Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

Gemeente Herent: Onderzoeksteam KU Leuven zoekt wespen

Gemeente Herent
Onderzoeksteam KU Leuven zoekt wespen
Heeft u een gemakkelijk bereikbaar wespennest in de tuin of op de zolder? Onderneem zelf niets, want het onderzoeksteam van KU Leuven komt u er gratis van verlossen!
Lees verder

De Sint-Laurentiuskerk in Veltem krijgt een nieuwe bestemming en de inwoners van Veltem mogen die mee kiezen
Ons eerste Café Sapristi moment met de belangengroepen voor de invulling van de kerk van Veltem was een succes! Op 23 en 24 juni bevragen we de inwoners. Inschrijven hiervoor kan nog steeds.
Lees verder

Vrijwillige vaccinatie met vaccin Johnson & Johnson voor personen jonger dan 41 jaar
Het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg legt een aparte lijst aan van inwoners van Bertem, Herent en Kortenberg vanaf 18 jaar, die jonger zijn dan 41 jaar en die zich vrijwillig wensen op te geven om gevaccineerd te worden met het vaccin van Johnson & Johnson.
Lees verder

Herent wordt UiTPAS regio Leuven
Herent stapt mee in als UiTPAS-partner bij Leuven en wordt zo UiTPAS regio Leuven. Op 21 juni sluiten de buurgemeenten Bierbeek en Oud-Heverlee samen met ons officieel aan bij UiTPAS Leuven.
Lees verder

Honden aan de leiband
Volgens de wet moet u uw hond steeds aan de leiband houden, niet alleen op openbare wegen, maar ook in bossen en velden. Loslopende of rondzwervende honden zorgen soms voor gevaarlijke situaties en kunnen schade aanrichten aan de natuur.
Lees verder