Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE DAUPHINÉ. Wie wint koninginnenrit met finish op La Plagne?

HLN
LIVE DAUPHINÉ. Wie wint koninginnenrit met finish op La Plagne?
De voorlaatste rit in het Critérium du Dauphiné is loodzwaar. Drie beklimmingen onderweg zijn het voorgerecht voor de slotcol van 17 kilometer naar La Plagne. Wie wint de koninginnenrit, wat met leider Alexey Lutsenko en toont Ilan Van Wilder zich? Volg het op HLN.be!
Lees verder

Formule 1-seizoen Mazepin in gevaar door dienstplicht? "Rusland geeft geen moer om atleten"
Dimitri Mazepin, eigenaar van het chemische concern Uralchem (hoofdsponsor van F1-team van Haas), snapt niets van Rusland. De staat wil dat Nikita Mazepin (21), dit jaar debutant in de Formule 1, nog dit jaar begint met zijn dienstplicht.
Lees verder

Siska Schoeters doet 'De Droomfabriek' van Bart Peeters opnieuw draaien: "Bart staat nog altijd in mijn gsm als 'Bart Peeters Echt'"
Als 'kind van haar tijd' zat de twaalfjarige Siska Schoeters (39) elke vrijdag aan het tv-scherm gekluisterd. Dezer dagen doet zij 'De Droomfabriek' zélf herleven en treedt zo in de voetsporen van haar jeugdidool Bart Peeters (61). "Als kind heb ik zelf nog een wens naar 'De Droomfabriek' gestuurd", lacht Siska. In een dubbelinterview vertellen de twee over hun bijzondere band. "Soms heb ik het gevoel dat wij familie zijn', aldus Bart. Al zijn ze volgens Siska geen typische vrienden. "Het is niet zo dat we bij elkaar gaan barbecueën. Uren lachen met dezelfde moppen, dat doen we dan weer wel."
Lees verder

Deze week in DRIVE: de beste GT ter wereld en de auto als smartphone
Volgens veel kenners is hij de beste GT ter wereld: de Bentley Continental. De Brit met een prijskaartje van meer dan 200.000 euro koppelt een luxueus interieur aan een soepel weggedrag. Maar is hij ook sportief? DRIVE zocht het uit op haar thuiscircuit in Ingelmunster.
Lees verder

Ondanks chronische leukemie en corona blijft Lindsey De Grande dromen van Tokio: "Zonder mijn sport is de pijn veel sterker"
"Het is een beetje vechten tegen de bierkaai." En tóch geeft Lindsey De Grande de hoop niet op. Zo lang de poort naar Tokio niet definitief op slot zit, blijft de 32-jarige atlete knokken voor een olympisch ticket - ondanks chronische leukemie en een coronapandemie.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard traint vandaag wellicht voor het eerst met de groep
Daags voor de oefenwedstrijd tegen Kroatië een nieuwe interessante dag op het Basecamp in Tubeke. Roberto Martínez gaf gisteren aan dat Eden Hazard voor het eerst zal meetrainen met de groep. De bondscoach en Toby Alderweireld spreken ook de pers toe. In onze liveblog mist u niets van alle ontwikkelingen.
Lees verder

Royalty-biograaf verbaasd door uitspraken van prins Harry over Diana: "Hij is nooit opgegroeid"
Koninklijke biograaf Angela Levin is diep onder de indruk van prins Harry's recente uitspraken over zijn moeder, Diana. Volgens haar klinken die nog exact hetzelfde als toen hij 12 jaar oud was. Zo snapt Harry bijvoorbeeld niet waarom vele Britten naar Londen afzakten voor de begrafenis van zijn moeder. Volgens hem 'hadden ze geen reden om te huilen'. "Ik schrik van zijn gebrek aan empathie en volwassenheid", zegt Levin in een interview.
Lees verder

Mourinho gelooft in Rode Duivels: "Het is nu of nooit, ze kunnen dit"
Als José praat, wordt er geluisterd. The Sun contacteerde Mourinho om zijn licht te laten schijnen over het EK. Hij nam alle grote landen onder de loep, dus ook België. "Er kan iets speciaal gebeuren."
Lees verder

Football Talk. Tevez verlaat Boca Juniors - Beerschot bevestigt komst Krekovic
Beerschot bevestigde zopas de komst van de Kroatische flankaanvaller/wingback Leon Krekovic (21). De Kroatische jeugdinternational komt over van Hajduk Split, dat hem in de voorbije maanden uitleende aan de lokale tweedeklasser Dugopolje. Krekovic is de eerste Kielse zomeraankoop. Hij tekende voor twee seizoenen met een optie op twee bijkomende seizoenen. Maandag trekt Krekovic voor het eerst een paars-wit shirt aan. Dan begint Beerschot aan de voorbereiding op de nieuwe competitie. (KDC)
Lees verder

OVERZICHT. Vier vaccins op de markt en een vijfde op komst: wat hebben ze met elkaar gemeen en wat zijn de verschillen?
Pfizer is de meest betrouwbare leverancier, van Johnson & Johnson hebben we maar de helft zoveel vaccins nodig gezien één prik voldoende is. Dan zijn er nog de vaccins van Moderna en AstraZeneca. Bovendien is er nog een vijfde vaccin op komst: dat van CureVac. Maar wat zijn de voornaamste verschillen? Waarom is het ene vaccin verboden voor jongeren en het andere niet? We zetten alles nog eens op een rijtje.
Lees verder

SHOWBITS. 'Mijn Pop Up-Restaurant'-baby in aantocht en Martien Meiland leert ons ramen lappen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Voel je niet schuldig als je niet juichend naar kantoor gaat": 9 op de 10 Belgen zijn ongelukkig op het werk. Geluksexpert legt uit hoe je je werkvreugde terugvindt
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Dajo De Prins (45), geluksexpert. Hij schreef zojuist een boek over werkgeluk, want dat kwam het voorbije jaar aardig onder druk te staan. We zagen geen fijne collega's, planden veel vermoeiende zoommeetings en misten verkwikkend persoonlijk contact. De coronacrisis reduceerde onze job tot de essentie: werken. En dus smolt voor velen de arbeidsvreugde weg. Maar wat bepaalt arbeidsvreugde precies? En hoe kan je het (terug)krijgen?
Lees verder

Nieuw record in vaccinatiecampagne: donderdag 166.000 prikken in een dag tijd. Volg hier de evolutie op de voet
De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Tegen deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
Lees verder

Minister-president Jambon (61) krijgt eerste vaccin
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft vanmorgen in het vaccinatiecentrum van Brasschaat zijn eerste vaccin toegediend gekregen. Om 10u30 bood hij zich aan in vaccinatiecentrum Noorderkempen voor een eerste spuitje van het Pfizer-vaccin.
Lees verder

Ministerieel Besluit gepubliceerd: dit zijn nieuwe regels die vanaf 9 juni gelden
Het Ministerieel Besluit over de versoepelingen die vanaf woensdag 9 juni doorgevoerd worden, is gisteren in het Staatsblad verschenen. Een overzicht van de nieuwe regels.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Nog altijd geen vroege vlucht, wie wint koninginnenrit met finish op La Plagne?
De voorlaatste rit in het Critérium du Dauphiné is loodzwaar. Drie beklimmingen onderweg zijn het voorgerecht voor de slotcol van 17 kilometer naar La Plagne. Wie wint de koninginnenrit, wat met leider Alexey Lutsenko en toont Ilan Van Wilder zich? Volg het op HLN.be!
Lees verder

Messi in opstand? "Zuid-Amerikaanse sterren in overleg om Copa America te boycotten"
Slaan de vedetten de handen in elkaar? Volgens El Mundo Deportivo zijn de Zuid-Amerikaanse sterspelers - Messi, Casemiro, Suarez en noem maar op - in overleg om hun afgunst tegen de organisatie van de Copa America bekend te maken. Het toernooi week in allerijl uit naar Brazilië, maar er is veel kritiek omdat het coronavirus er nog steeds hevig woedt.
Lees verder

Win-winleningen blijven het bijzonder goed doen
In de eerste 5 maanden van dit jaar werden bijna 3.400 win-winleningen afgesloten voor een bedrag 64 miljoen euro. Dat zijn er ruim 700 meer dan in heel 2019. De win-winlening - het instrument waarmee Vlamingen geld kunnen lenen aan zelfstandigen en kmo's in ruil voor een fiscaal voordeel - werd in oktober 2020 uitgebreid en wordt massaal gebruikt, zegt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Wie zag dodelijke steekpartij in Evere? Politie lanceert nieuwe oproep tot getuigen
De federale politie is op zoek naar mensen die in de buurt waren van de dodelijke steekpartij in Evere van vorige zondag. Hierbij werd een vrouw die een wandeling maakte met haar baby doodgestoken.
Lees verder

Linde Merckpoel (36) over moeders en moederschap: "Ik ben mama, maar voel ook de nood om nog héél veel met Linde bezig te zijn"
Zes maanden geleden beviel radiostem en Éen-videoreporter Linde Merckpoel voor het eerst van een dochtertje Cleo. Een ding is zeker: het moederschap blaast haar helemaal omver. "Mijn liefde voor de driehoek die er nu is – mijn lief Jef, Cleo, ik – is superkostbaar. Na de geboorte van Cleo heb ik mijn moeder gestuurd: 'Moeke, nu snap ik pas hóé graag jij mij ziet'. Het is crazy. Niet te vatten."
Lees verder