Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Zing de Rode Duivels naar de winst met de volkslied-karaoke van HLN

HLN
Zing de Rode Duivels naar de winst met de volkslied-karaoke van HLN
De Rode Duivels stomen zich klaar om vrijdag ons land te vertegenwoordigen in de kwartfinale van het EK tegen Italië. Wil je onze voetbalkampioenen steunen? Zing een strofe van ons nationaal volkslied mee met onze knotsgekke Instagram Filter: Deviltime Karaoke! Tag @HLN_be en wij compileren de leukste inzendingen elke dag tot één grote aanmoediging voor onze Rode Duivels.
Lees verder

Revival van oude hits en volstrekt onbekenden die plots steenrijk worden: muziekbaas legt uit waarom TikTok zo geniaal is
Met een niet te stuiten stroom filmpjes is de social media-app TikTok in minder dan vijf jaar wereldwijd beeldbepalend geworden. Doodgewone burgers gaan 'viraal' en met hen de muziek die hun filmpjes begeleidt. Denk maar aan Nathan Evans met z'n 'Wellerman' en Nathan Apodaca die 'Dreams' weer op de kaart zette. TikToks muziekbaas Ole Obermann verklaart hoe dat werkt. "Ik heb in mijn tijd in de muziekindustrie slechts een paar keer meegemaakt dat ik iets revolutionairs dacht te zien. Dat gevoel had ik bij TikTok."
Lees verder

Historische braderij van Rijsel gaat ook dit jaar niet door
De braderie van Rijsel, de grootste van Europa, gaat begin september voor het tweede jaar op rij niet door wegens corona. Dat heeft burgemeester Martine Aubry vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Frans-Belgische acteur Fernand Guiot op 88-jarige leeftijd overleden
De Frans-Belgische acteur Fernand Guiot is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Belga.
Lees verder

Cody (17) redde leven van drenkeling die met wagen in kanaal belandde: "Eigenlijk besef ik nog altijd niet goed wat er gebeurd is"
Het afgelopen weekend was er eentje met veel emoties ten huize Roggemans in Lembeek. Zoonlief Cody werd na een gezellig avondje uit met vrienden ongewild een held in Halle, en met uitbreiding in heel Vlaanderen. Twee mannen belandden met hun auto in het kanaal. Eén van de twee dreigde te verdrinken, maar werd gered door Cody. Voor mama Daniele is het dubbel: trots dat hij dit heeft gedaan, maar ook bezorgd omdat hij zijn eigen leven riskeerde. "Die jongen was wel aan het verdrinken hé, mama", aldus Cody.
Lees verder

School schiet gezin overleden klusjesman te hulp om lening huis af te betalen: "Hier zijn geen woorden voor"
Net een maand geleden liet Thijs Vanormelingen (38) uit Ieper heel plots het leven. De steinerschool Koningsdale, waar zijn zoon Noah tot recent nog school liep, zet nu een crowdfunding op om het gezin van Thijs financieel te helpen. "Thijs heeft zoveel voor onze school gedaan, dat we het maar normaal vinden iets terug te kunnen doen", zegt directrice Barbara Decramer.
Lees verder

Frustraties lopen hoog op bij de Fransen: "Moeder van Rabiot ging in de clinch met families Pogba en Mbappé"
Er zou gisteravond tijdens de achtste finale tussen Frankrijk en Zwitserland een hevige woordenwisseling hebben plaatsgevonden tussen de moeder van basisspeler Adrien Rabiot en de families van sterspelers Paul Pogba en Kylian Mbappé. Dat schrijft RMC Sport.
Lees verder

Amerikaanse dokter houdt z'n hart vast: grafiek toont hoe snel besmettingen kunnen stijgen als Deltavariant dominant wordt
De Amerikaanse dokter Ashish K. Jha, die geregeld in de Verenigde Staten op televisie komt als expert tijdens deze pandemie, waarschuwt dat zijn land de komende weken mogelijk een sterke stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zal zien. De arts vreest een nieuwe golf gevoed door de besmettelijkere Deltavariant. Met een grafiek toont hij hoe de situatie in een vingerknip veranderde in het Verenigd Koninkrijk, waar die variant heel snel dominant werd.
Lees verder

LIVE. GOAL! Sterling doet het opnieuw voor Engeland na heerlijke aanval!
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Danny Makkelie (Ned) • Wembley
Lees verder

Wordt het sprookje van 'Cav' nog mooier? "Lefevere wil er bij zijn wanneer Cavendish in ongeloof met handen naar hoofd zal grijpen"
Na meer dan vijf jaar won Mark Cavendish een rit in de Tour de France. Onze chef wielrennen kijkt al vooruit naar donderdag. Dan finisht het peloton in Châteauroux. Toeval of niet, de plek waar 'Cav' in 2008 zijn eerste Tourzege boekte. "Wie had dat nog durven denken?"
Lees verder

Wordt het sprookje van 'Cav' donderdag nog mooier? "Lefevere wil erbij zijn wanneer Cavendish in ongeloof met zijn handen naar het hoofd zal grijpen"
Na meer dan vijf jaar won Mark Cavendish een rit in de Tour de France. Onze chef wielrennen kijkt al vooruit naar donderdag. Dan finisht het peloton in Châteauroux. Toeval of niet, de plek waar 'Cav' in 2008 zijn eerste Tourzege boekte. "Wie had dat nog durven denken?"
Lees verder

België koopt voor 18,5 miljoen euro groene stroom in Finland
De Belgische overheid koopt voor 18,5 miljoen euro groene stroom aan uit Finland. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) vanmiddag aangekondigd in de Commissie Energie van de Kamer. Dat was nodig om Europese boetes te vermijden.
Lees verder

Influencer ondergaat achttien operaties en naamsverandering om te lijken op BTS-zanger
De Britse influencer Oli London, die nu door het leven gaat als Jimin, heeft achttien operaties ondergaan zodat die eruit zou zien als BTS-zanger Park Jimin. De influencer identificeert zich als non-binair en vertelde dat die al acht jaar in het verkeerde lichaam zit. "Maar nu kan ik eindelijk mezelf zijn, omdat ik nu Koreaans ben."
Lees verder

Wembley davert op zijn grondvesten: Engeland knokt zich naar kwartfinales na nagelbijter tegen Duitsland
Exit Duitsland, Engeland staat in de kwartfinales van het EK voetbal. Na een intense partij in een uitzinnig Wembley bezegelden Raheem Sterling en Harry Kane het lot van 'Die Mannschaft'. Engeland speelt haar kwartfinale tegen Zweden of Oekraïne, met Duitsland ligt het laatste land uit de 'groep des doods' uit het toernooi.
Lees verder

LIVE (21u). Zweden of Oekraïne, wie knokt zich naar de kwartfinales van het EK?
• 1/8ste finales • Aftrap: 21u • Ref: Daniele Orsato (Ita) • Hampden Park
Lees verder

Franse regering dreigt met vaccinatieplicht voor zorgpersoneel
De Franse regering is van plan zorgpersoneel een vaccinatieplicht op te leggen als 80 procent van hen tegen september niet minstens één dosis van een coronavaccin heeft gekregen. Minister Olivier Véran van Volksgezondheid schrijft dat met een collega aan de directeuren van ziekenhuizen en verpleeghuizen.
Lees verder

Alina uit 'De Mol 2020' mag zich officieel Belg noemen: "De meest trotse van allemaal"
Alina Churikova (22) uit Westerlo heeft eindelijk de Belgische nationaliteit gekregen. De Kazachstanse die in 2020 in de huid kroop van 'De Mol' en haar mama mogen zich nu officieel Belg noemen. "21 jaar en 2 dagen. Zo lang heeft het geduurd. Wij zijn eindelijk Belgen, de meest trotse van allemaal", schrijft Alina op haar Instagram-pagina.
Lees verder

Israël sluit vriendschap met VAE, Iran en de Palestijnen hebben het nakijken
Een primeur in het Midden-Oosten: voor het eerst bezoekt een Israëlische minister de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een uitvloeisel van een akkoord dat beide landen eerder sloten. Waarom eigenlijk? Wie vaart hier wel bij? En wie niet?
Lees verder

Code oranje: plotselinge overstromingen door hevig onweer in zuiden van Nederlands Limburg
Onweer en hevige regenval zorgen in Nederlands Limburg voor overlast. De veiligheidsregio meldt stormschade en wateroverlast door stevige buien in met name de gemeenten Landgraaf en Kerkrade. Het KNMI heeft code oranje afgegeven.
Lees verder

Zevenjarige prins George beleeft met mama en papa topavondje op EK voetbal
Prins William (39) en z'n echtgenote Kate (39) hebben hun oudste zoon George (7) op een fijn avondje uit getrakteerd. Het trio woonde dinsdagavond de wedstrijd van Engeland tegen Duitsland bij op het EK voetbal in het gezelschap van enkele Britse celebrities.
Lees verder