Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Wat is het fiscale voordeel van zonnepanelen? En wat met het tweede verblijf dat je kocht? Fiscaal expert beantwoordt...

HLN
Wat is het fiscale voordeel van zonnepanelen? En wat met het tweede verblijf dat je kocht? Fiscaal expert beantwoordt lezersvragen over vastgoed
Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Hoe zit het met fiscale voordelen voor zonnepanelen? En waar moet ik een schenking invullen? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over vastgoed.
Lees verder

ASSISEN LIVE: Vandaag start het proces tegen Glenn Meesseman en zijn ouders voor de moord op Sara Laeremans
Een dag na de versoepelingen van 9 juni start het proces tegen Glenn Meesseman (29) en zijn ouders Patrice Meesseman (54) en Inge Manderick (49). Zij worden ervan beschuldigd Sara Laeremans, de ex-partner van Glenn en de moeder van zijn kinderen, te hebben omgebracht op 21 oktober 2017. Vandaag zal advocaat-generaal Backx de feiten nog eens uitgebreid toelichten en zullen de 3 beklaagden ondervraagd worden.
Lees verder

SOS examenkoorts: tips van een psychologe om je kind te helpen bij schoolstress. "Veel tieners weten niet meer wat ontspanning is"
"Bij te veel prikkels en zeker tijdens examenperiodes kan stress me volledig overmannen." Aagje (16) heeft examenkoorts, die ze probeert aan te pakken met transcendente meditatie. Ze is niet de enige: onderzoek van de Vlaamse Scholierenkoepel toont dat 75 procent van de jongeren schoolstress ervaart. Vier op de tien middelbarescholieren ervaren dat zelfs (zeer) veel. Hoe help je een kind met examenkoorts? Psychologe en relaxatietherapeute Heidi Luypaert geeft advies. "Bij tieners staat de stressknop permanent aan."
Lees verder

Acht kinderen komen om nadat gebouw in Mumbai instort
In de Indiase stad Mumbai is gisteravond een gebouw ingestort na zeer hevige moessonregens. Acht kinderen zijn daarbij omgekomen, in totaal vielen er minstens elf doden. Zeven mensen raakten gewond.
Lees verder

Spanning binnen Vlaamse meerderheid over zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, Coens: Demir "moet echt eens weten wat ze wil"
Het klettert binnen de Vlaamse meerderheid. Dat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gisteren in het parlement pleitte voor een onderzoekscommissie naar de zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, hadden haar coalitiepartners CD&V en Open Vld niet zien aankomen. Prompt kreeg Demir steun van de oppositie: die wilden het meteen tot een stemming brengen. De meerderheid vond zo'n onderzoekscommissie niet nodig, tot Open Vld dan toch het geweer van schouder veranderde. Ook vandaag blijven de spanningen: volgens CD&V-voorzitter Joachim Coens moet Demir "echt eens weten wat ze wil".
Lees verder

Technisch directeur Adam Commens voor halve finale Red Lions tegen Nederland: "Geweldige kans om bij te leren richting Tokio"
Benieuwd hoe onze Red Lions – met steeds Tokio in het achterhoofd – vanavond op het EK de kraker in de halve finale tegen Nederland aanpakken. Technisch directeur Adam Commens beseft dat het een delicate evenwichtsoefening wordt. "Die match wordt een challenge. Als we tegen ons beste niveau aanleunen, kunnen we voor de derde keer op rij de EK-finale halen."
Lees verder

Big, Aiden, Anthony, Stanford... Bijna hele cast keert terug voor 'Sex and the City'-reboot
Nog eens vier acteurs die in serie 'Sex and the City' te zien waren, hebben ook getekend voor een rol in de reboot 'And Just Like That'. Willie Garson, David Eigenberg, Evan Handler en Mario Cantone pakken hun rollen weer op in de nieuwe show.
Lees verder

Johan Gerets - zoon van - moet Rode Duivels mee behoeden voor blessures: "Witsel is mentaal gruwelijk sterk, Tielemans moet ik soms intomen"
De Rode Duivels gaan naar het EK en nemen mee: Gerets. Johan Gerets (39). Zoon van, maar vooral de man die de jongens van Roberto Martínez mee topfit moet zien te houden. Van Romelu Lukaku, "die 140 kg omhoog kan duwen", over "wereldprof" Tielemans naar "speelvogels" Hazard, Mertens, Vertonghen en Carrasco: een blik op de begeleiding en werkethiek van de ploeg die ons straks aan de Europese titel moet helpen.
Lees verder

Bijna hele cast keert terug in 'Sex and the City'-reboot
Nog eens vier acteurs die in serie 'Sex and the City' te zien waren, hebben ook getekend voor een rol in de reboot 'And Just Like That'. Willie Garson, David Eigenberg, Evan Handler en Mario Cantone pakken hun rollen weer op in de nieuwe show.
Lees verder

Boek 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry' van Bart Moeyaert wordt verfilmd
Het boek 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry' van Bart Moeyaert (57) wordt verfilmd. Productiehuis 'De Mensen', onder meer bekend van de series 'Undercover' met Tom Waes en 'Beau Séjour' gaat aan de slag met het verhaal. Het boek dat in 2018 uitkwam won een Zilveren Griffel en is al in acht talen vertaald.
Lees verder

Bejaarde vrouw (82) overleeft woningbrand niet, man en dochter kunnen nog tijdig woning verlaten
Bij een zware woningbrand in Sluis in Berlare is in de nacht van woensdag op donderdag een 82-jarige vrouw uit Berlare om het leven gekomen. Zij geraakte niet meer buiten door de hevige rookontwikkeling. Haar man en haar dochter die ook in de woning aanwezig waren, konden het pand wel nog verlaten maar hadden heel wat zuurstof nodig.
Lees verder

Wanneer een stinkende vondst goed nieuws is: Belgen ontdekken darmbacterie die obesitas en diabetes te lijf gaat
Een bacterie slikken die je minder doet verdikken terwijl je hetzelfde eet. Het is een droom die ietsje dichter komt met een 100 procent Belgische ontdekking. De nieuwe bacterie Dysosmobacter welbionis, ontdekt door een onderzoeksgroep aan de UCLouvain, laat onze vetmassa verkleinen. Dit klinkt als een verhaal van charlatans, maar het is zopas gepubliceerd in het gerenommeerd tijdschrift Gut. "Muizen die de bacterie krijgen, komen minder snel aan". Er zit wel een doordringend geurtje aan het verhaal, letterlijk dan.
Lees verder

Amerikaanse non (79) stal bijna 700.000 euro van katholieke school om gokverslaving te financieren
In het aartsbisdom van Los Angeles is geschokt gereageerd op het nieuws dat een voormalige non over een periode van tien jaar een bedrag van 835.000 dollar (bijna 700.000 euro) heeft gestolen van een katholieke school in Californië. Dat deed ze om haar gokverslaving te financieren, melden openbaar aanklagers op basis van onderzoek. De inmiddels gepensioneerde zuster heeft alle beschuldigingen bekend. "Ze heeft spijt van de problemen die ze heeft veroorzaakt", melden haar advocaten.
Lees verder

Wat is de impact van het zonnige weer op onze energiefactuur?
Het zonnige lenteweer van de afgelopen dagen heeft een gunstig effect op ons gemoed. Maar beïnvloedt het ook onze energiefactuur? Betalen we minder voor onze energie nu de zon zich van haar meest gulle kant laat zien? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Geen eclipsbrilletje? Zo kan je de zonsverduistering ook op een veilige manier zien
Wil je vandaag naar de zonsverduistering kijken, maar heb je geen eclipsbrilletje? Dan zijn er nog enkele andere eenvoudige manieren om dat veilig te doen. Een overzicht.
Lees verder

Opnieuw zoekactie naar Jürgen Conings (46) aan Dilserbos
Er wordt deze ochtend opnieuw gezocht in Limburg naar de gewapende en voortvluchtige militair Jürgen Conings (46).
Lees verder

Vaccinatietempo nadert absolute piek met 677.000 prikken: bekijk hier hoeveel vaccins uw centrum krijgt
Komende week worden verspreid over Vlaanderen 677.010 vaccins gezet. Daarmee bereikt de vaccinatiecampagne zijn langverwachte piek, zo blijkt uit de wekelijkse update op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Met meer dan een half miljoen eerste dosissen zal de vaccinatiegraad in Vlaanderen bovendien een stevige boost krijgen.
Lees verder

Vijf fouten bij het gebruik van airco in de auto (en hoe het wel moet)
De airco is een mooie uitvinding om het in de auto koel te houden, maar veel automobilisten gebruiken het systeem op een verkeerde manier. Hieronder de vijf meest voorkomende fouten (en oplossingen).
Lees verder

IN BEELD. Voor het eerst dit jaar lichtende nachtwolken aan de Belgische hemel
Terug na bijna een jaar afwezigheid: lichtende nachtwolken die aan de Belgische en Nederlandse hemel pronken.
Lees verder

Kanye West aan het daten met de ex van Cristiano Ronaldo en Bradley Cooper: "Ze gingen samen naar de Provence"
De scheiding met Kim Kardashian (40) is nog geen half jaar geleden aangekondigd, maar dat houdt Kanye West (44) niet tegen om de bloemetjes alweer buiten te zetten. De Amerikaanse rapper is opnieuw aan het daten en de vrouw in kwestie is geen onbekende. Zijn nieuwe vlam is niemand minder dan het Russische topmodel Irina Shayk (35), die al eerder relaties had met Cristiano Ronaldo en Bradley Cooper. Ze gingen afgelopen week samen op vakantie naar Frankrijk.
Lees verder