Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 juni 2021

Man brengt ex-vriendin 30 messteken toe nadat ze hem vernederde: “Het is een doodbrave kerel, maar zijn stoppen slo...

HLN
Man brengt ex-vriendin 30 messteken toe nadat ze hem vernederde: "Het is een doodbrave kerel, maar zijn stoppen sloegen door"
"Dit mocht nooit gebeuren, het spijt mij." In juli 2019 bewerkte in Staden een dertiger zijn ex-vriendin met 30 messteken. Het slachtoffer overleefde het voorval, maar wordt nog dagelijks geconfronteerd met de littekens op haar lichaam. Bij de dader, die op de rechtbank van Ieper 5 jaar cel riskeert, sloegen op het moment van de feiten de stoppen door nadat hij tijdens hun relatie verschillende keer zou zijn vernederd en geslagen door zijn vriendin. "Deze 2 mensen hadden nooit samen mogen blijven."
Lees verder

Streep door Tomorrowland, maar Pukkelpop houdt moed erin: "Vertrouwen dat we festival veilig en volgens de wet kunnen organiseren"
Terwijl de burgemeesters van Boom en Rumst de uitgestelde editie van Tomorrowland dan toch verbieden, houdt de organisatie van Pukkelpop en Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) de moed erin. "De juiste veiligheidsprotocollen en juridische structuur zullen de komende weken duidelijk worden, en in de tussentijd vertrouwen we erop dat we met Pukkelpop naar augustus trekken."
Lees verder

Na havermelk, willen Belgen kokoswater naar de beurs brengen
Verlinvest, het Belgische investeringsvehikel van de familie de Spoelberch, wil All Market, het Amerikaanse moederbedrijf achter kokoswater Vita Coco, naar de beurs brengen. Dat schrijft het financiële persagentschap Bloomberg.
Lees verder

ONS RAPPORT. Geniale De Bruyne en onverzettelijke Lukaku, maar ook een buis voor "teleurstelling van het EK tot nu toe"
Een barslechte eerste helft tegen Denemarken, een betere tweede in de regie van een geniale Kevin De Bruyne. Hij is dan ook zonder twijfel onze 'man van de match' met een 9/10. Ook een paar andere Duivels onderscheiden zich, maar er zijn ook heel wat twijfelgevallen en zelfs twee gebuisden. Onder hen de verrassende "teleurstelling van dit EK tot nu toe."
Lees verder

Jan Vertonghen: "We waren onherkenbaar in eerste helft"
Jan Vertonghen was eerlijk na de 1-2-zege tegen Denemarken, waarin de Duivels het in de eerste helft bijzonder moeilijk hadden. "We waren onherkenbaar", aldus de verdediger.
Lees verder

Nederlandse militair schiet vanuit helikopter motoren drugsboot aan flarden
Een Nederlandse militair heeft met een paar welgemikte schoten uit een vliegende helikopter de motoren van een drugsboot in het Caribisch gebied aan flarden geschoten. Met de actie wist de militair 585 kilo cocaïne te onderscheppen, meldt AD.nl.
Lees verder

Lukaku blijft nuchter na overwinning: "We waren gewoon dramatisch in de eerste helft"
De Rode Duivels hebben ook hun tweede groepswedstrijd op het EK gewonnen. Tegen Denemarken werd het 1-2. Romelu Lukaku stond voor de verandering eens niet aan het kanon. Hij blijft nuchter na een dramatische eerste helft, maar kijkt hoopvol naar het vervolg van het toernooi: "Vanaf nu gaat het leuk worden voor ons."
Lees verder

Mulder en Degryse praten lyrisch over De Bruyne, die zelfs met viering indruk maakt: "Wát een klasse"
Een dramatische eerste helft, een betere tweede. Met invaller Kevin De Bruyne in een glansrol wonnen de Rode Duivels tegen Denemarken, 1-2. Jan Mulder en Marc Degryse hadden tijdens de rust gevraagd om 'KDB' en ze werden op hun wenken bediend. Zijn assist, goal en viering gaan de wereld rond.
Lees verder

Kevin De Bruyne, Koning der Belgen: onze chef voetbal ziet 'KDB' het nieuwe normaal terugbrengen in het Parken Stadion
Het zag er benard uit. Maar de schoothondjes van voor de rust werden tot de orde – letterlijk en figuurlijk – geroepen door de Lion King van de Rode Duivels: Kevin De Bruyne. Een goal en een assist: allebei meesterwerkjes. België is geplaatst voor de achtste finale.
Lees verder

ASSISEN. Martine Haustraete krijgt 11 jaar cel: "Geen foltering, wel onmenselijke behandeling"
De 61-jarige Gina Haustraete is niet gefolterd, maar wel onmenselijk behandeld. Door dat verdict van de Oost-Vlaamse jury zakte de maximum strafmaat voor haar zus Martine (55) tot 20 jaar. Aanklager De Beule vorderde 12 jaar. Het werd uiteindelijk nog iets minder.
Lees verder

Perfecte timing: net tijdens ons live interview met vrouw van Toby Alderweireld scoort Thorgan Hazard
Van een perfecte timing gesproken. Net toen onze journaliste en nieuwsanker Lies Vandenberghe een interview in Burcht afnam met Shani Van Mieghem, de vrouw van Toby Alderweireld, scoorde Thorgan Hazard de gelijkmaker tegen de Denen. 't Is te zeggen: Lies kon bij de entourage van Alderweireld uitpakken met het vrolijke nieuws dat zo meteen de goal ging vallen na die geweldige assist van De Bruyne. De livestream met een minuutje vertraging. De vreugde was er alvast niet minder om.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetballers knielen voor Black Lives Matter? Dit is jullie mening
Europese voetballers gaan voor de Black Lives Matter-beweging op de knieën tijdens het EK. Ook ons land deed vanavond weer mee, met Romelu Lukaku als voortrekker. Sommigen applaudisseren daarvoor, bij anderen klinkt boegeroep. Wat denk jij? Is het een goede zaak dat profvoetballers actief opkomen tegen het onrecht van discriminatie, of moeten ze het maar gewoon bij voetballen houden? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Dit is jullie mening.
Lees verder

Lukaku geeft Deense coach meteen na affluiten een knuffel: "Ik ben hen eeuwig dankbaar"
Een mooi moment. Meteen na affluiten van de 1-2-zege tegen Denemarken stapte Romelu Lukaku op de Deense bondscoach Kasper Hjulmand af om hem te omhelzen en te praten. "Ik vertelde hem dat ik ze echt respecteer als mannen", reageerde de Rode Duivel op de Deense televisie.
Lees verder

Vriend van Billie Eilish excuseert zich voor racistische en homofobe uitspraken
Matthew Tyler Vorce (29), de vriend van Billie Eilish (19) ligt nu al enkele dagen onder vuur. In het verleden heeft Vorce enkele racistische en homofobe uitspraken gedaan en die zijn nu opnieuw opgedoken. "Het spijt mij voor al het leed dat ik veroorzaakt heb", klinkt het onder meer.
Lees verder

Franse kunstenaar moet meer dan 100.000 euro schadevergoeding betalen voor plagiëren Kuifje
De rechtbank van Marseille heeft donderdag de Franse kunstenaar Christophe Tixier, alias Peppone, veroordeeld tot het betalen van meer dan 100.000 euro schadevergoeding aan de SA Moulinsart voor het "plagiëren" van Kuifje.
Lees verder

LIVE. Depay schiet Nederland dankzij strafschop al vroeg op voorsprong tegen Oostenrijk na fout Alaba!
• Tweede speeldag groep C • Aftrap: 21 uur • Johan Cruijff ArenA (Amsterdam) • Nederland en Oostenrijk wonnen elk hun openingsmatch
Lees verder

Noah (2) al twee dagen vermist in Portugal, meer dan 100 mensen houden zoekactie
Meer dan honderd mensen houden in Portugal al twee dagen een zoekactie naar de 2-jarige Noah die sinds woensdagmorgen spoorloos is.
Lees verder

Kleine Noah (2) al twee dagen vermist in Portugal, meer dan 100 mensen op zoek naar peuter
Meer dan honderd mensen houden in Portugal al twee dagen een zoekactie naar de 2-jarige Noah die sinds woensdagmorgen spoorloos is.
Lees verder

Nieuwe reeks opgravingen in verdwijningszaak Estelle Mouzin stopgezet
De maandag in de Franse Ardennen gestarte nieuwe reeks opgravingswerken naar het lichaam van Estelle Mouzin is vandaag afgelopen, zo verluidde bij een advocate van de familie en een bron dicht bij het dossier. Het meisje is in 2003 vermoedelijk nog een slachtoffer geworden van de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret, wiens ex-vrouw Monique Olivier de zoektocht bijwoonde.
Lees verder

Gwyneth Paltrow: "Mijn dochter heeft nog geen enkele film van me gezien"
De dochter van Gwyneth Paltrow (48) is niet bepaald geïnteresseerd in het werk van haar beroemde moeder. Meer nog: Apple (17) heeft nog geen enkele film van Gwyneth gezien. Dat verklapt de actrice in 'Shop Today With Jill Martin'.
Lees verder