Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

De zon van de Azzurri: hoe oud-topspits en kankeroverlever Gianluca Vialli Italië inspireert

HLN
De zon van de Azzurri: hoe oud-topspits en kankeroverlever Gianluca Vialli Italië inspireert
"Ik wil dat iemand naar mij kijkt en zegt: 'Door jouw verhaal heb ik niet opgegeven.'" De Squadra trekt zich op aan het positivisme van zijn teamleider, Gianluca Vialli (56). Een knuffel op Wembley stond symbool voor een vriendschap van 40 jaar en een inspirerende tocht. Uw portie energie voor vandaag.
Lees verder

De moeilijke jaren van Cavendish door de ogen van zijn ex-ploegleiders: "Hij blééf er maar in geloven. En kijk nu!"
Aankomst in Châteauroux vandaag. Waar Mark Cavendish (36) dertien jaar geleden zijn eerste van 31 Touretappes won. "Klaar voor nummer 32", noemen Jean-Pierre Heynderickx en Tristan Hoffman het sprintfenomeen dat ze door woelig water hebben geleid. "Alle credits komen hém toe. Hier is hij vier jaar lang voor blijven vechten."
Lees verder

OPROEP. Ben jij ook zo Duivels-zenuwachtig? Vertel het ons!
Beste fans van de Rode Duivels, we zijn op zoek naar supporters die kunnen vertellen waarom ze 'duivels zenuwachtig' zijn en hoe zich dat dan uit: krijg je tijdens wedstrijden signalen van je smartwatch dat je hartslag te hoog is, moest je vandaag al zes keer naar het toilet, krijg je geen hap door je keel, heb je al een dag op voorhand vakantie genomen omdat je je toch niet kan concentreren op het werk,...?
Lees verder

City Pass voor Antwerpen en Gent is flop
De City Pass die werd ingevoerd voor Antwerpen en Gent en reizigers moet motiveren om verschillende openbaarvervoermiddelen te combineren, is geen succes. Dit blijkt uit cijfers die Vlaams parlementsleden Karin Brouwers (CD&V) en Imade Annouri (Groen) opvroegen bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). "We moeten de formule niet meteen afschrijven, maar net investeren in de bekendheid en de voordelen vergroten voor reizigers", vindt Brouwers.
Lees verder

Europees prestigeproject 'Einstein Telescoop' komt mogelijk naar België
De Einstein Telescoop, een prestigieus project voor het observeren van zwaartekrachtgolven, is toegevoegd aan een Europese shortlist met prioritair uit te voeren projecten. Dat meldt de UAntwerpen donderdag, die met de vier andere Vlaamse universiteiten samenwerkt om het project naar de regio van het drielandenpunt België-Nederland-Duitsland te halen.
Lees verder

Zelftests voortaan ook in supermarkten verkrijgbaar
Zelftests zijn voortaan niet meer exclusief verkrijgbaar in apotheken, maar zullen ook te koop zijn in supermarkten. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Hij wijst er op dat de ruimere beschikbaarheid van de tests een logische toepassing is van de Europese regels, maar benadrukt ook dat voor wie een eerste keer de tests gebruikt, het advies van een apotheker erg nuttig kan zijn.
Lees verder

Touring verwacht dit weekend druk verkeer op de Europese wegen richting zuiden
Mobiliteitsorganisatie Touring verwacht dit weekend veel verkeer met kleinere files op de Europese wegen richting zuiden, vooral op vrijdag en zaterdag. De start van het bouwverlof in de regio rond Brussel-Halle-Vilvoorde zorgt mee voor de drukte.
Lees verder

Nederlander in Lamborghini vlamt met 222 kilometer per uur op Franse snelweg
Een 29-jarige Nederlander heeft afgelopen weekend zijn rijbewijs moeten inleveren na een fikse snelheidsovertreding in Frankrijk. De door hem bestuurde Lamborghini Urus werd op de snelweg Parijs-Bordeaux geflitst met een snelheid van 222 kilometer per uur, melden Franse media.
Lees verder

De jeugd kan deze zomer rekenen op meer dan 23.600 jeugdactiviteiten
De jeugd zal zich deze zomer weer helemaal kunnen uitleven op zo'n 23.600 jeugdactiviteiten. Daarbij is het aanbod zeer divers: van speelpleinwerkingen tot kampen met overnachtingen en zelfs buitenlandse kampen, het belooft een erg actieve zomer te worden. De meeste activiteiten zullen tussen 15 juli en 15 augustus plaatsvinden.
Lees verder

Jeugd kan deze zomer rekenen op meer dan 23.600 jeugdactiviteiten
De Vlaamse kinderen en jongeren zullen zich deze zomer weer helemaal kunnen uitleven op zo'n 23.600 jeugdactiviteiten. Daarbij is het aanbod zeer divers: van speelpleinwerkingen tot kampen met overnachtingen en zelfs buitenlandse kampen, het belooft een erg actieve zomer te worden. De meeste activiteiten zullen tussen 15 juli en 15 augustus plaatsvinden.
Lees verder

LIVE TOUR. Sprint Mark Cavendish naar 32ste ritzege in Ronde van Frankrijk?
Daags na de individuele tijdrit staat er in de Tour de France een vlakke etappe op het menu. De zesde rit voert het peloton naar Châteauroux, waar Mark Cavendish in 2008 zijn eerste Tourzege pakte. Knalt de Brit straks naar zijn 32ste overwinning in de Ronde van Frankrijk? Of krijgen we nog eens een Belgische triomf? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert sprint vandaag mee: "Wout heeft meteen de knop omgedraaid"
Daags na de individuele tijdrit staat er in de Tour de France een vlakke etappe op het menu. De zesde rit voert het peloton naar Châteauroux, waar Mark Cavendish in 2008 zijn eerste Tourzege pakte. Knalt de Brit straks naar zijn 32ste overwinning in de Ronde van Frankrijk? Of krijgen we nog eens een Belgische triomf? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Belgische ondernemingen herstellen stilaan van coronacrisis
Belgische ondernemingen lieten in juni nog een omzetverlies van 8 procent optekenen. Dat is het beste resultaat sinds het begin van de coronacrisis, blijkt donderdag uit de meest recente enquête van de Economic Risk Management Group (ERMG) - een samenwerking van de werkgeversorganisaties en de Nationale Bank sinds het begin van de coronacrisis. Bedrijven worstelen wel steeds vaker met aanwervings- en toeleveringsproblemen.
Lees verder

Aster Nzeyimana zorgt met dubbelzinnige opmerking voor hilarisch moment in 'Villa Sporza'
Aster Nzeyimana (27) zorgde woensdagavond voor hilariteit in 'Villa Sporza' op Eén. Toen presentator Karl Vannieuwkerke (50) vroeg wat de kersverse EK-commentator had gedaan toen hij weer thuis arriveerde, versprak hij zich.
Lees verder

Aster Nzeyimana zorgt met dubbelzinnige opmerking voor hilariteit in 'Villa Sporza'
Aster Nzeyimana (27) zorgde woensdagavond voor hilariteit in 'Villa Sporza' op Eén. Toen presentator Karl Vannieuwkerke (50) vroeg wat de kersverse EK-commentator had gedaan toen hij weer thuis arriveerde, volgde er een heel opmerkelijke uitspraak.
Lees verder

EK-winstkansen van Rode Duivels ferm gestegen volgens gespecialiseerd databedrijf, maar Engeland blijft favoriet
De Rode Duivels hebben 24% kans om het EK te winnen. Dat berekende Gracenote, absolute autoriteit op het vlak van sportstatistieken, op basis van maar liefst 1 miljoen computergestuurde simulaties. Engeland blijft wel favoriet.
Lees verder

15 items waarmee je in stijl kan supporteren voor onze Rode Duivels
Deze vrijdag kruisen de Rode Duivels de degens met Italië. Ook al zijn we niet allemaal enorme voetbalfans, bij grote tornooien staan we samen achter onze nationale ploeg. En dat doen we het liefst in stijl. Daarom maakten we een selectie in zwart, geel en rood, die van pas komt bij het supporteren én die je ook na het EK nog kan dragen.
Lees verder

Poetin tekent omstreden wet tegen 'geschiedvervalsing'
De Russische president Vladimir Poetin heeft een omstreden wet tegen geschiedvervalsing goedgekeurd. Die maakt het volgens Russische media strafbaar om de rol die de Sovjet-Unie speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog te vergelijken met die van nazi-Duitsland.
Lees verder

Nora Gharib en echtgenoot Anson gaan na 12 jaar uit elkaar
Nora Gharib (27) en haar echtgenoot Anson zijn uit elkaar. Dat maakte Nora zonet zelf bekend via een foto op haar Instagramaccount. "Vandaag is het de dag waarop we meedelen dat onze wegen scheiden", klinkt het onder meer op sociale media.
Lees verder

Vlaanderen start met herkansingsronde vaccinatie: reservelijst Qvax opnieuw open voor wie niet inging op eerste uitnodiging
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid is begonnen met een herkansingsronde voor wie zich nog niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus. Wie niet is ingegaan op zijn eerste uitnodiging zal een nieuwe uitnodigingsbrief krijgen, maar kan zich vanaf vandaag ook op de reservelijst Qvax inschrijven om sneller aan de beurt te komen. Expliciete weigeraars die van gedachte zijn veranderd, moeten zich daar ook eerst 'activeren'.
Lees verder