Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 12 juni 2021

Ze mag niet naar Tokio, maar Delfine Persoon is nog niet uitgebokst: “Harper kan me niet blijven ontlopen”

HLN
Ze mag niet naar Tokio, maar Delfine Persoon is nog niet uitgebokst: "Harper kan me niet blijven ontlopen"
Delfine Persoon is nog niet klaar om de handdoek te gooien. Meer zelfs, ze aast op haar 36ste op een nieuwe wereldtitel. Niet bij de lichtgewichten, maar bij de superpluimgewichten. Eerste hindernis die de bokser moeten nemen: Elena Gradinar. Op 3 juli moet de Russin eraan.
Lees verder

Football Talk. Gianni Bruno ruilt Zulte Waregem voor AA Gent, ook Hjulsager naar Buffalo's - Lucas Lissens verlengt bij Anderlecht tot 2024
AA Gent heeft de strijd om Andrew Hjulsager gewonnen. Ook Anderlecht was fel geïnteresseerd in de 26-jarige Deense middenvelder, maar Hjulsager had zelf een voorkeur voor de Buffalo's. AA Gent bracht uiteindelijk een bod uit dat KV Oostende niet kon weigeren. De Buffalo's betalen 4 miljoen euro voor Hjulsager, die het voorbije seizoen uitgroeide tot één van de sterkhouders bij de kustploeg. Oostende lichtte tijdig de optie in het aflopend contract van de Deen om zelf langs de kassa te kunnen passeren. Hjulsager tekende een contract voor 4 jaar in de Ghelamco Arena. Na de transfervrije Julien De Sart is Hjulsager al de tweede aanwinst voor het Gentse middenveld, waar een felle concurrentie dreigt.
Lees verder

Sarah Jessica Parker deelt script van reboot 'Sex And The City': "Ik ben zo nerveus"
'Sex And The City'-fans zijn door het dolle heen nu hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (56) voor het eerst het script van de reboot gedeeld heeft op Instagram. De actrice, die de rol van Carrie Bradshaw speelt in de successerie, verklapt daarmee dat de voorbereidingen voor 'And just like that' nu definitief van start gegaan zijn.
Lees verder

Chinese Marsrover deelt nieuwe foto's vanaf rode planeet, inclusief een selfie
De Chinese Marsrover Zhurong heeft nieuwe foto's doorgestuurd vanaf Mars. Op één van de foto's is de rover in zijn geheel te zien, naast het landingsplatform. Op andere foto's zien we het Marsoppervlak en sporen van de landing.
Lees verder

Spanjaard ontvoert kinderen om zijn ex te treffen: lichaam van Olivia (6) in sporttas teruggevonden op bodem van de zee
In Tenerife is het lichaam van Olivia Gimeno teruggevonden in een sporttas op de bodem van de zee. Het zesjarige meisje was net als haar zus Anna (1) al sinds 27 april vermist. Meteen was duidelijk dat de meisjes ontvoerd waren door hun vader. Speurders stellen nu alles in het werk om in de onmetelijke diepte van de Atlantische Oceaan ook Anna en Tomás terug te vinden. Met zijn gruweldaad wilde de man vooral zijn ex Beatriz Zimmerman treffen.
Lees verder

From Russia with Love: de machtsontplooiing van Romelu Lukaku in vier hoofdstukken, met Rusland als rode draad
All eyes on him. Romelu Lukaku (28): nooit was-ie grootser, geliefder en crucialer. Híj moet ons de komende vier weken naar Wembley schieten. In afwachting: een greep uit zijn parcours richting de absolute top. Met als rode draad: Rusland.
Lees verder

Franse motard verliest het leven op circuit van Spa-Francorchamps
Een Franse motard is vrijdag om het leven gekomen na een ongeval op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat heeft het parket van Luik bekendgemaakt.
Lees verder

Moderna betwist potentiële link met hartontsteking: "Geen wetenschappelijk bewijs"
De Amerikaanse vaccinproducent Moderna betwist dat zijn vaccin mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn van ontstekingen van de hartspier (myocarditis) of het hartzakje (pericarditis). Zowel bij het Europese Geneesmiddelagentschap EMA als bij de Amerikaanse tegenhanger FDA loopt er momenteel een onderzoek naar een mogelijk verband. Na het beoordelen van de beschikbare gegevens "kan er geen causale relatie met het vaccin worden vastgesteld", klinkt het bij Moderna.
Lees verder

Worstcasescenario wordt werkelijkheid nu Johnson & Johnson miljoenen dosissen moet vernietigen: "Heel erg teleurgesteld"
België verwacht de komende weken maximaal nog slechts 138.000 nieuwe vaccins van Johnson & Johnson, waardoor het worstcasescenario waar de taskforce Vaccinatie rekening mee hield, werkelijkheid wordt. De vertraging in de vaccinatiecampagne was wel al deels ingecalculeerd, maar Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce, spreekt toch van een "erg jammere zaak". Vooral de vrijwillige vaccinatie voor mensen jonger dan 41 kan vertraging oplopen.
Lees verder

LIVE. Italië meermaals dicht bij 1-0, maar Turkije houdt voorlopig stand
• Openingsmatch EK • Italië is 27 matchen ongeslagen • Aftrap: 21 uur • Stadio Olimpico
Lees verder

Football Talk. AA Gent wint strijd om Hjulsager en legt 4 miljoen euro neer - Genk haalt middenvelder bij Ajax
AA Gent heeft de strijd om Andrew Hjulsager gewonnen. Ook Anderlecht was fel geïnteresseerd in de 26-jarige Deense middenvelder, maar Hjulsager had zelf een voorkeur voor de Buffalo's. AA Gent bracht uiteindelijk een bod uit dat KV Oostende niet kon weigeren. De Buffalo's betalen 4 miljoen euro voor Hjulsager, die het voorbije seizoen uitgroeide tot één van de sterkhouders bij de kustploeg. Oostende lichtte tijdig de optie in het aflopend contract van de Deen om zelf langs de kassa te kunnen passeren. Hjulsager tekende een contract voor 4 jaar in de Ghelamco Arena. Na de transfervrije Julien De Sart is Hjulsager al de tweede aanwinst voor het Gentse middenveld, waar een felle concurrentie dreigt. (RN/KDZ)
Lees verder

Football Talk. AA Gent wint strijd om Hjulsager en legt 1,8 miljoen euro neer - Genk haalt middenvelder bij Ajax
AA Gent heeft de strijd om Andrew Hjulsager gewonnen. Ook Anderlecht was fel geïnteresseerd in de 26-jarige Deense middenvelder, maar Hjulsager had zelf een voorkeur voor de Buffalo's. AA Gent betaalde uiteindelijk 1,8 miljoen euro voor Hjulsager, die het voorbije seizoen uitgroeide tot één van de sterkhouders bij de kustploeg. Oostende lichtte tijdig de optie in het aflopend contract van de Deen om zelf langs de kassa te kunnen passeren. Hjulsager tekende een contract voor 4 jaar in de Ghelamco Arena. Na de transfervrije Julien De Sart is Hjulsager al de tweede aanwinst voor het Gentse middenveld, waar een felle concurrentie dreigt. (RN/KDZ)
Lees verder

Vriendinnen bengelen met hun boot vervaarlijk over rand van afgrond: "Ze hadden het te druk met kletsen en misten zo waarschuwingsborden"
Vier vrouwen moesten gisteren uit een benarde positie in hun gehuurde elektrische motorboot gered worden. Ze waren in Austin (Texas) op de bovenkant van een dam vast komen te zitten en het bootje helde al gevaarlijk over de afgrond. Volgens de betrokken reddingsdiensten hadden de vriendinnen het te druk met kletsen en hadden ze daardoor de waarschuwingsborden gemist.
Lees verder

LIVE. 2-0 voor Italië! Immobile verdubbelt score tegen Turkije
• Openingsmatch EK • Italië is 27 matchen ongeslagen • Aftrap: 21 uur • Stadio Olimpico
Lees verder

LIVE PER SET. Djokovic op weg naar stunt tegen Nadal? Serviër wint ook derde zenuwslopende set
Rafael Nadal tegen Novak Djokovic, dat is een garantie op vuurwerk. Kan Djokovic de Spaanse gravelkoning verrassen, of stoot de gedoodverfde favoriet door naar een nieuwe finaleplaats op Roland Garros? Volg de wedstrijd hier set per set.
Lees verder

Perfecte EK-start voor de Squadra: Italië zet Turkije eenvoudig opzij
Italië heeft de openingsmatch van het EK gewonnen. De Squadra rekende in het Stadio Olimpico eenvoudig af met Turkije: 3-0. Een perfecte start voor de troepen van Mancini.
Lees verder

Perfecte EK-start voor de Squadra: dominant Italië zet Turkije eenvoudig opzij
Italië heeft z'n visitekaartje afgegeven in de openingsmatch van het EK. De Squadra rekende in het Stadio Olimpico eenvoudig af met Turkije: 3-0. Een perfecte start voor de troepen van Mancini.
Lees verder

Test meet hoeveelheid alcohol via huid van de oren
Onderzoekers aan de Tokyo Medical and Dental University in Japan hebben een toestel ontwikkeld dat de alcohol kan opvangen die de huid van de oren afgeeft. Het ziet eruit als een gehoorbeschermer of een paar oorkappen, maar meet de hoeveelheid alcohol in het bloed. Dat schrijft het populair wetenschappelijke tijdschrift 'New Scientist'.
Lees verder

Eerste dag G7: meer geld in economie, vaccins naar arme landen en receptie met The Queen
Vandaag was de eerste dag van de G7-top in het Engelse Cornwall. De leiders van de G7-landen blijken het in grote lijnen eens over de noodzaak om de economieën te blijven ondersteunen met fiscale stimuleringsmaatregelen. Verder gaan ze meer dan 1 miljard doses coronavaccins delen met minder welvarende landen.
Lees verder

Van een verrassing gesproken: Djokovic schakelt recordwinnaar Nadal uit op Roland Garros na heerlijke pot tennis
Rafael Nadal zal Roland Garros (nog) geen veertiende keer winnen. De Spanjaard moest na een héérlijke pot tennis de duimen leggen tegen de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic. In een wedstrijd die maar liefst 4 uur en 10 minuten duurde won de Serviër met 6-3, 3-6, 6-7 en 2-6. Gravelkoning Nadal verliest pas zijn derde match ooit in Parijs.
Lees verder