Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 juni 2021

Stad Poperinge: Extra ruimte voor tal van verenigingen en organisaties

Stad Poperinge
Extra ruimte voor tal van verenigingen en organisaties
Om de Vroonhofsite in afwachting van de werken niet te laten verloederen, zet de stad in op een sterke tijdelijke invulling.
Lees verder

Stadsdiensten gesloten op 24 juli, 31 juli en 7 augustus
Enkele stadsdiensten zijn tijdens het zomerverlof gesloten op zaterdagvoormiddag 24 juli, 31 juli en 7 augustus.
Lees verder

Upgrade voor sportpark
Op 31 mei keurden de gemeenteraad en de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) De Kouter het "masterplan sportpark Poperinge" goed.
Lees verder

Bib Poperinge en Mediatheek De Lovie vzw werken samen
Vanaf 1 juni kunnen bibleden ook terecht in de mediatheek van De Lovie vzw. Naast eigen medewerkers van De Lovie vzw en personen die er ondersteund worden, is de collectie nu ook toegankelijk voor leden van Bibliotheek Poperinge.
Lees verder

Poperinge wil mobiel dienstencentrum voor deelgemeenten
15 jaar na de oprichting van Lokaal Dienstencentrum De Bres wil het Poperingse stadsbestuur een nieuw dienstencentrum oprichten, dit keer een mobiel centrum voor de deelgemeenten. Dit moet er voor zorgen dat mensen langer en betekenisvoller in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.
Lees verder

Julifoor gaat door
Na één jaar onderbreking is er terug een julifoor in Poperinge. Van zaterdag 3 tot en met maandag 12 juli komen de dertig vaste attracties naar de Grote Markt en de Paardenmarkt. Er zijn dit jaar uitzonderlijk geen randactiviteiten.
Lees verder

Zet je gevel in de bloemetjes
Het Bebloemingscomité Poperinge-Reningelst organiseert in juli opnieuw een bebloemingskeuring.
Lees verder

Inhuldiging vernieuwde zonnewijzer
Op donderdag 10 juni tussen 11:19 en 13:31 vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. De Maan schuift dan vanaf de Aarde gezien precies voor de Zon langs. Bij helder weer zal vanuit België de hele verduistering zichtbaar zijn.
Lees verder

Vernieuwde zonnewijzer wordt ingehuldigd
Op donderdag 10 juni tussen 11.19 u. en 13.31 u. vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. Poperinge grijpt deze gelegenheid aan om de vernieuwde zonnewijzer op het Burgemeester de Sagherplein officieel in te huldigen.
Lees verder

Subsidie zomeroptredens horeca
Tussen 1 juni en 30 september heeft elke horecazaak in Poperinge de mogelijkheid om voor maximaal 3 optredens een subsidie te verkrijgen.
Lees verder

Lokaal klimaatplan 2030: denk en doe mee
Willen we onze planeet leefbaar houden, dan is een versnelling hoger schakelen noodzakelijk. Daarom maken Poperinge en Ieper gezamenlijk werk van een Klimaatactieplan 2030.
Lees verder