Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 juni 2021

Sensatie in snikheet Boedapest: fanatieke Hongaren houden wereldkampioen Frankrijk op gelijkspel

HLN
Sensatie in snikheet Boedapest: fanatieke Hongaren houden wereldkampioen Frankrijk op gelijkspel
Het tripje richting Boedapest is niet bepaald uitgedraaid zoals verwacht voor Frankrijk. De wereldkampioen en de gedoodverfde favoriet voor de Europese titel geraakte tegen een enthousiast Hongarije niet verder dan een 1-1-gelijkspel. En dat in de 'Groep des Doods', waarin elk punt telt en binnen een paar dagen Cristiano en dezijnen wachten...
Lees verder

Dode bij blokkade Italiaans distributiecentrum Lidl: vakbondsmilitant (37) belandt onder truck
Bij de blokkadeactie van een distributiecentrum van supermarktketen Lidl in het Noord-Italiaanse Biandrate is vrijdag een dode gevallen. Een trucker die toekwam om te leveren reed een vakbondsmilitant (37) aan die dit probeerde te beletten. Adil Belakhdim belandde onder de wielen en bezweek ter plekke aan zijn verwondingen, twee andere vakbondsleden raakten gewond.
Lees verder

LIVE (18u). Löw en Santos veranderen niets aan basiself in topper tussen Portugal en Duitsland
• Aftrap: 18u • Groep F • Anthony Taylor (Engeland) • München
Lees verder

Zondag is 'Nationale Toplessdag' in Nederland
Voor blote borsten moet je zondag naar Nederland. Daar is het morgen, op 20 juni, immers 'Nationale Toplessdag', een initiatief van belangenorganisatie NFN Open & Bloot. Die vindt dat vrouwen best wat vaker hun bikinitopje mogen uittrekken.
Lees verder

Nooit meer plakkerig gedoe na de seks. De spermaspons is het nieuwste hebbeding voor tussen de lakens
Wil je voorgoed verlost zijn van de plakkerige nasleep van seks? Maak dan kennis met de dripstick, een revolutionair schoonmaakproduct voor tussen de lakens. De vrije, ietwat ongenuanceerde vertaling vat zijn functie mooi samen: de spermaspons.
Lees verder

OPROEP. Ben jij een jonge belegger?
Ook een steeds grotere groep jongeren waagt zich op de beurs. Ben jij ook een tiener of een twintiger en wil je in een reportage getuigen over je eerste beurservaringen? Stuur dan een mailtje naar steven.swinnen@dpgmedia.be.
Lees verder

Finn Rosa (8) wilde 50 armbandjes maken voor het goede doel, maar verkocht er nu al honderden: "Bestellingen stromen binnen"
De 8-jarige Finn Rosa uit Minderhout vertelde haar ouders een paar maanden geleden dat ze iets wilde doen voor mensen die het minder breed hebben. Ze besloot armbandjes te maken en die te verkopen voor 't Ver-zet-je, een organisatie die zich inzet voor mensen in armoede. Ze hoopte er 50 te kunnen verkopen. Ondertussen zijn er dat al 400 en de bestellingen blijven binnenkomen. "Mama en papa moeten nu wel helpen, want alleen kan ik ze niet meer maken", vertelt het meisje.
Lees verder

LIVE. Löw en Santos veranderen niets aan basiself in topper tussen Portugal en Duitsland
• Aftrap: 18u • Groep F • Anthony Taylor (Engeland) • München
Lees verder

Roofingwerken lopen fout: zware dakbrand treft woning in renovatie
In de woonwijk Reigersnest in Diksmuide, in Nieuwmolkenstraat, brak zaterdag rond 15 uur een zware dakbrand uit in een huis waar verbouwingen bezig zijn. Het dak is volledig verloren en de brandweer had alle moeite om het vuur de baas te kunnen. De oorzaak was roofingwerken.
Lees verder

Maxime 'Quinten' De Winne gaat na tien jaar trouwen met zijn vriendin: "Laurence is de eerste bij wie ik perfect mezelf kan zijn"
"Als ik nu terugkijk naar 'Thuis': ik was afschuwelijk slecht. Bepaald geen natuurtalent." Vandaag speelt Maxime De Winne (43) Quinten in 'Familie' en vindt hij zichzelf in alle bescheidenheid een bekwamer acteur. En ook privé heeft hij zijn bedding gevonden: hij gaat trouwen met Laurence, de moeder van zijn dochters Jeanne (7) en Lucille (4). "Vroeger bekeek ik een huwelijk meer als een verplicht nummer, gestuurd door ouders en schoonouders. Maar nu... Naast het feit dat Laurence het graag wil, ben ik er ook van overtuigd dat wij als koppel een blijver zijn", vertelt de acteur aan Dag Allemaal.
Lees verder

LIVE. Duitsland start verschroeiend, maar Portugal scoort! Ronaldo prikt binnen na razendsnelle counter
• Aftrap: 18u • Groep F • Anthony Taylor (Engeland) • München
Lees verder

Franse pers ziet wake-upcall voor Les Bleus: "Op dit niveau is er geen ruimte voor gemakzucht"
Een 1-1-gelijkspel tegen Hongarije. Grote teleurstelling voor 'Les Bleus', zo geeft ook de Franse pers aan. Zij praten over een ferme wake-upcall. "De vraagtekens blijven."
Lees verder

"Er is geen ruimte voor gemakzucht": Franse pers ziet wake-upcall voor Les Bleus
Een 1-1-gelijkspel tegen Hongarije. Grote teleurstelling voor 'Les Bleus', zo geeft ook de Franse pers aan. Zij praten over een ferme wake-upcall. "De vraagtekens blijven."
Lees verder

Deschamps na frustrerende namiddag: "Niet waar we op gehoopt hadden"
Frankrijk raakte in zijn tweede groepswedstrijd op het EK niet voorbij een enthousiast Hongarije. De wereldkampioen bleef in een kolkende Puskas Arena in Boedapest steken op een 1-1 gelijkspel. Bondscoach Didier Deschamps wilde het puntenverlies na afloop niet dramatiseren.
Lees verder

Vierde stille mars voor Jürgen Conings wordt familiewandeling: "Ze hebben ons het zwijgen opgelegd"
In het Ter Mottenpark in Dilsen-Stokkem werd vandaag een vierde stille mars georganiseerd voor de vermiste militaire, Jürgen Conings. De Dilsenaar wordt verdacht van het plannen van een terroristische aanslag op onder meer viroloog Marc Van Ranst. De opkomst bleek dit keer mager. Niet meer dan 15 aanwezigen en enkele kinderen stapten voor Conings door het park.
Lees verder

Cocaïnevondst in fruitbedrijf leidt tot enorme afpersingszaak: huizen van werknemers beschoten, politie heeft handen vol met beveiliging honderden medewerkers
Nog niet eerder zijn in Nederland zoveel mensen beveiligd als in een bizarre afpersingszaak rond het fruitimportbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel (provincie Gelderland). Tussen de 300 en 400 medewerkers, directieleden en hun familie lopen gevaar, schrijft De Telegraaf. De beveiligingsmaatregelen leggen een groot beslag op de capaciteit van de politie bij onze noorderburen.
Lees verder

Nafi Thiam loopt in Nijvel derde tijd uit carrière op 200m: "Ik weet nu waar ik sta"
Nafi Thiam blijft zich testen en meten op de individuele onderdelen van de zevenkamp. Vandaag trad de olympische kampioene aan op de meeting van Nijvel, waar ze 24.48 klokte op de 200 meter. Geen persoonlijk record, maar daar rekende de Naamse ook niet op. Cynthia Bolingo, die greep dan wél een nieuwe besttijd (22.79) én een tweede olympisch ticket voor Tokio.
Lees verder

Jani Kazaltzis over zijn hond Qozmo: "Met een juweel van 400.000 euro op de cover van Weekend Knack"
In de nieuwe videoreeks 'Planet Lolo' gaat Laurence Van Tongerloo elke week op bezoek bij een bekende Vlaming en zijn of haar hond. Jani Kazaltzis en zijn Franse Bulldog Qozmo mogen de spits afbijten.
Lees verder

KOERS KORT. Geen Philipsen aan de start van het BK wielrennen - Martin tiende keer Duits Kampioen tijdrijden
Tony Martin (Jumbo-Visma) gaat als Duits kampioen tijdrijden naar de Tour de France. De 36-jarige Duitser won in Öschelbronn met 56 seconden voorsprong op Miguel Heidemann. Het is de tiende keer dat Martin nationaal kampioen tijdrijden wordt. De derde plaats ging naar Max Walscheid, die over 30,5 heuvelachtige kilometers 1:10 minuten trager was dan Martin.
Lees verder

LIVE. Sterk Duitsland heeft in hoogstaande eerste helft voordeel halfweg na ommekeer op vier minuten tijd
• Aftrap: 18u • Groep F • Anthony Taylor (Engeland) • München
Lees verder