Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 juni 2021

Onweer met intense neerslag en rukwinden op komst: vanavond opnieuw code oranje aan kust, code geel in rest van het land

HLN
Onweer met intense neerslag en rukwinden op komst: vanavond opnieuw code oranje aan kust, code geel in rest van het land
Vanmorgen is er veel bewolking in het westen en het centrum van België. In de namiddag komen er meer en meer zonnige perioden in het oosten en het centrum van het land. In het westen kan de bewolking hardnekkig blijven tot het einde van de dag. De maxima variëren van 19 graden aan zee, tot 25 of 26 graden in het centrum en 28 of 29 graden in het oosten van Limburg en in Belgisch Lotharingen, zo verwacht het KMI.
Lees verder

Vincent Van Trier, koning van de Carré: "Tienduizenden mensen op festivals en wij nog altijd dicht: dat zou toch héél bizar zijn?"
September. Het is nog een hele zomer verder, maar dan wil Vincent Van Trier (38) 'zijn' discotheek Carré in volle glorie - en dus met zweterige lijven op de dansvloer - eindelijk terug openen. "Deze zomer mogen tienduizenden mensen naar festivals gaan. Het zou héél bizar zijn als ik dan dicht moet blijven. Tegen dan moet toch iedereen gevaccineerd zijn, dan is het toch veilig?"
Lees verder

Hoogspanningslijn Ventilus gaat half jaar in de koelkast: kan bemiddelaar oplossing vinden voor massaal protest?
Het hoogspanningsproject Ventilus is voor een half jaar 'on hold' gezet. Tussen Zedelgem en Ardooie moet een nieuwe hoogspanningslijn komen, maar dat veroorzaakt heel veel protest van omwonenden én gemeentebesturen. Een onafhankelijk bemiddelaar moet de knoop eerst ontwarren. "Er zijn dringend antwoorden nodig, maar we staan volledig achter onze actiecomités", zegt Zedelgems burgemeester Annick Vermeulen.
Lees verder

Ook Kürt Rogiers te zien in kerstfilm 'De Familie Claus 2': "Een hele eer om met Jan Decleir op de set te staan"
Niemand denkt met deze zomerse temperaturen al aan kerstmis, maar de nieuwe 'Familie Claus'-film wordt op dit moment wel al opgenomen. 'Familie'-acteur Kürt Rogiers zal de cast vervoegen.
Lees verder

Tweede lichaam geborgen na instorting school in opbouw in Antwerpen, brandweer zoekt nog steeds naar vier vermisten
In de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is vrijdagnamiddag een deel van een schoolgebouw in opbouw ingestort, ook een stelling aan het gebouw kwam naar beneden. Daarbij zijn zeker twee dodelijk slachtoffers gevallen. De brandweer zoekt nog steeds verder naar vier vermisten, onder meer met reddingshonden. Het zou gaan om arbeiders met de Portugese nationaliteit. Een vrouw van één van de mannen getuigt: "Ik ben door de politie naar het Justitiepaleis geleid om hier op meer nieuws te wachten. Ik weet niet waar hij is, of hoe hij eraan toe is."
Lees verder

'Thuis'-actrice Daphne Paelinck geniet ten volle van haar zwangerschap: "Dat ik op de set mijn echte baby op de echo kon zien, vond ik magisch"
De zomer kan beginnen voor Daphne Paelinck (32). In 'Thuis' heeft haar personage Christine recent te horen gekregen dat één kindje van haar ongeboren tweeling gestorven is. Maar in het echte leven is de actrice zwanger van haar tweede dochtertje én verloofde ze zich recent met haar partner Randall. Een gesprek over zeven maanden misselijkheid, emotionele scènes en opnieuw een vertrek uit 'Thuis'.
Lees verder

Papa Herwig over masterclass Kevin De Bruyne: "Hij zal nooit van zichzelf vinden dat hij een supermatch speelde"
"Al dat lof stijgt niet naar Kevin 'zijnen bol'." Papa Herwig De Bruyne over de masterclass van zijn zoon, met de Rode Duivels tegen Denemarken. "Hij zal nooit van zichzelf vinden dat hij een supermatch speelde."
Lees verder

Argentinië wint met het kleinste verschil van Uruguay op de Copa América
Het Argentinië van Lionel Messi heeft hun tweede groepswedstrijd op de Copa América gewonnen. Guido Rodríguez van het Spaanse Betis Sevilla kopte een voorzet van aanvoerder Lionel Messi tegen de touwen.
Lees verder

Meghan geeft eerste interview sinds geboorte Lili
Meghan Markle (39) geeft dit weekend haar eerste interview sinds de geboorte van haar dochter Lili. De hertogin van Sussex spreekt zondag met het Amerikaanse radiostation NPR. Dat meldt royaltyverslaggever Omid Scobie, schrijver van de Harry en Meghan-biografie 'Finding Freedom', op Twitter.
Lees verder

DUIVELSE DILEMMA'S. "Ik let nu goed op waar ik mijn gsm leg": aartsmoeilijke keuzes voor Leandro Trossard
Tijdens het EK leggen wij de Rode Duivels op de rooster in de reeks 'Duivelse Dilemma's'. Vandaag is het de beurt aan Leandro Trossard. Hij krijgt enkele moeilijke keuzes voorgeschoteld. Rode Duivel zijn of papa zijn? Fatboy Slim of Calvin Harris? En gaat hij voor Jan Mulder of Marc Degryse?
Lees verder

Amerikaan Crouser verbetert 31 jaar oude wereldrecord kogelstoten tot 23m37
De Amerikaan Ryan Crouser heeft vrijdag het 31 jaar oude wereldrecord kogelstoten verbeterd. De regerend olympisch kampioen kwam tijdens een wedstrijd op Hayward Field in Oregon tot 23,37 meter en stootte daarmee het oude record van landgenoot Randy Barnes uit de boeken. Die kwam in 1990 tot een afstand van 23,12 meter.
Lees verder

Chrissy Teigen reageert op valse privéberichten Michael Costello: "Stop ermee of dit gaat verder in de rechtbank"
Kort nadat John Legend (42) het gisteren opnam voor zijn vrouw Chrissy Teigen (35) in het online pestschandaal, laat Teigen zelf van zich horen via haar sociale media. Ze dreigt ermee stappen te ondernemen tegen Michael Costello, de fashiondesigner van Project Runaway. Hij zou volgens het celebritykoppel valse privéberichten als bewijs gebruiken dat ook hij slachtoffer werd van haar pestgedrag.
Lees verder

Voortaan ook vast statuut voor ICT-coördinatoren op school
De Vlaamse regering trekt meer budget uit voor de ICT-coördinatoren op school. Er komt jaarlijkse 22 miljoen bij, wat een toename van het budget met 70 procent betekent. Dat meldt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). De middelen komen uit het Vlaamse relanceplan.
Lees verder

Taylor Swift brengt in november nieuwe versie van 'Red' uit
Taylor Swift (31) presenteert nog dit jaar een heruitgave van haar vierde album 'Red' uit 2012. De nieuwe versie is de tweede in een serie van heruitgaven die ze onder haar eigen naam uitbrengt en ligt op 19 november in de winkel.
Lees verder

Ultraconservatieve opperrechter verkozen als nieuwe president in Iran
De Iraniërs hebben in de eerste ronde een nieuwe president verkozen. Dat heeft uittredend president Hassan Rohani zaterdag gezegd. De drie andere kandidaten bij de verkiezingen van vrijdag hebben de ultraconservatieve Ebrahim Raisi al gelukgewenst met zijn overwinning. Volgens de eerste officiële, gedeeltelijke resultaten haalt Raisi 62 procent van de stemmen.
Lees verder

SHOWBITS. 'Dertigers'-acteurs supporteren erop los en van wie is dit fris biertje?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Fauve (26) en Chelsey (24) vallen 101 kilogram af: "We zitten veel beter in ons vel, na een hele zware periode"
Fauve Messely uit Wervik en Chelsey Polley uit Geluveld vielen 41 en 60 kilogram af. Die persoonlijke strijd tegen overgewicht schept een band. Maar hun vriendschap gaat nog veel dieper. Fauve en Chelsey verloren elk een ouder. "We weten hoe het voelt om een ouder te verliezen en zijn er op onze zwartste momenten voor elkaar. Maar we vieren nu vooral samen het leven", zeggen ze.
Lees verder

Organisatie Olympische Spelen deelt 160.000 condooms uit aan atleten: niet om te gebruiken, maar als souvenir
De organisatoren hebben meermaals beloofd dat de Olympische Zomerspelen in Tokio (van 23 juli tot en met 8 augustus) op een veilige manier zullen doorgaan, mét respect voor enkele coronamaatregelen. Al worden er wel 16.000 gratis condooms uitgedeeld aan de deelnemende atleten. Niet om te gebruiken, maar om als souvenir mee naar huis te nemen, zo dringt de organisatie aan.
Lees verder

Steeds meer mensen kopen een stukje bos om een tiny house te bouwen. "Noem het maar een coronavlucht"
De verkoop van weilanden, bossen en recreatiegronden peikt. Net als vele andere Belgen ging Sten (41) samen met zijn gezin op zoek naar een secret hideaway. Een stuk groen, middenin de bossen, om een compact huisje op te bouwen. "Mijn vrouw en ik dachten meteen: dit is het. Er is amper passage. Links en rechts staan hoge bomen. Het uitzicht is magnifiek, je kijkt uit op niets anders dan glooiende weilanden." Ook Tom Van Doninck, mede-oprichter van Caban, merkt de trend op en vertelt welke praktische zaken erbij komen kijken.
Lees verder

Carolien V.L. vermoordde liefdesrivaal en trouwde daarna met lief van haar slachtoffer: "Veertien jaar later is ze nog altijd een zielloos monster"
Exact veertien jaar geleden stond de wereld stil in Turnhout. De 25-jarige Priscilla Vervecken werd koelbloedig vermoord op café, omdat ze de naam van haar nieuw lief had laten tatoeëren op haar buik. Datzelfde lief trouwde nog voor het assisenproces met de moordenares van het slachtoffer. In de gevangenis beviel ze ook van zijn kind. Wat Carolien V.L. de jaren nadien uitspookte, tart nog veel meer de verbeelding. "Een stuk onkruid", getuigt Betty Vervynck, mama van slachtoffer Priscilla. De nabestaanden houden hun hart vast voor volgend jaar, wanneer Carolien V.L. opnieuw alle vrijheid krijgt.
Lees verder