Doorgaan naar hoofdcontent

Een dappere Elisabeth, ontroering bij Mathilde en de ‘verborgen’ boodschap van Delphine: zo verliep de nationale ...

HLN
Een dappere Elisabeth, ontroering bij Mathilde en de 'verborgen' boodschap van Delphine: zo verliep de nationale feestdag
Woensdag werd in ons land de 140ste editie van de Nationale Feestdag gevierd. Toch zag die er dit jaar vanwege het noodweer en de coronacrisis net iets anders uit. Zo ging de traditionele plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel er deze editie veel soberder aan toe. Het militair en burgerlijk defilé vonden wel degelijk plaats, maar voor het traditionele vuurwerk en het volksfeest was het nog te vroeg. Toch werd het hoe dan ook een unieke editie: alle ogen stonden gericht op de leden van de Koninklijke familie, die dit jaar met meer dan één primeur konden uitpakken.
Lees verder

Een dappere Elisabeth, ontroering bij Mathilde en de 'verborgen' boodschappen van Delphine: herbeleef de nationale feestdag
Woensdag werd in ons land de 140ste editie van de Nationale Feestdag gevierd. Toch zag die er dit jaar vanwege het noodweer en de coronacrisis net iets anders uit. Zo ging de traditionele plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel er deze editie veel soberder aan toe. Het militair en burgerlijk defilé vonden wel degelijk plaats, maar voor het traditionele vuurwerk en het volksfeest in het Warandepark was het nog te vroeg. Toch werd het hoe dan ook een unieke editie: alle ogen stonden gericht op de leden van de Koninklijke familie, die dit jaar met meer dan één primeur konden uitpakken.
Lees verder

VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. 8 dagen genieten van de Côte d'Azur voor 124 euro: dit zijn de beste vakantiedeals van het moment
De hele zomer lang deelt reisexpert Christoph Godin (28) elke woensdag de beste vakantiedeals met de lezers van HLN. Deze week vertelt hij hoe je voordelig naar de prachtige stranden van de Franse Côte d'Azur en het Griekse eiland Kreta kunt reizen. Verder geeft hij een handige tip voor gezinnen die eens graag de wondermooie Moezelstreek in Duitsland willen verkennen.
Lees verder

Transfer Talk. Standard helpt AA Gent een handje: Valerenga-ster in Luik om transfer af te handelen
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Hongerstaking van sans-papiers in Begijnhofkerk en ULB beëindigd
De hongerstaking van sans-papiers in de Begijnhofkerk in Brussel is minstens voorlopig beëindigd. Dat is bevestigd door een woordvoerder van de hongerstakers aan VTM NIEUWS. Vanaf morgen gaat iedereen naar de neutrale zone, die is ingericht op enkele honderden meters van de Begijnhofkerk. Ook de actievoerders in de ULB schorten hun actie op. De hongerstaking op de campus van de VUB is voorlopig nog gaande. Daar zal later vandaag nog onderhandeld worden door Dokters van de Wereld. De hongerstakende mensen zonder papieren zullen de kans krijgen om een verblijfsvergunning te krijgen via artikel 9bis van de Verblijfswet, of artikel 9ter, zo meldt de Union des Sans-Papiers pour la Régularisation (USPR).
Lees verder

Hongerstaking van sans-papiers in Begijnhofkerk in Brussel beëindigd
De hongerstaking van sans-papiers in de Begijnhofkerk in Brussel is beëindigd. Dat is net bevestigd door een woordvoerder van de hongerstakers aan VTM NIEUWS. Vanaf morgen gaat iedereen naar de neutrale zone.
Lees verder

Sepideh Sedaghatnia bevallen van dochtertje
Sommelier Sepideh Sedaghatnia (36) is bevallen van haar eerste dochtertje. Dat nieuws deelde ze op Instagram. Het meisje kreeg de naam Lina.
Lees verder

Van hervulbare geurkaarsen tot strijkpatches: 7 beloftevolle Belgische merken om te leren kennen op onze feestdag
Ons land barst van het talent. En op onze nationale feestdag willen we dat Belgische talent vieren. Van fietskledij voor vrouwen over hervulbare geurkaarsen tot een hip drankje: deze zeven merken maken sinds dit jaar deel uit van onze nationale trots.
Lees verder

Zuid-Afrikaans bedrijf gaat Pfizer-vaccin produceren voor Afrika
De Amerikaanse farmagigant Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech hebben aangekondigd dat het Zuid-Afrikaanse farmabedrijf Biovac vanaf begin volgend jaar hun vaccin tegen Covid-19 gaat verdelen. Het gaat om een primeur voor het Afrikaanse continent.
Lees verder

Na vechtscheiding en rechtszaak: wordt Kelly Clarkson de nieuwe Ellen DeGeneres?
2021 is hét jaar van Kelly Clarkson (38). Met een gloednieuwe miljoenenvilla in Los Angeles en een derde én vierde seizoen van haar populaire talkshow, lacht het leven haar toe. Dat ze het populaire tijdslot van 'The Ellen DeGeneres Show' mag overnemen, is de kers op de taart. De zangeres is nochtans van ver moeten komen, want ze zat geruime tijd verwikkeld in een juridische strijd met haar ex Brandon Blackstock (44). Begin deze maand diende ze een verzoek in bij de rechter om officieel single verklaard te worden: "Het is vooral voor mijn kinderen een verschrikkelijke periode geweest", aldus Clarkson. "Maar ook mijn eigen mentale gezondheid kelderde."
Lees verder

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck ambitieus als gelegenheidskoppel: "Olympische medaille is onbetaalbaar"
Een Belgische tennismedaille op de Olympische Spelen in Tokio, het zou niet onverhoeds zijn. Elise Mertens maakt een kans in het enkelspel én staat nummer één in de wereld in het dubbel. Of het ook klikt met haar gelegenheidspartner Alison Van Uytvanck? "We delen alvast dezelfde kamer." Nochtans is Mertens' vriend ook in Tokio.
Lees verder

SHOWBITS. Kim Clijsters slooft zich uit en wie treedt er op zonder publiek?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vadis Odjidja, die blij is dat fans terug zijn, voelt zich klaar voor Valerenga: "Morgen begint een nieuw verhaal"
Vadis Odjidja kende een goeie voorbereiding en oogt scherp. De aanvoerder van AA Gent kijkt uit naar het eerste duel met Valerenga, ook omdat er eindelijk weer fans in het stadion zullen zitten.
Lees verder

Rij van halve kilometer om afscheid te nemen van Peter R. de Vries: "Dit is het minste wat we kunnen doen"
Duizenden mensen zijn naar Amsterdam gekomen om Peter R. de Vries een laatste eer te bewijzen. Voor Koninklijk Theater Carré stond deze ochtend een rij van meer dan een halve kilometer. Mensen kunnen tot 20 uur afscheid nemen van de doodgeschoten misdaadjournalist.
Lees verder

Extreemrechtse politicus schiet Marokkaan dood in Italië
In Italië heeft een politicus van de extreemrechtse partij Lega Nord, Massimo Adriatici, een Marokkaanse man doodgeschoten tijdens een aanvaring in het openbaar. Dat berichtte onder meer het Italiaanse persbureau Ansa woensdag.
Lees verder

RECENSIE. 'Schmigadoon!': "Net als de titel blijft ook de inhoud niet lang hangen"
Een koppel dat hun relatie een tweede kans wil geven door op relatietherapietrektocht te gaan, maar terecht komt in een sprookjesdorp vol zingende en tapdansende musicalacteurs. 'Schmigadoon!' deinst er niet voor terug z'n olijke, vrolijke zelf te zijn, maar moet u deze muscialkomedie op Apple TV+ ook gezien hebben? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Demi Lovato vindt cover Davina Michelle geweldig: "Mag ik dat trucje lenen?"
Wereldster Demi Lovato (28) heeft vol lof gereageerd op een cover van de Nederlandse Davina Michelle (25). De Amerikaanse artiest wil zelfs een stemtrucje van Davina overnemen.
Lees verder

Vanhaezebrouck wil AA Gent Europees weer op de kaart zetten: "Alles doen om poules te halen én te overleven"
AA Gent begint morgenavond aan zijn Europees avontuur, tegen het Noorse Valerenga. Hein Vanhaezebrouck gelooft dat zijn team er klaar voor is.
Lees verder

Trop is te veel, dus waarom gaan mensen te ver met botox? Cosmetisch chirurg: "Ook fillers zijn niet zo onschuldig"
"Ik wil niet gemeen zijn, maar wat is er gebeurd met het gezicht van Kristin Davis?" Op Twitter raken mensen niet uitgepraat over de actrice die Charlotte speelt in de reboot van 'Sex and the City'. Waarschijnlijk heeft ze iets te veel botox en fillers laten inspuiten, klinkt het. Cosmetisch chirurg Jan Vermeylen is voorstander van zulke rimpelbestrijders, maar waarschuwt voor overconsumptie. Hij legt uit waarom mensen tegen beter weten in niet kunnen stoppen, en wat daar de gezondheidsrisico's van zijn.
Lees verder

Gedetineerden houden twee cipiers met scheermesjes gegijzeld in Zweedse gevangenis
Twee gedetineerden houden in een Zweedse gevangenis twee cipiers gegijzeld. De prangende situatie speelt zich af in Hällby, zowat 100 kilometer ten westen van hoofdstad Stockholm.
Lees verder