Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 juli 2021

Céline (1,5 jaar) kwartier lang opgesloten in snikhete auto die zichzelf afsluit: “Nachtmerrie van elke ouder”

HLN
Céline (1,5 jaar) kwartier lang opgesloten in snikhete auto die zichzelf afsluit: "Nachtmerrie van elke ouder"
Een meisje van amper 21 maanden oud zat woensdagmiddag opgesloten in een snikhete wagen in Oostende. Vooraleer Célines ouders haar uit het kinderstoeltje konden halen, sloot de wagen zichzelf en lag de sleutel binnen. "We waren in grote paniek en gingen uit van het ergste. Dit wil je als ouder nooit meemaken", vertelt mama Houda Abidi (31) uit Ieper. De redding was uiteindelijk te danken aan het snelle ingrijpen van de Oostendse politie en de takeldienst, die zelfs geëscorteerd werd doorheen de verkeersellende.
Lees verder

Peuter Céline kwartier lang opgesloten in snikhete auto die zichzelf afsluit: "Nachtmerrie van elke ouder"
Een meisje van amper 21 maanden oud zat woensdagmiddag opgesloten in een snikhete wagen in Oostende. Vooraleer Célines ouders haar uit het kinderstoeltje konden halen, sloot de wagen zichzelf en lag de sleutel binnen. "We waren in grote paniek en gingen uit van het ergste. Dit wil je als ouder nooit meemaken", vertelt mama Houda Abidi (31) uit Ieper. De redding was uiteindelijk te danken aan het snelle ingrijpen van de Oostendse politie en de takeldienst, die zelfs geëscorteerd werd doorheen de verkeersellende.
Lees verder

Israël opent parlementair onderzoek naar spionagesoftware Pegasus
Het Israëlische parlement heeft een commissie geïnstalleerd om onderzoek te doen naar het mogelijke misbruik van de spyware Pegasus door staten, zo heeft een Israëlisch parlementslid donderdag gezegd.
Lees verder

Ook dieren hebben hulp nodig na zondvloed: koe zit dagenlang vast langs Ourthe
Een team van de brandweer heeft woensdag een koe gered die zes dagen vastzat langs de oever van de Ourthe in Esneux (Luik). Het dier is één van de vele die in de problemen kwamen door de felle overstromingen van vorige week. "Veel inwoners kregen opdracht van de autoriteiten om hun huisdieren achter te laten", meldt Zwerfkat in Nood.
Lees verder

Ook dieren hebben hulp nodig na felle overstromingen: koe zit dagenlang vast aan oever van Ourthe
Een team van de brandweer heeft woensdag een koe gered die zes dagen vastzat langs de oever van de Ourthe in Esneux, in de provincie Luik. Het dier is één van de vele die in de problemen kwamen door de felle overstromingen van vorige week. "Veel inwoners kregen opdracht van de autoriteiten om hun huisdieren achter te laten", meldt Zwerfkat in Nood.
Lees verder

Iedereen gelijk voor identiteitscontroles? Proffen nemen Gentse politie onder de loep
Zijn identiteitscontroles altijd zo willekeurig als het moet? Hoe kiezen agenten wie er zijn identiteitsbewijs moet laten zien en wie niet? Het wordt wel eens gezegd dat jongeren met donkere huidskleur vaker geviseerd worden dan hun witte collega's. Maar is dat ook zo en moet er bijgeschaafd worden? De UGent en VUB onderzoeken het.
Lees verder

Transfer Talk. "Barcelona bood Griezmann al aan bij vier topclubs"
Het nieuwe voetbalseizoen gaat bijna van start, en dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Tommy Hilfiger brengt genderneutrale kledinglijn uit: "Het is altijd onze droom geweest om mode te creëren voor iedereen"
Tommy Hilfiger komt deze zomer met een uitzonderlijke collectie. Het Amerikaanse kledingmerk heeft samen met de non-binaire activist Indya Moor een genderneutraal assortiment ontworpen. De samenwerking tussen Tommy en Indya bouwt voort op Tommy Hilfiger's ambitieuze 'People's Place'-programma, een platform met als missie de vertegenwoordiging van diverse groepen in de mode te bevorderen.
Lees verder

Tien jaar na de aanslag door Anders Breivik: "Terrorist kwam naar een eiland omdat hij het niet met ons eens was"
Precies tien jaar geleden vermoordde Anders Breivik 77 mensen op het eilandje Utøya en in Oslo. Zijn vreselijke daad veranderde alles: het land, de politiek en de mensen. Hoe kon dit in hemelsnaam juist in Noorwegen gebeuren?
Lees verder

Gevluchte drugsbaron heeft spijt: van 12 jaar cel in Nederland naar een eis van 1.482 jaar in Turkije
De Nederlandse drugsbaron Çetin G. heeft spijt van zijn vlucht naar Turkije. Zo meldt een van zijn vier advocaten in Ankara. G. is in Nederland veroordeeld tot twaalf jaar cel, maar ontsnapte door zijn enkelband door te knippen. De Turkse aanklager eist nu 1.482 jaar cel tegen de Schiedammer, die zich onschendbaar waande in zijn thuisland.
Lees verder

Een deel van de overstromingen kon misschien voorkomen worden: "Stuwdam van Eupen werd veel te laat opengezet"
Kon een deel van de overstromingen voorkomen worden? In de vallei van de Vesder is steeds meer kritiek op hoe de stuwdam van Eupen is opengezet. Veel te laat namelijk. "Het was een tsunami." De burgemeester van Verviers vraagt een parlementaire onderzoekscommissie.
Lees verder

Winnen Niels Destadsbader en Regi samen een Radio 2 Zomerhit? Dit zijn de genomineerden
Zonet maakte Radio 2 bekend welke tien artiesten kans maken op de Radio 2 Zomerhit 2021. Karolien Debecker belde in 'Zot veel zomer' alle genomineerden op om hen te verrassen met hun nominatie. Kunnen Niels Destadsbader en Regi, na hun aparte overwinningen de vorige jaren, nu samen een nieuwe trofee op hun naam schrijven? Of zal jong talent als The Starlings, Metejoor of Camille het beeldje kunnen verzilveren?
Lees verder

Eden Hazard aangeboden bij Chelsea, maar transfer lijkt quasi uitgesloten
In Spaanse en Britse media wordt er alweer druk gespeculeerd over de toekomst van Eden Hazard. Zo zou de 30-jarige Rode Duivel door tussenpersonen zijn aangeboden bij zijn oude club Chelsea. Volgens de informatie waarover onze redactie beschikt, ziet het er echter totaal niet naar uit dat Hazard Real Madrid deze zomer zal verlaten.
Lees verder

Europees coronapaspoort en Covid Safe Ticket: dit is het verschil
Een Covid Safe Ticket (CST) is vanaf 13 augustus in ons land verplicht voor iedereen die een groot evenement met meer dan 1.500 mensen bezoekt. Vanaf 1 september geldt dat ook voor indoor evenementen. Maar wat is nu het verschil met het Europees vaccinatiepaspoort?
Lees verder

Wetenschappers in België bereiken nieuwe doorbraak in alzheimeronderzoek
Een onderzoeksteam van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en de KU Leuven heeft ontdekt hoe het eiwitcomplex gamma-secretase opgebouwd is ons lichaam. Dat heeft de VIB bekendgemaakt. Gamma-secretase speelt een belangrijke rol in het ziekteproces van alzheimer. De inzichten van de studie kunnen gebruikt worden in de ontwikkeling van medicatie tegen de ziekte.
Lees verder

Negentien gewonden nadat minibus op Italiaans eiland in ravijn stort op strandtent
Bij een ongeluk met een minibus op het Italiaanse eiland Capri is vanochtend de chauffeur om het leven gekomen en zijn negentien passagiers gewond geraakt. Een aantal gewonden is er slecht aan toe. Door een verkeerde manoeuvre reed de lijnbus door een vangrail en stortte zes meter naar beneden in het ravijn en kwam op een strandtent terecht.
Lees verder

"Everton-ster Sigurdsson leeft na arrestatie rond zedenzaak ondergedoken in safehouse, zijn vrouw trok in bij haar ouders"
Gylfi Sigurdsson, de 31-jarige voetballer van Everton die gearresteerd werd op verdenking van seksuele intimidatie van een minderjarige, leeft ondergedoken in een safehouse. Dat schrijven verschillende Engelse en IJslandse media. Zijn vrouw Alexandra Ívarsdóttir - in 2008 verkozen tot Miss IJsland - trok na het nieuws meteen in bij haar ouders.
Lees verder

Football Talk. Brute pech: Antwerp kan komende weken niet rekenen op recordaankoop Balikwisha
Brute pech voor Antwerp: de Great Old zal het in de eerste weken van de nieuwe competitie moeten stellen zonder recordaankoop Michel-Ange Balikwisha. De 20-jarige aanvaller blesseerde zich eerder deze week op training aan de quadriceps en zal daardoor twee tot drie weken aan de kant moeten blijven.
Lees verder

Quinn Simmons vloert Stan Dewulf in koninginnenrit en is de nieuwe leider in Ronde van Wallonië
Quinn Simmons (Trek-Segafredo) greep de macht in de Ronde van Wallonië. De 20-jarige Amerikaan klopte in de koninginnenetappe in een spurt met twee onze landgenoot Stan Dewulf. Simmons is ook de nieuwe leider.
Lees verder

Jos van Oosterwyck besliste wie schitterde in 'Tien Om Te Zien': "Plots krijg ik weer een lawine van aanvragen binnen"
Eind augustus keert 'Tien Om Te Zien' terug vanop de zeedijk in Middelkerke, dankzij het succes van het archiefprogramma 'Tien Om Te Zien: Het Beste Van 199X'. Jos Van Oosterwyck (72) besliste jarenlang wie er te zien was in het VTM-programma, en bepaalde zo mee wie er een zomerhit te pakken kreeg. "Ik kreeg wel eens handdrukken met daarin briefjes van 5.000 frank." Ook al is hij ondertussen met pensioen, toch trekken artiesten weer volop aan zijn mouw. "Maar als je wil dat het programma blijft scoren, moet je afscheid nemen van de oude garde."
Lees verder