Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Opnieuw zomerse dag met temperaturen tot 27 graden, maar ook kans op onweer

HLN
Opnieuw zomerse dag met temperaturen tot 27 graden, maar ook kans op onweer
Vandaag wordt het opnieuw drukkend warm, maar krijgen we ook onstabiel weer. Vooral in de namiddag kunnen er felle onweersbuien ontstaan in het oosten en het centrum van het land. Aan de kust blijft het grotendeels droog, zegt onze weerman Frank Duboccage. Het kwik stijgt tot 20 graden aan zee, 24 graden in de Ardennen en 27 graden elders. Morgen krijgen we eenzelfde weerbeeld en wordt het nog ietsje warmer.
Lees verder

Oorverdovend kabaal om migranten af te schrikken: EU experimenteert met controversieel 'geluidskanon'
Aan de 200 kilometer lange grens tussen Turkije en Griekenland experimenteert de Europese Unie met digitale grensbewaking. In het pakket van het 'digitale fort Europa' zit onder andere een geluidskanon. Hoewel het slechts de grootte van een televisietoestel aanmeet, kan het kanon evenveel decibels produceren als een straalmotor. Het oorverdovend kabaal is bedoeld om migranten aan de overkant te ontmoedigen om richting Europa over te steken.
Lees verder

Geen vast inkomen maar toch een huis kopen? Zo pak je het aan
Kan je een woonlening krijgen als je geen vast loon ontvangt? Dat kan zeker, maar eenvoudig is het niet. Gelukkig bestaan er enkele manieren om je dossier sterker te maken en zo alsnog die lening binnen te halen. Spaargids.be geeft een overzicht.
Lees verder

Krijg je een lening als je geen vast inkomen hebt?
Kan je een woonlening krijgen als je geen vast loon ontvangt? Dat kan zeker, maar eenvoudig is het niet. Gelukkig bestaan er enkele manieren om je dossier sterker te maken en zo alsnog die lening binnen te halen. Spaargids.be geeft een overzicht.
Lees verder

Regi gaat op zoek naar straffe stem in 'Regi Academy' op VTM 2: winnaar krijgt vuurdoop in het Sportpaleis
Na monsterhits met Jaap Reesema, Olivia Trappeniers, Camille Dhont en Milo Meskens, gaat Regi Penxten dit najaar samen met VTM 2 op zoek naar een nieuwe straffe stem voor zijn volgende single. 'Regi Academy' volgt exclusief de grote zoektocht en geeft een unieke inkijk in het doen en laten van één van Vlaanderens grootste hitmakers. De winnaar van 'Regi Academy' zal op zaterdag 30 oktober een ongeziene vuurdoop krijgen in het Sportpaleis.
Lees verder

Utah, Philadelphia en Atlanta plaatsen zich voor halve finales conferences
Utah heeft zich ten koste van Memphis (4-1) geplaatst voor de halve finales van de Western Conference in de NBA. In het Oosten volgde Philadelphia, dat met 4-1 te sterk bleek voor Washington, dit voorbeeld. Bij de laatste vier in de Eastern Conference nemen de 76'ers het op tegen Atlanta (4-1 tegen New York).
Lees verder

Internationaal rapport tikt Nederland op de vingers voor verwaarlozing van kinderrechten tijdens pandemie, België krijgt wel goede punten
De coronacrisis heeft de rechten van kinderen over de hele wereld ernstig aangetast en dat dreigt tot een catastrofe als regeringen niet optreden. Dat heeft de ngo KidsRights in een jaarlijkse studie gemeld. Onder meer Nederland krijgt een tik op de vingers van het rapport. België krijgt dan weer een goede score voor het openhouden van de scholen, wanneer mogelijk.
Lees verder

Na ruim 3 miljoen Instagram-reacties heeft ex-AA Gent-spits Sørloth genoeg van aandringen Trabzonspor-fans: "Het bezorgt me stress"
De gsm van Alexander Sørloth (25) stond niet stil de voorbije dagen. De aanvaller van Leipzig zou volgens de geruchtenmolen dicht bij een terugkeer naar Trabzonspor staan, en dat doet de Turkse fans wel héél enthousiast worden. Met als resultaat: meer dan 3 miljoen reacties op een Instagram-post. Sørloth vroeg op Twitter om te stoppen met aandringen. "Genoeg is genoeg."
Lees verder

VN hoopt dat coronapandemie leidt tot nieuwe dynamiek in strijd tegen hiv/aids
De strijd tegen de coronapandemie moet ook aanleiding zijn voor extra wereldwijde inspanningen om hiv-infecties en aids te verslaan. Dat zegt Winnie Byanyima, die aan het hoofd staat van het VN-programma voor de strijd tegen aids.
Lees verder

Amnesty International Vlaanderen lanceert T-shirts tegen seksueel geweld
Elk slachtoffer van seksueel geweld is er één te veel. Dat vindt ook Amnesty International Vlaanderen, dat sinds maart 2020 campagne voert tegen seksueel geweld. Nu brengt de vereniging genderneutrale shirts uit, samen met ontwerpster en sociaal activiste ALICE van Innis. Op die manier willen ze een bewustmakingsactie starten tegen 'victim blaming'.
Lees verder

Meilandjes nemen maatregelen tegen dagtoeristen
De Meilandjes zijn terug vanwaar ze vandaan komen: Noordwijk. De afgelopen dagen reed de verhuiswagen vanuit het Nederlandse Hengelo naar hun nieuwe villa die Martien en Erica voor ruim twee miljoen euro hebben gekocht.
Lees verder

Opvallend: Wesley Sneijder hakt erop los als 'Koning Toto' in reclamespot
Wesley Sneijder heeft voor verdeling gezorgd op sociale media met zijn rol als 'Koning Toto' in een nieuw reclamespotje. Daarin is de voormalig Oranje-international hakkend en rappend te zien. Zijn naam is meteen trending topic op Twitter, waar de een spreekt van de beste commercial ooit, maar de ander van een dieptepunt.
Lees verder

Wereldfietsdag: 7 apps die elke fietser op z'n smartphone moet hebben
In 2018 bombardeerden de Verenigde Naties 3 juni tot Wereldfietsdag, en dus brengen we vandaag een ode aan onze trouwe tweewieler. De fiets helpt ons al twee eeuwen vlotter door het leven, maar de praktijk is de laatste jaren sterk veranderd. Fietsen, elektrisch of niet, doe je tegenwoordig bijgestaan door enkele handige apps. We lijsten de belangrijkste voor je op.
Lees verder

'De Verhulstjes' zijn aangekomen in Saint-Tropez: opnames tweede seizoen gestart
De opnames van het tweede seizoen van 'De Verhulstjes' zijn officieel van start gegaan. Dat laat de 'Studio 100'-familie weten op Instagram. De opnames gaan door in het zonnige Saint-Tropez, waar Gert een luxueuze villa heeft. "Na ons leven zoals het is in het eerste seizoen, wordt het nu onze vakantie", aldus de 'Studio 100'-baas.
Lees verder

Demi Lovato onder vuur na 'hypocriete' foto
Demi Lovato sprak zich in april uit tegen een ijssalon die met suikervrije koekjes een dieetcultuur zou promoten. Nu de artiest zelf werd gefotografeerd met een microfoon met het logo van Diet Dr. Pepper, wordt de 28-jarige daarop aangesproken op sociale media.
Lees verder

Huizenprijzen stijgen wereldwijd aan snelste tempo sinds 2006
De woningprijzen zijn in de twaalf maanden tot maart wereldwijd het sterkst gestegen sinds het vierde kwartaal van 2006. Dat bericht het financiële persagentschap Bloomberg op basis van de Global House Price Index van adviesbureau Knight Frank.
Lees verder

Lore Bruggeman (19) plaatst zich voor halve finales WK skateboarden en is stap dichter bij de Spelen
Kwalificaties overleven: check. Lore Bruggeman (19) heeft zich als enige Belgische geplaatst voor de halve finales van het WK street skateboarden in Rome. Aura Brédart, Sarah De Laet en Evelien Bouillart sneuvelden in Rome in de kwalificaties.
Lees verder

Organisatie Olympische Spelen plooit niet: "Opnieuw uitstel is onmogelijk"
De voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen sluit uitstel van de Olympische Spelen van Tokio uit. In Japan groeit de weerstand tegen het evenement, dat in 2020 vanwege de coronapandemie met een jaar werd verschoven.
Lees verder

INTERVIEW. Georges Grün over het EK 1984 en de huidige generatie duivels: "We missen een natuurlijke leider zoals Kompany"
"In die 5-0 tegen Frankrijk werden we een beetje belachelijk gemaakt". Georges Grün (59) over het ontgoochelende EK 1984 - in de groepsfase er uiteindelijk genadeloos uit gebonjourd door de Deense 'Belgen' - en een Duivelse defensie zonder Vincent Kompany op het komende EK. "Zijn pensioen zorgt voor een leegte achterin."
Lees verder

"Ik zie geen favoriet, de kansen zijn fifty-fifty": hoe kwetsbaar is Oostende in titelfinale tegen Bergen?
Oostende of Bergen: wie wordt de nieuwe landskampioen? Vanavond starten beide teams hun titeljacht. De kustploeg op zoek naar een 22ste landstitel, Bergen naar de allereerste. Voor Oostende zou het een tiende landkroon op rij betekenen. "Zo'n cijfer, dat zou echt wel mooi zijn", zegt oud-burgemeester Johan Vande Lanotte. "Maar ik verwacht een heel spannende titelstrijd. Ik zie geen favoriet."
Lees verder