Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

Grondstofprijzen stijgen: wat krijg je momenteel voor je versleten fiets of oude wasmachine?

HLN
Grondstofprijzen stijgen: wat krijg je momenteel voor je versleten fiets of oude wasmachine?
Het gebrek aan grondstoffen doet wereldwijd de prijzen stijgen. Loont een bezoek aan een opkoper van oud metaal of edelmetaal nu de moeite? Wat kan je daar zoal kwijt? En hoeveel brengt het je op? Experts Thomas Piessens en David Verbruggen zijn opkopers van respectievelijk metaal en edelmetaal en leggen uit hoe je het meeste geld haalt uit je oude metaal. "Drankblikjes betekenen dubbele winst: een pmd-zak kost geld."
Lees verder

Kan jij je voordeel doen met de hoge grondstofprijzen? "Drankblikjes betekenen dubbele winst: een pmd-zak kost geld"
Het gebrek aan grondstoffen doet wereldwijd de prijzen stijgen. Loont een bezoek aan een opkoper van oud metaal of edelmetaal nu de moeite? Wat kan je daar zoal kwijt? En hoeveel brengt het je op? Experts Thomas Piessens en David Verbruggen zijn opkopers van respectievelijk metaal en edelmetaal en leggen uit hoe je het meeste geld haalt uit je oude metaal. "De goudprijs is zo wispelturig dat hij van dag tot dag verschilt. Maar op lange termijn stijgt hij altijd."
Lees verder

Muizenplaag blijft Australië teisteren, nu zelfs gevangenis ontruimd door opmars van kleine knagers
De muizenplaag in de Australische staat New South Wales loopt gierend uit de hand. Nu heeft zelfs een gevangenis daar deze week zeker 420 gevangenen en 200 personeelsleden moeten evacueren, nadat een nietsontziende stroom aan muizen belangrijke delen van de infrastructuur van het gebouw had kapotgemaakt. Maar ondanks de enorme schade die de knagers ook en vooral aanrichten in de landbouw, is een verzoek om een zwaar rattengif te mogen gebruiken afgewezen door de lokale overheid.
Lees verder

Jennifer Aniston is nog steeds goed bevriend met haar ex Brad Pitt: "Het voelt absoluut niet vreemd"
Met zijn ex-vrouw Angelina Jolie (46) zit er een serieuze haar in de boter, maar met zijn vroegere vriendin Jennifer Aniston (52) kan Brad Pitt (57) het wél nog goed vinden. In een recent interview gaf de 'Friends'-actrice aan dat ze nog steeds goed bevriend zijn.
Lees verder

Dochter en zus van Goedele Liekens over haar gevecht tegen kanker: "Pas toen ze moest stoppen met werken, hebben we haar ouders ingelicht"
Goedele Liekens (58) maakte enkele weken geleden haar comeback in 'De Zevende Dag' na haar moedige en harde gevecht tegen huidkanker. Haar omgeving is in de wolken dat de politica en seksuologe nu kankervrij is, al hebben ze een bange tijd achter de rug. "Het heeft mijn zus en mij slapeloze nachten bezorgd", getuigt dochter Merel (23) over de weg die haar mama de afgelopen maanden moest afleggen. En ook zus Ann vond het geen gemakkelijke periode. "Na het verschijnen van één bepaalde column was ik boos op haar."
Lees verder

Marc Degryse schat onze kansen tegen de Portugezen in: "Wij hebben meer wapens, Portugal is Ronaldo"
Portugal, alias Cristiano Ronaldo. De Rode Duivels mogen zich opmaken voor een ferme affiche in de achtste finale. Onze analist Marc Degryse gelooft wel in een goede afloop. "Portugal is erg afhankelijk van Ronaldo."
Lees verder

Haarscherpe foto's en een snelle oplaadtijd: dit zijn de strafste smartphones van 2021
Nu we officieel halverwege het jaar zijn, is het tijd om stil te staan bij de toestellen die de voorbije maanden uitkwamen. Welke nieuwe gsm's zijn echte technologische hoogstandjes? Een overzicht van de beste smartphones van 2021 tot nu toe.
Lees verder

Wat is midzomer en waar komt het vandaan? Theoloog: "Een typisch voorbeeld van een uitgevonden traditie"
Overal ter wereld wordt vandaag midzomer gevierd. Een feest dat ons terugbrengt naar de cultuur van de Kelten en Germanen. Althans, dat denken we. Theoloog Hans Geybels legt uit waar midzomerfeesten vandaan komen, wat Shakespeare ermee te maken heeft en waarom het nog altijd zo'n magische gebeurtenis is. "Wil je echtgenoot doorheen het jaar niet met je vrijen? Leg dan op midzomernacht een notenblad in diens schoen."
Lees verder

Blanke boeren in Zimbabwe ontvangen na twee decennia compensatie voor inbeslagname boerderijen
Zimbabwe heeft voor het eerst compensatie betaald aan blanke boeren van wie ongeveer twintig jaar geleden hun grond was afgepakt. Die regeling wordt gezien als een belangrijke stap richting het beëindigen van de economische crisis die is veroorzaakt door de landonteigening.
Lees verder

Blanke boeren in Zimbabwe ontvangen na twee decennia compensatie voor inbeslagname van boerderijen
Zimbabwe heeft voor het eerst compensatie betaald aan blanke boeren van wie ongeveer twintig jaar geleden hun grond was afgepakt. Die regeling wordt gezien als een belangrijke stap richting het beëindigen van de economische crisis die is veroorzaakt door de landonteigening.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Legend of Mana Remastered': geen game voor iedereen, maar zeker de moeite voor wie is opgegroeid met de klassiekers van Square Enix
Square Enix heeft de laatste tijd een handje weg van remakes, remasters, upgrades en rare zelfverzonnen woorden waarmee ze titels uit hun rijke RPG-archief opnieuw in de schijnwerpers trachten te zetten voor een publiek dat vaak nog niet eens geboren was toen die voor het eerst het daglicht zagen. Eén van de reeksen waarvan gestaag opgepoetste versies verschijnen, is die van de Mana-games. Er was al de remake van 'Secret of Mana', eentje van 'Trials of Mana', de gebundelde 'Mana Collection', en nu is het de beurt aan 'Legend of Mana', het eerste spel in de reeks dat werd uitgebracht voor de PlayStation en nu zelfs voor het eerst verkrijgbaar is in Europa.
Lees verder

Tomorrowland moet 1,8 miljoen euro Vlaamse steun niet volledig terugbetalen
Tomorrowland moet niet de volledige 1,8 miljoen euro terugbetalen die het als steun heeft gekregen van de Vlaamse regering. Het festival moet enkel de kosten terugbetalen die ze kan recupereren. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) donderdag in 'De Ochtend' op Radio 1 gezegd.
Lees verder

IN BEELD. Honderden fans van Britney Spears verzamelden gisteren voor de rechtbank
Fans van de 39-jarige popzangeres groepeerden zich de afgelopen jaren onder de noemer #FreeBritney en op woensdag klonk hun roep om gerechtigheid voor hun idool luider dan ooit. Terwijl Britney Spears virtueel een pakkende getuigenis aflegde in de rechtbank van Los Angeles verzamelden heel wat trouwe fans zich voor het gebouw om Spears zo een hart onder de riem te steken.
Lees verder

IN BEELD. Honderden fans van Britney Spears verzamelen voor rechtbank
Fans van Britney Spears groepeerden zich de afgelopen jaren onder de noemer #FreeBritney en op woensdag klonk hun roep om gerechtigheid voor hun idool luider dan ooit. Terwijl de 39-jarige popzangeres virtueel een pakkende getuigenis aflegde in de rechtbank van Los Angeles, verzamelden heel wat trouwe fans zich voor het gebouw om Spears een hart onder de riem te steken.
Lees verder

Sensatie op Copa America: Colombiaan scoort wereldgoal, discutabele gelijkmaker van Brazilië en winning goal in 100ste (!) minuut
Brazilië heeft ook zijn derde wedstrijd op de Copa America gewonnen, maar dat ging niet gepaard zonder slag of stoot. Alle doelpunten hadden wel iéts om het lijf. Colombia opende de score met een fabelachtige omhaal, de gelijkmaker van Firmino was voer voor heel wat discussie én de winning goal van Casemiro viel pas in de tiende (!) minuut van de extra tijd.
Lees verder

OH Leuven-physical coach Bart Van Lancker (48) verliest strijd tegen kanker
Bart Van Lancker (48), de physical coach van OH Leuven, is overleden. Hij verloor de strijd tegen lymfeklierkanker. Van Lancker maakte de jongste vijf jaar samen met assistent-coach Issame Charaï en keeperstrainer Bram Verbist deel uit van het vaste trainersteam van Marc Brys.
Lees verder

Wout van Aert blikt vooruit naar eerste rit en mikt hoog: "Natuurlijk denk ik aan geel"
Schoon volk komt altijd te laat. Wout van Aert (26) kwam een minuutje na zijn Jumbo-collega's aan op de persconferentie voor de Tour de France. Acht, het is niet nu dat hij de snelste moet zijn. "Het wordt meteen survival of the fittest."
Lees verder

Nog 2 dagen om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Tour en win talloze prijzen
Koning Voetbal heerst momenteel, maar binnenkort zet de koers zijn voet ernaast. Het circus van de Tour de France trekt zich bijna weer op gang. En met de Gouden Tour kan jij bewijzen dat je de ideale ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Je ploeg inschrijven kan tot zaterdag 26 juni om 12.30 uur.
Lees verder

Britse regering organiseert top om lage vaccinatiegraad in Londen aan te pakken
De Britse regering maakt zich zorgen over de vaccinatiebereidheid in de hoofdstad Londen en belegt daarom een speciale vaccinatietop. Daarop zullen gezondheidsexperts en gezaghebbende figuren uit de gemeenschap vrijdag overleggen over maatregelen.
Lees verder

Kersverse vader Julian Alaphilippe op een roze wolk naar geel? "Baby Nino maakt hem zó gelukkig, dan kan Julian 30 procent meer"
Twee weken geleden werd Julian Alaphilippe (29) voor het eerst papa. "Ik heb van élke seconde proberen te genieten", zegt hij. Maar hoe zit dat met de benen voor de Tour de France? Geeft de roze wolk vleugels of dondert de wereldkampioen er vermoeid af?
Lees verder