Doorgaan naar hoofdcontent

Overzicht: wat mag er vanaf woensdag?

Overzicht: wat mag er vanaf woensdag?

Vanaf woensdag mag u naar het werk, naar de kermis en op restaurant. Een overzicht.

Lees verder

Mechelse supermarkt zwaar getroffen door wateroverlast, maar klanten blijven welkom

Door het onweer viel het water vrijdagavond op sommige plaatsen met bakken uit de hemel. Ook in Mechelen, waar de Carrefour express op de Battelsesteenweg grotendeels onder water liep. Klanten die er natte voeten voor over hadden, bleven gewoon welkom tijdens het ruimen.

Lees verder

Proces aanslagen Parijs start na de zomer in bijzondere rechtszaal

Na meer dan een jaar werken is in Parijs de gigantische rechtszaal afgewerkt die zal dienen voor het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Frankrijk. Het proces start in september.

Lees verder

Geen gokreclame op VRT bij EK voetbal en Spelen, wel bij Tour

De VRT beperkt gokreclame rond sportprogramma's in de sportzomer, maar bant ze niet helemaal. Programma's over het EK voetbal en de Olympische Spelen krijgen geen gokbedrijf als sponsor, die over de Tour de France wel.

Lees verder

Gerecht verspreidt opsporingsbericht rond dodelijke steekpartij in Evere

Het gerecht is op zoek naar meer informatie over de dodelijke steekpartij zondag in Evere. Er was een verdachte opgepakt, maar die ontkent alles.

Lees verder

Nijlpaard achtervolgt groepje toeristen op Victoriameer

Een viertal toeristen is vorige week opgeschrikt tijdens een boottochtje op het grootste meer van Afrika. De toeristen wilden enkele nijlpaarden spotten, maar één dier vond dat ze wel zeer dicht kwamen met hun bootje en zette prompt de achtervolging in.

Lees verder

Hevige bosbrand teistert westen van Noorwegen

In het westen van Noorwegen kampen ze sinds donderdagmiddag met een bosbrand. De brandt woedt op enkele tientallen kilometer van Bergen. Door de wind en de droogte krijgt de brandweer het vuur niet snel onder controle.

Lees verder

16- en 17-jarigen worden in Vlaanderen snel gevaccineerd

De ministers van Volksgezondheid hebben vandaag na advies van de Taskforce Vaccinatie beslist om de 16- en 17- jarigen ook een vaccin aan te bieden tegen het covid-19. Hun vaccinatie zal aansluitend gebeuren op de 18-jarigen.

Lees verder

Dodelijk arbeidsongeval bij Coca-Cola in Gent

In de palletinstallatie van de productievestiging van Coca-Cola in Gent heeft zaterdagochtend een dodelijk arbeidsongeval plaatsgevonden.

Lees verder

Honderdtal doden bij aanslag in Burkina Faso

Bij een aanslag in Solhan, in het noorden van Burkina Faso, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ongeveer honderd doden gevallen. Het gaat om de zwaarste aanslag in het land sinds de start van jihadistisch geweld in 2015.

Lees verder

Bernd Hollerbach wordt de nieuwe trainer van STVV

STVV heeft Bernd Hollerbach (51) aangesteld als coach. De Duitser is de opvolger van Peter Maes, die naar Beerschot trok. Dat maakten de Truienaars zaterdag bekend.

Lees verder

Vanuit de lucht: mysterieuze mist slokt eiland op

Het Chinese eiland Beihuangcheng werd enkele dagen terug volledig verhuld door een mysterieus ogende mistbank. Bekijk het opvallende natuurfenomeen in bovenstaande video.

Lees verder

Geen masker voor Kevin De Bruyne na operatie: 'Hij voelt zich goed'

Kevin De Bruyne heeft zaterdag een kleine operatie ondergaan aan de oogkas, waardoor hij wellicht zonder masker kan aantreden op het EK, bevestigde bondscoach Roberto Martinez zaterdag.

Lees verder

Hockey | Red Lions dankzij wereldgoal voorbij Spanje naar eerste zege op EK

De Belgische hockeymannen zijn zaterdag met een 4-2 zege tegen Spanje (FIH 9) begonnen aan het EK in het Nederlandse Amstelveen. Cédric Charlier scoorde een fantastisch doelpunt.

Lees verder

Peter Wouters blijft langer voorzitter van Beweging.net

Peter Wouters is verkozen voor een tweede termijn als algemeen voorzitter van Beweging.net, het netwerk van christelijke sociale organisaties. Hij kreeg op de algemene vergadering van zaterdag 94 procent van de stemmen.

Lees verder

Padun wint koninginnenrit Dauphiné, Porte nieuwe leider

Mark Padun (Bahrain Victorious) heeft zaterdag de zevende etappe in het Critérium du Dauphiné (WorldTour) gewonnen. De 24-jarige Oekraïner verraste alle favorieten in de 171,1 kilometer lange Alpenrit van Saint-Martin-le-Vinoux naar La Plagne. Hij finishte met een voorsprong van 34 seconden op de Australiër Richie Porte. De Colombiaan Miguel Angel Lopez werd op 43 seconden derde. Ben Hermans finishte op 2:20 als beste Belg op de 21e plaats.

Lees verder

Eden Hazard start niet in de basis tegen Kroatië

Eden Hazard probeert zondag tegen Kroatië zijn eerste minuten voor België sinds 19 november 2019 te spelen. De kapitein maakte de voorbije week vooruitgang, maar onvoldoende om te kunnen starten tegen de vicewereldkampioen. Bondscoach Martinez ziet zich gedwongen de deadline voor Hazard op te schuiven.

Lees verder

G7-landen bereiken 'historisch akkoord' over minimumbelasting voor multinationals

De ministers van Financiën van de G7-landen hebben een 'historisch akkoord' bereikt over belastingen voor multinationals. De grote industrielanden Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Canada en de VS zijn het onder meer eens geraakt over het principe van een wereldwijde vennootschapsbelasting van minstens 15 procent.

Lees verder

Leeuwin overlijdt in Indiase dierentuin aan covid

De negen jaar oude Aziatische leeuwin Neela is in de dierentuin van Chennai, in de Indiase staat Tamil Nadu, overleden aan de gevolgen van covid-19.

Lees verder

Mertens uitgeschakeld in enkelspel Roland Garros na prangende wedstrijd tegen Sakkari

Elise Mertens (WTA-15) is uitgeschakeld in het enkelspel op Roland Garros. Onze landgenote moest in de derde ronde haar meerdere erkennen in de Griekse Maria Sakkari (WTA-18). De twee waren elkaar lange tijd waard, maar in de beslissende derde set was Sakkari genadeloos: het werd 7-5, 6-7 (2-7) en 6-2.

Lees verder

Vrijwillig kiezen voor AstraZeneca of Janssen? Makkelijker voor mannen

Volgende week wordt mogelijk een groot lot Janssen-vaccins vrijgegeven. De ministers van Volksgezondheid willen die geven aan min-40-jarigen die er vrijwillig voor kiezen. Ook voor AstraZeneca wordt die vrijwillige keuze onderzocht.

Lees verder

Philippe Clement tekent contract voor onbepaalde duur bij Club Brugge

Witte rook bij Club Brugge: Philippe Clement (47) blijft aan als hoofdtrainer en krijgt een contract van onbepaalde duur bij de landskampioen. Het contract van Clement liep na volgend seizoen af. Straks begint de kampioenenmaker aan zijn derde seizoen bij blauw-zwart. Hij jaagt in België op z'n vierde landstitel op rij.

Lees verder

Ook de kaap van minder dan 75 ziekenhuisopnames gehaald

Er liggen niet alleen minder dan 500 covidpatiënten op intensieve zorg, ook een andere drempelwaarde is gehaald. Er werden vorige week gemiddeld net geen 75 nieuwe covidpatiënten opgenomen in de ziekenhuizen, zo blijkt uit de cijfers van Sciensano.

Lees verder

El Salvador wil van bitcoin wettelijk betaalmiddel maken

El Salvador wil van cryptomunt bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken. De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden

Lees verder

Israëlische inlichtingendienst waarschuwt voor toenemende oproepen tot geweld

Shin Bet, de binnenlandse inlichtingendienst van Israël, heeft in een ongebruikelijke verklaring gewaarschuwd dat het een toenemende en ernstige radicalisering vaststelt in ontvlambare debatten, vooral op sociale media. Die zouden kunnen ontaarden in bloedvergieten.

Lees verder

Droog en zonnig einde van de week, en het blijft nog even zomeren

Het blijft zondag droog met veel zon in het westen en het centrum van het land. In het oosten van het land is het veelal bewolkt met in de Ardennen eerst soms dichte mist. Na de middag komt de zon er wat meer door.

Lees verder

Nederlandse IS-moeder en drie kinderen teruggehaald

Een Nederlandse delegatie heeft zaterdag een Nederlandse vrouw en drie kinderen opgehaald uit een Koerdisch gevangenkamp in Noordoost-Syrië, zo heeft de Nederlandse regering bevestigd.

Lees verder

Roger Federer wint marathonpartij tot na middernacht op Roland Garros, maar twijfelt of hij verder speelt

Hij moest er hard voor vechten, maar Roger Federer staat in de vierde ronde van Roland Garros. Al twijfelt hij nu over zijn verdere toernooi in Parijs.

Lees verder