Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Thorgan Hazard reist niet mee af naar Sint-Petersburg, Rode Duivels stappen dadelijk het vliegtuig op

HLN
LIVE. Thorgan Hazard reist niet mee af naar Sint-Petersburg, Rode Duivels stappen dadelijk het vliegtuig op
Amper twee dagen zijn ze in België geweest na hun wedstrijd tegen Denemarken. Deze namiddag worden onze Rode Duivels alweer op de luchthaven van Charleroi verwacht. Bestemming: Sint-Petersburg, voor de derde en laatste groepswedstrijd tegen Finland. In de voormiddag trainen ze nog een laatste keer in Tubeke. Volg hier alles live.
Lees verder

Marco Borsato viert Vaderdag met z'n gezin: "We zijn één familie"
In Nederland is het vandaag Vaderdag en dat is ook Marco Borsato (54) niet ontgaan. De zanger plaatste een drieënhalve minuut durende diavoorstelling met foto's van zijn gezin op Instagram.
Lees verder

POLL. Witsel, De Bruyne, Vermaelen en Eden Hazard starten, Thorgan is er niet bij: wie staat in uw ideale elf tegen Finland?
De Rode Duivels staan voor hun derde groepswedstrijd op het EK tegen Finland. Thorgan Hazard (knieblessure) en Timothy Castagne (oogkasbreuk) zijn er niet bij, terwijl de bondscoach eerder al vertelde dat Thomas Vermaelen, Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Eden Hazard allemaal zouden starten. Maar wie staat in uw ideale basiself voor de match tegen Finland? Laat het ons weten in onderstaande poll!
Lees verder

Opleidingsverlof wordt verdubbeld
Het Vlaams opleidingsverlof wordt volgend schooljaar eenmalig verdubbeld van 125 uur naar 250 uur. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). De verdubbeling kan enkel als de werkgever de opleiding suggereert.
Lees verder

LIVE. Vrouwen aan hun wedstrijd gestart, wie volgt straks bij de mannen Dries De Bondt op als Belgisch kampioen wielrennen?
Wie mag straks na het BK in Waregem een jaar lang in de Belgische tricolore koersen? Blijft de trui in de rangen van Alpecin-Fenix en wat doen Remco Evenepoel en Wout van Aert? U volgt alle ontwikkelingen LIVE op deze pagina!
Lees verder

IN KAART. Deze gemeenten kennen al twee weken geen besmettingen meer, vier Vlaamse gemeenten kleuren nog rood. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in fors dalende lijn gaan. De gemeentekaart ziet er alsmaar beter en groener uit, met 32 gemeenten die zelfs geen enkele nieuwe besmetting meer kenden de afgelopen twee weken. Vier Vlaamse gemeenten kleuren wel nog rood, met in één gemeente zelfs een stijgingspercentage van meer dan 150 procent.
Lees verder

Welke borrelnootjes uit de supermarkt zijn het gezondste? "Een handje zoute noten bevat evenveel calorieën als een pint"
Het is makkelijk én lekker om met een zak borrelnootjes naar de EK-matchen op tv te kijken, maar echt gezond is het niet. Bovendien is het moeilijk om na één grabbel te stoppen met eten. "Nootjes zijn krokant, vettig en zout en dat hebben onze smaakpapillen graag", weet Michael Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij neemt 11 soorten borrelsnacks uit de supermarkt onder de loep en geeft gezonde alternatieven.
Lees verder

Verhuizen voor de zeelucht of je laatste spaarcenten steken in een caravan in het groen: deze ouders maakten ingrijpende keuzes voor hun kinderen
Een kind dat ziek of ongelukkig is, is zowat het ergste wat je als ouder kan overkomen. Geen wonder dat we allemaal tot het uiterste gaan voor onze kroost. En sommige (zorg)ouders gaan nog net een stapje verder. Ans, Goedele, en Stefan en Marit getuigen over de ingrijpende keuzes die ze maakten om hun kinderen een zo goed mogelijk leven te geven. "De bezwaren die we hadden, waren vooral praktisch, maar diep vanbinnen wisten we dat dit de juiste beslissing was."
Lees verder

Franse spelers slachtoffer van racisme: Hongaarse fans maakten apengeluiden aan het adres van Mbappé en co
Enkele Franse spelers kregen het zaterdag tijdens de tweede groepswedstrijd van Frankrijk op het EK voetbal, in de Puskas Arena in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, geregeld hard te verduren van de lokale fans. Wanneer Kanté, Mbappé en co aan de bal kwamen, waren er vanuit Hongaarse hoek geregeld apengeluiden te horen. De Fransen kwamen tegen Hongarije niet verder dan een 1-1-gelijkspel.
Lees verder

Enkele Franse spelers slachtoffer van racisme: Hongaarse fans maakten apengeluiden richting het adres van Mbappé en co
Enkele Franse spelers kregen het zaterdag tijdens de tweede groepswedstrijd van Frankrijk op het EK voetbal, in de Puskas Arena in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, geregeld hard te verduren van de lokale fans. Wanneer Kanté, Pogba, Mbappé, ... aan de bal kwamen, waren er vanuit Hongaarse hoek geregeld apengeluiden te horen. De Fransen kwamen tegen Hongarije niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Lees verder

Dit weten we over de slachtoffers na instorting school: pas getrouwde vrouw die kindje had verloren was in Antwerpen om haar man te bezoeken
Bij de instorting in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid zijn vijf dodelijke slachtoffers gevallen. Vier mensen met de Portugese nationaliteit en een Moldaviër die met een Roemeens document aan het werk was in ons land. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) was de vrouw van een van de slachtoffers pas getrouwd en had ze onlangs een kindje verloren. Ze was in Antwerpen op vakantie om haar man te bezoeken.
Lees verder

Onze weerman: "Onweersbuien schuiven vanavond op richting westen, iedereen krijgt ermee te maken"
Het is nog niet gedaan met de onweersbuien over ons land. We komen vandaag allemaal aan de beurt, voorspelt VTM-weerman Frank Duboccage.
Lees verder

Finse bondscoach Markku Kanerva daags voor de wedstrijd tegen de Rode Duivels: "Dit wordt de match van ons leven"
Ze dromen zelfs nog van groepswinst, de Finnen. Bondscoach Markku Kanerva (57) pompte zichzelf één dag voor het duel met België moed in op zijn persconferentie. "Het sterkst mogelijke België? Dat is een compliment voor ons."
Lees verder

Tijd voor een andere naam bovenaan het lijstje? Cristiano Ronaldo miste 49 van zijn 50 vrijschoppen op EK's en WK's
Cristiano Ronaldo en vrije trappen, het is al een tijdje niet meer het droomhuwelijk van weleer. Van de 50 vrijschoppen op grote toernooien met Portugal scoorde hij er... één. Ook tegen Duitsland stond het vizier van de Portugese aanvoerder te hoog. Tijd voor CR7 om die rol door te geven aan één van zijn collega's?
Lees verder

Bloedmooie vrouwen, maar ook ruzies en jarenlange pesterijen: het woelige datingleven van Kanye West
Zijn echtscheiding van Kim Kardashian is nog niet rond, of Kanye West heeft al een nieuwe bekende vriendin. De rapper is sinds kort samen met het Russische topmodel Irina Shayk, die op haar beurt dan weer de ex van de Oscargenomineerde acteur Bradley Cooper is. Wij struinden door zijn woelig datingverleden dat bol staat van ruzies, drama's en zelfs jarenlange pesterijen. Zijn ex-lief Amber Rose omschrijft haar relatie met West zelfs als één van de donkerste hoofdstukken uit haar leven: "Als ik mezelf ooit van kant zou hebben gemaakt, dan had ik het wel tijdens deze periode gedaan."
Lees verder

Remco Evenepoel bij de start van het BK: "Ik verwacht geen massasprint"
Woensdag werd hij tweede op het BK tijdrijden, vandaag krijgt hij in onze krant twee sterren. Wat denkt Remco Evenepoel van het BK op de weg in Waregem? VTM Nieuws vroeg het hem bij de start: "Het is een rare omloop, moeilijk te zeggen dus waar het zal gebeuren."
Lees verder

LIVE. Het startschot weerklinkt, wie snelt naar de tricolore in Waregem?
Wie mag straks na het BK in Waregem een jaar lang in de Belgische tricolore koersen? Blijft de trui in de rangen van Alpecin-Fenix en wat doen Remco Evenepoel en Wout van Aert? U volgt alle ontwikkelingen LIVE op deze pagina!
Lees verder

Van Aert speldt eerste rugnummer op sinds Amstel Gold Race: "Blij om er weer bij te zijn, maar ik sta met twijfels aan de start"
Wout van Aert is weer coureur na zijn blindedarmontsteking vorige maand. Onze landgenoot koerste daardoor niet meer sinds de Amstel Gold Race. Uiteraard is hij in Waregem één van de favorieten: "Ik denk dat Alpecin-Fenix de koers in handen zal nemen."
Lees verder

Goed nieuws voor risicopatiënten met nog maar één AstraZeneca-prik: "Bevestiging van 700.000 nieuwe dosissen moet toelaten te versnellen"
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in De Zevende Dag gezegd dat België de bevestiging heeft gekregen dat er binnenkort een kleine 700.000 nieuwe AstraZeneca-vaccins in één keer geleverd zullen worden. Dat moet honderdduizenden risicopatiënten die nog maar één prik met AstraZeneca kregen, toelaten naar voren te halen in de planning.
Lees verder

Bart De Wever over PFOS-vervuiling: "Multinational is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden"
"De inzichten over de PFOS-vervuiling zijn veel te laat doorgesijpeld in Europa, en Vlaanderen is geen uitzondering. Daardoor zijn we nu lelijk in verlegenheid gebracht." Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever in De Zevende Dag. Hij vindt dat de politiek daaruit lessen moet trekken, zodat er niet, zoals nu, pas vandaag aan een sterke juridische positie moet worden gewerkt "ten opzichte van multinationals die inderdaad zeer goed zijn weggekomen tot heden".
Lees verder