Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

LIVE. Baumgartner tikt Oostenrijk op voorsprong, Oekraïne in de problemen!

HLN
LIVE. Baumgartner tikt Oostenrijk op voorsprong, Oekraïne in de problemen!
• National Arena Bucharest
Lees verder

"België met 19% kans favoriet om het EK te winnen": volgens grootste statistiekenbureau vieren we straks
Gracenote, absolute autoriteit op het vlak van sportstatistieken, doet de Belgische hoop op EK-goud nog wat aanzwengelen. Op basis van hun eigen ranking, waarop de Rode Duivels op één staan, en de maar liefst 1 miljoen computergestuurde simulaties, is België de grootste kanshebber om het EK te winnen. Nadat we in de finale de Engelsen geklopt hebben.
Lees verder

Beslissing over wrakingsverzoek voorzitter proces Reuzegom valt op 28 juni
In Antwerpen heeft het hof van beroep maandag het wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt in de zaak-Sanda Dia behandeld. Advocaat Joris Van Cauter kwam zijn verzoek toelichten en kreeg de steun van advocaat Walter Damen. De advocaat-generaal van het openbaar ministerie vindt de wraking niet nodig. Op maandag 28 juni neemt het hof een beslissing.
Lees verder

Waarom belt bondscoach Roberto Martínez elke wedstrijddag met zijn vrouw Beth? "Onderschat de kracht van dat ritueel niet"
Op de dag van de wedstrijd belt Beth Martínez 's ochtends zonder fout met echtgenoot Roberto en geeft ze hem een peptalk. Het is hun vaste gewoonte. "Zo'n klein ritueel biedt een grote houvast", zeggen mental coaches in de topsportwereld. Maar brengt het ook écht geluk op het veld? "Een speler die alles aan het toeval overlaat, zal mogelijk sneller aan zichzelf gaan twijfelen."
Lees verder

LIVE. Tielemans: "Haalde mijn beste niveau nog niet" - Topman Roc Nation looft "inzet en toewijding" Axel Witsel
• Aftrap: 21 uur
Lees verder

Hyundai neemt fabrikant van robothonden Boston Dynamics over
Autoproducent Hyundai neemt het robotbedrijf Boston Dynamics over. Dat bevestigt de Zuid-Koreaanse onderneming. Sinds eind vorig jaar gingen er al geruchten dat Hyundai het bedrijf, dat eerder eigendom was van Google-moeder Alphabet, wilde overnemen. Hyundai denkt dat Boston Dynamics' robottechnologie ingezet kan worden voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en vervoer met kleine vliegtuigjes in stedelijke gebieden.
Lees verder

Marc Van Ranst en zijn gezin kunnen na vijf weken weer terug naar huis: "Wat me vooral bijblijft, is dat er echt mensen bestaan die Conings steunen in zijn bedreigingen"
"Dit voelt dubbel", zegt Marc Van Ranst. "Enerzijds is dit natuurlijk een opluchting, zowel voor mezelf als voor mijn familie. Anderzijds ben je nooit vrolijk als iemand sterft. Ook Jürgen Conings heeft familie, een ex-vrouw en kinderen. Voor hen is dit bijzonder naar nieuws. Wat er nu gebeurd is, is niets waar ik triomfantelijk over wil zijn. Vooral voor mijn zoon (12) is het een opluchting dat hij gevonden is."
Lees verder

Bewijs van leven? Foto van 'prinses Latifa' in Madrid
Op Instagram is maandag een foto geplaatst waaruit moet blijken dat prinses Latifa nog in leven is. De 35-jarige prinses is de dochter van de emir van Dubaï, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoem, die ook premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is. De VN vragen al sinds februari aan de koninklijke familie een bewijs van leven. Ze zou gefotografeerd zijn op de luchthaven van Barajas in Madrid.
Lees verder

Met dank aan Telegram: wilde complottheorieën over de dood van Jürgen Conings
"Ik geloof er niks van", klonk het zondagnamiddag, luttele uren nadat Jürgen Conings dood teruggevonden was. "Ze hebben hem al eerder gevonden en meegenomen om te ondervragen. Toen ze hem niet meer nodig hadden, is hij vermoord en hebben ze zijn lijk daar neergelegd!" Het is maar één van vele complottheorieën die de ronde doen onder zijn fans. Daar worden zelfs fake nieuwsberichten van HLN.BE voor gemaakt en via Telegram verspreid.
Lees verder

CELEBS 24/7. USA viert Vaderdag: Kim Kardashian zet Kanye West in de bloemetjes en herken jij deze bekende familie?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream. In de Verenigde Staten vierden ze dit weekend Vaderdag, dus heel wat celebs deelden nostalgische foto's met hun papa.
Lees verder

Jongere zus van Kate Moss gaat uit de kleren voor 'OnlyFans'-foto's: "Ik ben een erg seksueel persoon"
Lottie Moss (23), de jongere zus van topmodel Kate Moss (47), is niet vies van een beetje naakt. Het model werd eerder dit jaar lid van OnlyFans - de website die berucht is om zijn zeer expliciete inhoud die er gedeeld wordt. "Iedereen denkt dat OnlyFans de seksindustrie is en dat het griezelig en raar is, maar dat is het echt niet", vertelt ze.
Lees verder

LIVE. Oranje komt weer goed weg! Trajkovski, ex-Zulte en KVM, schiet op de paal
• Groep C • Johan Cruijff ArenA • Aftrap: 18u • Ref: István Kovács (Roemenië)
Lees verder

Parlementaire onderzoekscommissie naar PFOS-vervuiling start vrijdag zonder PVDA
Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de oprichting van de 'parlementaire onderzoekscommissie PFAS-PFOS'. Die commissie moet het dossier van de PFOS-vervuiling onderzoeken. De commissie zal bestaan uit 15 leden en staat naar alle waarschijnlijkheid onder voorzitterschap van Hannes Anaf (Voorruit). Vrijdag 25 juni volgt de eerste zitting, ten laatste 31 januari 2022 moet de commissie het eindverslag klaar hebben. Dat meldt parlementsvoorzitter Liesbeth Homans.
Lees verder

Ook PFOS aangetroffen in bodemstalen in Beveren: "Verder onderzoek nodig om te bepalen of extra stappen nodig zijn"
De PFOS-vervuiling in de omgeving van 3M strekt zich uit tot op het grondgebied van Beveren. Dat blijkt uit bodemstalen die de gemeente liet nemen. "De gemeten concentraties zijn lager dan in Zwijndrecht maar overschrijden wel nog de normen voor agrarisch en natuurgebied", bevestigt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de toekomst.
Lees verder

ASSISEN. Moord op Sara Laeremans. Kelly wijst met beschuldigende vinger naar eigen moeder
"Wat heb ik u misdaan, Kelly?" "Nee, wat heb ik u misdaan?" Je kon een speld horen vallen, deze namiddag in de assisenzaal van het Antwerpse gerechtsgebouw. Face to face: moeder Inge Manderick in de beschuldigdenbank en haar dochter Kelly op de getuigenstoel voor de pijnlijkste confrontatie die een moeder/dochter zich inbeelden kan. Zoals hier gisteren voorspeld, legde de frêle jonge vrouw het proces in een definitieve plooi.
Lees verder

Ellemieke Vermolen blijft positief na scheiding met Sergio Herman: "Roerige tijden, maar niet het einde van de wereld"
Ondanks haar recente breuk met Sergio Herman (51) gaat alles goed met Ellemieke Vermolen (44). "Het zijn roerige tijden, maar je leeft maar één keer", vertelt de Nederlandse aan RTL Boulevard.
Lees verder

Overleden vriend (26) van Wout van Aert was zeldzaam geval: "Slechts 1 op een miljoen Belgen hebben dat type botkanker"
Wout van Aert heeft zijn BK-zege van afgelopen zondag opgedragen aan zijn overleden vriend Glenn Smolderen (26), 'de Smol' voor de vrienden. Wat begon met pijn in de rug bleek een agressieve en zeldzame vorm van botkanker. Zelfs een peperdure privékliniek in Keulen kon de jonge twintiger niet meer helpen. Maar hoe uitzonderlijk is dat op zo'n jonge leeftijd? Wat zijn de overlevingskansen? En welke behandelingen bestaan er? Specialist dr. Lore Lapeire (UZ Gent) legt uit.
Lees verder

Amerikaanse marine veroorzaakt aardbeving met spectaculaire explosies bij eigen schip
De Amerikaanse zeemacht laat enorme bommen ontploffen bij de USS Gerald R. Ford, een nieuw vliegdekschip. De 'schoktest' dient om te zien of de boot is bestand tegen explosies vlakbij. De spectaculaire ontploffingen waren zo krachtig dat ze leidden tot een aardbeving van 3,9 op de schaal van Richter.
Lees verder

LIVE vanaf 19 uur: kunnen e-sporters van KRC GENK kampioen KV Mechelen kloppen?
Halverwege de Summer Split van de Belgische League of Legends-competitie blijft Sector One aan kop. Het verloor nog geen enkele wedstrijd en wordt op de voet gevolgd door KV Mechelen Esports en KRC GENK Esports. Het duel tussen die twee achtervolgers is dan ook de topper van vanavond. KV Mechelen Esports won de titel vorig jaar en lijkt hetzelfde niveau aan te houden, maar ondertussen spelen Sector One en KRC GENK Esports wel steeds beter.
Lees verder

LIVE. Oranje schrok twee keer flink op tegen Noord-Macedonië, maar gaat wel rusten met marge na snelle counter
• Groep C • Johan Cruijff ArenA • Aftrap: 18u • Ref: István Kovács (Roemenië)
Lees verder