Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stevig dalen: aantal besmettingen onder 500 per dag, dat is maar liefst 44% minder d...

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers blijven stevig dalen: aantal besmettingen onder 500 per dag, dat is maar liefst 44% minder dan vorige week
De coronacijfers in ons land blijven flink omlaag gaan. Het gemiddelde aantal bevestigde besmettingen daalt met meer dan 40 procent en komt uit onder de kaap van de 500 per dag. Dat blijkt vanmorgen uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

LIVE. Wie wordt in de basiself verwacht en kunnen de Rode Duivels voor het eerst in meer dan 50 jaar nog eens winnen van Finland?
• Aftrap: 21u
Lees verder

Prodemocratische krant Hongkong in acute geldnood na arrestatie hoofdredacteur en uitgever
Het bestuur van Next Digital, uitgever van de prodemocratische Hongkongse krant The Apple Daily, besluit vandaag of de krant blijft verschijnen. Belangrijke personeelsleden, zoals de uitgever en hoofdredacteur, werden donderdag gearresteerd en de bankrekeningen van het bedrijf zijn bevroren. Hierdoor verkeert het dagblad in acute geldnood.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht spreekt met Argentijn om vertrek Sambi Lokonga op te vangen - Botaka en Arslanagic naar Gentse B-kern
Als Albert Sambi Lokonga vertrekt - en daar heeft het alle schijn van -, dan moet Anderlecht een vervanger vinden. Eén van de opties is Fausto Vera, een 21-jarige Argentijn van Argentinos Juniors. De speler zelf bevestigde de onderhandelingen in lokale media. "Het is waar: mijn makelaar spreekt met Anderlecht", aldus Vera, die een jaar geleden ook bij Club Brugge op de verlanglijst stond. Ook Njegos Petrovic (21) van Rode Ster staat op de radar van RSCA.
Lees verder

Onze analist fileert mogelijke tegenstanders Rode Duivels: "Zie Duitsland groep des doods nog winnen"
Een voetballiefhebber blijft wat op zijn honger zitten. Onze analist Marc Degryse weegt de drie kanshebbers in de groep des doods, waar alles nog open ligt. En scant in één beweging ook de andere favorieten en hun kwetsbaarheden. "Ik zou niet graag tegen Duitsland spelen."
Lees verder

Ella-June Henrard en Joren Seldeslachts samen te zien in Nederlandse serie
Ella-June Henrard (27) en Joren Seldeslachts (34) maken binnenkort de oversteek naar onze noorderburen. Vanaf volgende week maandag zijn de twee Vlaamse acteurs samen te zien in de Nederlandse reeks 'Swanenburg'.
Lees verder

EK-QUIZ. Het land van Lordi, Angry Birds en Jari Litmanen, maar hoe goed kent u het Finse voetbal?
9 op 9? De Rode Duivels ronden vandaag de groepsfase op het EK af. Tegenstander met dienst is Finland. Maar wat weet u over het voetbalteam uit het land van Duizend Meren (het zijn er eigenlijk 168.000)? Test uw kennis in tien vragen. Succes!
Lees verder

Nederlandse radiopresentator neemt live ontslag omdat collega's coronaregels niet volgen: "Dit kan niet, ik stop"
Jorik Heins, de Nederlandse radiopresentator van 1Twente heeft vrijdagmiddag live tijdens een uitzending ontslag genomen. De reden: in zijn studio vond een drink plaats waar de coronaregels totaal niet werden gerespecteerd. Tijdens de uitzending deelde hij live zijn irritaties mee met zijn luisteraars.
Lees verder

Usain Bolt vader van tweeling met alweer aparte namen: na dochter Olympia Lightning, nu de zoontjes Saint Leo en Thunder
Usain Bolt - 34 intussen - is voor de tweede en derde keer vader geworden. De Jamaicaanse sprintlegende had al een dochter Olympia Lightning Bolt (1), nu komen zoontjes Saint Leo en Thunder erbij.
Lees verder

Brandweer waarschuwt met deze beelden: laat kaarsen nooit onbeheerd achter
De brandweer van de Engelse West Midlands Fire Service heeft beelden van een brand in een appartement gedeeld. Het gaat om het appartement van Wazcar Abreu (32) uit Birmingham. In mei vorig jaar stak hij enkele theelichtjes aan ter nagedachtenis van een overleden familielid. Maar toen hij daarna even naar de winkel ging, stond zijn appartement in lichterlaaie. "Er was veel rook en vuur. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik wil iedereen waarschuwen om altijd voorzichtig te zijn", vertelt de eigenaar. De brandweer heeft de beelden vrijgegeven om de mensen te waarschuwen: "Laat brandende kaarsen alsjeblieft nooit onbeheerd achter, ook al is het maar voor een paar seconden of minuten."
Lees verder

Piers Morgan heeft nieuwe bijnaam voor Meghan Markle: "Prinses Pinokkio"
Dat Piers Morgan (56) en Meghan Markle (39) geen beste vriendjes zijn, staat vast, maar het voormalige 'Good Morning Britain'-gezicht heeft nu nog maar eens laten blijken dat hij niets moet weten van de hertogin van Sussex. Hij heeft namelijk een nieuwe bijnaam voor de vrouw van Prins Harry (36), en die is niet bepaald flatterend.
Lees verder

Fiscalist geeft 7 voorbeelden van dure fouten in vooraf ingevulde belastingaangifte: "Niet controleren kan je meer dan 6.000 euro kosten"
De eindstreep voor je belastingbrief is in zicht en dan is de verleiding om een Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) te aanvaarden groot. "Niet doen, eerst controleren", drukt fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet iedereen op het hart. Net als vorig jaar ontdekte hij in de VVA's weer absurde, maar vooral dure fouten. Zeven concrete gevallen tonen waar je op moet letten: "Soms loopt het al jaren fout, maar dan kan je je geld met terugwerkende kracht opeisen."
Lees verder

Duitsland meldt laagste stijging coronagevallen sinds augustus
De Duitse autoriteiten hebben voor het eerst sinds augustus vorig jaar minder dan 500 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het Belgische Sciensano, maakte bekend dat in het voorgaande etmaal 346 mensen positief hebben getest. Er waren tien nieuwe overlijdens.
Lees verder

Na de crash en de woorden, nu het handje: Jakobsen en Groenewegen zagen elkaar voor het eerst terug in koers op het NK
Timo Roosen is de nieuwe kampioen op de weg in Nederland, maar het moment op de VAM-berg in Drenthe kwam er mischien wel na de koers: Dylan Groenewegen (vandaag 28) en Fabio Jakobsen (24) gaven elkaar tien maanden na de horrorcrash in de Ronde van Polen een handje.
Lees verder

Rob Vanoudenhoven maakt erotische kunst: "Ik wil van gore porno iets moois maken"
Rob Vanoudenhoven (52) maakt zijn debuut in de kunstwereld. De tv-maker exposeert in het Limburgse Bree met niet alledaagse collages. "Ik maak al 20 jaar kunst." En dat doet hij nu met erotische werken. "Die gêne, ik vind dat raar. Iedereen vrijt toch graag?"
Lees verder

Armeense premier Pasjinjan winnaar van parlementsverkiezingen
De partij van huidig Armeens premier Nikol Pasjinjan heeft de vervroegde parlementsverkiezingen in het Kaukasusland gewonnen. Het overwicht van Burgercontract, de partij van Pasjinjan, was volgens de volledige resultaten zelfs verrassend groot. De partij kreeg 54 procent van de stemmen, tegenover 21 procent voor Pasjinjans uitdager en oud-president Robert Kotsjarian.
Lees verder

SOS Mertens? Zo ver wil ex-bondscoach Georges Leekens niet gaan: "Een 'strontgoaltje', dat kan Dries helpen"
Moeten we ons zorgen maken om de vormdip van Dries Mertens? "Neen, maar hij moet wel de juiste feeling terugvinden", zegt ex-bondscoach Georges Leekens.
Lees verder

Eerste cruiseschip vanuit VS uitgevaren sinds begin pandemie
Voor het eerst in vijftien maanden is weer een cruiseschip met passagiers gaan varen vanuit een Amerikaanse haven. Het cruiseschip Freedom of the Seas van maatschappij Royal Caribbean Cruises vertrok zondag vanuit de haven van Miami voor een rondvaart van enkele dagen. Daarbij wordt getest of met vaccinaties en coronamaatregelen weer veilig gevaren kan worden.
Lees verder

Fake nieuwsbericht circuleert over schotwonden Jürgen Conings
Op sociale media doet een nep nieuwsbericht de ronde over Jürgen Conings. Het is opgemaakt in de huisstijl van HLN, en doet uitschijnen dat de militair niet door zelfmoord om het leven zou zijn gekomen. Het artikel is echter volledig nep en werd niet geschreven door HLN of de journalisten die onder het stuk genoemd worden. Het federaal parket onderzoekt de doodsoorzaak nog, maar liet eerder al weten dat alle elementen voorlopig op zelfmoord wijzen.
Lees verder

Top G7 in Britse Cornwall blijkt superverspreider: aantal besmettingen stijgt met 2.450 procent
De top van de Groep van Zeven (G7) in het Engelse graafschap Cornwall blijkt een superverspreider geweest te zijn. Dat schrijft de Britse kwaliteitskrant inews.
Lees verder