Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 juli 2021

Al 145.000 Vlamingen hebben tweede AstraZeneca-prik vervroegd

HLN
Al 145.000 Vlamingen hebben tweede AstraZeneca-prik vervroegd
In Vlaanderen hebben al 145.000 mensen de termijn voor hun tweede AstraZeneca-prik vervroegd. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Portet d'Aspet, vandaag op het menu in de Tour, zal voor eeuwig gitzwarte herinneringen oproepen na fatale val Casartelli: "Mijn hele wereld stortte in"
De Col de Portet d'Aspet, vandaag één van de scherprechters in de zestiende rit van de Tour de France, blijft voor eeuwig de berg van Fabio Casartelli. In 1995 liet de beloftevolle Italiaan er het leven na een zware val in de afzink. Het is een litteken dat de wielersport voor altijd zal meedragen.
Lees verder

Bekijk hoogtepunten van voorlaatste speeldag Belgian League
ION SQUAD ligt uit de race voor de play-offs na het verlies tegen Starlan Gaming Club, maar de strijd voor het laatste gaatje is nog niet gestreden. Sector One staat aan kop, maar voor de rest kan de rangschikking nog flink veranderen.
Lees verder

Het nektapijt is opnieuw hip, ook bij popsterren als Rihanna en Miley Cyrus. "Leuk om te rebelleren tegen gevestigde schoonheidsidealen"
Ongeveer een maand geleden onderging fitnesscoach Loewi Monbaliu een transformatie. Ze zei vaarwel aan haar lange lokken en ruilde die in voor een 'mullet', ofwel, een kort kapsel met een nektapijt. Ze is niet de enige, grote sterren zoals Miley Cyrus en Rihanna gingen haar al voor. We kunnen nu dus officieel zeggen dat het kapsel een ding is. "Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het straalt meer karakter uit", aldus Loewi.
Lees verder

Bekijk hoogtepunten van voorlaatste speeldag Belgian League
ION SQUAD ligt uit de race voor de play-offs na het verlies tegen Starlan Gaming Club, maar de strijd voor het laatste gaatje is nog niet gestreden. Sector One staat aan kop, maar voor de rest kan de rangschikking nog flink veranderen.
Lees verder

Chaos in Zuid-Afrika: al 32 doden bij protesten en plunderingen na opsluiting oud-president Zuma
De protesten van de afgelopen dagen in Zuid-Afrika tegen de opsluiting van oud-president Jacob Zuma (79) hebben al 32 mensenlevens geëist. Dat zegt premier Sihle Zikalala van de provincie KwaZulu-Natal. In zijn provincie zijn al 26 doden gevallen, waar dat er maandag nog vier waren. In Johannesburg vielen al zes doden. Er zijn ook talrijke gewonden, onder wie vier politieagenten. 500 mensen werden al opgepakt.
Lees verder

Olivia en Arthur blijven populairste meisjes- en jongensnaam
Olivia was in 2020 voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij pasgeboren meisjes in België. Bij jongens stond Arthur voor het derde opeenvolgende jaar helemaal bovenaan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.
Lees verder

Ruim 1,4 miljoen Vlamingen zijn lid van sportclub
In 2020 waren 1.405.165 inwoners van het Vlaamse Gewest lid van minstens één sportclub aangesloten bij een erkende of gesubsidieerde sportfederatie. Dat is 1 procent minder dan in 2019 en 14 procent meer dan in 2014. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Appartement van David Bowie, dat eerder New Yorkse chocoladefabriek was, verkocht voor 14 miljoen euro
De voormalige woonst van de legendarische muzikant David Bowie is verkocht voor 14,2 miljoen euro. Het appartement ligt in het hartje van New York City en bevat vier slaapkamers, een bibliotheek en drie terrassen. De muzikant, die in 2016 overleed na een oneerlijke strijd tegen leverkanker, kocht het appartement in 1999. Voor het de woning van de rocklegende werd, was het pand een chocoladefabriek.
Lees verder

Man (31) trekt in ontbloot bovenlijf spiegels van wagen en wordt gearresteerd
Op de Victor Braeckmanlaan in Gent is maandagavond een 31-jarige man plots door het lint gegaan. Hij trok er de twee zijspiegels van een verhuiswagen af en zette het op een lopen. Enkele honderden meters verder kon hij overmeesterd worden.
Lees verder

Duitsland wil coronavaccinatie niet verplichten
Duitsland gaat een coronavaccinatie niet verplichten. Volgens bondskanselier Angela Merkel is de regering niet van plan deze weg in te slaan.
Lees verder

Bedrijfsleider betrapt inbrekers en wordt neergeschoten
De eigenaar van het bouwbedrijf PROBUTEC in Beringen heeft vannacht inbrekers betrapt bij zijn bedrijf. De man werd daarna onder vuur genomen en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het parket is een onderzoek gestart.
Lees verder

Legt het Overlegcomité een strengere binnenlandse coronapas op tafel?
Het binnenlandse coronacertificaat, zeg maar het paspoort voor grote en kleine evenementen. Het is een app waarmee je kan bewijzen dat je of (volledig) gevaccineerd bent of recent getest. Eén van de manieren om bijvoorbeeld binnen te mogen op Pukkelpop. Op de derde dag van het festival zal je wel opnieuw getest moeten worden. Allemaal moeilijk te organiseren en viroloog Steven Van Gucht denkt dat testen alleen niet voldoende is. Alleen wie volledig gevaccineerd is, is veilig.
Lees verder

Stervende vader op toilet gevonden door zijn kinderen: 3 jaar cel met uitstel voor vrouwen achter dodelijke drugscocktail
Een drugscocktail met speed, GHB en MDMA gemixt met alcohol en cocaïne is een Hasselaar (40) fataal geworden. De man werd badend in het zweet aangetroffen door zijn kinderen toen hij op het toilet zat. Enkele tellen later overleed hij aan oververhitting. De correctionele rechtbank heeft nu een de verantwoordelijken van het goedje veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel.
Lees verder

Zoektocht in Ourthe hervat naar Antwerpenaar die stiefdochters probeerde te redden, maar zelf in problemen kwam
De hulpdiensten in het Luikse Sy (Ferrières) zoeken ook vandaag in de Ourthe verder naar de Antwerpenaar die sinds zondagavond vermist is. De jonge dertiger probeerde zijn twee stiefdochters (9 en 11) te redden, maar raakte zelf in de problemen. Ondanks grootschalige zoekacties is zijn lichaam maandag niet gevonden.
Lees verder

Khattabi verwijt Vlaanderen gebrek aan ambitie om nieuwe vervuiling met PFAS te vermijden
Federaal minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) verwijt haar Vlaamse collega's een gebrek aan ambitie om nieuwe vervuiling met PFAS in de toekomst te vermijden. Dat zei ze in de Kamer, waar ze vragen kreeg over de vervuiling in en rond Zwijndrecht.
Lees verder

Reuzenschildpad Schurli op minstens 130-jarige leeftijd in Weense zoo overleden
De Weense zoo Schönbrunn heeft zijn oudste bewoner verloren: een Seychellen-reuzenschidpad met de naam Schurli, zo heeft de dierentuin vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

SHOWBITS. Fabrizio speelt 'Skinny Love' op de piano en Mathieu Terryn en Kevin Janssens zijn wel heel intiem
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Mbokani vertrekt met hartzeer uit België: "Antwerp heeft gebrek aan respect getoond"
"Dit gesprek doet me pijn", zucht Dieumerci Mbokani (35), te oud bevonden door Antwerp en de rest van de Belgische top. Hij trekt dan maar naar Koeweit. Een exclusief afscheidsinterview met één van de beste spitsen van deze eeuw op onze velden. "Al dat gepraat over mijn leeftijd. Ik scoorde. Alsof dat niet het belangrijkste is."
Lees verder

Van de mondharmonica van Toots Thielemans tot het Batmanpak van Val Kilmer: Peter en Myriam stemmen elke ruimte in huis af op een kunstwerk
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. In de villa van Myriam (49) en Peter Vanmaldeghem (55) in 's Gravenwezel word je omringd door kunst. In elke kamer zijn alle kleuren, meubels en decoratie afgestemd op een specifiek werk. "Meestal wordt kunst pas in laatste instantie toegevoegd, maar ik deed het omgekeerde", zegt Peter.
Lees verder