Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Gemeente Mol: Hou je brievenbus in het oog voor het nieuwe infomagazine

Hou je brievenbus in het oog voor het nieuwe infomagazine

Op woensdag 2 of donderdag 3 juni valt het kersverse infomagazine van MooiMol weer in je brievenbus. Waarom je het magazine zeker moet openslaan?

Lees verder

In juli opnieuw turbozwemlessen bij Vita Den Uyt: schrijf snel in voor loting!

Zwembad Vita Den Uyt organiseert ook deze zomervakantie turbozwemlessen voor kinderen. In juli staat er elke week een reeks gepland. Tijdens de turbozwemlessen zwemmen kinderen elke dag een halfuur, om zo hopelijk na vijf dagen met een brevet naar huis te gaan! De lessen vinden plaats tussen 9 en 11 uur, afhankelijk van het zwemniveau. Voor de hele reeks van 5 lessen betaal je 40 euro. Inschrijven voor de loting kan tot en met zaterdag 12 juni, via https://vita-denuyt.be/zwembad/zwemschool/. Op 17 juni kom je te weten of je geselecteerd bent.

Lees verder

Jammer genoeg nog geen 'gewone' evenementenzomer in MooiMol

Ook met de versoepelingen die de federale overheid met het Zomerplan aankondigde, kan het gemeentebestuur geen traditionele evenementenzomer organiseren. Bij verschillende van onze evenementen staan de coronarichtlijnen haaks op het open karakter van het evenement. Als gemeentebestuur mikken we vooral op publieke evenementen waar iedereen vrij welkom is. Daardoor moeten we Mol Feest! jammer genoeg nog een jaartje uitstellen. Ook het EK op groot scherm op een publiek plein is met de huidige restricties onmogelijk. Voor Mon Mol Martre is er wel goed nieuws. In plaats van het eerste weekend van augustus organiseren we dit evenement in volle glorie op 4 en 5 september. Over het kinderfestival Alles Kids in de tweede helft van augustus hebben we nog niet beslist. We analyseren momenteel of een aangepaste coronaveilige editie al dan niet haalbaar is. Gelukkig kunnen we via Cultuurcentrum 't Getouw deze zomer alsnog voor de nodige cultuurbeleving zorgen. Het volledige zomerprogramma van Cultuurcentrum 't Getouw kondigen we op 7 juni aan via www.getouw.be.

Lees verder

Groen licht voor renovatie Café Boulevard, oranje licht voor hotel in nieuwbouw

Het gemeentebestuur geeft – onder specifieke voorwaarden – groen licht voor de renovatie van Café Boulevard met restaurant als nieuwe toekomstige bestemming. Het nieuwbouwhotel dat in de ontwerpplannen voorzien was in de aanpalende tuin, krijgt geen vergunning. Het college van burgemeester en schepenen staat positief tegenover de creatie van een bijkomend kwaliteitsvol hotel in het Centrum, maar wenst op verschillende essentiële punten een bijsturing van de plannen. Wanneer de projectontwikkelaar alsnog wenst een nieuwbouwhotel te realiseren, vereist dit een nieuwe vergunningsaanvraag.

Lees verder