Doorgaan naar hoofdcontent

Erg druk op snelwegen in Frankrijk en richting Italië: tot 5 uur aanschuiven

HLN
Erg druk op snelwegen in Frankrijk en richting Italië: tot 5 uur aanschuiven
Het is vandaag opnieuw rode zaterdag op de Europese wegen. Het is opvallend druk in de richting van Italië en in Frankrijk is het op sommige plaatsen meer dan 5 uur aanschuiven.
Lees verder

"Hopelijk halen we meer medailles dan de zes van Rio": Team Belgium kijkt vol vertrouwen Spelen Tokio tegemoet
Team Belgium keerde vijf jaar geleden met zes medailles terug uit Rio: hoe groot wordt de buit op de Olympische Spelen in Tokio? "Hopelijk doen we beter dan in 2016", zei chef de mission Olav Spahl vandaag in Mito, de uitvalsbasis van de Belgen in Japan. "Het potentieel is er maar dan moeten de atleten wel 100 procent zijn op de dag dat het telt."
Lees verder

Transfer Talk. Olivier Giroud ruilt Chelsea voor AC Milan
De Franse aanvaller Olivier Giroud heeft zijn vertrek bij Chelsea aangekondigd. Hij werd al een hele tijd in verband gebracht met een overgang naar AC Milan, die nu ook officieel afgerond is.
Lees verder

Hoe (on)gezond zijn de ijsjes uit de supermarkt? Onze diëtiste test er tien: "Ongetwijfeld vinden kinderen dit lekker, want het is suiker, suiker en nog eens suiker"
IJsjes zorgen voor een heerlijke verfrissing op warme dagen. Maar waar moet je op letten als je je kind een ijsje wil geven, gelet op de voedingswaarde van het lekkers? "Af en toe een ijsje kan geen kwaad, zolang je kind ook een gezonde portie fruit, groenten, zuivel en/of granen eet", zegt diëtiste Sanne Mouha. Zij beoordeelt 10 soorten ijsjes uit de supermarkt. Het finale verdict komt van ons 8-jarige jurylid Lucie-Lou.
Lees verder

Onze olympiërs voorgesteld (#4). Marathonloopster die mattetaarten verkocht en een verpleegkundige: deze atleten willen knallen in Tokio
66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag deel 4, met onder meer marathonlopers en Nafi Thiam.
Lees verder

Eindelijk stijgt het kwik weer. Moderedacteur David tipt de beste 'hot in the city' looks van fashionista's en verklapt hoe ze zelf kan creëren
Na koude, natte dagen stijgen de temperaturen weer. Hallo zomer! Moderedacteur David liet zich inspireren door fashionista's die flaneren door de straten van Londen, Parijs en New York, en stelde de leukste hot in the city-looks samen. Met luchtig linnen, de hemd-op-short-combo, een stoere tanktop, speelse miniruk, zwierige jumpsuit of fleurige topjurk zit je goed op warme dagen: fris én fashionable.
Lees verder

Voor en na: zo groot is de schade na de grote overstromingen in ons land
Verschillende gemeenten in België zijn hard getroffen door de grote overstromingen van de afgelopen dagen. Er viel verschillende slachtoffers, en ook de materiële schade is groot. Heel wat gebouwen zijn onder water gelopen en tientallen wegen en bruggen zijn beschadigd. Op bovenstaande beelden zie je de impact aan de hand van enkele foto's voor en na het noodweer.
Lees verder

LIVE. Tijdrijden door de wijngaarden: Van Aert versus Pogacar in Saint-Émilion?
30,8 kilometer hengsten tegen de tijd door de wijngaarden in Saint-Émilion, dat is de voorlaatste taak die de renners wacht in de Tour de France. De individuele tijdrit belooft een strijd te worden tussen Wout van Aert, Tadej Pogacar en Stefan Küng. In het algemene klassement staan enkel nog de ereplaatsen op het spel. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Neen, deze beelden zijn niet versneld: toptafeltennisser toont intense training voor Spelen
Straffe beelden. Dimitrij Ovtcharov (32), 's werelds nummer dertien in het tafeltennis, heeft een video gedeeld van zijn training richting de Olympische Spelen in Tokio. Een intense training, to say the least. De Oekraïense Duitser is een van de outsiders voor een medaille op deze Spelen. In 2012 in Londen pakte hij al brons in het enkelspel.
Lees verder

Neymar steelt de show met opvallend nieuw kapsel: Braziliaanse ster bezoekt museum over zichzelf met blonde dreadlocks
Net als veel andere voetbalsterren geniet ook Neymar van een deugddoende vakantie. Zo bezocht de Braziliaan in zijn thuisland een museum over zichzelf, met meer dan 2000 spullen die hij tijdens zijn carrière verzamelde. Al waren het niet zozeer de blinkende trofeeën die in het oog sprongen, maar wel Neymars nieuw en excentriek kapsel.
Lees verder

INTERVIEW. Dimitri Van den Bergh verdedigt voor eerst titel op major: "Ik ben beter dan vorig jaar, toen ik de World Matchplay won"
"Of ik ambities heb? Sowieso." Dimitri Van den Bergh (27) is klaar om zijn titel te verdedigen op de World Matchplay, het belangrijkste toernooi na het WK. Een gesprek met 'Dancing Dimi' over de prestigieuze major, zijn eerste tegenstander en het nakende vaderschap.
Lees verder

Gebruik je op vakantie best je kredietkaart of je debetkaart?
Nu de coronaregels rond reizen wat versoepeld zijn, plannen heel wat mensen opnieuw een reis naar het buitenland. Maar welke betaalkaarten neem je best mee om te betalen en geld af te halen in het buitenland? Spaargids.be zocht uit welk betaalmiddel het voordeligst is.
Lees verder

Blake Lively haalt stevig uit naar 'schrikwekkende' paparazzi: "Stop met het stalken van mijn kinderen"
Blake Lively (33) is razend op de Britse krant The Daily Mail, nadat ze een fotograaf inhuurden die haar en haar kinderen niet met rust liet. Ze hield zich niet in toen ze de foto's achteraf op hun site zag verschijnen. "Geven jullie dan helemaal niks om de veiligheid van kinderen?"
Lees verder

Geen straffen in het openbaar, geheim wapen achter de schermen: de opvoeding van 'bengel' prins George onder de loep
Wordt de Britse prins George (7) nu al voorbereid op z'n toekomstige rol als koning? En krijgt hij een speciale voorkeursbehandeling of proberen z'n ouders hem net zo normaal mogelijk op te voeden? Sinds z'n opvallende passage op het EK staat de oudste zoon van prins William (39) en Kate Middleton (39) weer volop in de spotlights. Opvoedingsexperts analyseerden de beelden vanop de voetbaltribune en verklappen hoe het er achter de schermen aan toegaat.
Lees verder

OVERZICHT. Hier blijft het waterpeil nog kritiek
Het waterpeil is op verschillende door het extreme noodweer zwaar getroffen plaatsen van ons land weer aan het zakken, maar elders blijft het nog problematisch. Zo is in Vlaams-Brabant en Limburg het overstromingsgevaar nog niet geweken. Vooral in Halen en Rotselaar blijft de toestand kritiek, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Volgens het KMI blijft het wel al zeker tot vrijdag droog.
Lees verder

Frankrijk eist coronatest van maximaal 24 uur oud voor reizigers uit reeks Europese landen
Wie vanuit Cyprus, Griekenland, Nederland, Portugal, Spanje of het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk wil reizen en niet gevaccineerd is, zal een coronatest van maximaal 24 uur oud moeten kunnen voorleggen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd. België staat niet in de lijst.
Lees verder

Na meer dan 200 doden lijkt de rust weergekeerd in Zuid-Afrika, schoonmaak begint
Na een week van geweld lijkt de veiligheidstoestand in Zuid-Afrika zaterdag onder controle te zijn. Duizenden vrijwilligers hebben zich aangeboden om te helpen bij het opruimen.
Lees verder

Oefenwedstrijd Duits olympisch elftal tegen Honduras stilgelegd na racisme aan adres van Hertha-speler
De Duitse olympische voetbalploeg speelde vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Hondurese selectie. Vijf minuten voor tijd eindigde die partij echter in mineur. De Duitsers verlieten het veld nadat Jordan Torunarigha racistisch bejegend werd.
Lees verder

Harry en Meghan willen koninklijke doop voor Lilibet: "In Windsor, in het bijzijn van de Queen"
Hoewel ze uit de monarchie stapten en zelfs naar de andere kant van de wereld verhuisden, willen prins Harry en Meghan wel een koninklijke doop voor hun dochter Lilibet. Dat zeggen insiders aan de Britse kranten. "Ze willen een groot event, in het bijzijn van de Queen."
Lees verder

Nick uit 'Big Brother' wil hitlijsten beklimmen als Ronnie Retro: "Ooit wil ik samenwerken met Willy Sommers en Bart Peeters"
Hij liet tijdens zijn deelname aan 'Big Brother' z'n medekandidaten al kennismaken met z'n alter ego Ronny Retro, maar tegenwoordig beleeft het typetje van verliezend finalist Nick Kraft hoogdagen. Ronny en z'n single 'Zuipte Wa Teveel' doen het immers verrassend goed in de Vlaamse Ultratop. "En dan zeggen dat dit allemaal een uit de hand gelopen grap is."
Lees verder