Doorgaan naar hoofdcontent

WIMBLEDON. Tsitsipas en Stephens mogen meteen koffers pakken - Djokovic had het even lastig tegen jonge Draper

HLN
WIMBLEDON. Tsitsipas en Stephens mogen meteen koffers pakken - Djokovic had het even lastig tegen jonge Draper
De Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 73) heeft maandag de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 10) uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbledon. Kvitova, die in 2011 en 2014 de eindzege pakte op de All England Club, verloor in twee sets met 6-3 en 6-4.
Lees verder

Acteurs dolblij met succesvolle openingsweekend 'The Fast and The Furious 9': "Cinema is back!"
Het lijkt erop dat de negende 'The Fast and The Furious'-film dé blockbuster van de zomer gaat worden. De film haalde in z'n openingsweekend in Noord-Amerika maar liefst 58,6 miljoen euro op. Dat schrijft The Hollywood Reporter. Acteurs Charlize Theron (45) en Vin Diesel (53) toonden zich alvast dolblij.
Lees verder

Het innige moment tussen Merlier en apetrotse Cameron Vandenbroucke vlak na aankomst: "Zijn sprint loog niet, hé"
Ze wéét wanneer ze er moet zijn, Cameron Vandenbroucke. Zielsgelukkig zag ze op dag drie van de Tour haar lief Tim Merlier naar de tot dusver mooiste zege in zijn carrière spurten. "Een carrière die nú al geslaagd is."
Lees verder

Football talk. Ousmane Dembélé vier maanden buiten strijd - Beerschot huurt linksback Thibault De Smet van Reims
Barcelona-winger Ousmane Dembélé, die zich blesseerde tijdens het EK met de Franse nationale ploeg, is in Finland met succes geopereerd aan een dislocatie van de pees van de biceps femoris in de rechterknie. Hij zal ongeveer vier maanden buiten strijd zijn, zo maakte Barça bekend.
Lees verder

Engeland wil ondanks stijgende coronacijfers op 19 juli verdere versoepelingen doorvoeren
De Britse regering blijft, ondanks de sterk stijgende coronacijfers, van plan om de coronamaatregelen verder te versoepelen. "19 juli blijft onze streefdatum" zei de nieuwe Britse gezondheidsminister Sajid Javid. Op dit moment zijn er geen redenen om de versoepelingen opnieuw uit te stellen, verklaarde Javid. De vaccinaties werken ook tegen de deltavariant en de bedoeling is om tegen 19 juli twee derde van de volwassen Britse bevolking volledig gevaccineerd te hebben.
Lees verder

LIVE. Wordt het toch nog spannend? Orsic maakt er 2-3 van
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Cuneyt Cakir (Tur) • Kopenhagen
Lees verder

Duitse en Britse journalist opgepakt in door Hezbollah gecontroleerd gebied
Een Duitse en Britse journalist zijn vandaag opgepakt in de buurt van de internationale luchthaven van Beiroet. Dat gebeurde toen ze verslag uitbrachten over gebrek aan brandstof in een gebied dat onder controle is van de pro-Iraanse militie Hezbollah, zei een Libanese veiligheidsbron.
Lees verder

Transgender wint rechtszaak en mag naar jongenstoilet op school
Een Amerikaanse transgender die naar de rechter stapte omdat hij op school niet naar het jongenstoilet mocht, heeft in een jarenlange juridische strijd aan het langste eind getrokken. Gavin Grimm weigerde gebruik te maken van een genderneutraal toilet, omdat hij dat stigmatiserend vond.
Lees verder

Al 9 (!) eigen goals op dit EK: net zoveel als op voorgaande vijftien EK's samen
De eigen goal van Spanje tegen Kroatië in de achtste finale in Kopenhagen, betekende alweer de negende eigen goal van dit toernooi. Daarmee zijn er op dit EK nu net zoveel eigen goals gevallen als op de voorgaande vijftien EK's bij elkaar.
Lees verder

Al 9(!) eigen goal op dit EK: net zoveel als op voorgaande vijftien EK's samen
De eigen goal van Spanje tegen Kroatië in de achtste finale in Kopenhagen, betekende alweer de negende eigen goal van dit toernooi. Daarmee zijn er op dit EK nu net zoveel eigen goals gevallen als op de voorgaande vijftien EK's bij elkaar.
Lees verder

LIVE. Fransen in 3-5-2 met Rabiot in plaats van Hernandez op de linkerkant
• 1/8ste finale • Aftrap: 21u • Ref: Fernando Rapallini (Arg) • Boekarest
Lees verder

Ultraloper Serge duwt Samuel meer dan duizend km naar de top van Mont Ventoux: "Er zijn vooral emotionele records gebroken"
Ultraloper Serge Van Autreve (55) heeft met Samuel Van Tuyckom (18) in zijn rolstoel maandag de top van de Mont Ventoux bereikt. Op zich al een huzarenstukje ware het niet dat het duo niet aan de voet van Le Grand Géant vertrok maar 21 dagen geleden in Elversele. "Dit was een bijzonder avontuur dat we ons hele leven gaan herinneren."
Lees verder

Mikt Trump straks vanuit cel op Witte Huis? Democratische openbare aanklager beslist of ex-president voor rechter komt
In de Verenigde Staten zou er deze week worden beslist of Donald Trump strafrechtelijk wordt vervolgd. Hij of zijn bedrijf althans. Dat kan een grote impact hebben op de kans dat Trump in 2024 weer tot president verkozen wordt — al zou hij dat in theorie zelfs vanuit de gevangenis kunnen. En het is een ministerszoon die dat lot op dit moment in handen heeft.
Lees verder

Football talk. Ousmane Dembélé vier maanden buiten strijd - Essevee plukt Zinho Gano weg bij Genk
Zulte Waregem heeft met Zinho Gano (27) zijn zesde aanwinst van de zomermercato te pakken. De spits komt over van KRC Genk en tekent een contract van 3 jaar (plus één jaar optie) aan de Gaverbeek. De boomlange spits komt in Limburg niet aan spelen toe. Hij werd achtereenvolgens uitgeleend aan Antwerp en Kortrijk. Bij Kortrijk was hij goed voor zes goals en één assist.
Lees verder

LIVE. Oyarzabal maakt er 3-5 van, overwinning lijkt binnen voor Spanje
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Cuneyt Cakir (Tur) • Kopenhagen
Lees verder

"Geen seks, geen solo": kunstenaar Jan Fabre gedagvaard voor grensoverschrijdend gedrag tegen medewerksters
Kunstenaar Jan Fabre (62) moet in september voor de rechtbank verschijnen voor pesterijen, geweld en ongewenst seksueel gedrag ten aanzien van de medewerksters van zijn dansgezelschap Troubleyn. Hij zou twaalf vrouwen hebben lastiggevallen en één van hen zelfs hebben aangerand. "Toen ik hem vroeg of het waar was dat je met hem naar bed moest gaan voor een solo, keek hij ostentatief naar het bed en zei hij dat ik wist wat mij te doen stond."
Lees verder

Hoe moeilijk is het om te reizen in tijden van het coronavirus? VTM-journaliste Julie Colpaert zoekt het uit
Hoe gaan we deze zomer kunnen reizen? Kunnen we makkelijk de grens oversteken? En wat met coronatests? Julie Colpaert en haar cameraman Jo Verstichel trekken voor twee weken door Europa om het antwoord op al de bovenstaande vragen te vinden. Ze reizen met het vliegtuig en de auto naar populaire vakantiebestemmingen. Vandaag houden ze halt bij hun eerste stop: de Ardèche in Frankrijk.
Lees verder

Els Ampe heeft klacht van eigen partij aan haar been door video
De Brusselse afdeling van Open Vld heeft een klacht ingediend bij de statutaire commissie tegen Vlaams parlementslid en oud-kandidaat-voorzitter voor Open Vld Els Ampe. Aanleiding is een controversieel filmpje van begin mei aan het Brusselse Flageyplein.
Lees verder

Ethiopische troepen verliezen controle over hoofdstad Tigray - onmiddellijk staakt-het-vuren afgekondigd
Na een maandenlange strijd in de opstandige regio Tigray heeft de Ethiopische regering vanavond een onmiddellijk staakt-het-vuren aangekondigd. De aankondiging komt er nadat rebellen Mek'ele, de hoofdstad van de noordelijke regio, heroverden op de interim-regering. Die riep vervolgens op tot een staakt-het-vuren.
Lees verder

Spanje schakelt na knotsgekke wedstrijd en verlengingen Kroatië uit
Spanje heeft zich na een partij met acht doelpunten geplaatst voor de kwartfinales. Het versloeg Kroatië na verlengingen met 3-5. In de kwartfinales wacht hoogstwaarschijnlijk wereldkampioen Frankrijk. Zij spelen straks tegen Zwitserland.
Lees verder