Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

Meisje (9) loopt weg van huis en wordt ’s nachts gevonden door speurhonden: “Ze leidt mogelijk aan stressstoornis”

HLN
Meisje (9) loopt weg van huis en wordt 's nachts gevonden door speurhonden: "Ze leidt mogelijk aan stressstoornis"
Een meisje (9) uit Genk is woensdagavond van huis weggelopen. Na bijna vier uur zoeken werd ze rond middernacht slapend in een bosje gevonden door speurhonden. "Ik zoek al maanden psychische hulp voor mijn dochter", zucht mama Steffi. Een stressvolle echtscheiding ligt mee aan de basis van het probleem.
Lees verder

Kleine kunstwerkjes roepen gevoelens op in gamebundel 'Essays on Empathy'
Tien (kleine) games in één pakket, voor slechts 12 euro? Als Essays on Empathy niet uit de kokers van Deconstructeam kwam, de makers van culthit The Red Strings Club, was de titel gewoon kansloos geweest. Nu krijg je een solide maar wat ongelijke ervaring voor je geld.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Het idyllische zomerhuis van Kathleen Aerts: "Onze boerderij was bijna een parenclub"
"Aan het sterfbed van mama besefte ik dat we meer tijd moeten doorbrengen op onze boerderij in België", zegt Kathleen Aerts (43). En dus vertoeft ze deze zomer met haar gezin twee maanden in de bossen van de Antwerpse Kempen. Speciaal voor u geeft Kathleen een rondleiding op haar idyllische domein, waar plaats is voor 16 personen en u binnenkort zelf kan logeren. Een bijverdienste die ze goed kan gebruiken, want haar nieuwe project in Zuid-Afrika blijkt een pak prijziger dan gedacht.
Lees verder

Zware ontploffing in Zele: helft woning weggeblazen, één slachtoffer om het leven gekomen
In de Olmenlaan in Zele heeft een ontploffing de helft van een woning weggeblazen. Het medisch interventieplan is afgekondigd. Intussen werd bevestigd dat er ook een dodelijk slachtoffer gevallen is.
Lees verder

Wat een domper: Oriënt Express lokt massa kijklustigen maar trein neemt op laatste moment andere route
De verwachtingen lagen donderdagmiddag hoog in het Centraal-Station van Antwerpen. Honderden treinspotters troepten daar samen om een glimp op te vangen van de wereldberoemde Oriënt-Express. Deze zou normaal om 12.57 uur langs perron 23 razen, maar nam op het laatste moment een andere route door spoorlopers.
Lees verder

Prins Charles gaf wel nog geld aan Harry na z'n stap terug uit koningshuis
Prins Charles (72) heeft zijn zoon Harry (36) wel degelijk financieel bijgestaan na diens stap terug binnen het Britse koningshuis. Nochtans had de hertog van Sussex eerder gezegd dat de geldkraan meteen werd dichtgedraaid toen hij vertrok naar de VS. Uit de verantwoording van de koninklijke familie over haar inkomsten en uitgaven blijkt echter dat Charles daarna nog geld heeft gegeven aan zijn jongste zoon.
Lees verder

Mokerslag voor Thomas Briels: kapitein en uithangbord van Red Lions niet in olympische zestien
Wat een klap voor Thomas Briels: de 33-jarige kapitein van de Red Lions behoort niet tot de olympische kern van zestien. Hij mag alleen als reserve naar Japan. In de hockeywereld is dat straf nieuws: uithangbord Briels hielp van bij het prille begin mee aan de opmars van de Red Lions, verzamelde 352 caps, maar ziet nu zijn vierde Olympische Spelen door de neus geboord.
Lees verder

Jongeren dansen op tafels in tjokvolle cafés: "Hou jullie aan de regels, anders gaan we verbaliseren"
De jeugd zit vol vuur, nu het einde van de examens gevierd wordt. Dat leverde de voorbije dagen straffe taferelen op in Bar Luxe en Stravidarius in de uitgaansbuurt in Kortrijk. Waar jongeren in tjokvolle cafés op tafels dansten, terwijl dj's optraden. Wat niet te verzoenen is met de huidige coronamaatregelen. "We gaan er alles aan doen om het niet meer zo ver te laten komen", benadrukken de betrokken cafébazen. "Het is niet te tolereren en tegen alle regels in", staat in een mededeling van burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) en de politie.
Lees verder

India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf
India heeft een nieuwe variant van het coronavirus bestempeld als 'variant of concern'. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de Delta plus-variant (AY.1) zich nóg makkelijker verspreiden, zich ook makkelijker aan onze longcellen vasthechten en potentieel weerstand kunnen bieden aan onze antilichamen. Er wordt zelfs gevreesd voor een derde coronagolf in het land. Internationale experts menen echter dat het nog te vroeg is voor uitspraken.
Lees verder

Officieel: UEFA schrapt na 56 jaar regel rond uitgoals op Europese velden vanaf komend seizoen
Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook bevestigd. De UEFA schrapt de regel rond uitdoelpunten. Een duel over twee confrontaties dat eindigt op een gelijkspel gaat nu altijd naar verlengingen, ongeacht het aantal doelpunten op verplaatsing.
Lees verder

'Omar m' a tuer': tuinman wil dertig jaar na geruchtmakende moord herziening proces
Dertig jaar na de moord die Frankrijk begin jaren negentig in de ban hield, heeft de veroordeelde Omar Raddad zijn hoop gevestigd op de nieuwste DNA-analyses om een herziening van zijn proces te verkrijgen. De rijke weduwe Ghislaine Marchal (65) werd op 24 juni 1991 in haar villa nabij Cannes vermoord gevonden. Ze bleek een dag eerder om het leven gebracht. Op de muur naast het lichaam stond in haar eigen bloed de tekst 'Omar m' a tuer' (sic).
Lees verder

Londen en Moskou ruziën verder over incident met Britse torpedobootjager in Zwarte Zee
Het Verenigd Koninkrijk en Rusland ruziën een dag later nog steeds publiekelijk verder over een vermeend incident met een Britse torpedobootjager op de Zwarte Zee. De Britse premier Boris Johnson verdedigde de route van het schip, terwijl de Russen het VK beschuldigen van "onaanvaardbare provocatie" en leugens.
Lees verder

TOURBLOG. Ineos: "Pogacar is de favoriet, maar hij kan ons niet allemáál volgen", Stuyven laat de sprints aan Pedersen
Wout van Aert droomt van de gele trui. En ook de rest van het Tourpeloton is aangekomen in Brest. Op donderdag en vrijdag geven de renners hun persconferenties. Wat hebben we tot nu toe geleerd?
Lees verder

TOURBLOG. Stuyven laat de sprints aan Pedersen, Pogacar "blij" met zijn niveau
Wout van Aert droomt van de gele trui. En ook de rest van het Tour-peloton is aangekomen in Brest. Op donderdag en vrijdag geven de renners hun persconferenties. Wat hebben we tot nu toe geleerd?
Lees verder

Bemanning Cathay Pacific riskeert job te verliezen als ze zich niet laat vaccineren
De vliegtuigbemanning van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific moet zich voor 31 augustus laten vaccineren. Wie dat niet doet dreigt zijn job te verliezen of overgeplaatst te worden, schrijft BBC dinsdag. Het is volgens de maatschappij namelijk erg moeilijk geworden om de werkroosters in te vullen, aangezien het gevaccineerde en niet-gevaccineerde personeel gescheiden moet worden.
Lees verder

LIVE. Wat vertellen Carrasco en Alderweireld over Portugal?
De Rode Duivels kennen hun tegenstander in de volgende ronde van het EK: Portugal. Bondscoach Roberto Martínez kan dus gericht beginnen te trainen met het oog op de match van zondag. Wat hebben Yannick Carrasco en Toby Alderweireld op het persmoment straks te vertellen over de tegenstander? Volg hier alles LIVE.
Lees verder

Over vijf jaar zijn alle nieuwe Audi-modellen elektrisch, maar voor China wordt een uitzondering gemaakt
Audi stopt in 2026 met het introduceren van nieuwe automodellen met benzine- of dieselmotoren. Voor het zover is, wil Audi nog één keer pronken met een motor die fossiele brandstoffen gebruik: "Audi's laatste verbrandingsmotor zal de beste zijn die we ooit gebouwd hebben", aldus CEO Marcus Duesmann.
Lees verder

IN BEELD. Hoogste hotel ter wereld opent de deuren in Shanghai
Het hoogste hotel van de wereld heeft zijn deuren geopend in de bekende Shanghai Tower, die 632 meter boven de economische hoofdstad van China uittorent. Het luxehotel neemt de hoogste verdiepingen in van de wolkenkrabber, die 128 verdiepingen telt en de op één na hoogste van de planeet is, na de Burj Khalifa (828 meter) in Dubai.
Lees verder

De onkruidbestrijding van de toekomst: automatische drones, 5G en AI
Op een maïsveld in het Oost-Vlaamse Merelbeke werpt een demonstratie een blik op een toekomst van de landbouw, waarin drones, 5G en artificiële intelligentie precisielandbouw mogelijk moeten maken. De combinatie van de nieuwe technologieën zal ervoor moeten zorgen dat onkruidbestrijding op landbouwakkers niet alleen gemakkelijker maar vooral duurzamer wordt. Dat kondigt het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) aan.
Lees verder

Een vader met een drankprobleem en een kort lontje: dit is Jamie Spears, de man die het leven van Britney beheerst
Hij lag bij de #FreeBritney-beweging al langer onder vuur, maar woensdag maakte Britney Spears (39) voor het eerst echt duidelijk dat ze de voortdurende bemoeienissen van papa Jamie (68) kotsbeu is. Maar wie is de Amerikaan - behalve voormalig lasser, vader van drie en slapend rijk dankzij z'n beroemde dochter - nu eigenlijk? "Dit is een man die ervan geniet om mensen verbaal te kleineren, aan hun lot over te laten en bovendien regelmatig zélf door het lint gaat."
Lees verder