Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

Stelling en deel van gebouw ingestort in Antwerpen: nog mensen onder het puin, dramatische beelden tonen ravage

HLN
Stelling en deel van gebouw ingestort in Antwerpen: nog mensen onder het puin, dramatische beelden tonen ravage
Een stelling aan een schoolgebouw in aanbouw op het Nieuw Zuid in Antwerpen is vrijdagnamiddag ingestort. Volgens de brandweer werden al een tiental personen bevrijd vanonder het puin. Er is volgens de politie sprake van een twintigtal gewonden waarvan "sommigen er erg aan toe zijn" aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns.
Lees verder

1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavaccin, 85 procent volwassenen eerste prik tegen 11 juli
Van de al meer dan 4,2 miljoen uitgenodigde inwoners in Vlaanderen hebben er slechts een kleine 70.000 expliciet aangegeven dat ze geen prik willen krijgen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) tonen zich bijzonder tevreden over dat lage aantal. Ook het aantal mensen dat de uitnodiging gewoon laat passeren zonder aan te geven dat ze er geen willen, blijft beperkt tot vorige week 8 procent. Het aantal AstraZeneca-weigeraars ligt wel merkelijk hoger.
Lees verder

'Koning der buien' trekt door ons land: bekijk hier de eerste beelden
De voorspelde buien en het onweer hebben afgelopen nacht op verschillende plekken lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de 'koning der buien' staat gepland voor vanmiddag. Na een aantal dagen met tropische hitte krijgen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, de 'supercel' genaamd. Voor dit berucht weerfenomeen is het altijd oppassen geblazen want het staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook stevige wervelwinden.
Lees verder

Opvallende onthulling van Britney Spears: "Ik weet niet of ik ooit nog ga optreden"
Britney Spears heeft geen idee of ze ooit nog op het podium zal staan. Dat antwoordde de Amerikaanse zangeres op een vraag van een fan tijdens een vragenuurtje op Instagram. Spears heeft in 2018 voor het laatst opgetreden.
Lees verder

Hij huilde voor de camera's nadat "overvallers" zijn vrouw (20) hadden vermoord, maar valt door de mand door sporthorloge
Griekenland is compleet in shock door de brute moord van een 33-jarige man op zijn 20-jarige vrouw, en moeder van hun jonge kindje. Aanvankelijk verklaarde de man dat drie overvallers zijn Britse vrouw in hun huis bij Athene in koelen bloede hadden gewurgd. Dat schokkende verhaal ging ook de hele wereld rond. Maar donderdagavond bekende Babis Anagnostopoulos dat hij Caroline Crouch zélf om het leven heeft gebracht na een echtelijke ruzie.
Lees verder

HET DEBAT. Moet Tomorrowland kunnen doorgaan?
De burgemeesters van Boom en Runst verbieden de uitgestelde editie van Tomorrowland in de weekends van 27 tot en met 29 augustus 2021 en 3 tot en met 5 september 2021. Over die beslissing wordt hevig gediscussieerd. De organisatie spreekt van een "gigantische ramp". Wat denk jij? Moet Tomorrowland kunnen doorgaan? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

KOERS KORT. Nieuwe sponsor voor Deceuninck-Quick.Step - Lotto-Soudal met vijf Belgen naar Tour
Deceuninck-Quick.Step kan voortaan rekenen op de centen van Safety Jogger, zo raakte vandaag bekend op een persconferentie. Safety Jogger is een Vlaams bedrijf, gebaseerd in Oudenaarde, dat gespecialiseerd is in veiligheidsschoenen. Patrick Lefévere is dan ook een tevreden man. "Ik ben heel blij. Geld zoeken is niet het gemakkelijkste deel van m'n job, zeker niet in deze covidperiode. Dus ik ben blij dat we een gemotiveerd bedrijf hebben gevonden dat samen met ons wil groeien."
Lees verder

1,2 miljoen euro extra voor testcapaciteit deze zomer: "Elke reiziger zal snel test krijgen"
De Vlaamse regering maakt 1,2 miljoen euro extra vrij voor de test- en triagecentra. De testcapaciteit wordt zo gegarandeerd tot eind september. Iedereen die naar het buitenland wil en daarvoor een negatieve test nodig heeft, zal die dus kunnen krijgen. Centrumsteden kunnen tijdelijk bijkomende centra oprichten en krijgen daarvoor 7.700 euro.
Lees verder

Italië neemt 780 kunstwerken in beslag van Belgische verzamelaar
Italiaanse rechercheurs hebben honderden kunststukken, met een geschatte straatwaarde van 11 miljoen euro, in beslag genomen van een Belgische kunstverzamelaar. Dat meldt de Italiaanse politie.
Lees verder

LIVE. Zweden helemaal weggezakt, Slowakije plots betere ploeg
• Groep E • Aftrap: 15u • Daniel Siebert (Dui) • Sint-Petersburg
Lees verder

Witsel: "Hoop nieuwe stap te zetten tegen Finland"
Axel Witsel mag zich eindelijk opnieuw voetballer noemen. Nadat hij op 9 januari die zware achillespeesblessure opliep, mocht hij gisteren invallen bij de Rode Duivels tegen Denemarken en zorgde hij meteen mee voor de kentering. "Ik hou een positief gevoel over aan mijn invalbeurt. Ik voelde meteen de bal en zat in de match - zonder matchritme was het natuurlijk niet zo makkelijk. Maar ik heb nooit getwijfeld. Natuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest, maar gelukkig kon ik rekenen op een goeie entourage, vrienden en familie om mij te steunen. Ik hoop tegen Finland een nieuwe stap te zetten."
Lees verder

Evenepoel gaat op hoogtestage voor Spelen: "Alleen trainen, leven en koken zou te lastig zijn"
Remco Evenepoel trekt na het BK op hoogtestage naar Livigno. Dat was niet het oorspronkelijk plan.
Lees verder

REALITYCHECK. Deborah Leemans showt haar figuur en epische ruzie tussen Rosanna en Niels
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Van 'boer' tot 'gevreesde krijger': dit betekenen de namen van Queen Elizabeths 11 achterkleinkinderen
Met Lilibet erbij, de jongste aanwinst van prins Harry (36) en Meghan Markle (39), heeft de Queen nu elf achterkleinkinderen. Zoals de traditie bij de Windsors dat wil, hebben hun namen (meestal) een speciale betekenis of verwijzen ze naar een illuster familielid. Maar hoe zit het met de namen van al die andere achterkleinkinderen van de Queen?
Lees verder

LIVE. Krijgen we nog een doelpunt te zien in het duel tussen Zweden en Slowakije?
• Groep E • Aftrap: 15u • Daniel Siebert (Dui) • Sint-Petersburg
Lees verder

Luminus-CEO nieuwe voorzitter FEBEG
De topman van energiebedrijf Luminus, Grégoire Dallemagne, komt aan het hoofd te staan van de Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven (FEBEG).
Lees verder

Italië heft inreisbeperkingen op voor reizigers uit EU
Italië heft zaterdag de inreisbeperkingen op voor EU-reizigers die met een speciale coronapas kunnen laten zien dat ze volledig ingeënt zijn tegen Covid-19, negatief zijn getest op het virus of recentelijk zijn hersteld na een besmetting. Nu moet deze groep nog een negatieve coronatest overleggen.
Lees verder

Oostenrijk beloont ziekenhuispersoneel met coronabonus
Het ziekenhuispersoneel in Oostenrijk krijgt een eenmalig financieel extraatje door hun inzet tijdens de coronapandemie. De zogenaamde 'coronabonus' zou 500 euro bedragen. De som gaat naar het personeel van verpleeg- en ziekenhuizen, maar niet alle medewerkers kunnen er aanspraak op maken. Het plan werd goedgekeurd door de Nationale Raad, het lagerhuis van het Oostenrijkse parlement.
Lees verder

Ook Twenty One Pilots en Faith No More komen volgend jaar naar Rock Werchter
Rock Werchter voegt twee nieuwe namen toe aan de affiche voor volgend jaar. Zo zal de Amerikaanse band Twenty One Pilots en de rockgroep Faith No More in de zomer van 2022 afzakken naar het festivalpark.
Lees verder

Kamal Kharmach kondigt derde editie van zijn eindejaarsconference 'Mag Ik Even' aan
Kamal Kharmach (30) heeft een derde editie van zijn eindejaarsconference 'Mag Ik Even' aangekondigd op zijn sociale media. Ook dit jaar zal hij naar goede gewoonte een show brengen waarin hij gebeurtenissen van 2021 fileert.
Lees verder