Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

Vijf aanhoudingen bij onderzoek naar fraude met cryptomunt Vitae

HLN
Vijf aanhoudingen bij onderzoek naar fraude met cryptomunt Vitae
Het Belgische gerecht heeft 17 luxewagens in beslag genomen bij een onderzoek naar fraude met cryptomunt Vitae. Vijf mensen zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. "Het betreft een dossier van het type Ponzi- en piramidefraude", meldt het federaal parket in een persbericht.
Lees verder

Twee dagen minder rust voor Portugal, maar bondscoach ziet ook voordelen tegen Duivels: "We zijn hoge temperaturen meer gewend"
Na een waanzinnige voetbalavond weten ook de Portugezen wat hen te wachten staat in de volgende ronde van het EK. Een tripje naar de bakoven van Sevilla, tegen onze Rode Duivels. Een zware loting voor beide landen, al ziet de Portugese bondscoach mogelijkheden: "De hitte in Sevilla kan een bondgenoot zijn."
Lees verder

LIVE. Mertens gepest tijdens rondootje op training, straks spreken Carrasco en Alderweireld de pers toe
De Rode Duivels kennen hun tegenstander in de volgende ronde van het EK: Portugal. Bondscoach Roberto Martínez kan dus gericht beginnen te trainen met het oog op de match van zondag. Wat hebben Yannick Carrasco en Toby Alderweireld op het persmoment straks te vertellen over de tegenstander? Volg hier alles LIVE.
Lees verder

Wim Oosterlinck breekt even binnen bij Qmusic: "Wat hoor ik hier op de radio?!"
Wim Oosterlinck (48) die plots de ochtendshow komt verstoren omdat je een nummer van Céline Dion aan het draaien bent? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar voor Maarten Vancoillie (33) werd het op donderdagochtend realiteit. Plots stond Oosterlinck naast hem en zei hij dat het genoeg geweest was.
Lees verder

Wim Oosterlinck heeft lichte afkeer voor zangeres Céline Dion: "Wat hoor ik hier op de radio?!"
Wim Oosterlinck (48) die plots de ochtendshow komt verstoren omdat je een nummer van Céline Dion aan het draaien bent? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar voor Maarten Vancoillie (33) werd het op donderdagochtend realiteit. Plots stond Oosterlinck naast hem en zei hij dat het genoeg geweest was.
Lees verder

Ondanks lastige tegenstanders: Rode Duivels volgens databureau nog steeds op één na grootste kanshebber op EK-winst
Statistieken zeggen niet alles, maar nu geven ze de Belgische burger wel moed. Volgens databedrijf Opta zijn de Rode Duivels, ondanks hun zware weg naar de finale, nog steeds de op één na grootste kanshebber om het EK te winnen. Frankrijk blijft de grote favoriet.
Lees verder

Duitser in wingsuit omgekomen na sprong uit helikopter in Zwitersland
Een Duitser (33) is woensdag in Walenstadt in het noordoosten van Zwitserland overleden na een sprong uit een helikopter met een wingsuit. Dit speciale pak zorgt voor een langere zweefvlucht dan een normale parachutesprong. Twee anderen die tegelijkertijd met de 33-jarige man sprongen, overleefden de actie wel, meldde de Zwitserse politie.
Lees verder

Linde Merckpoel presenteert deze zomer op Radio 1
Linde Merckpoel (36) gaat opnieuw radiomaken. Deze zomer gaat ze aan de slag bij Radio 1, waar ze afgewisseld met Evert Venema en Ilse Liebens het programma 'De zomer van' gaat presenteren.
Lees verder

Volkswagen bevestigt interesse in verhuurbedrijf Europcar
Autofabrikant Volkswagen heeft bevestigd autoverhuurder Europcar over te willen nemen. Het Duitse concern trekt daarbij samen op met de Nederlandse auto-importeur Pon, zo meldde financieel persbureau Bloomberg eerder. Het Franse Europcar wees onlangs een overnamebod van 2,2 miljard euro af.
Lees verder

Harry en Meghan weigerden adellijke titel voor Archie
Archie, het oudste zoontje van prins Harry (36) en Meghan Markle (39), kreeg bij zijn geboorte geen adellijke titels mee. Nochtans lag er wel een aanbod op tafel, vertellen bronnen in The Telegraph.
Lees verder

Oeps: "Foutje in de boekhouding kost Wetteren al 420.000 euro"
Tijdens de gemeenteraad van Wetteren merkten oppositiepartijen N-VA en Open Vld een foutje op in een aanbesteding voor de academie. "Er werd 21 in plaats van 6 % btw aangerekend. Jarenlang hebben we teveel betaald: 420.000 euro", zegt N-VA-raadslid Ira-Lina Piscador.
Lees verder

Morgen start PFOS-onderzoekscommissie: "Politieke partijen zullen hun eigenbelang moeten overstijgen"
Morgen start de parlementaire onderzoekscommissie rond PFOS-vervuiling in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Die commissie, die uit zestien leden bestaat, zal tal van vragen moeten beantwoorden. Want dat PFOS gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, was al jaren gemeld. Maar met de informatie werd nooit iets gedaan. Hannes Anaf, Vlaams fractieleider van oppositiepartij Vooruit, zal voorzitter zijn van de commissie en legt uit hoe die te werk zal gaan.
Lees verder

Wat is de kans? Benzema scoort tegen Portugal twee keer... op exact hetzelfde tijdstip
Extra leuk detail bij de clash tussen Portugal en Frankrijk van woensdag. Karim Benzema scoorde net als Cristiano Ronaldo twee keer, maar deed dat op een iets straffere manier dan zijn ex-ploegmaat bij Real Madrid. Benzema maakte zijn twee goals immers... op exact hetzelfde tijdstip.
Lees verder

SHOWBITS. Frances Lefebure zet haar lievelingsman in de kijker en Lesley-Ann Poppe zit op Ibiza
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wat zegt jouw kleerkast over jou? De 'dress doctor' achterhaalt de onderliggende betekenis van je modeblunders
Vraag jij je ook af waarom je een overvolle kleerkast hebt, maar toch steeds teruggrijpt naar dezelfde outfit? Heb je een kast vol beige- en grijstinten of baseer je je looks vooral op die van anderen? 's Werelds eerste 'dress doctor' Dawnn Karen legt uit wat de onderliggende betekenis is van je garderobe en hoe je voorgoed komaf maakt met modetwijfels. "Als je beseft waarom je iets draagt, kan dat je helpen om betere keuzes te maken."
Lees verder

Premier De Croo noemt nieuwe Hongaarse 'antihomo'-wet "achterlijk", Hongaarse premier Orbán verdedigt ze met vuur
De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft donderdag bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen. Onder meer onze Belgische premier Alexander De Croo toonde zich bij aanvang van de top erg scherp voor Hongarije. Hij noemde de controversiële wet "achterlijk".
Lees verder

Scooter Braun heeft spijt van rechtenruzie met Taylor Swift
Scooter Braun heeft spijt van het opkopen en doorverkopen van de rechten van de muziek van Taylor Swift. Dat zegt de bekende manager van Justin Bieber in een interview met 'Variety'. Hij vindt het verdrietig dat de zangeres zo boos op hem is, maar stelt ook dat er twee kanten aan dit verhaal zijn en dat er mogelijk sprake is van miscommunicatie.
Lees verder

Vastgoedprijzen aan kust koelen wat af, maar twee gemeenten blijven fors stijgen: waar krijg je wat voor je geld?
Hoewel het aantal transacties hoog blijft, koelen de prijzen van het kustvastgoed enigszins af. Na het eerste kwartaal van dit jaar kostte een flat gemiddeld 292.707 euro (+ 1,9%) en een huis 330.319 euro (- 0,30%). Maar er zijn enkele gemeenten die de trend niet volgden. Elders was er dan weer een verschil tussen de huizen- en appartementenmarkt. Hoe zijn de cijfers per gemeente, welke verklaring zit erachter en waar krijg je wat voor je geld? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt het uit.
Lees verder

Dave Smith (72) langst met Covid-19 besmette man ter wereld: "Mijn vrouw bereidde vijf keer mijn begrafenis voor"
Zeven keer opgenomen in het ziekenhuis, 42 positieve PCR-tests, 305 dagen besmet met Covid-19, vijf keer de begrafenis beginnen regelen. Als de 72-jarige Dave Smith uit Bristol niet het wereldrecord heeft van langstdurig met het coronavirus besmette persoon, dan moet hij toch aardig in de buurt komen.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht stelt nieuwe truitjes voor - OH Leuven-physical coach Bart Van Lancker (48) verliest strijd tegen kanker
Anderlecht steekt in een nieuw jasje. De Brusselaars stelden vandaag in een origineel filmpje hun thuisshirts voor komend seizoen voor. Zoals gewoonlijk regeert paars op het thuisshirt, maar dit jaar is er ook een gouden randje aan. Letterlijk. De shirtranden, het logo en de slagzin 'This shirt is yours' zijn allemaal voorzien van een streepje goud. Het nieuwe thuistenue kan alvast online besteld worden. Binnenkort stelt Anderlecht ook zijn nieuwe uitrusting voor de verplaatsingen voor.
Lees verder