Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Vandenbroucke bevestigt aan VTM NIEUWS: coronacertificaat in België vanaf woensdag beschikbaar

HLN
Vandenbroucke bevestigt aan VTM NIEUWS: coronacertificaat in België vanaf woensdag beschikbaar
Volgende week woensdag zal het Europese coronacertificaat in België beschikbaar zijn. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan VTM NIEUWS. Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, of recent een negatieve PCR-test aflegde, krijgt daarin zijn resultaat te zien. Het certificaat zal tot 1 juli wellicht niet bruikbaar zijn in de meeste landen.
Lees verder

Nina Derwael turnt in Osjiek eerste brugoefening in wedstrijd na 607 dagen, mét hogere moeilijkheid: "Ik heb competitieprikkels nodig voor Tokio"
607 dagen: zolang moest Nina Derwael (21) het stellen zonder grote competitie. In de World Cup in Osijek turnt ze deze namiddag haar eerst grote wedstrijd sinds haar WK-goud in 2019. In Kroatië zal ze op de brug een nieuwe samenstelling met een hogere moeilijkheidsgraad (6.7) uitvoeren, al hoeft dat nog niet haar finale olympische oefening te zijn.
Lees verder

Nog exact 100 dagen tot WK wielrennen in Vlaanderen, organisator Christophe Impens: "Hopen op véél publiek"
Nog exact 100 dagen tot het wereldkampioenschap wielrennen in ons land. VTM Nieuws sprak met organisator Christophe Impens. "Wij zijn ervan overtuigd dat we een WK kunnen organiseren met publiek en fanzones."
Lees verder

Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "Somfy is een groeiverhaal en dat hebben de beleggers al in de gaten gekregen"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "De top van Deceuninck is nog niet bereikt"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

LIVE. Van der Poel schuift als leider mee in de vroege vlucht! Laat het peloton hem begaan?
Een renner moet tegenwoordig al Stefan of Mathieu heten om in de Ronde van Zwitserland te scoren. Krijgen we na Küng, Van der Poel en Bissegger een nieuwe ritwinnaar? De aankomst bergop doet alvast vermoeden van wel. U volgt de rit van Gstaad naar Leukerbad live op deze pagina.
Lees verder

ECB brengt geen veranderingen aan in rentetarieven en crisissteun
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zoals verwacht gelijk op het historisch lage niveau. Ook verandert de centrale bank niets aan het opkoopprogramma voor obligaties, waarmee de bank probeert de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen.
Lees verder

ECB brengt geen veranderingen aan in rentetarieven en crisissteun en verhoogt verwachtingen voor economische groei en inflatie
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zoals verwacht gelijk op het historisch lage niveau. Ook verandert de centrale bank niets aan het opkoopprogramma voor obligaties, waarmee de bank probeert de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Ook heeft de ECB zijn groeiverwachting voor 2021 flink verhoogd aangezien het economische herstel in de eurozone harder gaat dan gedacht. Ook de prognose voor de inflatie is naar boven bijgesteld, maar de sterke toename van het prijspeil is waarschijnlijk wel tijdelijk van aard.
Lees verder

CELEBS 24/7. Perrie Edwards toont haar babybuik en Ed Sheeran kijkt uit naar zijn nieuwe single
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Eitan (5) vanmorgen ontslagen uit ziekenhuis: dinsdag werd hem verteld over tragedie met kabelbaan waarbij ouders en broertje omkwamen
De kleuter die als enige een kabelbaancrash overleefde in Italië heeft vanmorgen het ziekenhuis verlaten. De 5-jarige Eitan mocht met zijn tante Aya mee naar huis in Pavia, een stad in de buurt van Milaan. Zij is door de rechtbank van Turijn aangesteld tot zijn voogd. Dinsdag heeft een team van specialisten de jongen voor het eerst ook verteld welke tragedie zich op zondag 23 mei afspeelde.
Lees verder

Europa lanceert nieuwe missie naar Venus
Na de succesvolle sonde Venus Express (2005-2014) wil Europa met EnVision de planeet opnieuw gaan verkennen, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA bekendgemaakt. België is weer uitdrukkelijk van de partij.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Al meer dan 20 jaar gaan alarmbellen af over PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, maar niemand die écht wat ondernam
Amerikanen die waarschuwen voor de gevaren van PFOS. Een studie over torenhoge concentraties in het bloed van muizen nabij de 3M-fabriek. Een tussenkomst in het parlement van een bezorgde volksvertegenwoordiger. Al meer dan twintig jaar lang gaan er alarmbellen af over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Maar niemand die écht wat ondernam. Tot nu de vervuilde grond in het kader van de Oosterweelwerken wordt omgewoeld. Waarom werd er nooit drastische actie ondernomen? De reconstructie van een mismeesterd dossier.
Lees verder

LIVE. Quarterman zorgt voor eerste richttijd, zet Evenepoel de Baloise Belgium Tour nog wat meer naar zijn hand in de tijdrit?
11,2 kilometer knallen in Knokke-Heist. De opdracht is simpel vandaag voor de renners in de Baloise Belgium Tour. Wie bedreigt Remco Evenepoel in z'n blauwe leiderstrui? Het definitieve antwoord komt er iets over 17u. Alles is uiteraard live te volgen op deze pagina.
Lees verder

Mountainbiker rijdt niet ver van Belgische grens tegen over pad gespannen ijzerdraad: "'Misschien heeft iemand het op motorcrossers gemunt"
Een mountainbiker is in het Nederlandse, aan Kapellen grenzende Ossendrecht (Noord-Brabant) gewond geraakt toen hij tegen een roestige staaldraad reed die over een pad gespannen was. "Misdadig, dit had heel anders af kunnen lopen", zegt Marcel de Kok (33).
Lees verder

Ex-soldaat in Frankrijk opgepakt vanwege betrokkenheid bij ontvoering Mia (8)
In de Hautes Pyrénées (het zuidwesten van Frankrijk) is een vroegere soldaat opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van de achtjarige Mia Montemaggi. De kidnapping vond midden april in de Vogezen plaats.
Lees verder

"Die kerels mogen het ook bij mij komen uitleggen": intussen verscherpt burgemeester politiecontrole aan Rijdtmeersen na aanval op jogger
De politie verscherpt het toezicht in het Brakelse recreatiegebied De Rijdtmeersen, nadat daar woensdagavond een jogger hard is toegetakeld. "Die kerels zijn geen onbekenden voor de politie. Ze schopten hier ook geregeld keet, toen het skatepark er nog was", zegt burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).
Lees verder

Twee geslaagde orgaantransplantaties met Covid-positieve donoren in Italië
In Italië zijn twee orgaantransplantaties van Covid-19-positieve donoren naar niet besmette patiënten uitgevoerd zonder dat die laatste een infectie opliepen. Dat is een "wereldprimeur", meldt het Italiaanse nationale transplantatiecentrum (CNT) donderdag.
Lees verder

Football talk. Wijnaldum naar PSG - Filippo Inzaghi wordt coach van Brescia in Serie B
Georginio Wijnaldum vervolgt zijn voetbalcarrière bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. De 30-jarige middenvelder heeft een contract voor drie jaar ondertekend in Parijs. Wijnaldum leek lang op weg naar FC Barcelona, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan PSG.
Lees verder

44.000 bijkomende jobs verwacht dit en volgend jaar
De Belgische economie herstelt sneller en forser dan verwacht. En dat zorgt voor extra werkgelegenheid. Het Federaal Planbureau verwacht voor dit en volgend jaar 44.000 bijkomende banen.
Lees verder

HBO Max lanceert nieuwe trailer voor 'Gossip Girl'-reboot
Het is nog heel eventjes wachten op de 'Gossip Girl'-reboot, want de reeks staat pas vanaf 9 juli op Streamz. Maar voor de ongeduldigen onder ons hebben we toch nog een portie goed nieuws, want HBO Max stuurde zonet een nieuwe trailer van de reeks de wereld in.
Lees verder