Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 juli 2021

E40 in beide richtingen afgesloten na zware botsing tussen truck en auto

HLN
E40 in beide richtingen afgesloten na zware botsing tussen truck en auto
De E40 tussen Veurne en Oostduinkerke is sinds maandag rond 15.45 uur volledig afgesloten door een zwaar ongeval met een vrachtwagen en auto. Het verkeer richting Brussel moet de snelweg verlaten in Veurne, dat richting Calais moet eraf in Oostduinkerke.
Lees verder

Hun laatste reisje met twee, werd er plots eentje met drie: Jules verrast mama Jolien en papa Jenno met geboorte op reis in Spanje
Ze dachten nog gezellig voor de laatste keer een reisje met twee te maken in afwachting van de komst van hun eerste kindje. Maar vier dagen na aankomst in het Spaanse Torrevieja besloot de kleine Jules dat het tijd was om van zich te laten horen. Jenno Hallaert (27) en Jolien Van der Steen (32) uit Lille waren compleet verrast, maar zijn uiteraard dolgelukkig. "Onze vakantie duurde wat langer dan voorzien, maar dit zullen we nooit vergeten", lachen de kersverse ouders.
Lees verder

Vlaamse influencer krijgt haatboodschappen na pastagrapje over match van Rode Duivels
Hoe het hart van een Italiaan zo snel mogelijk doen bloeden? Door pasta in tweeën te breken en er dan nog een flinke lading frieten met mayonaise bovenop te gooien, natuurlijk. Eefje Depoortere lanceerde het grappige filmpje op TikTok in aanloop naar de EK-clash met de Rode Duivels. Dat er zo'n heisa over zou ontstaan, had de Vlaamse influencer nooit zien aankomen.
Lees verder

Eind juli alle coronaregels overboord als 80% Vlamingen gevaccineerd is? "Vakantieplanning is grootste factor van onzekerheid"
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) maakt zich sterk dat 80 procent van de volwassen Vlamingen eind juli volledig ingeënt zal zijn. Zal dat het moment zijn waarop alle coronaregels overboord worden gegooid? Sciensano-viroloog Steven Van Gucht overloopt de mogelijke scenario's. "Wat doe je bijvoorbeeld als op het einde van de vaccinatiecampagne blijkt dat 10 tot 20 procent geen prik wíl? Blijven we dan maatregelen opleggen aan de héle maatschappij?"
Lees verder

Inspuiten van diabetesmedicijn is nieuwe afvalhype in BV-land: "Ik ken mensen die 10 kilo zijn kwijtgeraakt"
Er is een nieuwe vermageringshype in BV-land: het inspuiten van semaglutide, een geneesmiddel voor mensen met diabetes. "Ik heb de vraag al een paar keer gekregen in mijn cosmedische (samentrekking van cosmetisch en medisch, red.) kliniek", getuigt Griet Vanhees. En bij de meeste mensen vliegen de kilo's er wel degelijk af. Maar is dat wel veilig? Wat zijn de bijwerkingen? Wat is het kostenplaatje? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?
Lees verder

RECENSIE. 'Young Royals': "Tegen de traditie in, maar best te pruimen"
Een homoseksuele troonopvolger? Op die primeur is het in het echte leven nog even wachten, maar dat houdt de Zweedse Netflix-serie 'Young Royals' niet tegen om alvast onze verbeelding te prikkelen. Moet u deze reeks streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Duitser (52) in hechtenis na aanvaring op Gardameer waarbij Italiaans koppel stierf
De Duitser (52) die betrokken was bij een dodelijke aanvaring op het Gardameer is opgepakt, zo melden Italiaanse media maandag. Bij de aanvaring liet een jong Italiaans koppel het leven. Tegen de toerist was een arrestatiebevel uitgevaardigd.
Lees verder

Duitser (52) in hechtenis na dodelijke aanvaring op Gardameer waarbij Italiaans koppel stierf
De Duitser (52) die betrokken was bij een dodelijke aanvaring op het Gardameer is opgepakt, zo melden Italiaanse media vandaag. Bij de aanvaring liet een jong Italiaans koppel het leven. Tegen de toerist was een arrestatiebevel uitgevaardigd.
Lees verder

Google, Facebook en Twitter dreigen met vertrek uit Hongkong
Grote Amerikaanse techbedrijven als Twitter, Facebook en Google dreigen hun dienstverlening in Hongkong te staken als de autoriteiten van de stad de geplande wijziging van wetten over gegevensbescherming doorvoeren. Met de nieuwe regels zouden de techbedrijven aansprakelijk kunnen worden voor het kwaadwillig delen van informatie door individuen.
Lees verder

Griezmann en Dembélé na storm van kritiek na uitgelekte video: "Racisme? Ik word neergezet als man die ik niet ben"
De storm om de vermeende racistische video met de Franse stervoetballers Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann in een hoofdrol is nog niet gaan liggen. Het duo reageerde intussen met een statement via social media. Beiden spreken ze tegen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan racisme.
Lees verder

De Efteling verkoopt deze zomer 'Maan-tickets' voor een voordelig avondje pretparkplezier
Een achtbaanritje bij zonsondergang: vanaf 9 juli kan je dat in de Efteling beleven voor een zacht prijsje. Het pretpark lanceert deze zomer het 'Maan-ticket', dat je van 18 uur tot 22 uur toegang geeft tot alle prachtig verlichte achtbanen.
Lees verder

HET DEBAT. Is het tijd om afscheid te nemen van het mondmasker?
De Britten mogen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze een mondmasker dragen in het openbaar. In Nederland, Frankrijk en heel wat andere Europese landen behoort de mondmaskerplicht al grotendeels tot het verleden. In België lijken politici en experts echter nog geen voorstander van het afschaffen van de mondmaskerplicht. Wat denk jij? Is het ook bij ons tijd om de mondmaskers op te bergen? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Ruim 60 migranten verdronken voor Tunesische kust in nog geen drie dagen tijd
Voor de kust van Tunesië zijn in minder dan drie dagen tijd minstens zestig migranten om het leven gekomen. Zij hoopten om per boot via de Middellandse Zee Europa te bereiken.
Lees verder

VAB en Touring waarschuwen voor rood weekend op Europese wegen
VAB en Touring melden dat het komende vrijdag en zaterdag druk zal zijn op de Europese wegen naar zuiderse reisbestemmingen en op ringwegen rond grote steden. In veel Europese regio's starten de schoolvakanties, zo wordt ook de eerste golf vakantiegangers uit Noord-Nederland verwacht, in eigen land begint het bouwverlof in Antwerpen, Leuven, Oost-Vlaanderen en Limburg.
Lees verder

Gerard Joling heeft geen zin om opnieuw samen te werken met Gordon óf SBS6
Gerard Joling (61) was in het verleden één van de vaste gezichten van SBS6, maar in de toekomst wil hij liever niet meer presenteren voor de zender. En ook op een hereniging met zijn voormalige beste vriend Gordon (52) zit de Nederlandse zanger duidelijk niet te wachten.
Lees verder

Foeke Booy (ex-coach Cercle) getroffen door herseninfarct: "Hij maakt het naar omstandigheden redelijk"
Foeke Booy, op dit moment technisch manager van het naar de Eredivisie gepromoveerde Cambuur, is zondagavond getroffen door een herseninfarct. De leiding van de Nederlandse club laat weten dat het naar omstandigheden redelijk gaat met de ex-voetballer.
Lees verder

Extremistische militair krijgt 'als straf' toegang tot munitiedepot
Bart D.S. werkte jarenlang als 'veiligheidsofficier' in de kazerne van Leopoldsburg. De militaire inlichtingendienst kende hem nochtans als lid van de motorclub MC Egmond Nomads, die banden heeft met de Hells Angels. Na de vlucht van Jürgen Conings verloor D.S. dan toch zijn veiligheidsmachtiging. Sindsdien doet hij soms de wacht... in het munitiedepot. Dat schrijft 'De Morgen'.
Lees verder

Laurent Simons (11) heeft zijn eerste universitair diploma op zak: "Hoe meer ik leer, hoe meer ik wil weten"
Veel kinderen van 11 gloeien van enthousiasme bij de gedachte dat ze na de grote vakantie naar de middelbare school mogen. Maar niet Laurent Simons (11). Hij heeft zijn eerste universitair diploma op zak, als bachelor in de fysica aan de UAntwerpen. "Studeren wordt alleen maar leuker. Hoe meer ik leer, hoe meer ik wil weten."
Lees verder

Cavendish is gelukkig met ritzeges, maar ook erg vermoeid: "Dit voelt al als de 2e rustdag"
Deceuninck-Quick.Step won al drie keer in deze Tour de France en is daarmee de meest succesvolle ploeg. Julian Alaphilippe mocht één keer juichen, Mark Cavendish twee keer. "Ongelooflijk", zei de Brit op de persconferentie van zijn team. "Het was al een geweldige Tour, maar ik voel me wel al heel moe. Het voelt alsof het al de tweede rustdag is."
Lees verder

Belgische toeriste mogelijk verlamd na sprong van klif in Portugal
Een vrouw van 23 jaar met de Belgische nationaliteit is in Portugal in het ziekenhuis beland nadat ze van een klif sprong en slecht neerkwam in het water. Het slachtoffer is volgens de lokale autoriteiten in het ziekenhuis opgenomen met 'laesie' in de onderrug. Dat is een zeer ernstig letsel, met mogelijk verlamming als gevolg.
Lees verder