Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 juni 2021

Zakenman Johan (49) al tien maanden opgesloten in hotelkamer in Dubai: “Opgelicht door investeerder die veel macht ...

HLN
Zakenman Johan (49) al tien maanden opgesloten in hotelkamer in Dubai: "Opgelicht door investeerder die veel macht uitoefent"
Sinds augustus vorig jaar zit zakenman Johan Daumerie (49) uit Dilbeek vast in Dubai, nadat hij naar eigen zeggen werd opgelicht door een lokale investeerder. Samen startten ze een telecombedrijf, maar al na drie weken ging de investeerder uit Dubai met al het geld gaan lopen. "Hij zorgde er tegelijk voor dat ik het land niet meer kon verlaten. Mijn proces verloopt niet eerlijk en ik heb het gevoel hier voor eeuwig vast te zitten." Buitenlandse Zaken is intussen op de hoogte van het dossier.
Lees verder

Man neergeschoten in Evere: slachtoffer verkeert in levensgevaar
In Evere is maandagavond rond 17.30 uur een man neergeschoten in de Permekewijk. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar. Dat schrijft Bruzz.
Lees verder

Degryse en Mulder geven hun type-elftal voor 1/8ste finale: "Denk je dat Martínez zit te kijken naar dit spektakel?"
Een 9 op 9 en een rugzak vol vertrouwen. De Rode Duivels zijn klaar voor de knock-outfase, zo oordelen analisten Marc Degryse en Jan Mulder tijdens hun ontbijt. Tegen Finland (0-2) zagen zij alweer een grandioze De Bruyne en Eden Hazard die een goede tweede helft speelde. "Zondag scoort hij!"
Lees verder

Maand gratis De Lijn voor scholieren van eerste middelbaar en schoolabonnement van MIVB voor amper 12 euro
Vlaamse scholieren die volgend schooljaar in het eerste middelbaar starten, kunnen in september opnieuw een maand gratis met de bus of tram reizen. De Lijn biedt aan bijna 70.000 scholieren een Buzzy Pazz-probeerabonnement aan. MIVB geeft jongeren tussen 12 en 24 jaar dan weer een fikse korting op hun schoolabonnement. De prijs zakt van 50 naar 12 euro. De vervoersmaatschappijen willen op die manier jongeren aansporen om het openbaar vervoer te gebruiken.
Lees verder

"De samenleving mag dan al klaar zijn voor transgenders, de sportwereld is dat nog niet"
Sport verdraagt geen uitsluiting. En dus moet je transgenders de mogelijkheid geven om zich sportief te meten met anderen, tot op het hoogste niveau, stelt Valerie Hardie, die het nieuws rond Laurel Hubbard, de eerste transgender op de Olympische Spelen, volgt. "Alleen moeten de spelregels dan wel voor iedereen gelijk zijn. Zo lang dat niet is uitgeklaard, zullen er altijd atletes zijn die zich unfair behandeld voelen - en dat mogelijk ook zíjn."
Lees verder

Tesla bouwt 27 laadstations langsheen beroemde Chinese Zijderoute
Tesla heeft een systeem van laadpalen opgezet langs de beroemde Chinese Zijderoute. Die route loopt van het oosten van China naar het westen bij de grens met Kazachstan en is meer dan 5000 kilometer lang. Er staan nu 27 laadstations voor elektrische auto's langs de route.
Lees verder

Vrouw die veld opliep tijdens FIN-BEL, promootte mogelijk cryptomunt van oplichters
"De kans is groot dat de WTF-coin, die een schaars geklede vrouw gisteren promootte tijdens de EK-wedstrijd tussen Finland en België, een cryptomunt is van oplichters." Dat zegt professor Bart Preneel, expert cryptografie aan de KU Leuven.
Lees verder

Het einde van de Hubble telescoop?
Al 31 jaar lang ontrafelen wetenschappers samen met de Hubble ruimtetelescoop de geheimen van ons universum. Maar op 13 juni stopte de telescoop plots met werken na een onverwachte computerstoring. Drie herstartpogingen later geeft de Hubble nog steeds geen teken van leven.
Lees verder

Levering op 29 juni bepaalt of tweede AstraZeneca-prik sneller kan worden toegediend
Of het toedienen van de tweede dosis van het coronavaccin van AstraZeneca voor iedereen kan worden vervroegd naar acht weken na de eerste prik, hangt af van de levering van 700.000 vaccins op 29 juni. Dat heeft Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie dinsdag gezegd op de persconferentie van het gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Minister Van Quickenborne wil beelden van lichaam Jürgen Conings op Duitse nieuwssite laten verwijderen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne vindt de beelden van het lichaam van Jürgen Conings, die verspreid werden op de website van de Duitse krant Bild Zeitung, "afgrijselijk". De foto's zouden gemaakt en verkocht zijn door de jager die het lichaam van Conings vond. "Het gerecht overlegt momenteel met Duitsland in een poging om de foto's van de website weg te krijgen", aldus Van Quickenborne. Ook wil de minister het nemen van beelden van stoffelijke resten strafbaar maken.
Lees verder

OVERZICHT TOURSELECTIES. Enkel selectie EF Education-Nippo ontbreekt nog, Deceuninck-Quick.Step mét Cavendish en zonder Bennett
Zaterdag is het eindelijk zover, dan begint de 108ste editie van de Ronde van Frankrijk. Op deze overzichtspagina worden alles selecties voor La Grande Boucle gebundeld.
Lees verder

Cel vermiste personen graaft in tuin vermiste Jean Vercarre (68)
De Cel vermiste personen graaft momenteel in de tuin van de voormalige woonplaats van Rolande VR. aan de Zuidlaan in Wetteren. Zij is nog steeds hoofdverdachte in de verdwijningszaak van haar toenmalige partner Jean Vercarre (68). Hij is sinds juni 2016 spoorloos.
Lees verder

Europees Hof vindt dat 'vreemdelingenwet' Theo Francken te ver gaat voor EU-burgers
België gaat te ver door de mogelijkheid te creëren dat ook EU-burgers die het land moeten verlaten tot acht maanden worden opgesloten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie in antwoord op een prejudiciële vraag van het Belgisch Grondwettelijk Hof. De bestreden bepaling maakt deel uit van de aanpassing van de vreemdelingenwet die in 2017 op initiatief van toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) werd goedgekeurd.
Lees verder

Leidt sociale onrust tot staking in volle zomer op Zaventem? "Komt er geen verzoening, dan plannen we acties"
Er heerst sociale onrust bij Brussels Airport. Volgens de vakbonden plant de luchthavenuitbater investeringen "op de kap van het personeel". De bonden hebben een aanvraag voor een verzoeningsgesprek ingediend omdat ze vrezen dat verschillende werknemers die zich de voorbije maanden hard ingezet hebben gedegradeerd of zelfs ontslagen zullen worden. Komt er geen verzoening, dan hangt een staking in de lucht.
Lees verder

Zowel jonge mannen als vrouwen minstens één keer seksueel geïntimideerd op het werk het voorbije jaar
Negen procent van de Belgische vrouwen en vier procent van de mannen ervaarde al seksuele intimidatie op het werk. Opvallend: jongeren lijken een makkelijker doelwit. Zowel mannen (10 procent) als vrouwen (7 procent) onder de 25 jaar gaven aan zich het afgelopen jaar minstens één keer seksueel geïntimideerd te hebben gevoeld. Dat blijkt uit de nationale seksisme-enquête '#Youtoo?' van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.
Lees verder

Michael Jackson wilde meewerken aan 'De Klokkenluider van de Notre Dame': "Maar Disney zei nee"
Niemand minder dan Michael Jackson had enkele nummers uit de Disney-klassieker 'De Klokkenluider van de Notre Dame' willen inzingen. Dat zegt componist Alan Menken (71), die daarover een meeting had met de superster, in Slashfilm.
Lees verder

Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw
Peter Marshall (56) wist niet meer dat de vrouw (54) die naast hem zat - zijn 'favoriete persoon' - al zijn echtgenote was. De man uit de Amerikaanse staat Connecticut die lijdt aan jongedementie, werd voor de tweede keer verliefd. Peter kon zich zijn vrouw en hun eerste huwelijk helemaal niet herinneren en toen hij voorstelde om te huwen, zei Lisa voor een tweede keer volmondig 'ja'. Ondanks de hartverscheurende diagnose die haar man drie jaar geleden heeft gekregen, beschouwt Lisa zichzelf als "de gelukkigste vrouw ter wereld".
Lees verder

Hazes heeft medelijden met vriendin om 'bloedirritante' gewoonte in bed
André Hazes heeft medelijden met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen vanwege een 'bloedirritante' gewoonte van hem. De volkszanger kan niet tegen stilte.
Lees verder

Nog altijd 3.400 vliegtuigen geparkeerd op Europese luchthavens wegens corona
Op de Europese luchthavens staan wegens de coronacrisis nog altijd bijna 3.400 passagiersvliegtuigen langdurig geparkeerd. Dat zijn er ruim dubbel zoveel als in de zomer van 2019, voor corona, maar ook wel het laagste aantal sinds de start van de pandemie. Dat blijkt uit cijfers van de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol.
Lees verder

Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden
De drie vakbonden hebben het ontwerp van sociaal akkoord goedgekeurd. Dat is meteen goed nieuws voor de regering.
Lees verder