Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: 2.500 uitnodigingen vertrokken, tot in geboortejaar 2000

2.500 uitnodigingen vertrokken, tot in geboortejaar 2000

Deze week verstuurden we 2.500 uitnodigingen voor een 1ste prik. Hiermee belanden we in het geboortejaar 2000 dat nagenoeg volledig is uitgenodigd. Nog niet alle inwoners van dit geboortejaar kwamen aan bod. De eerste weken van de zomervakantie staan er gelijktijdig talrijke 2e vaccinaties met Pfizer op het programma. Hierdoor verwachten we wekelijks minder uitnodigingen voor een 1ste prik te kunnen uitsturen. Het uitnodigingstempo hangt volledig af van de vaccins die de Vlaamse overheid finaal geleverd krijgt. Inmiddels bereikten we al een vaccinatiegraad van 73,48% bij de 18-plussers, met zeer mooie cijfers bij de 50-59-jarigen en 40-49-jarigen. Beide leeftijdscategorieën kwamen de afgelopen weken aan bod voor een 1ste prik.

Lees verder

Op buitenlandse reis? Hou het veilig en volg strikt de regels!

Als je deze zomer in het buitenland op reis gaat, volg dan strikt de geldende regels.  Deze zijn absoluut noodzakelijk om de deltavariant (Indiase virusvariant) zoveel mogelijk buiten te houden. Dit geldt des te meer als je vertrekt naar bestemmingen waar deze variant al dominant aanwezig is. De exacte regels hangen af van het tijdstip van je reis en je reisbestemming. Hieronder zetten we alle info op een rij.

Lees verder

Gemeentebestuur weigert verkavelingsvergunning Katerat in Sluis

Na het negatief advies begin maart heeft het college van burgemeester en schepenen op de zitting van donderdag 24 juni de verkavelingsvergunning formeel geweigerd. Met deze beslissing heeft het gemeentebestuur de vergunningsaanvraag volledig afgehandeld. De projectontwikkelaars beslissen over eventuele beroepsmogelijkheden.

Lees verder

Rap op stap: reis- en vrijetijdsadvies voor klein budget of mensen met beperking

Iedereen heeft recht op vakantie, ook mensen met een beperking of met een klein budget. Daarom staat het Rap op stapkantoor voor je klaar! Ben je voor de komende zomermaanden nog op zoek naar een daguitstap, vakantie, een sportieve of culturele activiteit? Kom langs bij het Rap op stapkantoor op de dienst seniorenplus op welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Maak een afspraak via 014 33 16 00 of rapopstap@gemeentemol.be.

Lees verder