Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 juni 2021

Help, de economie herleeft: 8 op de 10 zelfstandigen hebben meer stress dan aan begin coronacrisis

HLN
Help, de economie herleeft: 8 op de 10 zelfstandigen hebben meer stress dan aan begin coronacrisis
Stress, vermoeidheid en het gevoel dat het allemaal wat teveel wordt. Ondanks goede tot zeer goede economische vooruitzichten, gaat het niet dezelfde kant op met het welzijn van de zelfstandige ondernemers. Ruim 8 op de 10 gaat nog meer gebukt onder stress dan voor coronatijd. Vooral hoe het werk nu te organiseren, baart zorgen. Dat blijkt uit de welzijnsindex van Unizo. "Na de overlevingsmodus, is het nu volop wonden likken."
Lees verder

Malinwa vertrekt op stage met nieuwkomers die Vrancken bekoren: "En nu Druijf en Shved er nog bij"
KV Mechelen stapt vandaag op de bus richting het Nederlandse Oosterbeek voor hun stageweek. Belangrijke dagen om de nieuwkomers verder in te passen. "Ze vlammen elke dag."
Lees verder

Gentse Feesten in augustus? Jawel, festival Boomtown strijkt vier dagen neer op de Kouter
Er komen dan toch nog een beetje Gentse Feesten aan. Het festival Boomtown plant een editie zoals élke zomer, maar dan wel pas eind augustus. Vier dagen lang strijkt de organisatie neer op de Kouter. "De goedkeuring is wel onder voorbehoud", klinkt het bij de Stad Gent.
Lees verder

Festivals, tournee en nieuwe plaat: Clouseau is na coronapauze weer in topvorm. "Enkele kilo's lichter en meer spieren"
Straks begint er een bijzondere festivalzomer, waarbij Clouseau natuurlijk van de partij is. Ondanks het voorbarige protestgeroep van onze virologen. Maar ook daarna is de agenda van de broertjes Koen (53) en Kris Wauters (56) goed gevuld. Zo volgt in het najaar een tournee door Vlaanderen en als kers op de taart ligt er volgend jaar een nieuwe plaat in de winkel. "Wellicht spelen we na elke set een uur bisnummers, zo hard hebben we het optreden gemist." Al is er toch ook sprake van zenuwen: "Hoe gingen onze liedjes ook alweer?"
Lees verder

Zomerfestivals, tournee en een nieuwe plaat: Clouseau geeft weer volle gas. "Ze zullen ons van het podium moeten sleuren"
Straks begint er een bijzondere festivalzomer, waarbij Clouseau natuurlijk van de partij is. Maar ook daarna is de agenda van de broertjes Koen (53) en Kris Wauters (56) goed gevuld. Zo volgt in het najaar een tournee door Vlaanderen en als kers op de taart ligt er volgend jaar een nieuwe plaat in de winkel. "Wellicht spelen we na elke set een uur bisnummers, zo hard hebben we het optreden gemist."
Lees verder

Buitenlandse pers zag angstige, inspiratieloze Duivels met Hazards als uitblinkers: "En wij die dachten dat Chelsea Thorgan alleen kocht om Eden te plezieren"
De buitenlandse pers keek met veel aandacht naar België-Portugal en was niet echt onder de indruk over de manier waarop de Rode Duivels een plek in de kwartfinales over de streep trokken. AS: "Een angstig, gehaast België." L'Équipe: "België speelde ongeïnspireerd, maar was o zo efficiënt." Al maakten Eden én Thorgan Hazard veel indruk, La Gazzetta vreest al voor 2 juli.
Lees verder

Vlaamse regering lanceert Leersteundecreet als opvolger van M-decreet
De Vlaamse regering heeft vrijdag een conceptnota goedgekeurd die de krijtlijnen vastlegt van het Leersteundecreet, dat vanaf het schooljaar 2022-2023 het M-decreet moet vervangen. Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zullen leerlingen met speciale zorgnoden nog steeds in het gewone onderwijs terechtkunnen, maar zullen de scholen van het gewone onderwijs meer en betere ondersteuning krijgen.
Lees verder

Opnieuw veel neerslag op korte tijd mogelijk, in de namiddag rustiger met meer zon
Vanochtend is het eerst nevelig of lokaal zelfs mistig. Een nieuwe regen- en onweerszone bereikt ons land, maar in de loop van de namiddag wordt het rustiger. De maxima schommelen tussen 19 en 25 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Q-Beach House in Oostende opent opnieuw de deuren: "Op de zeedijk kunnen mensen nóg beter binnenkijken"
Het Q-Beach House is weer open. Na een jaartje gedwongen sluiting bliezen de beats van Regi de zomerstudio van Qmusic nieuw leven in. Voor Q-dj Marie Monballiu (29) is het al de zesde keer dat ze haar zomer doorbrengt in Oostende. "Tijdens de week verblijven we samen in een 'dj-huis' even verderop. De ideale teambuilding."
Lees verder

Eén man en vijf vrouwen in finaleweek 'Blokken'
Eén man en vijf vrouwen strijden deze week om de titel van seizoenskampioen in 'Blokken'. In de laatste afleveringen voor de zomerstop nemen de sterkste spelers het tegen elkaar op.
Lees verder

3 tv-tips voor wie (even) genoeg heeft van voetbal
Vindt u geen bal aan het EK? Geen nood, want er zijn nog genoeg zenders waarop er geen balletje rolt. Wij pluizen de tv- en streaminggidsen uit, op zoek naar verborgen en reeds blinkende pareltjes die Koning Voetbal even doen vergeten.
Lees verder

Duikteams halen meer dan 5.000 kilo afval van scheepswrakken in Noordzee
Duikteams uit België en Nederland hebben 5.500 kilogram afval van scheepswrakken uit de Noordzee gevist. Er werd veel plastic, visnetten en vislood gevonden en meegenomen.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels alweer in België, hoe evolueren de blessures van Hazard en De Bruyne?
De Rode Duivels hebben titelverdediger Portugal uit het EK geknikkerd, op naar de kwartfinale tegen Italië! Hoe evolueren de blessures van Kevin De Bruyne en Eden Hazard daags na de bij wijlen schoppartij tegen Ronaldo en co? U volgt het allemaal op de voet in deze liveblog!
Lees verder

Trein ontspoort bij Groningen, herstel aan spoor duurt tot avond
Nabij het station van Groningen is zondagavond rond 23.30 uur een Arriva-trein ontspoord, meldt de Nederlandse spoorwegbeheerder ProRail. Passagiers moesten geëvacueerd worden. Er is niemand gewond geraakt.
Lees verder

Ook voor Roberto Martínez is het afwachten: "Te vroeg om iets te zeggen over blessures Eden en Kevin, binnen de 48 uur volgt juiste diagnose"
Roberto Martínez was een tevreden man zondag na de 1-0-zege van de Rode Duivels in de achtste finales van het EK voetbal tegen Portugal. De bondscoach prees na afloop vooral de inzet en mentaliteit van zijn jongens. Al zijn er uiteraard ook zorgen om de blessures van Eden Hazard en Kevin De Bruyne. De bondscoach kon na de match nog geen update geven over hun situatie.
Lees verder

"Ed Sheeran brengt nummer uit met Kylie Minogue"
Het klikt duidelijk goed tussen Ed Sheeran (30) en Kylie Minogue (53). Enkele maanden geleden hebben de twee muzikanten al eens samen gezongen op de begrafenis van de Australische muzikant Michael Gudinski en nu brengt het duo wellicht ook samen een nummer op de markt.
Lees verder

Na het wonder van Witsel moet medische staf Rode Duivels deze week wéér vol aan de bak met Hazard en De Bruyne: "Laat ons hopen op nog een mirakel"
De Rode Duivels hebben met Portugal een lastige horde genomen, maar vlekkeloos verliep de 1/8ste finale zeker niet. De Portugezen maakten van de match bij wijlen een ware schoppartij. Te midden van het feestgedruis dus kopzorgen. Kevin De Bruyne en Eden Hazard liggen in de lappenmand. Het zou wel eens een duur avondje Sevilla kunnen geweest zijn. "We hebben hen nodig als we ver willen geraken op dit EK..."
Lees verder

Vaccinatiecentra dienen deze week nog overwegend eerste dosissen toe, juli staat in het teken van de tweede prik
Na enkele weken waarin de Vlaamse vaccinatiecentra wekelijks meer dan 600.000 dosissen van een coronavaccin toedienden, zullen dat er deze week minder zijn, goed 420.000 dosissen. Bovendien wordt deze week ook de laatste week waarin de klemtoon ligt op eerste dosissen. Vanaf volgende week worden vooral tweede dosissen gezet.
Lees verder

Bekijk de eerste trailer van 'Dealer', het regiedebuut van Jeroen Perceval
Na een pittige opnameperiode die door Covid-19 tweemaal onderbroken werd, is 'Dealer', het debuut van Jeroen Perceval, ondertussen met succes gemonteerd. Hierboven kan je alvast de eerste trailer voor de film bekijken.
Lees verder

Australië steeds verder op slot door nieuwe opleving corona
Steeds meer staten in Australië nemen coronamaatregelen vanwege een opleving van het virus. Ongeveer 18 miljoen van de 25 miljoen inwoners hebben op dit moment te maken met beperkingen die variëren van het opnieuw verplicht dragen van mondmaskers tot een totale lockdown, die sinds dit weekend voor twee weken in miljoenenstad Sydney en omliggende gebieden van kracht is.
Lees verder