Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 juni 2021

Gemeente Mol: Onwettelijke ‘Fietsstraten’ brengen fietsers in gevaar

Onwettelijke 'Fietsstraten' brengen fietsers in gevaar

Onbekenden hebben in verschillende centrumstraten met verf het woord 'Fietsstraat' op het wegdek aangebracht. Het gemeentebestuur dient klacht in bij de politie en zoekt naar getuigen om de daders te vinden. Het correct invoeren van een officiële fietsstraat heeft een grote impact op de onderlinge verhouding tussen fietsers en automobilisten. Verwarring hierover brengt de fietser in gevaar en kan leiden tot ongevallen.

Lees verder

'Vlaanderen Feest!' ook in onze gemeente ter gelegenheid van 11 juli

Met een gevarieerd en gratis activiteitenprogramma vieren we op 11 juli en de dagen errond het Feest van de Vlaamse Gemeenschap: tentoonstelling DRAF – Het Paard in Beeld, openluchtfilm 'The Rider', voorstellingen en lezingen, een rondrit met paard en kar,… Er is voor elk wat wils. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/11juli of in de vrijetijdskrant Uit in Mol die begin juli in de bus valt.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt waarnemend directeur! Wil jij GIBBO Galbergen leiden?

Het gemeentebestuur is op zoek naar een waarnemend directeur voor GIBBO Galbergen, onze school voor buitengewoon secundair onderwijs. Interesse? Bezorg uiterlijk op 30 juni 2021 je kandidatuur via onderwijs@gemeentemol.be of per post aan college van burgemeester en schepenen, dienst onderwijs, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol. 

Lees verder

Digitale skills versterken? Gratis trajecten voor jongeren in juli en augustus

Jongeren die hun digitale skills willen versterken, kunnen in juli en augustus deelnemen aan de trajecten van 'Digiquest'. Je kan kiezen uit vier trajecten op vier verschillende locaties in Balen, Dessel, Mol en Retie. Elk traject start op een andere datum. De deelname is gratis. Inschrijven kan via https://forms.gle/H9ooaVDhUzGU1emV8

Lees verder