters juist in op deze bekende truc", waarschuwt het korps. Een Nederlander die zich niet zomaar in de val liet lokken, is uiteindelijk in een tweede fase alsnog duizenden euro's armer gemaakt.
Lees verder

Rekenhof legt juridische fouten bloot bij VDAB: "Niet eerste keer dat alarmbellen afgingen"
De VDAB is meermaals juridisch incorrecte samenwerkingen aangegaan met externe partners en liet soms na een aanbesteding te organiseren waar dat vereist was. Dat zegt het Rekenhof in een kritisch rapport over het uitbestedingsbeleid van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst. Voor Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) was het rapport een schok, "omdat het niet de eerste keer was dat de alarmbellen afgingen". Dat zei ze donderdag op een persconferentie.
Lees verder

Deze diehards betalen tot 1.500 euro voor een exclusieve plant: "Stel je voor dat je terugkomt van vakantie en hij is dood. Dan stérf je gewoon"
Eind april ging in de Intratuin in Lovendegem een klein plantje over de toonbank voor – hou je vast – 1.799 euro. Een zeldzame monstera adansonii variegata was het, gegeerd bij diehard plantenverzamelaars. Want ja, die bestaan. En ze gaan heel ver voor de planten van hun dromen. Al heeft die medaille ook een minder mooie kant. Trix, Thomas en Ben hadden honderden euro's over voor de exclusieve planten die ze najagen. "Ik bewaar mijn variegata achter slot en grendel."
Lees verder

Deze diehards betaalden honderden euro's voor een exclusieve plant: "Stel je voor dat je terugkomt van vakantie en hij is dood. Dan stérf je gewoon"
Eind april ging in de Intratuin in Lovendegem een klein plantje over de toonbank voor – hou je vast – 1.799 euro. Een zeldzame monstera adansonii variegata was het, gegeerd bij diehard plantenverzamelaars. Want ja, die bestaan. En ze gaan heel ver voor de planten van hun dromen. Al heeft die medaille ook een minder mooie kant. Trix, Thomas en Ben hadden honderden euro's over voor de exclusieve planten die ze najagen. "Ik bewaar mijn variegata achter slot en grendel."
Lees verder

WIMBLEDON. Ashleigh Barty plaatst zich voor derde ronde - Svitolina en Sakkari uitgeschakeld
Nummer één van de wereld Ashleigh Barty heeft zich donderdag op Wimbledon voor de derde ronde geplaatst. De 25-jarige Australische deed dat door de Russische Anna Blinkova (WTA-89) in anderhalf uur met 6-4 en 6-3 te verslaan. Om een plaats in de achtste finales neemt Barty het op tegen de Tsjechische dubbelspecialiste Katerina Siniakova (WTA-64). Die schakelde de Amerikaanse CoCo Vandeweghe (WTA-163) met 4-6, 6-2 en 6-2 uit.
Lees verder

Kustburgemeesters over 'misschien wel drukste zomer ooit aan zee': "We zijn voorbereid, maar het onverwachte kan altijd gebeuren"
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) steunt de vraag van de kustburgemeesters om tijdens de zomermaanden extra hulp te krijgen van federale agenten. Dat verklaarde ze donderdag tijdens een bezoek aan de redderspost in Blankenberge. "We willen incidenten zoals vorig jaar niet meer meemaken", zegt Demir. De kustburgemeesters zelf kijken de komende weken vooral naar het weer. In Oostende mag de zon schijnen. In Middelkerke verwachten ze dan weer 'de misschien wel drukste zomer ooit'. En in Blankenberge sluiten ze nieuwe problemen niet uit.
Lees verder

Kustburgemeesters over 'mogelijk drukste zomer ooit aan zee' en amokmakers op het strand: "We zijn voorbereid, maar er kan altijd iets gebeuren"
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) steunt de vraag van de kustburgemeesters om tijdens de zomermaanden extra hulp te krijgen van federale agenten. Dat vertelde ze donderdag tijdens een bezoek aan de redderspost in Blankenberge. "We willen incidenten zoals vorig jaar niet meer meemaken", zegt Demir, waarmee ze onder andere verwijst naar de rellen op het Blankenbergse strand. Toch sluiten ze in de badstad nieuwe problemen niet uit. In Middelkerke verwachten ze dan weer 'de misschien wel drukste zomer ooit'.
Lees verder

Volvo: "Elektrische auto's krijgen al binnen enkele jaren meer dan 1.000 kilometer rijbereik"
Volvo wil al binnen enkele jaren het rijbereik van elektrische auto's vergroten naar meer dan 1.000 kilometer. Dat moet nog ruim voor 2030 realiteit worden dankzij een nieuwe generatie solid-state-accu's. Verder zullen Volvo's in toenemende mate het werk van de bestuurder uit handen nemen. De nieuwe XC90, die volgend jaar debuteert, neemt het voortouw en wordt de eerste Volvo met een in het dak geïntegreerde lidar (laserradar).
Lees verder

Productplacement gaat steeds verder: telenovelle 'Lisa' past scenario aan in functie van sponsors
In de VTM-telenovelle 'Lisa' gaat het promoten van producten of merken verder dan we gewoon zijn: personages praten er honderduit over de uitvaartverzekeraar op wie ze een beroep doen en de elektroketen voor wie ze een slogan moeten bedenken. "Er is geen ontkomen aan reclame. De reclameboodschappen die we steeds vaker doorspoelen krijgen we nu in het programma zelf te zien", zegt mediaprof Tom Evens. Ook de makers van 'Lisa' reageren.
Lees verder

De cirkel is rond! Dertien jaar na eerste ritzege wint Cavendish opnieuw in Châteauroux
Mark Cavendish heeft de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Brit van Deceuninck-Quick.Step haalde het in een massasprint. Mathieu van der Poel beleefde een rustige dag en start ook morgen in het geel.
Lees verder

SHOWBITS. 'Candijn' maakt een campertripje en Emma Bale heeft iets te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Turkije officieel weg uit vrouwenrechtenverdrag
De Turkse president Erdogan heeft de terugtrekking van zijn land verdedigd uit een verdrag voor vrouwenrechten. Hij zei in Ankara dat het besluit ten onrechte wordt afgeschilderd als een stap terug in de aanpak om geweld tegen vrouwen tegen te gaan.
Lees verder