Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 juni 2021

Overlegcomité deelt 10 tips voor een veilige zomer

HLN
Overlegcomité deelt 10 tips voor een veilige zomer
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft tien tips uit de doeken gedaan voor een veilige zomer. "Als we ons houden aan deze tien basisregels kunnen we echt uitkijken naar een mooie zomer", klonk het. Volgens een van de aanbevelingen hoeven mondmaskers niet langer wanneer heel uw gezelschap gevaccineerd is. Niet-gevaccineerden worden dan weer sterk aangeraden om zelftesten te gebruiken. Nog in de lijst met aanbevelingen: geef de voorkeur aan buiten afspreken en hou het ook op reis veilig.
Lees verder

Belangenorganisaties tevreden met aangekondigde versoepelingen: "We zetten grote stappen richting het nieuwe normaal"
Ondernemersorganisaties Voka en Unizo zijn tevreden met de beslissingen die door het Overlegcomité zijn genomen. Zowel het uniforme sluitingsuur voor de horeca als de duidelijkheid rond reizen wordt aangemoedigd. Ook Toerisme Vlaanderen is blij dat het Overlegcomité meer duidelijkheid heeft gebracht rond het coronacertificaat: "Het moet reizen naar Vlaanderen een stuk duidelijker en makkelijker maken voor onze buitenlandse bezoekers", klinkt het.
Lees verder

Jürgen Conings blijft onvindbaar na nieuwe grootschalige zoekactie
De gewapende militair en terreurverdachte Jürgen Conings blijft onvindbaar. Dat is de conclusie na een nieuwe grootschalige zoekactie vrijdag in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) en Eisden (Maasmechelen). In totaal 220 manschappen doorzochten twee gebieden. Rond 9 uur werd een braakliggend stuk industrieterrein gesweept aan de Bekaertlaan in Lanklaar. Na de middag doorzochten militairen en politiemensen het wandelgebied Terhills in het Nationaal Park Hoge Kempen. De zoekingen zijn rond 17.15 uur afgerond en hebben niets interessants opgeleverd. Dat liet Eric Van Duyse van het federaal parket vrijdag rond 18 uur weten.
Lees verder

Sakkari voor duel met Mertens: "Elise is een heel complete speelster"
Maria Sakkari (WTA 18), de volgende tegenstandster van Elise Mertens (WTA 15) op Roland Garros, verwacht zaterdag een moeilijke wedstrijd. "Elise is heel constant en moeilijk aan het lopen te krijgen", klinkt het vrijdag bij de 25-jarige Griekse.
Lees verder

LIVE. Portugees feestje gaat niet door in Madrid: 0-1 van Fonte afgekeurd na duwfout
• Aftrap: 19u30 • Oefeninterland • Ref: Craig Pawson • Wanda Metropolitano
Lees verder

EK-tegenstander Finland onderuit in oefenduel tegen voetbaldwerg Estland
Ook de EK-tegenstanders van de Rode Duivels kennen geen al te beste voorbereiding op EURO 2020. Na de gelijke spelen van Rusland (tegen Polen) en Denemarken (tegen Duitsland) heeft Finland zelfs verloren van voetbaldwerg Estland.
Lees verder

Vakantieparken tevreden met nieuwe regels: "Een grote opluchting, eindelijk duidelijkheid"
Vanaf 1 juli kunnen Belgen gebruik maken van een coronacertificaat waarmee ze de quarantaineplicht kunnen vermijden bij hun terugkeer uit een rode zone. Dat werd vandaag beslist op het Overlegcomité. "De duidelijkheid zal ervoor zorgen dat de consument breder kan gaan reizen", zo zegt Liesbeth Vandamme van Groupe Pierre & Vacances - Center Parcs (PVCP).
Lees verder

Nmecha blinkt uit op EK U21, interesse (en concurrentie voor RSCA) neemt toe: "Vaak mooie transfer na zo'n toernooi"
Met trots en lede ogen tegelijk: zo kijkt Anderlecht naar het EK U21 van Lukas Nmecha (22). Want is hij na dit toernooi - morgen speelt-ie de finale - wel te houden? De belangstelling is er in elk geval niet minder op geworden. "Dit EK is een prachtig podium. Mensen kijken, zo gaat dat nu eenmaal", zegt de spits er zelf over.
Lees verder

Sergio Herman opent mosselrestaurant in Zeebrugge
Sergio Herman opent vanaf 1 juli een pop-up mosselrestaurant in Zeebrugge. Zo verklapte zijn collega-kok Syrco Bakker tijdens de officiële start van het mosselseizoen in Zeeuws-Vlaanderen.
Lees verder

Vader verongelukte dochter bij busramp Sierre reageert op crowdfunding Evy Laermans: "Ronduit schaamteloos"
Nadat Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die in 2012 bij de busramp in Sierre samen met 28 anderen verongelukte, eerder al in een filmpje toe dat ze zonder vergunning als onthaalmoeder had gewerkt, wil ze nu haar leven weer op de rails krijgen. Dat kondigt ze aan via een crowdfunding, waarin ze aangeeft dat ze psychische hulp wil inschakelen door onverwerkt leed na het verliezen van haar man. Tony Reynders (48), een vader uit Lommel die zijn dochter Emma bij het ongeluk verloor, reageert verbijsterd. "Dat je dat op de kap van het busongeluk doet? Dat is ronduit schaamteloos", zegt hij.
Lees verder

Verkrachtingszaak Gent: ex (18) wou eens tonen hoe je meisjes versiert
"Er heeft daar geen seks plaatsgevonden", zegt de advocaat van één van de vijf verdachten in de zaak rond de aanranding van het meisje in Gent. Hij doet een oproep naar het parket om bij te sturen in hun communicatie, want "dit was geen groepsverkrachting". Intussen is meer duidelijk over die dag zelf. Eén jongeman nam het voortouw: de ex (18) van het slachtoffer, die eens wou tonen aan zijn vrienden hoe hij meisjes versiert.
Lees verder

Verkrachtingszaak Gent: "Ex (18) wou eens tonen hoe je meisjes versiert"
"Er heeft daar geen seks plaatsgevonden", zegt de advocaat van één van de vijf verdachten in de zaak rond de aanranding van het meisje in Gent. Hij doet een oproep naar het parket om bij te sturen in hun communicatie, want "dit was geen groepsverkrachting". Intussen is meer duidelijk over die dag zelf. "Eén jongeman nam het voortouw: de ex (18) van het slachtoffer, die eens wou tonen aan zijn vrienden hoe hij meisjes versiert."
Lees verder

Twee gratis PCR-tests al vanaf 6 jaar, testcentra bezorgd voor stormloop
De twee gratis PCR-tests die de federale regering deze zomer voorziet, zullen gelden voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar en voor volwassenen die nog niet de kans hebben gehad zich volledig te laten vaccineren. De maatregel geldt tijdens de maanden juli, augustus en september. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aangekondigd na afloop van het Overlegcomité. De testcentra vrezen voor een stormloop.
Lees verder

Moment van de waarheid in 'Familie': Marie-Rose geeft Lars dan toch de familienaam van Leon
Net wanneer Lars en Raven beslissen om de zoektocht naar Leon voorlopig te staken, krijgen ze een telefoontje van Marie-Rose. Zij gooide op de laatste minuut als om en gaf dan toch de volledige naam van Leon aan Lars en zijn zoon Raven.
Lees verder

Marc Van Ranst na Overlegcomité: "Regeringen nemen een risico"
Volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) nemen de verschillende regeringen in ons land een risico. Dat heeft hij gezegd na afloop van het Overlegcomité. "Als er te veel maatregelen tegelijk worden versoepeld, bestaat de kans dat het te snel gaat in vergelijking met het aantal vaccinaties."
Lees verder

LIVE. Spanje kan overwicht niet omzetten in goal, nu is het Morata die tot twee keer toe mist
• Aftrap: 19u30 • Oefeninterland • Ref: Craig Pawson • Wanda Metropolitano
Lees verder

Het houdt niet op: nog een moord en nu ook een gijzeling in 'Thuis'
De suspense blijft maar duren in 'Thuis'. Jacques (Pdter Van de Velde) is nog steeds voortvluchtig, maar gewond. Via een list lokte de gevaarlijke psychopaat dokter Judith (Katrien De Ruysscher) tot bij hem, zodat zij hem kan verzorgen. Maar hoe gaat dit aflopen? De finaleweek belooft vanaf maandag bijzonder spannend te worden.
Lees verder

Oefenmatch tussen Spanje en Portugal krijgt geen winnaar, vooral 'La Roja' mist kans na kans
Voor de Rode Duivels wacht zondag tegen Kroatië een laatste échte test richting EK. Voor Spanje en Portugal was die er vanavond al. Een winnaar kwam er niet (0-0), al haalde een fris (maar inefficiënt) Spanje het wel op punten.
Lees verder

Davy uit 'Blind Getrouwd' heeft een nieuwe vriendin
De ware liefde heeft Davy Casteleyn (33) in 'Blind Getrouwd' niet gevonden, maar ondertussen is Davy wel opnieuw verliefd. Momenteel heeft hij een relatie met Julie, een juriste uit Gent. Het kersverse koppel is op dit moment ook samen op vakantie in Zweden. Tijdens hun reis deelde Davy bovendien al verschillende vakantiefoto's op zijn Instagramaccount.
Lees verder

Belgische technologie: één keer op knop duwen en je bril verandert van zicht
Microchiptechnologie van de Universiteit Gent en IMEC maken het voortaan mogelijk dat je met een druk op de knop aan het rechterbeen van de bril kan wisselen van 'zicht dichtbij' naar 'zicht veraf' of omgekeerd.
Lees verder