Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 juni 2021

Mondmaskers in openlucht in Spanje hoeven niet meer, maar Spanjaarden blijven ze toch dragen

HLN
Mondmaskers in openlucht in Spanje hoeven niet meer, maar Spanjaarden blijven ze toch dragen
Ook in Spanje is het rijk van de vrijheid weer iets dichter gekomen. Sinds middernacht geldt er in de openlucht geen mondmaskerplicht meer, zolang mensen 1,5 meter afstand houden. Toch geven veel Spanjaarden er nog altijd de voorkeur aan om op straat toch een masker te dragen.
Lees verder

Deltavariant verspreidt zich nu ook snel door rest van Portugal
Meer dan 70 procent van de nieuwe coronabesmettingen in Lissabon is veroorzaakt door de bovengemiddeld besmettelijke Deltavariant. Volgens het Portugese nationale gezondheidsinstituut verspreidt de Deltavariant zich bovendien vanuit de Portugese hoofdstad snel door de rest van het land, waar de variant inmiddels verantwoordelijk is voor 51 procent van de besmettingen.
Lees verder

Valse telefoontjes over stroomonderbreking tijdens Rode Duivels match blijken flauwe grap
Verschillende mensen uit de Antwerpse Zuidrand werden gisteren opgebeld door een Nederlands telefoonnummer met de boodschap dat Fluvius werken zal uitvoeren tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels. Na een onderzoek van Politiezone Minos bleken de telefoontjes een flauwe grap te zijn van een Nederlandse radiozender.
Lees verder

LIVE. Poulsen haakt geblesseerd af bij de Denen, Dolberg moet voor de doelpunten zorgen tegen Wales
• Aftrap: 18u • Wales-Denemarken • Amsterdam • Ref: Daniel Siebert (Dui)
Lees verder

ONS RAPPORT. Hoe sterk is Portugal? Onze experts lichten de verwachte basiself door
De Rode Duivels krijgen met Portugal meteen een stevige tegenstander in de achtste finale op het EK. Maar hoe goed kent u Cristiano Ronaldo en maats eigenlijk? Wij lichten de verwachte Portugese elf door.
Lees verder

'RL9' naast 'CR7'? En wie rond Kevin De Bruyne? Kies hier jouw ideale basiself uit België-Portugal
België-Portugal. Het aantal sterren is haast niet te overzien. Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku aan de ene zijde. Rui Patricio, Bernardo Silva en Cristiano Ronaldo aan de overkant. Proef hieronder van beide walletjes en stel jouw ideaal elftal samen uit beide teams. Een spitsenduo met 'Big Rom' en 'CR7'? En wie staat in de verdediging? Aan jou de keuze!
Lees verder

Slachtoffers mesaanval in Duitse Würzburg zijn overwegend vrouwen, verdachte aangeklaagd voor drievoudige moord
De slachtoffers van de mesaanval in Würzburg zijn overwegend vrouwen. Dat heeft de politie laten weten. Behalve de drie doden zijn ook de meeste gewonden vrouwen. Of de vermoedelijke dader, een 24-jarige Somalische man, bewust vrouwen uitkoos als slachtoffers, is voorlopig niet duidelijk. Daarvoor is verder onderzoek nodig. Hij is aangeklaagd voor drie moorden en zes pogingen tot moord.
Lees verder

150-tal mannen gevraagd DNA-staal af te geven in onderzoek naar moord op juf Mieke (59)
Bijna acht maanden na de moord op juf Mieke Verlinden (59) in Herentals heeft de politie een 150-tal mannen uit de regio een brief gestuurd met de vraag een DNA-staal af te leveren. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Ook in het verleden werden er al eens meer dan 100 DNA-stalen afgenomen bij mannen, maar die hebben dus nog niet tot een doorbraak geleid.
Lees verder

SHOWBITS. Tanja Dexters geniet met haar vriend en Evi Hanssen laat haar vagina testen voor de wetenschap
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vijf extra festivals ontvangen steun in kader van 'Flanders Is A Festival'
Vijf extra organisaties hebben in het kader van de projectoproep 'Flanders Is A Festival' nog steun ontvangen om hun festival deze zomer coronaveilig te organiseren. Door de annulatie van Rimpelrock was er 312.000 euro vrijgekomen. Dat meldt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) zaterdag.
Lees verder

'Alane'-zanger Wes overleden op 57-jarige leeftijd
De Kameroense zanger Wes is op 57-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager laten weten aan verschillende media.
Lees verder

Positie Britse minister Hancock wankelt na overspel breken coronaregels
De Britse premier Boris Johnson staat onder toenemende druk om zijn minister van Volksgezondheid te ontslaan. Matt Hancock heeft toegegeven dat hij de coronarichtlijnen van zijn eigen ministerie heeft gebroken door een medewerkster te kussen en dat zorgt voor grote verontwaardiging.
Lees verder

Het wonder van Frank: na acht jaar in een rolstoel kan hij weer lopen, met dank aan corona
Frank van Dijk uit het Nederlandse Oss was sinds een zwaar ongeluk in 2012 in Kalmthout aan een rolstoel gekluisterd. De gezondheidsproblemen stapelden zich op. En toen kreeg hij ook nog corona. Familie werd tot drie keer toe voorbereid op zijn dood. Bij zijn ontwaken uit een coma van drie weken, was het gevoel in zijn benen terug. Nu staat en loopt Frank weer.
Lees verder

Paardenbeenhouwer Van Cauter sluit definitief de deuren: "De beste stukken waren altijd voor de klanten, de restjes voor ons"
Eén van de laatste paardenbeenhouwerijen uit ons land heeft de deuren gesloten. Zaterdagnamiddag deed slager Guy Van Cauter in de Laurierstraat in Lebbeke de deur van zijn winkel definitief dicht. Na meer dan honderd jaar. "Het plezier van zelf paardenvlees van beste kwaliteit uitkiezen was eraf", zegt hij.
Lees verder

Van Aert en Jumbo-Visma kennen geen ideale dag: "Na de valpartijen was de organisatie zoek, gelukkig zat Primoz vooraan"
Julian Alaphilippe heeft met overmacht de openingsetappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Wout van Aert likte samen met vele anderen zijn wonden na een valpartij en kwam mede daardoor net iets tekort in de finale. "De rit verliep niet bepaald ideaal", aldus Van Aert.
Lees verder

Wout van Aert erkent zijn meerdere in wereldkampioen Alaphilippe: "Ik zat op de limiet"
Julian Alaphilippe heeft met overmacht de openingsetappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Wout van Aert likte samen met vele anderen zijn wonden na een valpartij en kwam mede daardoor net iets tekort in de finale. "Ik zat op de limiet", aldus Van Aert.
Lees verder

OEFENMATCHEN. Hoe begint kampioen aan voorbereiding? Kijk live naar Club Brugge-Beerschot
Terwijl op het EK stilaan de beslissende fase aanbreekt, bereiden de Belgische eersteklassers zich volop voor op het nieuwe seizoen. Bij die voorbereiding horen natuurlijk de nodige oefenwedstrijden. AA Gent speelde eerder vandaag 1-1 gelijk tegen Feyenoord, KV Mechelen won haar eerste oefenpot ruim. Op dit moment speelt Club Brugge tegen Beerschot. Hoe start de landskampioen de voorbereiding? Volg het live in onderstaande stream!
Lees verder

Spaanse politie ontdekt migranten op levensgevaarlijke plek
Tijdens een controle in de haven van de Spaanse enclave Ceuta vrijdag, vindt de Spaanse politie twee jongemannen die naar Europa proberen te geraken. Ze verstoppen zich op levensgevaarlijke plekken op en onder de vrachtwagen. In mei kende Ceuta een ongeziene instroom van illegale migranten die van Marokko tot in Ceuta zwommen of te voet kwamen. De grensbewaking was erg verminderd omwille van een diplomatieke rel. Op één dag kwamen er zo'n 6.000 migranten aan in Ceuta, op zoek naar een beter leven in Europa.
Lees verder

Tom De Cock en Leen Dendievel delen wijsheden via hun boeken én met elkaar: "Woorden kunnen levens veranderen. En daarvoor doen we het ook"
Leen Dendievel en Tom De Cock (allebei 37) lieten hun respectievelijke vaste jobs bij Thuis en MNM voor wat ze waren. Vandaag wijden ze zich (deeltijds) aan hun passie voor schrijven en hebben ze allebei net nieuw werk op de markt gebracht. In een dubbelinterview vertellen de auteurs over hun boeken, hun strijd tegen de klimaatverandering en hoe hun partners omgaan met hun schrijfcarrière. "Soms schiet ik 's nachts wakker omdat ik een hele passage heb bedacht. Dan schrijf ik die uit onder mijn deken, om mijn man niet wakker te maken", aldus Leen.
Lees verder

Schilderij van Fragonard voor 7,68 miljoen euro geveild
Een meesterwerk van de Franse schilder Jean-Honoré Fragonard, dat na 200 jaar weer was opgedoken, is voor 7,68 miljoen euro geveild in Epernay. Dat meldt het veilinghuis.
Lees verder