Doorgaan naar hoofdcontent

OVERZICHT. Nieuwe versoepelingen gaan vandaag in: dit verandert er

HLN
OVERZICHT. Nieuwe versoepelingen gaan vandaag in: dit verandert er
Vanaf vandaag worden de coronamaatregelen opnieuw iets soepeler. Vooral voor de horeca is dat goed nieuws: het maximumaantal mensen aan een tafeltje gaat van vier naar acht en het sluitingsuur schuift op naar 1 uur 's nachts.
Lees verder

WAG's & drugs & Rolls-Royces: Memphis Depay, woelwater op én naast het veld
Nederland rekent op de klasseflitsen van Memphis Depay (27) om Oranje zo ver mogelijk in het toernooi te brengen. De aanvaller ontplofte bij PSV, flopte bij Man United, vond eerherstel bij Lyon en rondde tijdens dit EK zijn droomtransfer naar Barcelona af. Tot zover het sportieve plaatje. Zijn extrasportieve verhaal is voer voor filmmakers, van familieleed tot drugdealer en een carrière als rapper, Depay's leven bleef niet gespaard van wat turbulentie. Tien weetjes over het nummer tien van Oranje.
Lees verder

Sergio Herman breidt imperium uit met zomerse pop-up: "Ik heb als jongen gevloekt op die mossels. Stinken! En nu kan ik niet meer zonder"
Dat heet dan een terugkeer naar de Zeeuwse roots. Waar de jonge Sergio Herman ooit zwoer nooit meer in de buurt van een mosselpot te komen, serveert de intussen 51-jarige versie ze vanaf donderdag gewoon zes weken lang op het strand van Zeebrugge. Het zoveelste project van de — schrappen wat past — ondernemer/chef: "Al doe ik niets liever dan zelf aan het fornuis staan. Dat blijft het àllermooiste."
Lees verder

EK-QUIZ. Wat weet u over titelverdediger Portugal?
Portugal in Sevilla kloppen, dat is de opdracht voor de Rode Duivels om door te stoten naar de kwartfinales op het EK. Cristiano Ronaldo kennen we uiteraard, maar weet u nog over de titelverdedigers? Test uw kennis in tien vragen. Succes!
Lees verder

Negen gewonden na instorting balkon in Duitsland
In het noordwesten van Duitsland zijn negen mensen gewond geraakt toen een balkon instortte. Vijf gewonden zijn er erg aan toe, één van hen verkeert in levensgevaar, aldus de politie.
Lees verder

Oudste pretpark van Vlaanderen herrijst volgende week in pop-upversie: "Hand in hand met mijn eerste liefje op de loopbrug van Dadipark, dat is pure nostalgie"
Je moest er de piratenboot zelf aandrijven, kon er ravotten op tientallen speeltuigen en de langste hangbrug van Europa -800 meter liefst- was alleen voor Jannen zonder (hoogte)vrees. Maar na een zwaar ongeval met een kind en steeds meer klachten over onveiligheid, sloot in 2002 het recreatiepark Dadipark in Dadizele de deuren. 19 jaren van verval en vandalisme later komt de iconische speeltuin terug tot leven, in een pop-upversie. "Voor duizenden Vlamingen is Dadipark een stukje van hun jeugd", mijmert 'Dadipark-diehard' Steven Desseyn. Wij keren terug in de tijd met drie fans van het eerste uur en doken in de foto-archieven.
Lees verder

Ex-vriend van Britney Spears getuigt: "Ze wil doodgraag nog een dochter"
Eerder deze week vertelde Britney Spears (39) tijdens haar getuigenis in de rechtbank dat ze graag nog meer kinderen willen. Alleen laat de curatele, waar de zangeres al sinds 2008 onder staat, dat niet toe. "Ik mag niet eens mijn spiraaltje laten verwijderen", aldus Spears in haar statement. Dat de popster inderdaad opnieuw moeder wil worden, laat nu ook een ex-vriendje van haar weten in een interview met The Post.
Lees verder

Shoppen in Knokke deze zomer? Deze acht pop-ups voor vrouw én man moet u zeker gezien hebben
Zomerseizoen, en dan verrijst in Knokke-Heist traditioneel de ene pop-up na de andere. Zelfs in onzekere coronatijden is dat het geval. Maar welke winkels moet je zéker bezocht hebben? En komen enkel modebewuste vrouwen aan hun trekken? Neen, verklappen we nu al. Wij trokken richting Knokke-Heist en pikten er een hele reeks leuke adresjes uit, voor vrouw én man.
Lees verder

Slagerskoppel loopt messteken op tijdens nachtelijke schermutseling met inbreker: "Ik zag overal bloed, maar besefte niet dat het mijn bloed was"
Nathalie Ottoy (40) en Kristof Van Herreweghe (42) van slagerij Faan langs de Bosstraat in Ede bij Haaltert kwamen in de nacht van vrijdag op zaterdag oog in oog te staan met een inbreker. "Zonder nadenken hebben we geprobeerd hem te overmeesteren." Helaas had de inbreker even voordien een groot slagersmes met een lemmet van 30 centimeter genomen en aarzelde hij niet dat te gebruiken. Nathalie werd geraakt en belandde in het ziekenhuis. Een relaas van een hallucinante nacht.
Lees verder

Slagerskoppel loopt messteken op tijdens schermutseling met inbreker: "Ik zag overal bloed, maar besefte niet dat het mijn bloed was"
Nathalie Ottoy (40) en Kristof Van Herreweghe (42) van slagerij Faan in Haaltert kwamen in de nacht van vrijdag op zaterdag oog in oog te staan met een inbreker. "Zonder nadenken hebben we geprobeerd hem te overmeesteren." Helaas had de inbreker even voordien een groot slagersmes genomen en aarzelde hij niet dat te gebruiken. Nathalie werd geraakt en belandde in het ziekenhuis. Een relaas van een hallucinante nacht.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, verliest haar moeder. "Mijn stem beefde terwijl ik vertelde hoe graag ik haar zag"
Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het pakkende afscheid van haar geliefde mama, die onlangs na een strijd tegen ALS overleed. "Haar leven werd gevierd zoals zij het het liefst zag. Zonnebloemen en de meest feestelijke kleuren. Geen zwart voor mijn mama, liever uitbundig."
Lees verder

Wat is het geheim van Shein, de snelst groeiende webwinkel ter wereld?
Webwinkel Shein rukt op en overspoelt jonge, koopverslaafde vrouwen met spotgoedkope faster dan fast fashion. Wie zit er achter dit Chinese succesnummer?
Lees verder

Nog vier dagen voor je papieren belastingaangifte: onze fiscaal expert toont waarop je moet letten
Op woensdag 30 juni moeten de papieren belastingaangiften bij FOD Financiën toekomen. Wie het online invult heeft de tijd tot 15 juli. Fiscaal expert Michel Maus helpt je bij het invullen van je aangifte: hoe zit het met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?
Lees verder

ROYAL BITS. Verloskundige hielp Meghan telefonisch bij bevalling en prins Charles vergist zich van soap
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

Eerste seksscène van Kaley Cuoco was behoorlijk raar: "Ik deed alsof mijn tegenspeler een openbaar toilet was"
Hoe begin je in godsnaam aan je eerste seksscène? Het is een vraag waar ook Kaley Cuoco (35) van 'The Big Bang Theory' niet meteen een antwoord op wist. Toen ze voor de film 'The Flight Attendant' een intieme scène moest opnemen samen met haar tegenspeler Michiel Huisman had ze geen idee waar ze moest beginnen. "Ik had echt geen flauw benul", klinkt het in The Daily Mail.
Lees verder

Belgische (21) onder huisarrest na dodelijk bootongeval op Italiaans Comomeer
De 21-jarige Belgische vrouw die de motorboot bestuurde die vrijdag op het Comomeer in Italië over een andere boot is gevaren met fatale gevolgen, is onder huisarrest geplaatst. Dit om te vermijden dat ze Italië snel zou verlaten, schrijven Italiaanse media als Corriere Della Sera. Bij het bootongeval kwam een 22-jarige Italiaan om het leven.
Lees verder

Roberto Mancini na gewonnen achtste finale tegen Oostenrijk: "Misschien was dit moeilijker dan kwartfinale tegen België of Portugal"
Opluchting voor Roberto Mancini en Italië. De 'Squadra' plaatste zich gisteravond voor de kwartfinales na verlengingen tegen Oostenrijk (2-1). En nu mogen zij focussen op de kwartfinale tegen de Rode Duivels of Portugal. "Wie ik het liefst zou willen vermijden, Ronaldo of Lukaku? Allebei."
Lees verder

Roberto Mancini na achtste finale tegen Oostenrijk: "Misschien was dit moeilijker dan kwartfinale tegen België of Portugal"
Opluchting voor Roberto Mancini en Italië. De 'Squadra' plaatste zich gisteravond voor de kwartfinales na verlengingen tegen Oostenrijk (2-1). En nu mogen zij focussen op de kwartfinale tegen de Rode Duivels of Portugal. "Wie ik het liefst zou willen vermijden, Ronaldo of Lukaku? Allebei."
Lees verder

Football Talk. Ngoy lijkt Eupen te verlaten voor Partizan Belgrado
FC Metz verstevigt zijn aanwezigheid bij FC Seraing. Grégory Proment (42), ex-defensieve middenvelder van 'Les Grenats' wordt de nieuwe coach van de beloften. (AR)
Lees verder

Luc Steeno, Paul Michiels en zoon van Paul Severs blikken terug op 'TOTZ': "Ik had toen vier bodyguards nodig om me te begeleiden naar m'n auto"
Luc Steeno (56) stond in 1992 maar liefst acht weken op nummer 1 met 'Hij speelde accordeon'. In 'Tien om te Zien: de Zomer van 199X' zien we de zanger deze zondag als jonge gast terug op het podium in Blankenberge. "Zulke hysterische toestanden als toen.... Dat bestaat nu niet meer", zegt hij.
Lees verder