Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 juni 2021

Gemeente Boom: Burgemeesters van Boom en Rumst: ‘Veel respect voor deze beslissing’

Burgemeesters van Boom en Rumst: 'Veel respect voor deze beslissing'
De burgemeesters van Boom en Rumst reageren met veel begrip en respect op de beslissing dat de organisatie achter Tomorrowland nu zelf de volgende editie van het festival opschuift naar 2022.
Lees verder

Lokaal bestuur van Boom zet in op mentaal welzijn van jongeren
De voorbije periode van coronamaatregelen heeft voor veel jongeren een grote impact op hun welzijn gehad. Jongeren moeten op veel leefgebieden inleveren en ervaren meer dan andere groepen mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst.
Lees verder

Boomse kindergemeenteraad gaat voor gezonde voeding
De kindergemeenteraad heeft het voorbije schooljaar niet alleen ingezet op verkeersveiligheid, maar ook op gezonde voeding. De kinderen hebben al een aantal initiatieven genomen, en gaan in de toekomst ook biotuintjes inrichten in hun scholen.
Lees verder

Lokaal bestuur Boom controleert gronden preventief op vervuiling
Het lokaal bestuur Boom is net als andere gemeenten bezorgd over de mogelijke PFOS vervuiling in het oppervlaktewater, op de site van 3M in Zwijndrecht en ook dichterbij op de site De Naeyer in Willebroek.
Lees verder

CLUBNIEUWS - Korfbalclub Boomse
Korfbalclub Boomse start in september met een tweede team. Naast de A-ploeg die competitie zal spelen, starten we ook met een nieuwe spelvorm waarbij de recreatieve sporter de kans krijgt om korfbal te spelen op zijn/haar niveau.
Lees verder

Zomeractiviteiten sportdienst
De sportdienst heeft weer heel wat leuks in petto voor Bomenaars die graag in beweging zijn.
Lees verder