Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 juni 2021

Vier hongerstakende sans-papiers naaien mond dicht

HLN
Vier hongerstakende sans-papiers naaien mond dicht
De afgelopen dagen hebben vier van de zowat 430 mensen zonder papieren in de Begijnhofkerk en op de campussen van de VUB en ULB die in hongerstaking zijn hun mond dichtgenaaid. Ze kunnen alleen nog via een rietje drinken. Dat laat de woordvoerder van de sans-papiers weten.
Lees verder

Uitgerekend de verguisde Morata trapt Spanje na spektakelpartij met verlengingen voorbij strijdend Kroatië
Spektakel in Parken. Ondanks een ongeziene blunder van doelman Unai Simón leek Spanje op weg naar een vlotte zege, tot de Kroaten op karakter verlengingen uit de brand sleepten. Hét moment voor de verguisde Morata om zich tot held van de natie te kronen.
Lees verder

Thuis'-actrice Daphne Paelinck bevalt van dochter Mae: "Vroeger dan gepland, maar zo hard welkom"
Daphne Paelinck (32) is bevallen van Mae, haar tweede dochter. In 'Thuis' was de actrice als Christine ook zwanger en beleefde ze een moeilijke zwangerschap. In het echte leven doken er eveneens complicaties op. Haar baby werd zo'n negen weken te vroeg geboren.
Lees verder

Nieuwpoorts burgemeester formeel na beschuldiging grensoverschrijdend gedrag Jan Fabre. "Zijn kunstwerk blijft fantastisch en verplaatsen we niet"
Kunstenaar Jan Fabre is gedagvaard voor grensoverschrijdend gedrag. Kuststad Nieuwpoort heeft een kunstwerk van Fabre op een plein dat symbolisch het Fabreplein heet. "We veranderen niets. Dit blijft een mooi kunstwerk ongeacht wat Fabre op zijn kerfstok zou hebben", reageert Nieuwpoorts burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).
Lees verder

LIVE. Frankrijk komt moeilijk tot kansen tegen stugge Zwitsers, die via Seferovic op voorsprong staan
• 1/8ste finale • Aftrap: 21u • Ref: Fernando Rapallini (Arg) • Boekarest
Lees verder

LIVE. Seferovic kopt Zwitserland op voorsprong, Frankrijk moet achtervolgen!
• 1/8ste finale • Aftrap: 21u • Ref: Fernando Rapallini (Arg) • Boekarest
Lees verder

"Kate Middleton en prins Charles komen niet naar herdenking Diana"
Er wordt in Groot-Brittannië al een tijdje halsreikend uitgekeken naar donderdag. Dan wordt er in Londen een nieuw standbeeld voor de zestigste geboortedag van prinses Diana onthuld. Alleen zijn er twee opvallende afwezigen bij de ceremonie: prins Charles (72) en Kate Middleton (39).
Lees verder

Boerenbond: "Verduurzaming is goed. Maar wie in het rood staat, kan niet vergroenen"
Landbouworganisatie Boerenbond roept de Vlaamse regering op om bij de implementatie van het nieuwe Europese landbouwbeleid rekening te houden met de inkomsten van de boer. "Als de boer in het rood staat, kan hij niet vergroenen", klinkt het.
Lees verder

Vijf jaar oude foto van gemist EK Nederland gaat opnieuw viraal na exit noorderburen
Toen Nederland zich in 2016 niet kon plaatsen voor het EK trok Bjorn Van De Velde (41) uit Wetteren met zoontjes Tibo en Maxim naar de Nederlandse grens. Ze poseerden er met hun bord 'Hier stopt het EK'. Na de exit van Nederland zondagavond op het EK met een nederlaag tegen Tsjechië gaat het beeld opnieuw viraal.
Lees verder

Nieuw hoofdstuk in het sprookje van Tim Merlier, die in 2019 nog zonder ploeg zat: "Hier zijn geen woorden voor"
Twee jaar geleden had Tim Merlier geen ploeg op de weg. Dit seizoen won hij na een rit in de Giro nu ook een etappe in de Tour de France - met de gele trui als meesterknecht. "Ze zeggen dat het is waar, dus geloof ik dat maar, zeker?"
Lees verder

Spanje en Portugal verscherpen inreisregels voor Britten
In een poging om de verspreiding van de gevreesde deltavariant in te dammen, hebben Spanje en Portugal de inreisregels voor toeristen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk verscherpt. De regeringen in Madrid en Lissabon hebben maandag onafhankelijk van elkaar verklaard dat iedereen die vanuit het Verenigd Koninkrijk binnenkomt, ofwel een negatieve PCR-test moet kunnen voorleggen of moet kunnen aantonen dat hij of zij volledig is ingeënt.
Lees verder

Projectielen afgevuurd op Amerikaanse basis in Syrië
Pro-Iraanse milities hebben maandagavond verschillende obussen afgevuurd op een Amerikaanse legerbasis in het olieveld al-Omar, in het oosten van Syrië. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen, meldt het Syrische observatorium voor de mensenrechten (SOHR).
Lees verder

Jamie Lynn Spears spreekt openlijk steun voor zus Britney uit: "Ik wil gewoon dat ze gelukkig is"
Jamie Lynn Spears (30) heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de wens van haar zus Britney om van de bewindvoering van haar vader Jamie af te komen. Ze zegt in een emotionele video op haar Instagram Stories volledig achter Britney te staan. "Ik steun mijn zus. Ik hou van haar, heb dat altijd gedaan en zal dat ook blijven doen. Ik wil dat ze gelukkig is."
Lees verder

Rechter verwerpt kartelaanklacht tegen Facebook
Een Amerikaanse federale rechter heeft een aanklacht door de Federal Trade Commission (FTC) over machtsmisbruik door Facebook verworpen. Facebook had eerder al gevraagd die antitrustzaak te seponeren vanwege gebrek aan geldig bewijs dat het bedrijf de concurrentie zou onderdrukken.
Lees verder

Finale resultaten effectiviteit CureVac volgen "binnen zeven à tien dagen"
Franz-Werner Haas, de topman van het Duitse CureVac, verwacht binnenkort met de finale resultaten van de grootschalige klinische studie naar de effectiviteit van zijn vaccin naar buiten te kunnen treden. "Het zal niet langer dan zeven à tien dagen duren. We verwachten de resultaten op korte termijn", verklaarde Haas maandagavond.
Lees verder

Onze chef wielrennen zag dat rit 3 in de Tour alweer niet voor gevoelige zielen was: "De schade en woede zijn nú al niet meer te overzien"
Eén jaar na de bijna-doodsmak van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen, woedt het veiligheidsdebat weer volop in de koers. De gevaarlijke finale van de derde Tourrit zorgde voor woede in het peloton. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck analyseert de zaak én de rol van ASO-baas Christian Prudhomme. "Gaat hij nu klacht neerleggen tegen zijn eigen jury?"
Lees verder

Nieuw rapport Comité P legt problemen met leiderschap en integriteit bloot
Uit een nieuw rapport van het Comité P over het functioneren van de luchtvaartpolitie naar aanleiding van de zaak Chovanec, blijkt dat er tot voor kort grote problemen waren met de integriteit en leiderschap binnen de dienst. "Het is heel lang heel slecht geweest, maar is een kentering", zei Kathleen Stinckens, voorzitter van het Comité P, in Terzake.
Lees verder

LIVE. Penaltymisser breekt Zwitsers meteen zuur op: Benzema maakt er 1-1 van
• 1/8ste finale • Aftrap: 21u • Ref: Fernando Rapallini (Arg) • Boekarest
Lees verder

LIVE. Niet te geloven! Invaller Gavranovic scoort in absolute slotfase de gelijkmaker tegen Frankrijk!
• 1/8ste finale • Aftrap: 21u • Ref: Fernando Rapallini (Arg) • Boekarest
Lees verder

Comité P kreeg ruim 400 klachten van burgers over politieoptreden tijdens corona
Het Comité P, het externe controleorgaan op de politie, heeft in de coronaperiode vorig jaar 416 klachten gekregen van burgers over het optreden van de politie. Het percentage (on)terechte klachten lag even hoog als voordien, zo zegt het Comité P maandagavond.
Lees verder