Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

Pintje op café en steak op restaurant worden duurder: meer dan de helft horecazaken verhoogt prijzen na corona

HLN
Pintje op café en steak op restaurant worden duurder: meer dan de helft horecazaken verhoogt prijzen na corona
Als we straks weer wat langer kunnen blijven hangen op café of restaurant, zullen we in de meeste zaken méér geld moeten neertellen voor een pintje of een steak. Horeca Vlaanderen schat dat iets meer dan de helft van de uitbaters de prijzen zal verhogen. Noodgedwongen na corona, luidt het. In sommige zaken gaat het om prijsstijgingen van 5 tot 10%. "We moeten het hoofd toch boven water houden."
Lees verder

Windhoos treft Nederlandse Leersum: 4 gewonden en tientallen bomen omgeknakt
Een heftige windhoos in het Nederlandse Leersum (provincie Utrecht) heeft in de vooravond tot tientallen meldingen van beschadigde en kapotte daken geleid. Er zijn minstens vier gewonden gevallen. Hulpdiensten zijn in groten getale uitgerukt. In en rond de gemeente zijn dertien gaslekken vastgesteld.
Lees verder

Windhoos treft Nederlandse Leersum: daken eraf en tientallen bomen omgeknakt
Een heftige windhoos in het Nederlandse Leersum (provincie Utrecht) heeft in de vooravond tot tientallen meldingen van beschadigde en kapotte daken geleid. Hulpdiensten rukken in grote getale uit. Of er mensen gewond zijn geraakt, is nog niet bekend.
Lees verder

LIVE (21u). Twee wijzigingen achterin bij Engeland, Schotse supporters nemen Londen over
• 2de groepsmatch groep D • Engeland won eerste duel tegen Kroatië • Schotland ging onderuit tegen Tsjechië • Wembley
Lees verder

Angelina Jolie: "Drie van onze kinderen wilden getuigen tegen Brad Pitt"
Dat Maddox (19), de oudste zoon van Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (46), tegen zijn vader wilde getuigen in het voogdijproces, wisten we al. Maar nu blijkt dat er nog een paar kinderen hun zegje wilden doen in de rechtbank. Dat schrijft Us Weekly, die rechtbankdocumenten kon inkijken.
Lees verder

1 op 6 voor vicewereldkampioen: alweer teleurstellend Kroatië blijft steken op draw tegen Tsjechië
Wat is er aan de hand met de vicewereldkampioen? Kroatië kon ook zijn tweede groepsmatch op het EK niet winnen. Tegen Tsjechië, dat zich met 4 op 6 in principe mag opmaken voor de achtste finales, werd het 1-1. Perisic, ex-Club Brugge, zorgde voor de gelijkmaker. Kroatië moet dinsdag winnen tegen Schotland, anders dreigt een vroegtijdige aftocht.
Lees verder

Is de uittocht begonnen bij RSCA? Zulj op een zucht van transfer naar Turkije
De supporters zullen het graag lezen. Peter Zulj (28) is op weg naar de uitgang bij Anderlecht. De Oostenrijker staat op een zucht van Basaksehir. Na Zulj moeten er nog veel overbodigen weg.
Lees verder

Architect: "Gebouw in opbouw heeft nog niet zijn volledige stabiliteit"
"Dit is het armageddon." Met die woorden omschrijft architect Paul Vandenbussche uit Brasschaat bij Radio 1 de beelden van vlak na de instorting van het schoolgebouw op Nieuw Zuid in Antwerpen. Volgens hem is het moeilijk om nu al uit te maken wat er is gebeurd, en zullen experten daar hun werk nog aan hebben.
Lees verder

Dansen op trouwfeest nog niet voor meteen
Wie de komende weken in het huwelijksbootje treedt zal dat voorlopig nog zonder dansfeest moeten doen. Banketten en recepties kunnen vanaf 27 juni met een onbeperkt aantal genodigden, maar dan wel volgens de regels van de horeca.
Lees verder

James Corden probeerde al 75 verschillende personal trainers uit: "Ik vertrouw ze gewoon niet"
In een interview tijdens 'The Howard Stern Show' op SiriusXM vertelde James Corden openlijk over zijn strijd tegen de kilo's. Ondertussen is de talkshowhost al zo'n vijftien kilo afgevallen, maar volgens Corden was het allesbehalve makkelijk.
Lees verder

Organisatoren Tomorrowland na koude douche: "Wij vielen uit de lucht: we waren zelfs niet op de hoogte van persconferentie"
Geen vuiltje aan de lucht, leek het vorige week nog toen de organisatoren van Tomorrowland zoals elk jaar met de burgemeesters van Boom en Rumst rond de tafel zaten. Donderdagavond volgde de koude douche: een inderhaast samengeroepen persconferentie waarvan de festivalorganisatoren zelfs niet op de hoogte waren zette het licht op rood. "We blijven hopen op een mooi einde van de zomer", klinkt het.
Lees verder

Nederland laat mondmaskerplicht volgende week grotendeels varen
In Nederland vervalt de mondmaskerplicht grotendeels vanaf 26 juni, zo heeft aftredend premier Mark Rutte op een persconferentie bekendgemaakt. De plicht geldt alleen nog op plaatsen waar het houden van 1,5 meter afstand niet mogelijk is, zoals het middelbaar onderwijs, luchthavens, stations, en in treinen en vliegtuigen.
Lees verder

Antwerp stelt nieuwe T1 Brian Priske voor: "Straalt wil om te winnen uit"
Royal Antwerp FC heeft zijn nieuwe hoofdcoach Brian Priske aan de pers voorgesteld. De voormalige speler van Racing Genk en Club Brugge komt over van de Deense topclub FC Midtjylland. "Brian straalt de wil om te winnen uit en wil bij ons de volgende stap zetten in zijn carrière als jonge topcoach", zegt algemeen directeur Sven Jaecques.
Lees verder

Werkgevers tevreden met aangekondigde versoepelingen, ook Horeca Vlaanderen blij met "grote stap"
De werkgevers reageren tevreden op de bijkomende versoepelingen die zijn bekendgemaakt na afloop van het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen heeft het over "een grote stap in de richting van vrij ondernemen".
Lees verder

Foo Fighters brengen als de Dee Gees een discoalbum uit
De Foo Fighters brengen volgende maand een discoalbum uit. Op de lp komen enkele Bee Gees-covers te staan. Het album komt er speciaal voor de Amerikaanse Record Store Day op 17 juli.
Lees verder

IN BEELD. Tartan Army palmt Londen in (en heeft lak aan afstandsregels)
Duizenden Schotse supporters zijn naar Londen afgezakt voor het EK-duel Engeland - Schotland. Ook al hebben heel veel van hen geen toegangskaartje voor Wembley bemachtigd, het kon de pret niet drukken.
Lees verder

Lissabon één weekend op slot vanwege toenemend aantal coronabesmettingen
De Portugese hoofdstad Lissabon ging vrijdagmiddag op slot vanwege het groeiende aantal coronabesmettingen. De circa 2,8 miljoen inwoners van het hoofdstedelijk gebied mogen tot maandagochtend vroeg niet zomaar naar andere delen van het land reizen. Toeristen die naar Lissabon vliegen en daarna willen doorreizen naar hun vakantiebestemming buiten de stad, worden niet tegengehouden.
Lees verder

LIVE. Stones treft de paal, ook Mount legt openingstreffer naast tegen Schotland
• 2de groepsmatch groep D • Engeland won eerste duel tegen Kroatië • Schotland ging onderuit tegen Tsjechië • Wembley
Lees verder

Football Talk. Gent kent moeite in eerste oefengalop, Beerschot niet
In de eerste wedstrijd van de voorbereiding beten de Buffalo's aanvankelijk hun tanden stuk op Dikkelvenne-doelman Van Goethem. Gent speelde de eerste 45 minuten voortdurend op de helft van de thuisploeg, maar nieuwkomer Hjulsaeger (2x) en Tissoudali geraakten niet voorbij Van Goethem. Een kopbal van Samoise viel op de lat. Na de rust dwong thuisspeler Cardon een strafschop af. Hij zette de elfmeter zelf om. Vijf minuten later, na samenspel Odjidja-Bruno, stelde Van Daele gelijk. Van Goethem ging even later in de fout. Bruno, overgekomen van Zulte Waregem, scoorde zijn eerste voor Gent. Centrale verdediger versloeg op een voorzet vanop de flank zijn eigen doelman. Nasser Mazous kopte nog de aansluitingstreffer in. (FHN)
Lees verder

De Wever "fluitend" naar onderzoekscommissie over PFOS-vervuiling
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) trekt "fluitend" naar de onderzoekscommissie die wordt opgericht over de PFOS-vervuiling op en rond de Oosterweelwerf. Dat heeft hij verklaard in een interview met Het Nieuwsblad. De Wever zegt geen schrik te hebben om voor de commissie te verschijnen en er geen enkel probleem mee te hebben daar zijn rol toe te lichten.
Lees verder