Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Het valt onze chef voetbal op hoe ontspannen de Rode Duivels de EK-voorbereiding hebben aangevat: “De ‘ambiance...

HLN
Het valt onze chef voetbal op hoe ontspannen de Rode Duivels de EK-voorbereiding hebben aangevat: "De 'ambiance' kan een toernooi maken of kraken"
Een nieuwe fase in de voorbereiding op het EK is aangebroken, met twee oefenduels in vier dagen. Vanavond Griekenland, zondag Kroatië. Het wordt al iets spannender. Benieuwd of we de goede luim van de afgelopen dagen terugzien in het spel van de Rode Duivels. Onze chef voetbal: "Iedereen is blij en enthousiast. Just fun. Dat was drie jaar geleden ook zo in Rusland."
Lees verder

Het gaat Bazart privé én professioneel voor de wind: "Mijn eerste vrijgezellen-feest? Shotten met Kevin Janssens"
Gitarist Simon Nuytten krabbelt overeind na een verwoestende huisbrand en zanger Mathieu Terryn stapt deze zomer officieel in het huwelijksbootje. De heren van ­Bazart zijn net als hun nieuwe album 'Onderweg'. Wij spraken de mannen over hun kersverse plaat waar hun onderbuur een speciale band mee heeft, Mathieu zijn vrijgezellenfeest én trouw, en hun verlangen om het podium weer op te kruipen. "In onze single 'Anders' zing ik: 'Zeg wie je voor mij was, altijd al voor mij was.' Een zinnetje dat ik rechtstreeks richt tot mijn verloofde Marie."
Lees verder

Lady Bouwer Rachel moet leidingen aansluiten maar "haar vrouwelijke vormen zitten in de weg"
Lady Bouwer Rachel moet nieuwe leidingen aansluiten en moet daarvoor overal tussen kruipen. Helaas zijn die kleine ruimtes niet voorzien op vrouwelijke vormen. Gelukkig is Rachel geen opgever en klaart ze de klus zonder hulp van haar mannelijke collega. Bekijk de volledige aflevering van 'Lady Bouwers' op VTM GO.
Lees verder

Bolingo verklaart waarom ze met witte streep op kin liep: "Er zit een dubbele symboliek achter"
Cynthia Bolingo loopt met een bijzonder signatuur: een wit verticaal lijntje op de onderkin. Op de podcast 'Vestière' van La Dernière Heure lichtte ze eerder de betekenis toe. De streep staat voor haar symbool voor een zekere dualiteit in het leven. "Het vertegenwoordigt zowel het evenwicht als mijn dubbele nationaliteit (België-Congo, red)."
Lees verder

Mijn restaurant. Columnist Noël Slangen: "De laatste aria van de Figaro"
Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Columnist Noël Slangen kiest voor Figaro in Hasselt.
Lees verder

Drama in 'Familie': Jonas wordt overvallen op straat
Jonas uit 'Familie' beleefde onlangs de schrik van zijn leven. Terwijl hij naar huis wandelt en Stefanie belt om te zeggen dat hij bijna thuis is, wordt hij achtervolgd door een man met een lange zwarte jas en een baseballknuppel. Even later wordt hij plots neergeslagen door de overvaller.
Lees verder

Verlengd verblijf Lukaku is wereldnieuws in Italië en Engeland: "Hij heeft gesproken met Inzaghi"
"Ik blijf bij Inter. Ik heb een gesprek gehad met de nieuwe coach en dat was positief." Met die woorden kondigde Romelu Lukaku in 'Deviltime' op VTM aan dat hij ondanks het vertrek van Conte in Milaan blijft voetballen. Nieuws dat snel de wereld rondging.
Lees verder

Van familie en vrienden tot premier De Croo: Rode Duivels krijgen succeswensen voor het EK
Aan steun geen gebrek. Tijdens de VTM-talkshow 'Deviltime' kregen de Rode Duivels een video met succeswensen te zien. Van de mama van Jan Vertonghen tot premier Alexander De Croo. "Dat jullie de beker nu maar eens meepakken."
Lees verder

Ophef rond controversieel voorlichtingsprogramma in Ierland: "Puberteit is Gods geschenk"
In Ierland is controverse ontstaan over seksuele voorlichting door een nieuw onderwijsprogramma voor basisschoolkinderen. "De puberteit is een geschenk van God" staat onder meer in de richtlijnen van de Ierse Bisschoppenconferentie. Het nieuwe programma met de naam "Flourish" heeft als doel kinderen tot en met het zesde leerjaar kennis over seks en relaties bij te brengen.
Lees verder

Wil je scoren tijdens je sollicitatie? Stel zeker een paar van deze vragen
Wie al een aantal sollicitaties achter de rug heeft weet dat elk gesprek eindigt met de woorden: "Heb je zelf nog vragen?". Als je een goede indruk wil nalaten, bereid je er dus best enkele voor. Maar waar kan je eigenlijk naar informeren? Jobat.be schotelt je tien mogelijkheden voor ter inspiratie.
Lees verder

10 vragen om te stellen aan het einde van je sollicitatie
Wie al een aantal sollicitaties achter de rug heeft weet dat elk gesprek eindigt met de woorden: "Heb je zelf nog vragen?". Als je een goede indruk wil nalaten, bereid je er dus best enkele voor. Maar waar kan je eigenlijk naar informeren? Jobat.be schotelt je tien mogelijkheden voor ter inspiratie.
Lees verder

Romelu Lukaku over diversiteit, de kracht van deze groep Duivels: "Ik vecht voor eerlijkheid tegenover iedereen"
De Rode Duivels die straks naar het EK gaan zijn al jaar en dag een hechte groep. Romelu Lukaku had het in 'Deviltime' over zijn speciale band met Kevin De Bruyne. "Ik kan hem vertrouwen en hij weet dat hij mij kan vertrouwen. Ik heb met hem de beste band van allemaal." Maar ook over diversiteit en 'Black Lives Matter'. "Of ik ook in Rusland op mijn knie ga zitten? Wat de Russen daarvan denken, interesseert mij niet."
Lees verder

Oorverdovend kabaal om migranten af te schrikken: EU experimenteert met controversieel 'geluidskanon'
Aan de 200 kilometer lange grens tussen Turkije en Griekenland experimenteert de Europese Unie met digitale grensbewaking. In het pakket van het 'digitale fort Europa' zit onder andere een geluidskanon. Hoewel het slechts de grootte van een televisietoestel aanmeet, kan het kanon evenveel decibels produceren als een straalmotor. Het oorverdovend kabaal is bedoeld om migranten aan de overkant te ontmoedigen om richting Europa over te steken.
Lees verder

Ook PVDA weigert mee te werken aan correctionalisering haatmisdrijven
Na de rechtse oppositie weigert ook de PVDA mee te werken aan een correctionalisering van haatmisdrijven. Dat zegt voorzitter Peter Mertens in De Standaard. Zo wordt de vereiste tweederdemeerderheid niet gehaald die vereist is om artikel 150 van de grondwet aan te passen om alle vormen van haat­spraak weg te halen bij assisen.
Lees verder

Matthias Schoenaerts staat voor nieuwe film op de set met Taylor Swift, Rami Malek en Robert De Niro
Matthias Schoenaerts (43) is binnenkort te zien in een nieuwe film van regisseur David O. Russell. Over de prent is nog niet veel geweten, alleen dat er een heuse sterrencast aanwezig is op de set. Eerder raakte al bekend dat onder meer Robert De Niro, Christian Bale en Margot Robbie een rol mogen spelen in de film. Nu mag ook Taylor Swift toegevoegd worden aan dat lijstje.
Lees verder

Olieprijs bereikt hoogste niveau in meer dan twee jaar
De olieprijs is vandaag wegens een aantrekkende vraag verder gestegen. De prijs van een vat (159 liter) Brent-olie uit de Noordzee ging 64 cent hoger tot 71,99 dollar, het hoogste niveau sinds mei 2019.
Lees verder

Koeman blijft wellicht ook volgend seizoen coach van Barça
Ronald Koeman zal vrijwel zeker ook aan zijn tweede seizoen als trainer van FC Barcelona beginnen. Een laatste gesprek van de Nederlander met voorzitter Joan Laporta, woensdagavond in een restaurant in Barcelona, is het laatste obstakel dat beide partijen moeten overwinnen om ook na de zomer met elkaar in zee te gaan.
Lees verder

Einde van de soap? Koeman wellicht ook volgend seizoen coach van Barça
Ronald Koeman zal vrijwel zeker ook aan zijn tweede seizoen als trainer van FC Barcelona beginnen. Een laatste gesprek van de Nederlander met voorzitter Joan Laporta, woensdagavond in een restaurant in Barcelona, is het laatste obstakel dat beide partijen moeten overwinnen om ook na de zomer met elkaar in zee te gaan.
Lees verder

Zinkgat verzwelgt twee auto's in Rome
In Rome zijn weer twee auto's in een plotseling ontstaan gat weggezakt. Ditmaal ging het om een Mercedes-Benz en een Smart, die werden opgeslokt door een zes meter diep zinkgat.
Lees verder

Van Quickenborne wil schokkende beelden sneller van sociale media verwijderen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil dat schokkende beelden sneller van sociale media kunnen worden gehaald of er niet op geraken. Dat zei hij aan VRT na een overleg met Facebook.
Lees verder