Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 juli 2021

Agenten politiezone Brussel-Zuid melden zich ziek als protest tegen langere shiften

HLN
Agenten politiezone Brussel-Zuid melden zich ziek als protest tegen langere shiften
Enkele agenten van het korps van de politiezone Brussel-Zuid hebben zich maandag ziek gemeld als protestactie tegen hun aangepaste dienstregeling. Ze zouden nu shiften van 12 uur moeten draaien in plaats van 10 uur. De korpschef, Jurgen De Landsheer, nodigt de agenten en de vakbonden uit om dinsdag in gesprek te gaan.
Lees verder

'Squadra' krijgt na aandringen Bonucci dan toch open bus, enorme mensenzee viert Europese titel in Rome
La Coppa è a Roma. De 'Squadra Azzurra' is met de EK-trofee in Rome gearriveerd. Na de triomf op Wembley tegen Engeland werden de Italiaanse nationale ploegleden als helden onthaald door uitzinnige fans. De Italiaanse selectie kreeg een warm welkom van de premier en president, waarna een busritje door Rome volgde. Herbeleef de festiviteiten hieronder.
Lees verder

Greg Van Avermaet: "Dit is mijn slechtste Tour ooit"
Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën) reed zich nog niet in de kijker in deze Tour de France. Normaal doet de renner altijd mee voor een ereplaats in etappes zoals naar Mûr-de-Bretagne, Landerneau, maar in deze editie was hij enkel mee met een vroege vlucht op dag zes, een rit die was voorbestemd voor de sprinters, en schoof hij ook mee in de etappe naar de Mont Ventoux, maar zonder resultaat.
Lees verder

Een half jaar na zijn verhuis naar België wordt Mohamed (45) van het voetpad gemaaid door dronken automobilist: "Drie kinderen zijn hun vader kwijt"
"Hij liet een half jaar geleden zijn bedrijf en zijn huis in Spanje achter om in België dichter bij familie en vrienden te zijn. En dan gebeurt dit." Het verdriet en de pijn bij de familie van Mohamed Azdad (45) uit Heule (Kortrijk) is onbeschrijflijk nadat hij zondagnacht in het centrum van de stad door een te snelle en dronken automobilist van het voetpad werd gemaaid en tegen de gevel van een bakkerij stierf. De 27-jarige aanrijder blijkt niet aan zijn proefstuk toe.
Lees verder

Toerist probeert schoondochters uit Ourthe te redden, maar komt zelf in de problemen: zoekactie levert geen resultaat op
Een toerist die in de problemen kwam nadat hij zijn twee schoondochters uit de Ourthe probeerde te redden, blijft vermist. Een zoektocht leverde vandaag geen resultaat op.
Lees verder

Man probeert twee meisjes uit Ourthe te redden, maar komt zelf in de problemen: zoekactie levert geen resultaat op
Een man die in de problemen kwam nadat hij twee meisjes uit de Ourthe probeerde te redden, blijft vermist. Een zoektocht leverde vandaag geen resultaat op.
Lees verder

Frankrijk verplicht vaccinaties voor zorgpersoneel en eist vanaf augustus coronacertificaat bij horeca, winkelcentra en bij reizen
De Franse regering introduceert strengere regels rondom de coronavaccinaties. Zo zal het Covid-19-vaccin verplicht worden voor alle zorgmedewerkers en moeten inwoners (of toeristen) vanaf augustus een vaccinatiebewijs (of negatieve coronatest) kunnen voorleggen voordat ze een café of restaurant bezoeken. Dat kondigde president Macron aan tijdens een toespraak. Ook Griekenland zal zorgmedewerkers verplichten om zich te laten vaccineren.
Lees verder

EU en VS roepen Cubaans regime op naar volk te luisteren
Het communistische Cubaanse regime moet luisteren naar ontevreden Cubanen die de straat zijn opgegaan, vinden de Europese Unie en de Verenigde Staten. De machthebbers zouden op "dit cruciale moment" in de behoeften van het volk moeten voorzien, in plaats van "zichzelf te verrijken", aldus de Amerikaanse president Joe Biden.
Lees verder

Bpost duidt Dirk Tirez aan als nieuwe CEO: "Rustbrenger na turbulente periode"
Dirk Tirez is de nieuwe CEO van bpost. Hij voerde de functie al enkele maanden ad interim uit, maar is nu door de raad van bestuur definitief aangesteld. Minister van Post Petra De Sutter (Groen) noemt hem een "rustbrenger na een turbulente periode".
Lees verder

Ook dit jaar organiseert Heidi Klum geen Halloween-feestje
Dat Heidi Klum (48) van Halloween houdt, is geen verrassing. Elk jaar organiseert ze een drukbezocht Halloween-feestje waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Maar dit jaar zal het topmodel haar feest voor de tweede keer niet organiseren, vertelt ze aan TooFab.
Lees verder

Israël begint met derde prik voor mensen met verzwakt immuunsysteem
Israëliërs met een verzwakt immuunsysteem kunnen vanaf nu een derde prik krijgen tegen het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz gemeld.
Lees verder

Vertrekt er nog een jeugdproduct bij Standard? Franse kampioen Lille aast op Siquet
Verliest Standard na Michel-Ange Balikwisha en Zinho Vanheusden opnieuw een jeugdproduct? Die kans bestaat. Het Franse Lille toont concrete interesse in Hugo Siquet, rechtsachter van de Rouches.
Lees verder

Zware brand vernielt materiaal en lokaal van Chiro Heultje: "Heel wat herinneringen in rook opgegaan"
De lokalen van Chiro Heultje hebben zondagavond zware schade opgelopen na een uitslaande brand. Vooral het leidingslokaal, waar het vuur ontstond, heeft ernstige averij opgelopen. "Dit weegt ook emotioneel, want hier lagen heel wat herinneringen aan voorbije kampen", klinkt het bij de leiding. Woensdag zitten Chiro Heultje en het gemeentebestuur van Westerlo samen om een alternatieve locatie te zoeken.
Lees verder

Vergeet de vrees voor de 'overload', woekeren met de krachten is nét goed: "De signalen zijn duidelijk: Wout zal goed zijn in Tokio"
Er was een rustdag nodig om Wout van Aert (26) koest te houden. Anders was die gegarandeerd weer in het offensief gegaan. Zó woekeren met de krachten: hoeveel blijft er straks nog over voor Tokio?
Lees verder

Voorwaardelijke gevangenisstraf voor acteur Drake Bell
Voormalig kindsterretje Drake Bell (35) is maandag door de rechter in Ohio veroordeeld tot 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar wegens het voeren van seksueel getinte gesprekken met een minderjarig meisje. Ook mag de 35-jarige acteur geen contact meer hebben met het slachtoffer.
Lees verder

Mahdi vraagt partijen geen valse hoop te geven aan hongerstakers
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt partijen om geen valse hoop te geven aan hongerstakers. "Een kort verblijf aan alle hongerstakers geven is onwenselijk. Een paar maanden later zitten diezelfde mensen zonder papieren opnieuw in onwettig verblijf. De hongerstakers hebben trouwens zelf aangegeven dat ze geen tijdelijke, maar een definitieve en collectieve verblijfsvergunning willen voor alle sans-papiers", reageert hij vanavond.
Lees verder

Léa Seydoux heeft corona, moet vermoedelijk Cannes missen
Actrice Léa Seydoux (36) heeft positief getest op corona. Dat melden Franse media. De actrice heeft geen symptomen maar is wel in isolatie gegaan in haar huis in Parijs. Daardoor mist ze waarschijnlijk het filmfestival van Cannes.
Lees verder

Football Talk. Essevee speelt voortaan in de Elindus Arena - Kanouté (Cercle) mist competitiestart
Zulte Waregem speelt ­zaterdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Elindus Arena, zoals het Regenboogstadion voortaan officieel heet. Tegenstander in de galamatch waarmee het jubileumjaar (20 jaar na het ontstaan van de fusieclub) om 14.30 uur wordt op gang getrapt is FC Utrecht. Het bestuur van Zulte Waregem maakte gisteren bekend dat abonnees in bubbels van acht in het stadion zullen worden toegelaten. (LUVM)
Lees verder

Bill Cosby niet welkom in comedyclub New York
De comedyclub die Louis C.K. (53) zijn comeback liet maken na beschuldigingen van seksueel wangedrag, is niet van plan datzelfde te doen voor Bill Cosby (84). Tegenover de New York Post verklaart de eigenaar van de Comedy Cellar in New York dat de zaak van Cosby van een heel ander kaliber is dan die van C.K.
Lees verder

Van nachtmerries over 'Hulk' Van Aert tot Jezus die jaloers zou zijn op Cavendish: Zonneveld trekt 31 lukrake conclusies voor aanvang laatste Tour-week
In de Tour de France beginnen ze morgen aan de slotweek. Voor onze columnist Thijs Zonneveld het sein om 31 lukrake conclusies te trekken. Over Wout van Aert en Mark Cavendish, maar ook over Chris Froome en diens ex-ploeg. "Bij Ineos lijken ze soms te vergeten dat ze de gele trui niet hoeven te verdedigen." Ontdek het allemaal hieronder.
Lees verder