Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

Studio 100 waarschuwt voor valse advertenties rond Gert Verhulst: “Het is dweilen met de kraan open”

HLN
Studio 100 waarschuwt voor valse advertenties rond Gert Verhulst: "Het is dweilen met de kraan open"
Al geruime tijd ontvangt Studio 100 vragen van bezorgde internetsurfers over berichten rond Gert Verhulst. Zo zou hij in nepadvertenties, die op Facebook en Google verschijnen, reclame maken over beleggingen en bitcoins. Bij het doorklikken komt men op een website terecht om cryptomunten te kopen. "Trap hier alstublieft niet in", waarschuwen ze bij Studio 100. "Gert heeft hier absoluut niets mee te maken."
Lees verder

Zangeres Coely is bevallen van haar eerste kindje
Zangeres Coely (27) en haar echtgenoot Ben zijn trotse ouders geworden van hun eerste kindje. Dat maakte de zangeres zelf bekend op sociale media.
Lees verder

"Misselijkmakend", stellen de rechters. Toch moet vader (47) die naaktbeelden van dochtertje in chatgroepen plaatste, niet terug naar gevangenis
Beelden van kinderen die seks hebben met honden of baby's die misbruikt worden. De bestanden die speurders vorig jaar aantroffen op de computer van Oostendenaar D.D. (47) tartten werkelijk alle verbeelding. Zelfs z'n eigen dochter, die bij aanvang van de feiten amper 8 jaar was, filmde de man jarenlang in de badkamer met een camera met bewegingssensor. De beelden plaatste hij nadien in chatgroepen waarin kinderporno werd uitgewisseld. De rechters waren maandagmorgen bikkelhard in hun vonnis, maar stuurden de vader uiteindelijk niet terug naar de gevangenis.
Lees verder

Bpost gaat pakjes leveren van 2dehands.be
Bpost gaat de pakketjes van zoekertjessite 2dehands.be thuis leveren. Dat maken beide bedrijven bekend.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten transgender sporters kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen?
Atlete Laurel Hubbard is geselecteerd voor het Nieuw-Zeelandse damesteam gewichtheffen dat uitkomt op de Olympische Spelen in Tokio. De 43-jarige Hubbard nam deel aan herenwedstrijden voordat ze in 2013 van geslacht veranderde en wordt de eerste transgender die uitkomt op de Spelen. Hoewel haar testosteronwaarden onder de vereiste drempel liggen, zeggen critici dat ze tal van fysieke voordelen heeft. Wat denk jij? Moet een transgender atlete kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele atleten en experts ervan vinden.
Lees verder

Russische wetenschapper verdacht van spionage in Duitsland
Een Russische wetenschapper werd in Duitsland gearresteerd voor spionage. Dat meldt het Duitse federaal parket. De wetenschapper zou al sinds 2020 contact hebben met een Russische geheime dienst.
Lees verder

Toch op tijd genezen: Jasper Philipsen krijgt groen licht en rijdt de Tour
Jasper Philipsen (23) komt zaterdag in Brest aan de start van de Tour de France. Zijn deelname was onzeker na een valpartij in de Ronde van België. Philipsen liep een diepe snijwonde op, die in het ziekenhuis moest worden gehecht. Philipsen viel op vrijdag en kreeg drie dagen verbod om te koersen.
Lees verder

Toch op tijd genezen: Jasper Philipsen krijgt groen licht en rijdt zijn eerste Tour
Jasper Philipsen (23) komt zaterdag in Brest aan de start van de Tour de France. Zijn deelname was onzeker na een valpartij in de Ronde van België. Philipsen liep een diepe snijwonde op, die in het ziekenhuis moest worden gehecht. Philipsen viel op vrijdag en kreeg drie dagen verbod om te koersen.
Lees verder

Duitse vakbond roept op tot staking bij Amazon op jaarlijks kortingsfeest Prime Day en dat kan gevolgen hebben voor ons land
Een Duitse vakbond heeft medewerkers van webwinkelreus Amazon opgeroepen om met ingang van maandag enkele dagen in staking te gaan. De actie valt samen met Amazon Prime Day, de jaarlijkse kortingshoogmis van Amazon en dus een drukke periode. De actie kan ook gevolgen hebben voor de distributie in ons land.
Lees verder

TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube werken samen met Britse overheid om jongvolwassenen aan te zetten tot vaccinatie
Vandaag zouden er in Groot-Brittannië een aantal coronamaatregelen sneuvelen, maar de slechte cijfers beslisten er anders over. Gisteren kwamen er meer dan 9.200 nieuwe gevallen bij, vooral te wijten aan de Deltavariant. De overheid zet zwaar in op de vaccinatiecampagne en wil dat ook de jeugd zich laat prikken. Een lastige leeftijdsgroep, waar de vaccinatiebereidheid het laagst is. Daarom wordt er nu samengewerkt met grote social mediaspelers als TikTok, Snapchat, Reddit en YouTube.
Lees verder

"Scheiding met onderlinge toestemming kost duizenden euro's minder dan voor de rechtbank": experts vertellen hoe je een financiële kater na een breuk voorkomt
Scheidingen gebeuren anno 2021 steeds vaker met onderlinge toestemming. Maar hoe slaag ook jij erin om als vrienden uit elkaar te gaan? Hoe zorg je voor de beste regeling voor je kinderen? En hoe vermijd je een financiële vechtscheiding? Enkele experts in het vak belichten wat ze in hun dagelijkse praktijk meemaken en gaan in op de praktische zaken waarmee koppels rekening moeten houden. "Jarenlange procedure kan tot tienduizenden euro's kosten."
Lees verder

Angèle volgt allergrootste sterren op als 'Chanel chouchou' en is gezicht van nieuwe zomercollectie
Op internationaal niveau zijn de ogen al een tijdje op Angèle (25) gericht: momenteel is ze ongetwijfeld de bekendste artiest van ons land. Vooral sinds haar hit met Dua Lipa bereikte de Belgische sterrenstatus. Ze mag zichzelf al enkele seizoenen ambassadrice van luxehuis Chanel noemen, maar schittert deze zomer ook nog eens als gezicht van de 'Chanel Coco Beach' collectie, een lijn die helemaal in teken staat van het strand en alles dat daarbij hoort. En dat is best wel een prestatie voor de bescheiden Linkebeekse van amper 25 jaar oud.
Lees verder

Oeps: vrouw bestelt automatten online en krijgt ze ook, maar er is een piepklein probleempje
De 40-jarige Hedge Burley uit Salisbury in Engeland wilde haar man graag een speciaal verjaardagscadeau geven: automatten voor de Ford Sierra RS Cosworth van echtgenoot Mark. De matten kwamen mooi op tijd aan, maar toch voelt de vrouw zich enorm opgelicht. Twee keer raden waarom.
Lees verder

LIVE. De Bilde: "Lukaku moet fris blijven, ook als hij topschutter wil worden" - Rode Duivels maken wandeling door Sint-Petersburg
• Aftrap: 21 uur
Lees verder

OPROEP: Pokémon is 25 jaar, waarom ben jij er zo bezeten van?
Pokémon viert zijn 25ste verjaardag en dat zilveren feestje vieren superfans over de hele wereld. Speel jij de games, kijk jij de films, verzamel je alles van Pikachu en consorten en heb jij op zolder nog een zeldzame kaart liggen die vandaag veel geld waard is? Wil jij je verhaal doen, mail dan naar marc.coppens@dpgmedia.be en vergeet ook je telefoonnummer te vermelden. Ik neem dan contact op.
Lees verder

Marc Van Ranst is weer thuis: "Terughoudend zijn, zou onmogelijk zijn"
VTM Nieuws ging met viroloog Marc Van Ranst, die sinds gisteren opnieuw thuis is, naar een van zijn favoriete boekenwinkels. "Laat ons zeggen dat het de laatste 30 jaar toch niet vlug zal voorgekomen zijn dat ik een maand niet in boekenwinkels geweest ben. Dat kan ik me niet herinneren."
Lees verder

De games 7 van de underdogs: Milwaukee Bucks en Atlanta Hawks verrassen Philadelphia 76ers en Brooklyn Nets
Wie had dat kunnen denken? Philadelphia 76ers en Brooklyn Nets, de gedoodverfde favorieten, mogen hun koffers pakken na twee bloedstollende game 7's. Het zijn de underdogs, Milwaukee Bucks en Atlanta Hawks, die doorstoten naar de Eastern Conference Finals. Geen Embiid tegen Durant in de Conference Finals, wel Giannis tegen Young.
Lees verder

"Ik dacht dat ik zou sterven door de man van wie ik hield": hoe Pamela Anderson na alle schandalen de rust terugvond
Ze was hét sekssymbool van de jaren negentig en kende een onstuimig leven, dus hoeft het niet te verwonderen dat er een tv-reeks over Pamela Anderson (53) in de maak is. Maar de Canadese is meer dan de 'Baywatch'-babe met de indrukwekkende boezem die ettelijke venten versleet, hepatitis C opliep en serieus aan de drugs zat. De blondine lijkt nu eindelijk rust gevonden te hebben in haar thuisland, al heeft ze dat met scha en schande moeten leren. "Het hele rocksterren-gebeuren werd erg destructief. Ik wist niet meer wat ik deed."
Lees verder

Versoepelingen in Frankrijk: concerten hervatten en discotheken heropenen
Vanaf 30 juni zijn concerten met een staand publiek weer mogelijk in Frankrijk. Ook de Franse discotheken heropenen hun deuren vanaf 9 juli. Dat kondigde de Franse minister van Cultuur, Roselyne Bachelot, aan.
Lees verder

"Er stierven elke dag 110 mensen aan corona, maar jullie bouwden feestjes alsof er niets aan de hand was": rechter hard voor tientallen feestvierders in Sint-Genesius-Rode
De living was ingericht als bar. Vijftig flessen whisky en twintig flessen wodka werden aangetroffen. Ramen waren afgeplakt met zwarte folie en buiten stond iemand op de uitkijk. Tientallen betrapte aanwezigen stonden maandag voor de rechter nadat ze in volle lockdown betrapt werden tijdens grote coronafeestjes in een villa in Sint-Genesius-Rode. Ook de organisatrice werd gedagvaard.
Lees verder