Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

Hoelang duurt het om te scheiden? En wat kost het? Experts vertellen hoe je een vechtscheiding kan voorkomen

HLN
Hoelang duurt het om te scheiden? En wat kost het? Experts vertellen hoe je een vechtscheiding kan voorkomen
Scheidingen gebeuren anno 2021 steeds vaker met onderlinge toestemming. Maar hoe slaag ook jij erin om als vrienden uit elkaar te gaan? Hoe zorg je voor de beste regeling voor je kinderen? En hoe vermijd je een financiële vechtscheiding? Enkele experts in het vak belichten wat ze in hun dagelijkse praktijk meemaken en gaan in op de praktische zaken waarmee koppels rekening moeten houden. "Jarenlange procedure kan tot tienduizenden euro's kosten."
Lees verder

Ballon oplaten in Nieuwpoort? Tot 250 euro boete: "Te slecht voor het milieu"
Wie in Nieuwpoort een ballon oplaat, zonder te weten waar die zal landen, riskeert een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro. "Dus ook geen symbolische ballon, op bijvoorbeeld een begrafenis of schoolfeest", zegt milieuschepen Kris Vandecasteele.
Lees verder

Bitcoin koerst verder omlaag na nieuwe maatregelen in China tegen cryptomunten
De bitcoin is maandag zo'n 10 procent minder waard geworden, nadat China nieuwe maatregelen tegen cryptomunten had aangekondigd. De Chinese centrale bank heeft concreet een verbod opgelegd aan de grote betalingsdienstverlener Alipay en zes binnenlandse banken op de handel in digitale munten en diensten voor transacties met crypto's. Peking voert daarnaast de strijd tegen het delven van cryptomunten, zoals bitcoins, verder op.
Lees verder

Deceuninck-Quick.Step neemt Cavendish dan toch mee naar Tour
Dan toch. Er heerste heel wat twijfel over, maar Deceuninck-Quick.Step neemt Mark Cavendish (36) dan toch mee naar de Ronde van Frankrijk. Sam Bennett, die andere spurtbom bij DQS, is niet fit geraakt na een knieblessure. 'Cav' won in het verleden al 30 ritten in de Tour.
Lees verder

SHOWBITS. Nora Gharibs dochter viert haar eerste verjaardag en Pedro Elias kocht een zeer bijzondere muts
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

2 miljard gearrangeerde huwelijken wereldwijd: zo komen die anno 2021 tot stand "Met mijn man heb ik de jackpot gewonnen"
"Ik ken massa's moslims die geboren zijn in westerse landen, maar er toch voor kiezen om zich te laten matchen. En vervolgens heel gelukkig zijn in hun huwelijk." Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, maar vergis je niet: ­wereldwijd hebben anno 2021 maar liefst twee miljard mensen een gearrangeerd huwelijk. De Amerikaanse moslima Huda Fahmy schreef een hilarische comic over hoe zo'n modern gearrangeerd huwelijk tot stand komt. "Mijn ouders hebben mijn toekomstige man aan een uitgebreid onderzoek onderworpen."
Lees verder

Zo komen gearrangeerde huwelijken tot stand anno 2021: "Ik heb geluk gehad, het was liefde op het eerste gezicht"
"Ik ken massa's moslims die geboren zijn in westerse landen, maar er toch voor kiezen om zich te laten matchen. En vervolgens heel gelukkig zijn in hun huwelijk." Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, maar vergis je niet: ­wereldwijd hebben anno 2021 maar liefst twee miljard mensen een gearrangeerd huwelijk. De Amerikaanse moslima Huda Fahmy schreef een hilarische comic over hoe zo'n modern gearrangeerd huwelijk tot stand komt. "Mijn ouders hebben mijn toekomstige man aan een uitgebreid onderzoek onderworpen."
Lees verder

Dodelijk vluchtmisdrijf met elektrische step in Parijs: voetgangster (31) overlijdt, bestuurster en passagiere rijden verder
Een aanrijding met een elektrische step heeft in Parijs het leven gekost aan een jonge Italiaanse (31). De onbekende vrouw die de step bestuurde en haar passagiere reden na het ongeval verder. Politie en parket onderzoeken het vluchtmisdrijf.
Lees verder

'Friends'-acteur James Tyler strijdt tegen prostaatkanker: "Wou niet dat het op de reünie gezegd werd"
'Friends'-ster James Michael Tyler (59), die in de populaire serie in de huid kroop van Gunther, vecht al enkele jaren tegen prostaatkanker. De acteur vertelde maandag in de 'Today Show' dat de ziekte zich al in een vergevorderd stadium bevindt. Doordat de kanker is uitgezaaid naar zijn botten en ruggengraat, is de acteur verlamd in zijn onderlichaam.
Lees verder

De jeugdjaren van Kevin De Bruyne, de wittekop waar je niet naast kon kijken: "Hij kon door zijn calimerogevoel ontploffen van boosheid"
Nu wereldsterren, maar ooit gewoon jongetjes met dezelfde droom. Hoe begon de weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks 'Toen de Duivels nog duiveltjes waren' boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. We keren terug naar de jeugdjaren van Kevin De Bruyne (29), meer dan ooit dé draaischijf van de Rode Duivels. "Toen ik zijn internaatskamertje zag, was mijn eerste reactie: 'Dit is erger dan de gevangenis.'"
Lees verder

Technisch probleem verstoort metroverkeer: alleen bovengrondse trams rijden nog in Antwerpen
Door een technisch probleem aan de seinen is het premetroverkeer ondergronds stilgelegd in Antwerpen, dat meldt De Lijn via Twitter. De brandweer ging ter plaatse om de mensen terug bovengronds te evacueren, maar dit bleek niet nodig te zijn. "Technische ploegen zijn nu volop aan het werk om het probleem op te lossen."
Lees verder

Jürgen Conings beroofde zich van het leven met vuurwapen, dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden
De gezochte militair Jürgen Conings heeft zich van het leven beroofd met een vuurwapen. Dat bevestigt forensisch onderzoek, zo laat het federaal parket maandag weten. Zijn lichaam bevond zich volgens het parket in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het bos. Bij het stoffelijk overschot lagen verschillende geladen vuurwapens, grote hoeveelheden munitie, een mes, een machete en een bijl.
Lees verder

IN BEELD. Hier werd Jürgen Conings gevonden
Het lichaam van Jürgen Conings werd afgelopen zondag gevonden in een gebied dat 150 meter buiten de eerder doorzochte zone ligt. Dat gebied is iets hoger gelegen dan de rest van het Dilserbos, en aan de boom waar Conings gevonden werd is een afdruk van het lichaam te zien.
Lees verder

Nieuwe president van Iran sluit ontmoeting met Amerikaanse president Biden uit
De recent verkozen president van Iran, Ebrahim Raisi, liet tijdens zijn eerste persconferentie weten dat hij de Amerikaanse president Joe Biden niet wil ontmoeten. Ook weigert de ultraconservatieve opperrechter om te onderhandelen over het nucleaire programma van Iran en de steun die de regering aan rebellenbewegingen biedt.
Lees verder

Tienduizenden tekenen petities om Jeff Bezos niet meer naar aarde te laten terugkeren na ruimtereis volgende maand
Amazon-oprichter Jeff Bezos (57) en zijn broer willen op 20 juli samen met een astronaut en een onbekende medereiziger de eerste toeristische ruimtereis maken. Meteen zagen sommigen een kans om de miljardair niet meer te laten terugkeren naar onze planeet. Twee ludieke online petities die daarvoor ijveren, werden al door tienduizenden ondertekend.
Lees verder

Burgemeester München wil stadion verlichten met regenboogkleuren tijdens EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije
Op vraag van de gemeenteraad zal Dieter Reiter, burgemeester van München, de UEFA om toestemming vragen om de Allianz Arena in regenboogkleuren te verlichten tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije. Het voorstel komt er als reactie op de anti-LGBTQ+-wetgeving die vorige week door het Hongaarse parlement werd goedgekeurd.
Lees verder

Iconisch Parijs warenhuis La Samaritaine opent na zestien jaar opnieuw de deuren
De Parijzenaars kunnen na zestien jaar weer winkelen in het iconische grootwarenhuis La Samaritaine. Het compleet gerenoveerde winkelcomplex op de Rue de Rivoli werd maandag officieel ingehuldigd door de Franse president Emmanuel Macron.
Lees verder

Bedrag onbetaalde kilometerheffing-boetes buitenlandse vrachtwagens fors opgelopen
Terwijl het openstaande bedrag aan kilometerheffing-boetes aan vrachtwagenchauffeurs uit eigen land tussen 2019 en 2020 is gedaald, is het openstaande bedrag aan boetes aan buitenlandse transportfirma's fors gestegen, meldt Vlaams Belang in een persbericht. Voor Franse en Nederlandse vrachtwagens op één jaar tijd zelfs met 130%. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordigster Carmen Ryheul (Vlaams Belang). Zij wil een kordatere aanpak.
Lees verder

Andy Peelman maakt gênant verhaal mee met zijn hond: "Op een bepaald moment voelde ik mijn ene vinger warmer worden dan mijn andere"
Bij Marathonradio moeten de gasten een verhaal vertellen waarvan de luisteraars kunnen raden of het waargebeurd is of niet. Andy Peelman (37) vertelde een verhaal over hoe zijn vinger in de poep van zijn hond terechtkwam. De presentator wou iets nieuws proberen en voordat hij het wist kreeg zijn vinger warm...
Lees verder

EU heeft economisch sanctiepakket tegen entourage Loekasjenko klaar
De Europese Unie heeft haar economische sancties tegen Wit-Rusland klaar. Die komen er vanwege de gedwongen landing van een Ryanair-toestel op de luchthaven van hoofdstad Minsk einde mei, enkel en alleen om criticus Roman Protasevitsj en zijn vriendin Sofia Sapega op te kunnen pakken. De sancties zijn bedoeld om het regime van president Aleksander Loekasjenko in het hart te raken.
Lees verder