Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Hongaarse fans opnieuw in grote massa’s op straat, ook Franse supporters verzorgen sfeer

HLN
LIVE. Hongaarse fans opnieuw in grote massa's op straat, ook Franse supporters verzorgen sfeer
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

IN BEELD. Duizenden bomen omgewaaid bij noodweer in Nederlands dorp Leersum
Zeker zes huizen in het Nederlande dorp Leersum in de provincie Utrecht zijn voorlopig niet bewoonbaar na het noodweer van vrijdag. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht hebben de woningen ernstige schade opgelopen door omgewaaide bomen of weggewaaide dakpannen. De totale schade loopt in de miljoenen. Er vielen ook negen gewonden.
Lees verder

Football Talk. Koita trekt van degradant Waasland-Beveren naar STVV
Aboubakary Koita ruilt Waasland-Beveren in voor STVV. Koita was een van de weinige lichtpuntjes vorig seizoen bij de degradant. Onze 22-jarige landgenoot verdedigde in het verleden ook al de kleuren van Gent, Geel en Kortrijk. De flankaanvaller speelt het liefst als linksbuiten, maar hij kan ook op rechts uit de voeten. Het is de eerste aanwinst voor volgend seizoen van STVV.
Lees verder

Ebola-uitbraak in Guinee na ruim vier maanden voorbij
De ebola-uitbraak in Guinee is zaterdag na ruim vier maanden weer voorbij, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaard. De epidemie werd uitgeroepen nadat in het West-Afrikaanse land voor het eerst in vijf jaar weer mensen overleden aan de gevolgen van het ebolavirus.
Lees verder

LIVE (18u). João Félix mist duel tegen Duitsland door een blessure
• Aftrap: 18u • Groep F • Anthony Taylor (Engeland) • München
Lees verder

In Ghana ontdekt door een Belg en getraind met "beest" Haaland: 18 weetjes over Anderlechts nummer 18 Majeed Ashimeru
Anderlecht heeft Majeed Ashimeru (23) definitief aangetrokken. Maar wat weet u over de Ghanees? Vandaar: 18 weetjes over het rugnummer 18. Over Eupen, Haaland en Iniesta.
Lees verder

Wat weten we over slachtoffers na instorting school in Antwerpen?
Bij de instorting in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid zijn al zeker drie dodelijke slachtoffers gevallen. Twee mensen zijn nog vermist. Wat weten we over hen?
Lees verder

Wie zijn slachtoffers na instorting school in Antwerpen?
Bij de instorting in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid zijn al zeker drie dodelijke slachtoffers gevallen. Twee mensen zijn nog vermist. Wat weten we over hen?
Lees verder

Ook Hamilton is maar een mens: titelverdediger voelt de druk van Verstappen
Hij wil het niet meer horen. Wordt zelfs kregelig. "Neen, ik maak geen fouten omdat Max me onder druk zet, punt uit." Maar Lewis Hamilton staat alleen met die mening. En de geschiedenis geeft hem ook al ongelijk: zelfs de allergrootsten blunderden als er echt druk op de ketel kwam. Nietwaar, Michael Schumacher?
Lees verder

Overweeg je om een boot te kopen? Dit moet je weten volgens experts: "Een op de vijf eigenaars is in overtreding"
Belgen kopen massaal boten, waterscooters en dies meer. "Alleen al in mei kregen we 800 aanvragen om een vaartuig te registreren, en aan zee hebben we in 8 van de 10 kustgemeenten extra insteekzones moeten voorzien", zegt Eric Hiele van de pleziervaartinspectie. Hij spreekt zelfs van ware coronaboom. Maar wat moet je weten voor je een boot(je) koopt? Waar loopt het vaak mis en hoe voorkom je dat? Experts leggen het uit, zodat je geen overhaaste beslissingen neemt.
Lees verder

Beroemdheden vragen aandacht voor mentale problemen: "Ik wil mijn dochters laten zien hoe het is om verdrietig, bang of boos te zijn"
Als de kwieke en gevatte Deadpool lijkt niks hem uit het lood te kunnen slaan, maar met Ryan Reynolds (44), de acteur achter het superheldenmasker, is het heel anders gesteld. De Canadees heeft recent onthuld dat hij al sinds zijn kindertijd worstelt met paniekaanvallen, die hem 'in een diep mentaal gat kunnen slepen'. En de acteur is heus niet de enige, want ook tennisster Naomi Osaka en hertogin Meghan Markle ervaren veel druk.
Lees verder

Leon blikt terug op 1980, waar hij op VAB-kamp wordt ontmaagd door Tinne: "'Ik wil dat je het beest in jezelf loslaat', fluisterde ze"
"Het was iets na acht toen Tinne naar me toekwam. 'Het is tijd', zei ze 'Neem je me mee?' Ik wilde het spel wel meespelen, dus pakte haar hand en begeleide haar naar de deur die ik, zoals een gentleman betaamt, voor haar opende." Leon (58) is achttien wanneer hij voor het eerst alleen op vakantie mag. Een VAB-jongerenkamp naar Oostenrijk. Daar merkt de 24-jarige Tinne (nu 64) hem al snel op. Ze maakt hem op een wel heel pikante manier het hof, tot hun romance tot een hoogtepunt komt op een koele avond. "Ik knoopte haar schouderbandjes los waardoor haar jurkje uit zichzelf op de grond viel. Het radeerwieltje dat ze me had gegeven ondertussen al in m'n achterzak."
Lees verder

LIVE. Fransen doen het met Digne op linksachter, bij Hongarije start verdediger die nog EK won met Franse U19
• Aftrap: 15u • Groep F • Ref: Michael Oliver (Engeland) • Boedapest
Lees verder

LIVE. De Bruyne en Denayer staan zo dadelijk pers te woord - Thorgan Hazard enige afwezige op training
Daags voor hun afreis naar Sint-Petersburg trainen de Rode Duivels een voorlaatste keer op Belgische bodem. Hun trainingssessie staat om 11 uur op het programma. Om 14u30 is er de gebruikelijke persconferentie in Tubeke, waarbij dit keer Kevin De Bruyne en Jason Denayer aansluiten. Alle ontwikkelingen rond de Duivels kan u vandaag hier LIVE volgen.
Lees verder

LIVE. Denayer: "Ik had twee keuzes na mijn fout: het hoofd laten hangen of blijven vechten. Ik koos voor het laatste"
Daags voor hun afreis naar Sint-Petersburg trainden de Rode Duivels een voorlaatste keer op Belgische bodem. Hun trainingssessie stond om 11 uur op het programma. Om 14u30 is er de gebruikelijke persconferentie in Tubeke, waarbij dit keer Kevin De Bruyne en Jason Denayer aansluiten. Alle ontwikkelingen rond de Duivels kan u vandaag hieronder LIVE volgen.
Lees verder

Game 7, game 7, game 7… : In het oosten komt alles aan op één wedstrijd
Game 7, 'win or go home', alles of niets. Noem het hoe je wilt, het resultaat blijft hetzelfde. Een must-win situatie voor beide teams. Waar sommigen zich tot helden ontpoppen en anderen voor altijd zullen worden uitgefloten. Wie wie wordt, is afwachten: big games make big players. Wie staat op en wie gaat neer? Joel Embiid vs Trae Young, Giannis Antetokounmpo vs Kevin Durant: de Philadelphia 76ers vs de Atlanta Hawks en de Brooklyn Nets vs de Milwaukee Bucks. Dit weekend weten we welke ploegen de Eastern Conference Finals zullen spelen.
Lees verder

Gerechtsdeskundige: "Op dit ogenblik onmogelijk te zeggen wat oorzaak is"
Het zal nog even zoeken zijn naar wat de exacte oorzaak is van de instorting van het schoolgebouw in opbouw op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Dat zegt gerechtsdeskundige Jan Melis in VTM Nieuws. "Is dat een natuurfenomeen, wind, water of een stabiliteitsprobleem? Dat is op dit ogenblijk onmogelijk te zeggen", klinkt het.
Lees verder

Vliegtuig vol parachutisten neergestort in Rusland: vier doden en vijftien gewonden
Een burgervliegtuig met parachutisten aan boord is zaterdag neergestort nabij een vliegveld in Siberië. Daarbij zijn ten minste vier doden en vijftien gewonden gevallen, melden de Russische autoriteiten.
Lees verder

Lichaam aangespoeld in Bazel: parket stuurt afstappingsteam en labo
Aan de steiger van het Scheldeveer Kallebeek in Bazel is zaterdagmiddag een lichaam uit het water gehaald. Uit de eerste vaststellingen blijkt het om een man te gaan. Het is nog niet duidelijk hoe hij om het leven is gekomen.
Lees verder

Familie van Amy Winehouse voelt zich 'verraden' door nieuwe biografie, geschreven door Amy's beste vriend
Sinds vorig week is er een nieuw boek uit over het leven van Amy Winehouse, geschreven door haar beste vriend Tyler James (39). Maar de familie van de overleden zangeres is niet bepaald blij met de uitgave. "Dit laat een vieze nasmaak achter", klinkt het in The Sun.
Lees verder