Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 juli 2021

Advocaat Joris Van Cauter: “Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaa...

HLN
Advocaat Joris Van Cauter: "Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte en leraars zeiden dat ik achter de vuilkar zou gaan lopen"
Het grote publiek leerde Joris Van Cauter (46) kennen toen hij advocaat werd van bisschop Roger Vangheluwe - hét gezicht van het misbruik in de kerk. Diezelfde Van Cauter wordt vervloekt omdat hij als raadsman van een Reuzegommer de rechter trachtte te wraken. En nu is hij ook de advocaat van Johan Sabbe, de topmagistraat die niet van zijn vrouwelijke chauffeur kon blijven. "Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte in het vijfde middelbaar. De leraars zeiden dat ik voorbestemd was om achter de vuilniskar te lopen."
Lees verder

Joris Van Cauter: "Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte en ze zeiden dat ik achter de vuilkar zou gaan lopen"
Het grote publiek leerde Joris Van Cauter (46) kennen toen hij advocaat werd van bisschop Roger Vangheluwe - hét gezicht van het misbruik in de kerk. Diezelfde Van Cauter wordt vervloekt omdat hij als raadsman van een Reuzegommer de rechter trachtte te wraken. En nu is hij ook de advocaat van Johan Sabbe, de topmagistraat die niet van zijn vrouwelijke chauffeur kon blijven. "Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte in het vijfde middelbaar. De leraars zeiden dat ik voorbestemd was om achter de vuilniskar te lopen."
Lees verder

"Spiraal van vuur": gaslek in onderzeese pijpleiding zet Golf van Mexico in lichterlaaie
In de Golf van Mexico heeft vannacht een brand gewoed nabij een boorplatform. Volgens de Mexicaanse oliemaatschappij Pemex werd de brand veroorzaakt door een breuk in een onderzeese gasleiding. De brand aan het wateroppervlak was na vijf uur geblust. Er vielen geen gewonden, maar het leverde wel spectaculaire beelden op.
Lees verder

De Kust-Express: vanaf vandaag op reservatie met rechtstreekse trein naar de kust
Vanaf vandaag/zaterdag rijdt de zogenaamde Kust-Express uit. Het gaat om rechtstreekse treinen naar Oostende, De Panne, Knokke en Blankenberge waarvoor je een zitplaats dient te reserveren.
Lees verder

Concurrentie voor Bongonda (als die blijft): RC Genk haalt Mike Trésor terug naar België
Racing Genk versterkt zich met de linkervleugelaanvaller, Mike Trésor Ndayishimiye. De 22-jarige Belg verruilt Willem II voor de vicekampioen van België. Trésor kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, maar vertrok daar in 2018 naar NEC. Een jaar later verhuurde de club uit Nijmegen Trésor aan Willem II, dat hem na de uitleenbeurt definitief overnam. Afgelopen seizoen scoorde hij vier doelpunten en gaf hij elf assists in 34 wedstrijden in de Eredivisie. Trésor moet bij Genk op links de concurrentie aangaan met Théo Bongonda, als die in de Luminus Arena blijft. Trésor legt de komende dagen nog zijn medische tests af, nadien kan de deal officieel worden aangekondigd. (KDZ)
Lees verder

Microsofts beroemde 'Blue Screen of Death' krijgt zwarte kleur in Windows 11
Microsoft wijzigt de kleur van zijn bekende 'Blue Screen of Death'-meldingen bij Windows-crashes naar verluidt van blauw naar zwart bij Windows 11. Vooralsnog lijkt alleen de kleur van het scherm te wijzigen, de overige eigenschappen zoals de triestige emoji blijven identiek.
Lees verder

Ondertussen op de Copa América: Jesus van het veld gestuurd na karatetrap, Brazilië zit wel nog in het toernooi
Brazilië heeft de halve finales van de Copa América bereikt door in de kwartfinales Chili met 1-0 te verslaan. De titelverdediger had daarvoor aan één doelpunt van Lucas Paqueta genoeg. In de halve finales wacht Peru, dat na strafschoppen Paraguay uitgeschakelde (4-3).
Lees verder

"Hoe gaat het, mijn kleine Meunier?": inmiddels beruchte Franse analist is er als de kippen bij om nog wat zout in Duivelse wonde te strooien
Hij kon het niet laten. Gilles Favard, de inmiddels beruchte journalist en analist uit de voetbaltalkshow van L'Équipe, was er als de kippen bij om nog wat zout in de Duivelse wonde te strooien. Op Twitter viseerde de Fransman Thomas Meunier. "Hoe gaat het, mijn kleine Meunier?"
Lees verder

Tom Holland en Zendaya kussend gespot in auto
Tom Holland (25) en Zendaya (24) zijn meer dan alleen collega's. De 'Spider-Man'-acteurs zijn kussend gespot in een auto in Los Angeles. Dat blijkt uit beelden die door Page Six zijn gepubliceerd. De twee deelden een intiem moment in de auto van Holland, terwijl ze wachtten voor het rode stoplicht.
Lees verder

Altijd toevallig ziek als je vakantie hebt? Het kan wel eens de 'vrijetijdsziekte' zijn. Een klinisch psycholoog en burn-outexpert leggen uit wat het is
Ken je Kortjakje nog? Die was midden in de week ziek, maar 's zondags niet. Zo'n drie procent van de vakantiegangers heeft last van het omgekeerde: de vrijetijdsziekte. Ze liggen grieperig op hun strandbedje of sjokken doodmoe langs toeristische trekpleisters. De grote boosdoener? Geen ellendig virus, wel doorgeslagen perfectionisme. Nu de zomervakantie is aangebroken, geven een klinisch psycholoog en burn-outexpert tips om werkstress uit je reiskoffer te bannen. "Stel je out-of-officereply al een week voordat je effectief met verlof gaat in."
Lees verder

Xbox-productie heeft naast chiptekort ook last van tekort ethernetpoorten en 'veel meer onderdelen'
Xbox-topman Phil Spencer zegt dat de Xbox Series-productie niet alleen beperkt is door chiptekorten, maar ook door tekorten van 'allerlei andere onderdelen'. Specifiek noemt hij ethernetpoorten, meldt Tweakers. De tekorten zullen nog een tijd aanhouden volgens Spencer.
Lees verder

Iran vreest vijfde golf door deltavariant
De Iraanse president Hassan Rohani vreest dat zijn land afstevent op een vijfde coronagolf. Dat is te wijten aan de erg besmettelijke deltavariant.
Lees verder

Net nu we je zó nodig hadden, Romelu: Lukaku was te schimmig tijdens de match en ook onzichtbaar erna
Hey, Rom, waar zat je? Lukaku was niet de genadeloze killer waar Italië zo'n schrik voor had. Te schimmig tíjdens de match, maar ook helemaal onzichtbaar erna. Té gedesillusioneerd. Zíjn antwoord op z'n onvoldaan EK bleef uit...
Lees verder

Bart Herman kroop door het oog van de naald na corona en een beroerte: "Zonder mijn vriendin was ik er waarschijnlijk niet meer geweest"
Bart Herman (62) heeft er enkele woelige maanden opzitten: in maart werd hij opgenomen in het ziekenhuis met corona, vijf weken later kreeg hij beroerte en onderging hij een halsslagaderoperatie. "Het was vijf voor twaalf," vertelt de zanger, die in 2004 ook al keel- en tongkanker overwon. In dit gesprek legt uit wat er precies gebeurde, waar hij het virus opliep, hoe zijn vriendin tot twee keer toe zijn leven redde en hoe de zware herstelperiode verliep. "Ik heb in totaal zes weken niet kunnen praten. Verschrikkelijk."
Lees verder

Marie Verhulst over haar vader als Gertje in 'Samson': "Hij verdient een mooi afscheid"
Marie Verhulst (25) hoopt dat de afscheidsshow van Samson & Gert snel weer verder kan gaan. Omdat corona roet in het eten gooide, werden de optredens tijdelijk uitgesteld. Er staan nog 45 shows op de planning en de bedoeling is dat haar vader Gert (53) dit najaar voor de laatste keer als zijn personage 'Gertje' op het podium staat.
Lees verder

Doden en vermisten na aardverschuiving door hevige regen in Japan
In de Japanse regio Shizuoka, op zo'n 90 kilometer van Tokio, heeft een aardverschuiving met modderstroom na dagen van hevige regenval zaterdag een onbekend aantal huizen verzwolgen en verwoest. Volgens plaatselijke bronnen zijn zeker 2 doden gevallen en zijn zo'n 20 mensen vermist.
Lees verder

Olympische pistiers niet naar Nations Cup in Sint-Petersburg
Jolien D'hoore, Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Kenny De Ketele, Robbe Ghys en Lindsay De Vylder - de zes Belgische pistiers die later deze maand deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio - reizen midden volgende week niet naar een Nations Cup in Sint-Petersburg. Rusland is vanaf vandaag door de federale overheid toegevoegd aan de lijst van landen met verhoogd risico.
Lees verder

Jarenlang koel en afstandelijk, maar nu toch verliefd: hoe de Tour het hart van Mathieu van der Poel op hol bracht
Lang hield Mathieu van der Poel vol dat de Tour de France hem koud liet. Maar bij zijn debuut moet hij al na een week zijn mening herzien. Zoals hij deze ronde in vuur en vlam zet, zo is de liefde andersom ook overgeslagen op 'MVDP'. "Hij wordt bijna zo populair als Julian Alaphilippe in Frankrijk. De mensen genieten van hem."
Lees verder

Deze Britse fan is wel heel zeker van zijn stuk over EK-winst
Deze Britse fan waant zich wel heel erg zeker van de EK-winst. Hij graveert in zijn eigen been dat het Britse elftal de beker mee huiswaarts zal nemen. Met 'It's Coming Home' verwijst hij naar het populaire EK-lied uit 1996.
Lees verder

Scheiding Arnold Schwarzenegger is na tien jaar rond
Exact tien jaar nadat de scheiding in gang is gezet, lijkt het er nu op dat acteur Arnold Schwarzenegger (73) en journalist Maria Shriver (65) definitief van elkaar zijn verlost.
Lees verder