Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Abrini naar Frankrijk overgebracht met oog op proces aanslagen Parijs

HLN
Abrini naar Frankrijk overgebracht met oog op proces aanslagen Parijs
De Belgische Marokkaan Mohamed Abrini, die vanaf begin september in Parijs terecht zal staan voor de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is donderdag van een Belgische gevangenis overgebracht naar een strafinrichting in de regio Parijs. Dat vernam het Franse persbureau AFP van bronnen dichtbij het dossier.
Lees verder

Eerste coronavaccin op basis van DNA haalt effectiviteit van 67 procent
Het Indiase Cadila Healthcare heeft een coronavaccin ontwikkeld op basis van DNA. De entstof haalt een effectiviteit van 67 procent tegen besmetting met het coronavirus. Op basis van die resultaten wil het bedrijf een markttoelating aanvragen in het Aziatische land.
Lees verder

Tielt waarschuwt voor PFOS rond kazerne, maar dat kan buurtbewoner Willy (85) weinig schelen: "Mijn courgettes staan net zo mooi dit jaar"
Alle Tieltenaars die in een straal van 100 meter rond de brandweerkazerne in de Felix d'Hoopstraat wonen hebben een brief gekregen van het stadsbestuur waarin te lezen dat ze — uit voorzorg — beter geen eieren of groentjes uit eigen tuin eten. Ook Willy Oosterlynck (85) kreeg zo'n brief. Hij werkt elke dag in zijn moestuin en heeft twee kippen. "Deze middag nog heb ik een verse krop sla gegeten, terwijl ik gisteren kersen geplukt heb."
Lees verder

Gigantische Belgische vlag duikt op in Hasselt voor kwartfinale Rode Duivels
Ook in Hasselt stijgt de EK-koorts elke dag meer. Zo werd donderdagochtend het gebouw van PXL-Healthcare op de kleine ring gehuld in een gigantische Belgische vlag. De vlag van maar liefst 50 op 13 meter kwam tot stand door een initiatief van SINGER® België en de helpende handen van een aantal gemotiveerde vrijwilligers.
Lees verder

Mark Cavendish na 32ste ritzege in de Tour de France: "Ik kan het niet geloven"
Mark Cavendish heeft de zesde etappe in de Tour de France gewonnen. Voor de 36-jarige Brit van Deceuninck-Quick.Step is het zijn tweede overwinning in deze Tour de France en zijn 32ste ooit in de Ronde van Frankrijk. Het is eveneens zijn 50ste overwinning in een grote ronde.
Lees verder

In Tsjechië ligt niemand wakker van "eigen George Floyd"
In Tsjechië is een man gestorven nadat een politieagent hem minutenlang in bedwang hield met zijn knie. Maar de kreet dat het land daarmee zijn eigen George Floyd zou hebben, vindt maar weinig weerklank. Omdat de feiten toch wel anders waren, zoals de politie en ook onderzoeksjournalisten beweren? Of omdat de dode tot de Romagemeenschap behoorde, waar niemand iets om geeft?
Lees verder

Katten krijgen huisarrest in Australische gemeente City of Knox
Bent u een trotse katteneigenaar? Mag uw viervoeter af en toe de buurt verkennen? Wel in City of Knox een Australische deelgemeente van Melbourne mag dat vanaf 1 oktober niet meer. De katten krijgen daar een soort huisarrest opgelegd. Baasjes die hun katten toch buiten op avontuur sturen kunnen een boete van 91 dollar (ongeveer 58 euro) verwachten, bij regelmatige overtredingen kan de boete oplopen tot 545 dollar (net geen 345 euro).
Lees verder

VRT-CEO over verplichte pensionering bekende gezichten: "Ik wil rechtlijnig zijn"
Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, wil niet afwijken van het beleid waarbij medewerkers op 65 jaar met pensioen moeten. In het Vlaams Parlement zei hij donderdag een rechtlijnig personeelsbeleid te willen aanhouden, al had hij het ook over budgettaire redenen.
Lees verder

Coronapatiënt ligt vier maanden in Amerikaans ziekenhuis en gaat viraal met rekening
Een TikTokgebruiker uit Amerika gaat viraal met een ziekenhuisrekening van omgerekend 2.401.765 euro. Al van @letstalkaboutbusiness lag maar liefst vier maanden in een ziekenhuis met corona. De post veroorzaakt ophef als voorbeeld van hoge gezondheidskosten in de VS, maar gelukkig is Al wel verzekerd. Hoeveel hij effectief gaat moeten betalen, weet hij nog niet. Maar hij vindt zijn rekening alleszins wel "goeie reclame om een verzekering af te sluiten."
Lees verder

Vrouw krijgt verkeerde vaccin als tweede inenting: "Foutje, maar medisch is er geen gevaar"
Een vrouw uit Lille heeft woensdag per ongeluk een verkeerd vaccin gekregen in het vaccinatiecentrum van Tielen. In plaats van een tweede Pfizervaccin kreeg ze een AstraZeneca toegediend. "Een fout van het vaccinatiecentrum, maar kwaad kan het niet", zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce. Voor de zekerheid krijgt Priscilla Van Boven over twee weken wel haar tweede inenting met – hopelijk – Pfizer.
Lees verder

Makelaars lanceren eigen platform voor online biedingen
Het ziet ernaar uit dat woningen in de toekomst steeds vaker online verkocht zullen worden. In navolging van Biddit, een initiatief van de Belgische notarissen, komen nu ook de Franstalige vastgoedmakelaars met een digitaal biedingsplatform voor vastgoed: bidimo.be.
Lees verder

Ergernis bij bedrijvige Van Avermaet en Cavendish opnieuw de snelste: bekijk de hoogtepunten van de zesde Touretappe
De zesde etappe van de Tour de France zit erop. Greg Van Avermaet kleurde de sprintersrit, waarna Mark Cavendish naar de overwinning snelde. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de rit.
Lees verder

Van Peteghem heeft weinig begrip voor actie douaniers
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) kan maar moeilijk begrip opbrengen voor de actie van de douaniers op de luchthavens. Hij vindt dat de actie niet in verhouding staat met hun vragen rond de onderhandelingstafel en roept hen op het "constructief overleg" voort te zetten, want dat leidt tot resultaten.
Lees verder

CELEBS 24/7. Harry Styles en James Blunt gaan samenwerken en is de dochter van Johnny Depp terug van 't straat?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wout van Aert na achtste plaats in massasprint: "Ik zat niet goed genoeg geplaatst"
Wout van Aert wou zich mengen in de massasprint, maar meedoen voor de overwinning zat er niet in. Onze landgenoot moest tevreden zijn met een achtste plaats in de zesde etappe van deze Tour de France. "Aan geel denk ik niet echt meer."
Lees verder

Schooljaar afgelopen, maar mysterie van dreiging met schietpartij in VTI blijft
Het is nog altijd niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de dreiging met een schietpartij in het VTI Sint-Lucas in Menen, van anderhalve maand geleden. "We gaan de vakantie in zonder gekende dader maar hopen dat dit snel verandert", zegt de politie.
Lees verder

Brussel heeft eerste openbaar openluchtzwembad in 40 jaar, en het is gratis voor iedereen
Langs het kanaal in Anderlecht is het eerste Brusselse publieke openluchtzwembad in 40 jaar geopend. Het heet Flow en het is een indrukwekkende houten constructie die de zomerse sfeer uitademt. Er zijn kleedkamers, douches, zonnedekken en alles wat bij een buitenzwembad hoort. Het is een maatschappelijk-sociaal-cultureel project geworden.
Lees verder

Vlaamse ex-undercoveragent spreekt: "Ik had een penthouse in Brussel, een flat in Londen en reisde de wereld rond"
Hij was bijna tien jaar actief als undercoveragent en kliste zo tal van topcriminelen. Nu hij al vijf jaar afgezwaaid is, schreef hij er een boek over. Maar niet onder zijn echte naam. "Ik neem liever geen risico", vertelt hij aan De Morgen.
Lees verder

Biden brengt bezoek aan ingestort gebouw in Miami
Een week na de instorting van een gebouw van twaalf verdiepingen in de Amerikaanse staat Florida heeft president Joe Biden donderdag een bezoek gebracht aan de plaats van de ramp in Surfside, niet ver van Miami Beach. Biden ging er zich vergewissen van de huidige stand in de reddingsoperaties. Hij ontmoet er ook hulpverleners en familieleden van slachtoffers.
Lees verder

LIVE. Duivels mét De Bruyne, Eden Hazard en Castagne aangekomen in München, Martínez en Witsel staan straks pers nog te woord
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Zij tekenden deze ochtend alvast niét present bij de start van de laatste training in Tubeke, maar stapten wel mee het vliegtuig op. Afwachten of ze zullen starten/spelen in de Allianz Arena. Intussen is de nationale ploeg in Duitsland en vanavond staan Martínez en Witsel er de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder