Doorgaan naar hoofdcontent

Laat het EK beginnen: Rode Duivels overtuigen tegen Kroatië en reizen met vertrouwen naar Rusland - kijk nu naar de ...

HLN
Laat het EK beginnen: Rode Duivels overtuigen tegen Kroatië en reizen met vertrouwen naar Rusland - kijk nu naar de nabeschouwing
Een goed gevoel. Een zege tegen de vicewereldkampioen. Een goal van de spits. De nul gehouden. Een invalbeurt van Eden Hazard - ook al duurde die slechts tien minuutjes. Al wat Martínez vroeg van Belgiës uitwuifmatch, kreeg hij ook. Laat het EK beginnen.
Lees verder

Laat het EK beginnen: Rode Duivels overtuigen tegen Kroatië en reizen met vertrouwen naar Rusland
Een goed gevoel. Een zege tegen de vicewereldkampioen. Een goal van de spits. De nul gehouden. Een invalbeurt van Eden Hazard - ook al duurde die slechts tien minuutjes. Al wat Martínez vroeg van Belgiës uitwuifmatch, kreeg hij ook. Laat het EK beginnen.
Lees verder

Marokko vanaf 15 juni weer open voor buitenlandse reizigers
Marokko gaat vanaf 15 juni weer open voor internationale reizigers. Zowel de vliegvelden als de havens van het land zullen dan weer buitenlandse en Marokkaanse reizigers verwelkomen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze moeten dan wel gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of een negatieve PCR-test kunnen tonen.
Lees verder

ONS RAPPORT. Twee Rode Duivels met een 8 op 10, geen zwakke schakels
Een overwinning tegen Kroatië net voor het EK. Onze Rode Duivels wonnen na een goede pot voetbal met 1-0. En dat vertaalt zich ook in de punten. Twee Rode Duivels halen een acht, vier een zeven en niemand kreeg een vijf of minder. Hieronder ons rapport.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat Lukaku blijft verbazen: "Romelu orkestreerde zoals Cruijff vroeger, maakte acties zoals Van Basten en werkte af zoals Gerd Müller"
Als Hazard, De Bruyne en Witsel niet fit zijn, en de twijfels nemen toe, en als het land zich afvraagt of België wel Europees kampioen kan worden, dan staat Romelu Lukaku op. "Hij nam de ploeg bij de hand en zorgde voor een deugddoende zege én prestatie", zag onze chef voetbal. "Vrijdag vertrekken de Duivels naar Sint-Petersburg. Zij hebben uw en onze zegen."
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat Lukaku blijft verbazen: "Romelu orkestreerde zoals Cruijff vroeger, maakte acties zoals Van Basten en werkte af zoals Gert Müller"
Als Hazard, De Bruyne en Witsel niet fit zijn, en de twijfels nemen toe, en als het land zich afvraagt of België wel Europees kampioen kan worden, dan staat Romelu Lukaku op. "Hij nam de ploeg bij de hand en zorgde voor een deugddoende zege én prestatie", zag onze chef voetbal. "Vrijdag vertrekken de Duivels naar Sint-Petersburg. Zij hebben uw en onze zegen."
Lees verder

Chauffeur overleeft klap tegen geparkeerde oplegger in Zingem niet
Bij een verkeersongeval op de Nederzwalmsesteenweg in de Kruisemse deelgemeente Zingeml is zondagavond rond tien uur een automobilist om het leven gekomen.
Lees verder

"Personeel op VIP-vliegtuig Rode Duivels krijgt hongerloon"
De Rode Duivels vliegen deze week naar Sint-Petersburg voor het EK Voetbal met een vliegtuig van de Litouwse luchtvaartmaatschappij Klasjet, dat haar personeel een salaris betaalt dat ver onder de Belgische standaarden ligt. Dat schrijft La Libre Belgique zondag.
Lees verder

Lukaku laat alleen na een tweede goal te maken: "Ik heb toch goed gekopt hé?"
"Het enige waar hij nog wat aan hoeft te werken, is zijn kopspel. Lukaku heeft alles, behalve dat." Woorden van Emile Mpenza eerder deze week in Het Laatste Nieuws. Profetische woorden: Lukaku speelde een beresterke match, scoorde zijn 60ste interlandgoal maar liet na op knappe voorzet van de ingevallen Vanaken met het hoofd de 2-0 te maken. Lukaku (lachje): "Ik heb goed gekopt hé? Maar het was een goeie reflex van de keeper. Daar ga ik me niet druk in maken. Ik heb gedaan wat moest voor de ploeg. Dit bezorgt een prima gevoel. Nu komt het er louter op aan nog wat scherper te worden en de andere spelers 100% te krijgen (lees: Eden, Kevin en Axel, nvdr). Dan kan er veel."
Lees verder

Mulder en Degryse over Lukaku: "Hem kunnen we helemáál niet missen"
Romelu Lukaku tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd, maar was ook daarnaast dé uitblinker. Dat zagen ook de analisten in de studio. "We kunnen Hazard en De Bruyne niet missen, maar Lukaku kunnen we helemáál niet missen", aldus Marc Degryse. "Batshuayi valt meestal goed in, maar als we Lukaku verliezen, staan we voor een groot probleem."
Lees verder

Mulder en Degryse lovend over Lukaku, bezorgd om Hazard: "Er is nog veel werk aan de winkel"
Eden Hazard maakte vanavond voor het eerst sinds november 2019 nog eens minuten in het shirt van de Rode Duivels. De aanvoerder kreeg tien minuten de tijd om wat ritme op te doen, maar echt schitteren deed Hazard - begrijpelijk - nog niet. Dat zagen ook analisten Marc Degryse en Jan Mulder. Voor Romelu Lukaku hadden ze meer lof in petto.
Lees verder

Bondscoach Martínez tevreden met prestatie in experimenteel systeem: "De spelers toonden dat we een team zijn"
Bondscoach Roberto Martínez zal goed slapen vannacht. Door de bewuste keuze voor een ander systeem - die goed uitpakte tegen Kroatië - heeft hij er weer een extra optie bij straks op het EK. "Voetbal draait om winnen, maar in deze wedstrijden draait het meer om hoe je wint", aldus Martínez.
Lees verder

Geweldig beeld: Batshuayi kruipt na wedstrijd achter camera
Geweldige beelden meteen na de 1-0-zege van België tegen Kroatië. Speelminuten kreeg Michy Batshuayi niet, dus posteerde hij zich na de match achter de camera om de laatste beelden van het treffen met de vicewereldkampioen te schieten. Let vooral op de headset en de geconcentreerde blik: het was hem menens. Een post op Twitter kon uiteraard niet ontbreken: "Nieuwe Batsman-film binnenkort verkrijgbaar."
Lees verder

Prominente Russische opposant ontvlucht land uit angst om opgesloten te worden
De prominente Russische politicus van de oppositie Dmitri Goedkov is zijn land ontvlucht uit angst om opgesloten te worden in de gevangenis. "Ik ga naar Kiev", de hoofdstad van Oekraïne, schreef hij zondag op de berichtendienst Telegram.
Lees verder

Nmecha knalt Duitse U21 naar EK-titel
De Duitse beloften hebben zich zondagavond tot Europees Kampioen gekroond. In de finale was het team van coach Stefan Kuntz sterker dan Portugal. De Duitse uitblinkers kwamen zowaar uit de Jupiler Pro League. Lukas Nmecha (RSC Anderlecht) scoorde het enige doelpunt in de partij, Nicklas Dorsch (AA Gent) verzorgde de voorassist.
Lees verder

"Axel Witsel blijft ook op het EK zeker bij de groep": Martínez neemt twijfels weg
Blijft ie of blijft ie niet? Hij blijft, Axel Witsel. Daar liet Roberto Martínez na de zege tegen Kroatië geen twijfels meer over bestaan. "Axel zal vast en zeker bij de 26 spelers horen op het EK". De bondscoach liet ook weten dat de reservespelers tot en met vrijdag bij de groep blijven. En door de bewuste keuze voor een ander systeem - dat goed uitpakte tegen Kroatië - heeft hij er weer een extra optie bij straks op het EK. "Voetbal draait om winnen, maar in deze wedstrijden draait het meer om hoe je wint", aldus Martínez.
Lees verder

Back to work! De 9 mooiste kantoortassen voor jou geselecteerd
Na een jaar vol thuiswerken lonkt het kantoor. Tijd om je garderobe een officeproof update te geven én je leukste werktas van onder het stof te halen. Is jouw office bag aan vervanging toe? Ninashop.be ging voor jou op zoek naar de leukste tassen voor ieders budget.
Lees verder

Het bewogen weekend Kevin van De Bruyne: kleine ingreep aan oogkas, extra trofee, vandaag bij Duivels in Tubeke
Eerst de trofee, dan de kleine ingreep. En niet omgekeerd. Zondagavond kroonden zijn ­collega-profvoetballers Kevin De Bruyne (29) verrassend voor de tweede keer op rij tot PFA Player of the Year, de meest prestigieuze individuele prijs in ­Engeland. In ­Tubeke meldt er een zich aan met een extra beker op zijn palmares, een bonus en een sneetje aan het oog.
Lees verder

"G7-landen verliezen miljarden zonder sterkere klimaataanpak"
De G7-landen zullen vele honderden miljarden aan economische schade oplopen als er niet veel meer ambitieuze stappen worden gezet tegen klimaatverandering. Dat zegt Oxfam Novib op basis van onderzoek dat is uitgevoerd het Swiss Re Institute. Het gaat volgens Oxfam bijvoorbeeld om klimaatschade door gezondheidsproblemen, door een stijgende zeespiegel en door schade aan de landbouwproductiviteit.
Lees verder

Belangrijkste BAFTA's voor 'I May Destroy You'
I May Destroy You is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de BAFTA Television Awards. De serie, een gezamenlijk project van de BBC en HBO, won in vijf categorieën, onder meer voor beste miniserie. Ook mocht hoofdrolspeelster Michaela Coel meerdere BAFTA's in ontvangst nemen: die voor beste regisseur, beste schrijver van een dramaserie en beste actrice.
Lees verder