Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

Onze opinie. Wat meer ouderwetse galanterie was gepast geweest. Dat wrakingsverzoek zat niet pas maandagochtend in de...

HLN
Onze opinie. Wat meer ouderwetse galanterie was gepast geweest. Dat wrakingsverzoek zat niet pas maandagochtend in de aktetas van meester Joris Van Cauter
Neen, we kunnen ons niet inbeelden hoe het voelt om na meer dan twee jaar eindelijk te weten of de jongeren die je zoon ontgroenden tot de dood zullen worden vervolgd. Neen, we weten niet hoe het is om een dag vrij te nemen, zoals vader Dia, al je moed te verzamelen, en naar de rechtbank te rijden om daar de medestudenten van je verloren zoon in de ogen te kijken.
Lees verder

Aantal klachten over optreden politie "enorm gestegen"
De toezichthouder op de politie, het Comité P, kreeg vorig jaar opvallend meer klachten van burgers over het optreden van de politie. Het aantal klachten steeg van 2.646 in 2019 naar 3.112 vorig jaar. In zijn jaarverslag heeft het Comité P het over een "enorme stijging", schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Nathalie Meskens en Natalia zijn opnieuw samen zwanger: "Lekker lang stil kunnen houden"
Drie dagen zat er tussen de geboorte van hun eerste dochtertjes, vandaag amper één dag in de bekendmaking van hun nieuwe wonders in spe. Boezemvriendinnen Nathalie Meskens (39) en Natalia (40) zijn opnieuw samen zwanger. "Het avontuur gaat verder", klinkt het, amper één jaar en drie maanden nadat ze voor het eerst mama werden. De twee breken een lans voor kinderen op latere leeftijd. "Wij weten - in alle bescheidenheid - veel meer dan ouders van begin de twintig."
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 70 nieuwe Covidziekenhuisopnames per dag
Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld 1.371 per dag. Ook de andere indicatoren blijven in dalende lijn gaan, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens is wel licht gestegen.
Lees verder

Transfer Talk. "Boyata mag weg bij Hertha Berlijn" - AA Gent ziet marktprijs Dorsch de hoogte in gaan
Bent u als sportief directeur van een kapitaalkrachtige club op zoek naar een krachtige en kopbalsterke centrale verdediger? Wel, dan kan Dedryck Boyata (30) misschien een aantrekkelijke optie zijn. Volgens Duitse media moet Hertha Berlijn besparen en heeft het Boyata (contract tot 2022) daarom op de transferlijst gezet. De Belg kwam afgelopen seizoen tot slechts negentien matchen in de Bundesliga - dat was voornamelijk een gevolg van blessureleed -, wat te weinig is in verhouding met zijn hoge loon.
Lees verder

Temperatuur stijgt eind deze week tot bijna 30 graden
Het blijft dinsdag meestal droog, met meer zon in de noordwestelijke helft van het land en een wisselende bewolking in de andere streken. Het wordt nog een paar graden warmer met maxima tussen 19 graden aan zee en op de Ardense hoogten, en 25 graden in het centrum van het land. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Van Pommelien Thijs tot De Kreuners: nieuwe zender 'Joe Lage Landen' brengt enkel Nederlandstalige muziek
Ruim 90 jaar nadat Vlaanderen 'nationale radio' kon ontdekken, krijgen we met Joe Lage Landen voor het eerst een zender die enkel en alleen Nederlandstalige hits brengt. 24 uur op 24, 7 dagen op 7. "We onderbreken enkel voor het nieuws en het weer", aldus channelmanager Robin Vissenaekens over de nieuwste radiotelg, die volgende week wordt gelanceerd. "Er was hier veel vraag naar bij onze luisteraars."
Lees verder

Grondstoffen drijven kosten van voedingsindustrie op
De helft van de bedrijven in de voedingssector krijgen te maken met problemen bij de levering van grondstoffen, zoals aroma's, oliën, inuline en dextrose, maar ook verpakkingsmateriaal zoals plastic, aluminium en karton. Dat meldt sectorfederatie Fevia vandaag in de Franstalige zakenkrant L'Echo. Voor de verkoopprijs in de winkels zullen deze leverproblemen geen zware gevolgen hebben.
Lees verder

Gilles De Bilde interviewt Thomas Vermaelen: "Vertrouw erop dat Eden 100% zal zijn op EK"
Hij is 35 en speelt in Japan. Maar geen kat die eraan twijfelt: een fitte Thomas Vermaelen heeft altijd zijn plaats bij de Rode Duivels. "Ik ben 100 procent", belooft hij in een exclusief gesprek met Gilles De Bilde. "En ik voel me nog steeds fier om hier te zijn."
Lees verder

Gentse deelgemeente opgeschrikt door muizenplaag: "Ze knagen onze meubels stuk en laten overal uitwerpselen achter"
Enkele straten van de Gentse deelgemeente Ledeberg kampen sinds kort met een muizenplaag. Volgens omwonenden zijn de dieren opgeschrikt door rioleringswerken in de buurt. "Het vele getril jaagt het ongedierte uit hun nesten", zegt buurtbewoner Mike Van Lyssebettens.
Lees verder

Nederlandse scholen en universiteiten krijgen advies te stoppen met Google
Nederlandse scholen en universiteiten krijgen het advies om te stoppen met diensten van Google, zoals Gmail, Meet, Sheets, Docs en Classroom. Het Financieele Dagblad kon rapporten van de privacytoezichthouder inkijken, waarin staat dat de software van Google niet in regel is met de Europese privacywet. Ook in ons land gebruiken veel scholen Google.
Lees verder

LIVE EK. Polen zonder Milik naar EK - Busquets test positief en mist wellicht EK-start
Het aftellen naar het EK voetbal kan beginnen. Naast de Rode Duivels dromen nog heel wat landen van een topprestatie. In deze liveblog krijgt u al het 'buitenlandse' nieuws mee.
Lees verder

LIVE. Aantal dagelijkse besmettingen in India daalt tot onder 100.000
Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Voorts heeft het Overlegcomité vrijdag beslist dat Belgen die terugkeren uit een rode zone, vanaf 1 juli niet meer in quarantaine moeten, als ze een Europees Covidcertificaat hebben. Ook de horeca kreeg goed nieuws: binnenruimtes én terrassen kunnen vanaf morgen openblijven tot 23.30 uur. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) tien basisregels op de persconferentie na het overleg. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Nog steeds met blauw oog: voetbalbond deelt beelden van aankomst Kevin De Bruyne
De spanning stijgt. Nog vier dagen en de Rode Duivels starten tegen Rusland aan hun EK. In principe nog zonder Kevin De Bruyne op het veld. De sterkhouder kwam gisteren aan in Tubeke, maar is nog niet fit voor de opener. Voor al het Rode Duivels-nieuws zit u in deze liveblog op de eerste rij.
Lees verder

Moeder Beyoncé wuift geruchten angststoornis weg: "Hou daarmee op"
De moeder van Beyoncé Knowles-Carter (39) heeft zich uitgelaten over geruchten dat haar dochter een angststoornis heeft. De zangeres is geregeld gespot met de handen van Jay-Z (51) op haar been of enkels tijdens uitjes. Dat zou de man van de 'Single Ladies'-zangeres doen omdat Beyoncé angstig wordt in sociale aangelegenheden. Daar is volgens haar moeder Tina Knowles niets van waar.
Lees verder

Kimberly Buys plant haar afscheid na gemiste Spelen: "Jaren beginnen te wegen"
Na vijftien jaar topsport en nadat ze zich niet kon kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio is Kimberly Buys (32) volop bezig om haar afscheid aan het zwemmen in te plannen. Zij denkt concreet aan de Belgische zomerkampioenschappen of het BK kortebaan in het najaar.
Lees verder

Ex-generaal Ratko Mladic, 'slachter van de Balkan', krijgt vandaag finale vonnis over genocide-beschuldiging
Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag zal vandaag uitspraak doen in het hoger beroep van de voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic. De "slachter van de Balkan" was eerder tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden in de oorlog in Bosnië.
Lees verder

Wat kan je doen tegen ongewenste haargroei? Dermatoloog geeft advies: "Geen bewijs dat scheren de haargroei stimuleert"
Veel vrouwen hebben donshaartjes op hun kin, onderbuik, bovenlip, borsten ... maar sommige hebben wel erg veel last van overmatige haargroei op bepaalde plekken van hun lichaam. Dat wordt hirsutisme genoemd. Valt daar iets aan te doen? En hoe komt het dat de ene eraan ten prooi valt en de andere niet? Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent geeft uitleg over dit vervelende kwaaltje. "Wees voorzichtig met lasertoestellen die je thuis kan gebruiken."
Lees verder

Last van ongewenste haargroei? Dermatoloog legt uit wat je ertegen kan doen
Veel vrouwen hebben donshaartjes op hun kin, onderbuik, bovenlip, borsten ... maar sommige hebben wel erg veel last van overmatige haargroei op bepaalde plekken van hun lichaam. Dat wordt hirsutisme genoemd. Valt daar iets aan te doen? En hoe komt het dat de ene eraan ten prooi valt en de andere niet? Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent geeft uitleg over dit vervelende kwaaltje. "Wees voorzichtig met lasertoestellen die je thuis kan gebruiken."
Lees verder

Hoe kan je best je woning verkopen? 'Blind Gekocht'-makelaar Béa geeft tips
In het programma 'Blind Gekocht' op Play4 heeft vastgoedmakelaar Béa Vandendael al enkele hete vuren doorstaan in haar zoektocht naar geschikte woningen. Het staat dan ook buiten kijf dat het een moeilijke taak is om een aantrekkelijke woning te vinden die ook nog eens binnen het budget past. Béa weet dat een woning verkopen daarentegen ook een kunst is. Een kunst waarbij veel verkopers nog vaak steken laten vallen. Om dat te vermijden, geeft de huizenjager enkele tips.
Lees verder